1.3 Розробка сучасної моделі стрижки та зачіски

 

Послідовність при виконанні зачіски "Плетена корзинка"

Запрошую клієнтку в крісло. Мию руки з милом, насухо витираю рушником для рук. Покриваю плечі клієнтки серветкою і перевіряю шкіру голови і волосся на захворювання. Після того, як я впевнилася що шкіра голови і волосся здорові. Накриваю на плечі рушник і мию голову з нахилом голови вперед. Змочую рясно волосся теплою водою, наливаю в долоню трохи шампуню, розтираю між долонями і рівномірно наношу на волосся.

Збиваю в густу піну і рясно змиваю водою. Віджимаю волосся від води і витираю волосся рушником. Мокрий рушник кладу в бачок з брудною білизною. Сажу клієнтку в крісло, кладу на плечі серветку і намотую її навколо шиї, потім накриваю пеньюар і ще однією серветкою. Сущу волосся, випрямляючи його за допомогою фена.

1.  Поділяю волосся на проділ посередині від довжини чола до потилиці.

Волосся ліворуч від проділу закріплюю затискачем. Начісую волосся справа, від верхівки до основи шиї.

2.  Протягую гребінь з тонким наконечником крізь пасма ліворуч, від лоба до верхівки, і витягаю чотири пасма наверх.

3.Утримую локони у лоба однією рукою, а інші пасма - іншою рукою.

4. Укладаю пасмо у лоба назад, а три інші пасма утримую зверху. Закріплюю у пишної основи шпильками.

5. Разчесую інші локони вниз поверх закріпленого шпильками пасма.

6. Протягую гребінь з тонким наконечником, щоб підняти локони нижче лінії укладання.

7. Поднімаю чотири локони гребінцем вгору, а решту волосся розчісую вниз.

8. Протягую локон у чола назад і закріплюю шпильками у пишної основи. Розчісую інші локони вниз поверх закріпленого шпильками пасма.

9. Знову протягую гребінь, щоб підняти локони.

10. Продовжую укладати волосся на лівій стороні таким же чином. Закріпляю плетіння рядом невидимок у краю пишної основи.

11. Перехожу до укладання справа. Волосся на чубчику закріплюю зажимом, а інші пасма зачісую назад.

12.Накручую волосся на палець, щоб укласти у формі черепашки, - вона буде приховувати ряд невидимок.

13. Закріплюю черепашку шпильками, залишивши кінці розпущеним над верхньою лінією мушлі.

14. Разчесую волосся вгору так, щоб воно лягло гладкою хвилею на маківці.

15. Разчесую чубок назад і вкладаю за правим вухом.

2. Технологічна частина

 

2.1 Визначення початкових даних та розробка технологічної послідовності виконання зачіски, стрижки, фарбування

 

Волосся: будь-якої текстури і густини (краще не сильно в'юнкі). Волосся вологе. Інструменти: прямі ножиці, бритва, гребінець. Довгому волоссю, також як і коротким, потрібно надати красиву форму, аби вони не справляли враження розбещених кіс, а виглядали саме як стильна і сучасна зачіска. Довге волосся, особливо густе і жорстке, погано слухається, вислизає з рук і тому подібне Саме тому робота з довгим волоссям вимагає тривалішого часу, ніж, здається на перший погляд. Сильно зволожене чисте волосся ретельно розчешіть. Потрібно пам'ятати, що мокре волосся потрібно розчісувати з особливою обережністю, оскільки вони легше рвуться. Перед початком стрижки волосся треба розділити проділом, проходящим від вуха до вуха через верхівку, волосся на зони: фронтально-тім'яну і потиличну. Всю масу волосся надоподнять вгору і заколоти на верхівці, аби вони не заважали працювати. Робота починається з окантовки. Для цього відділяють проділом паралельно лінії зростання волосся пасмо на всю ширину потилиці. Товщина пасма залежить від густини волосся і може бути від 1 до 3 див. Треба ретельно розчесати це пасмо. Вона повинна гладко лежати уздовж спини. Потім зрізати волосся по бажаній лінії.

Потрібно постаратися, аби ця горизонтальна лінія була абсолютно рівною. Для цього зручніше почати стригти з центральної частини пасма, що відчісує. Потім рухатися в ту або іншу сторону. Дійшовши до кінця завушної області, перейти на іншу сторону і зрізати волосся по напряму від краю до центру. Перше підстрижене пасмо є контрольним для всієї стрижки і визначає довжину основної маси волосся. Лінія зрізу є окантовкою стрижки. Стрижка волосся всієї зони продовжується за схемою будь-якої стрижки каре. Пряди волос відділяються горизонтальними проділами, начісуються на попереднє пасмо і зрізаються на одному з нею рівні. Робота виконується прямими ножицями. Зріз — прямій. Наступний етап — стрижка волосся скронево-бічних зон. Раніше підстрижене волосся можна прибрати, аби вони не заважали працювати. Волосся цієї зони починає стригти з центральної частини. Потім треба виділити пасмо і відтягнути його вперед по дузі невеликого радіусу. Зрізати волосся по уявній лінії, проходящей на невеликій відстані від імені строгий вертикально. Продовжують стригти всю цю зону, виділяючи пасма так само і зрізаючи їх по тій же вертикальній лінії. Пасма зрізають прийомом пойнтинг. Потім потрібно плавно перейти до стрижки волосся потиличної і скронево-бічних зон.

Волосся зволікають під кутом 90. Рухатися треба по колу голови методом пасмо на пасмо. Лінія зрізу паралельна контуру голови. Довжина пасм визначається лінією окантовки. Пасма зрізають з одночасною филировкой кінців волосся (зріз зубчиками). Потім переходять до стрижки чубка. Виконується вона за звичайною технологією стрижки чубків. Після виконання основних операцій стрижки потрібно зробити филировку. Її можна виконати бритвою або прямими ножицями в техніці ковзання (слайсинг). При роботі бритвою волосся має бути вологим. Лезо бритви має бути притиснуте до волосся навзнаки і лише в кінці руху, на лінії зрізу трохи відхиляється від лінії волосся, аби зрізати пасмо. Чим гостріше бритва, тим якісний робота. При виконанні прийому слайсинг, треба підсушити волосся феномом і, тримаючи ножиці паралельно волоссю кінчиками вниз, зробити филировку. Аби надати стрижці потрібну форму, треба за допомогою круглої щітки і фену підкручування кінців пасм всередину.

 



Информация о работе «Жіночі класичні стрижки з оформленням в зачіску на довгому волоссі»
Раздел: Промышленность, производство
Количество знаков с пробелами: 62093
Количество таблиц: 0
Количество изображений: 0

Похожие работы

Скачать
44570
0
0

... кулони, браслети і витончені прикраси благополучно минали кордони пильної охорони і з’явилися на подіумі. Згідно темі творчої роботи, в роботі використано елементи зачісок останніх 5–ти років, на основі яких створено образ моделі зачіски. 2. Технологічна частина Імідж перукарні створюють насамперед дизайн інтер'єру та робочих місць, сучасне обладнання й інструмент. Визначальною рисою салону ...

Скачать
57677
5
12

... уклала як повинне було бути й приступилася до виміру довжини волосся в шпильці, довжина волосся склала 5 см. Після закріпила клеєні волосся лаком, прикрасила рожевими квіточками. Виріб - шпилька з волосся готовий. Маса натурального волосся, необхідна для створення зачіски: Необхідна початкова довжина волосся, см Необхідна маса волосся, г Довжина волосся в тресі, см Довжина тресу, см ...

Скачать
53093
0
0

... ічна частина   Перш ніж розпочати створення зачіски, я помила клієнтові голову. Зачіску виконувала на вимитому волоссі, методом на пальцях. Для створення сучасної авангардної зачіски на середню довжину використовувала: -           пінку; -           гель; -           лак; -           інші засоби для укладки волосся. Я виконала тім’яну зону до потилиці методом на пальцях, скроневі зони я ві ...

Скачать
55337
0
0

... , є пропорції, баланс, ритм, контраст, нюанс. Обов'язковими для композиції є єдність стилю та образність форми. Технологічна послідовність виготовлення святкової зачіски на основі моди 2005-2009 років: 1.         Волосся розчісуємо, відділяємо рівним проділом від вуха до вуха. 2.         Волосся на потиличній зоні збираємо у хвіст на маківці і закріплюємо тасьмою. 3.         Волосся, яке зі ...

0 комментариев


Наверх