3. ШЛЯХИ УДОСКОНАЛЕННЯ ПОСЛУГ РЕСТОРАНУ «НЕ ГОНИ»

 

Для сучасних закладів ресторанного господарства важливим є забезпечення належного рівня сервісу послуг під час обслуговування споживачів, оскільки сьогодні така проблема є актуальною проблемою для багатьох сервісних організацій. Це пов'язано з тим, що у галузі відбуваються значні зміни: розвиваються сучасні форми обслуговування, стають популярними європейські стандарти й технології, зростають вимоги до рівня сервісу обслуговування споживачів у закладах ресторанного господарства.

Удосконаленню процесу надання послуг ресторанного господарства споживачам в закладах ресторанного господарства може допомогти система стандартів обслуговування.

Ця система включає в себе:

1. Стандартизацію роботи персоналу - детальний опис того, що, як і в яких ситуаціях повинен робити персонал ресторану. Варто відзначити: стандарти обслуговування спочатку розробляються для того, щоб їх було зручно використовувати в процесі контролю сервісу, мотивації і навчання персоналу надалі. При цьому не варто забувати, що всі стандарти сервісу повинні бути об'єктивними, вимірюваними, зрозумілими і відповідати очікуванням споживачів.

2. Навчання кадрів. Персонал повинен знати продукцію ресторану та правила роботи з клієнтом; тренінги і семінари такої спрямованості необхідно проводити систематично.

3. Контроль. Перевіряючий в ролі звичайного клієнта відвідує заклад ресторанного господарства і оцінює роботу співробітників, якість продукції, швидкість обслуговування і т.д. Результати контролю можуть бути успішно інтегровані в систему мотивації співробітників.

4. Система мотивації повинна використовувати інструменти матеріальної та нематеріальної зацікавленості співробітників і погоджувати ефективність його роботи з винагородою. Наприклад, ефективні номінації за найкращі результати: кращий продавець, кращий ресторан, самий доброзичливий персонал і т.д.

5. Якість виконання стандартів обслуговування. Необхідно переконати співробітників, що якість обслуговування - це те, що дійсно потрібно закладу, що це гідно - забезпечувати людям гідний сервіс. Всі призи, заохочення, події, пов'язані з роботою компанії над якістю обслуговування, повинні висвітлюватися на зборах, у листах, внутрішніх газетах, сайті компанії і по можливості у зовнішніх ЗМI.

Обов'язкова сертифікація послуг ресторанного господарства здійснюється на відповідність вимогам безпеки життя і здоров'я споживачів, охорони навколишнього середовища, встановленим в законодавчих актах, державних стандартах, санітарних правилах і нормах, будівельних нормах і правилах, правилах виробництва та реалізації продукції та послуг ресторанного господарства.

При цьому перевіряються характеристики послуг, умови обслуговування і використовуються методи, що дозволяють: повно й достовірно підтвердити відповідність послуг вимогам, що забезпечує безпеку для життя і здоров'я громадян, навколишнього середовища; провести ідентифікацію послуг, у тому числі кулінарної продукції.

Останнім часом був виділений такий важливий фактор в удосконаленні організації обслуговування споживачів в ресторанах, як гостинність.

Гостинність - "секретний елемент" обслуговування. Індустрія гостинності являє собою широкий спектр підприємств, такі як готелі, ресторани, туристські агентства. Усі ці підприємства мають між собою дещо загальне – їхній "продукт" - це комплекс фізичних, соціальних і емоційних компонентів. Продукт ресторану значно ширше, ніж просто їжа на тарілці. Сюди потрібно включити фізичну атмосферу, чистоту і відчуття компетентності і турботи з боку обслуговуючого персоналу. Ресторан повинний бути більше, ніж супермаркет приготовлених страв. Сучасний ресторан повинен пропонувати своїм споживачам не просто їжу. Це святилище фізичного і щиросердечного спокою, відпочинку за вечерею чи сніданком. Кожен сегмент індустрії гостинності надає продукт, що сприймається в комплексі з різними елементами. У випадку з рестораном можна сказати, що враження від гарної їжі буде зруйновано, якщо раковина в туалеті виявиться зі слідами іржі, вода в крані несвіжою чи в залі буде незатишно, а за сусіднім столиком відбудеться бійка.

Продукт будь-якого підприємства індустрії гостинності порівняємо з добре приготовленою їжею, де головний інгредієнт необхідний, але не тільки він важливий: один шматок м'яса, це ще не відбивна. Необхідні також інші інгредієнти в потрібних пропорціях і точній технології готування й обслуговування. У багатьох випадках деякі з інгредієнтів не можуть бути відділені від усього продукту, вони як би розчинені в ньому. Проте, без наявності всього комплексу складових завжди буде чогось не вистачати. Гостинність – це "секретний елемент" будь-якого турботливого обслуговування, а особливо ресторанів, під час обслуговування святкових заходів. Турбота, виявлена стосовно гостя в ресторані і здатність відчувати потреби клієнтів – невловимі. Напевно, найкраще почати обговорення питання про гостинність зі спогадів про ті життєві ситуації, у яких, імовірно, гостям довелося попадати в ресторанах чи в інших місцях. Чи було турботливе відношення, тобто гостинність, частиною того, з чим гостеві приходилося зіштовхуватися? Їжа, готельний номер, чи обслуговування продукту, невже можуть вони існувати без гостинності? Так. Але гостинність – це саме той елемент, що робить спогади приємнішими і враження що запам'ятовуються. Без відчуття, що про нього піклуються, людина, що переступила поріг підприємства ресторану, скоріше є споживачем, аніж гостем, чи постійним покупцем, неживим предметом швидше, ніж людиною. Варто зрозуміти, що гостинність в ресторанному господарстві – це майже аксіома.

Навчання персоналу повинно включати вивчення особливостей гостей, що користуються послугами даного підприємства. Офіціант напевно виявить до них більше турботи, якщо буде знати, що гості, що прибувають сьогодні ввечері, уже виїхали з будинку і знаходяться в дорозі вісім годин. І що вони до такої міри будуть стомлені дорогою, що їм неодмінно буде потрібно уважне і турботливе обслуговування, оскільки вони будуть просто не в змозі витримати тривале обслуговування в часі.

Взаємозв'язок між навчанням і гостинністю, можливо, найкраще може бути продемонстрований при спілкуванні. Спілкування, у якому була би можливість виявити гостинність і повагу, не може відбутися доти, поки офіціант не буде мати хоча б загального представлення про мову народу, культурні особливості і традиції країни гостюючих. Щирого бажання офіціанта бути корисним і гостинним ще недостатньо. Голосно і повільно сказаного «Чим можу бути корисний» недостатньо, якщо гість не володіє мовою і не розуміє сказаного.

Розвиток почуття привітності залежить і від форми навчання. Офіціант, що ніколи не бачив вечері при свічах, омарів і страв французької кухні, навряд чи зрозуміє, чого від нього хочуть, коли гість побажає для себе відповідного обслуговування і обстановки. Добре підготовлений персонал може керуватися власними позитивними відчуттями і легко усувати виникаючі проблеми, оскільки самі були в подібних ситуаціях.

Можна сказати, що гостинність – це більш ніж запам'ятовування фактів і виконання кваліфікованої роботи. Подобається це чи ні, гостинність вимагає часу і має потребу в колективному співробітництві.

Сьогодні в місті Харкові існує велика кількість підприємств ресторанного господарства, однак мало хто з них реалізує продукцію в повному обсязі свого виробництва і у відповідній якості, тому для ресторану «Не гони» буде раціональним надавати повний спектр своїх послуг та намагатися впроваджувати нові послуги.

Підвищення якості послуг необхідно розглядати з соціальної, технічної і економічної точок зору. Це знайшло своє відображення і у визначенні поняття “якість продукції”.

Якість послуги ‑ сукупність характеристик послуги, що визначає її здатність задовольняти встановлені або передбачувані потреби споживача.

Якість виконання послуги – це відповідність виробленого виробу або виконаної роботи вимогам стандартів, технічним умовам, а також індивідуальним вимогам споживача.

Оптимальним значенням показника якості послуг є те, при якому досягається найбільший корисний ефект від споживання послуг при заданих витратах на її створення та споживання.

Якість послуг залежить від значної кількості факторів. Саме цих факторів необхідно дотримуватися ресторану «Не гони», щоб досягти помітного ефекту:

-  технічні фактори, до яких належать конструкція, схема послідовного зв’язку елементів, система резервування, схемні вирішення, технологія виготовлення, засоби технічного обслуговування і ремонту,технічний рівень бази проектування, виготовлення та ін.;

-  організаційні фактори – це розподіл праці, спеціалізація, форми організації виробничих процесів, ритмічність виробництва, форми і методи контролю, форми і способи транспортування, зберігання, експлуатації та ін.;

-  до економічних факторів належать: ціна, собівартість, форми і рівень зарплати, рівень витрат на технічне обслуговування і ремонт, ступінь підвищення продуктивності суспільної праці та ін.;

-  суб’єктивні фактори. В забезпеченні якості продукції значну роль відіграє людина з її професійною підготовкою, фізіологічними й психологічними особливостями, які по-різному впливають на перелічені вище фактори.

У пункті 2.2. “Аналіз послуг, які надаються в ресторані «Не гони»” був проведений аналіз, згідно якого отримано наступні дані: з можливих 50 балів культура обслуговування склала 48 балів, комфорт зали – 48, асортимент страв – 47, рівень цін – 46, якість продукції – 49.

Як бачимо отримані не погані результати. Але для більш ефективної роботи ресторану можна підвищити ці показники.

Можна впровадити в ресторані метод Mystery Shopping, який розглядається як інструмент поліпшення якості сервісу.

Mystery Shopping - це метод виключного спостереження (participant observer). Mystery Shopping використовується у формі довгострокових чи постійних програм контролю сервісу і мотивації персоналу в мережах сервісних. Модифікації програми включають використання аудіо і відеозапису процесу обслуговування.

Критеріями успішності програми Mystery Shopping є оперативність звітності, об'єктивність інформації, відповідність профілю ТП профілю дійсних споживачів сервісної компанії і т.п..

У чому причина впровадження саме Mystery Shopping. Відповіддю є, по-перше, можливість створити на основі Mystery Shopping систему мотивації, що стимулює персонал обслуговувати споживачів краще - завдяки залежності між якістю сервісу і винагородою співробітників і, по-друге, оперативно виявляти недоліки в обслуговуванні - для їхнього наступного усунення, наприклад, через додаткове навчання персоналу. Особливо важлива перша функція - мотивація. Регулярна програма Mystery Shopping, що впливає на схему винагороди співробітників "першої лінії", іноді творить чудеса з мотивацією персоналу, що перевіряється. У результаті програма Mystery Shopping допоможе ресторану домогтися відмінної якості обслуговування споживачів і вистояти в конкурентній боротьбі.

Також адміністрації ресторану «Не гони» необхідно попрацювати із меню закладу. Не всіх споживачів влаштовує асортимент страв. Можна запропонувати провести спеціальне анкетування серед гостей закладу, у якому необхідно було б відповісти на питання, які страви вони хотіли б бачити в меню.

Окремим недоліком ресторану можна вважати не правильне оформлення меню, у ньому усі страви переплутані між собою. Необхідно зробити правильну черговість страв. Також необхідно зробити окрему колонку для фірмових страв, це одразу б вплинуло на збільшення продажу фірмових страв. Споживач, який вперше завітав до ресторану обов’язково скуштував би фірмову страву, а так він може просто не помітити її серед інших страв.

 

Висновки до розділу 3

Запропоновані нововведення щодо підвищення якості послуг і заходи прикликані виправити недоліки у роботі обслуговуючого персоналу.

Були запропоновані наступні шляхи удосконалення надання послуг в ресторані:

· Впровадити метод Mystery Shopping;

· Попрацювати з меню, розставити всі страви у відповідному порядку, згідно зі стандартом;

· Зробити в меню окремий розділ «Фірмові страви».

 


ВИСНОВОК

Якість обслуговування споживачів – визначальний фактор конкурентоспроможності підприємства ресторанного господарства. Надання широкого спектру послуг поряд із високою їх якістю може забезпечити високу ефективність діяльності підприємства. Тому тема роботи актуальна та доцільна.

В роботі проведені широкі теоретичні дослідження сучасного стану роботи підприємств ресторанного господарства, досліджені тенденції розвитку ресторанного господарства в Україні.

Результати аналізу довели, що якість обслуговування є визначальним фактором у ефективній діяльності закладу ресторанного господарства. Якість – невід’ємна складова успішності підприємства, особливо ресторану, де якості обслуговування повинна приділятися особлива увага.

Підвищення якості обслуговування у закладах ресторанного господарства є необхідним заходом задля підвищення ефективності роботи підприємства.

Виявлено, що ресторанна сфера як одна з високорентабельних галузей світової економіки, у ХХІ ст. стає провідним напрямом економічного і соціального розвитку України. Міжнародний досвід свідчить, що необхідною передумовою активного та успішного розвитку цієї галузі є якісне обслуговування.

Предметом дослідження є ресторан «Не гони».

Проведений аналіз та характеристика послуг ресторанного господарства, що надає ресторан.

Запропоновані заходи, щодо підвищення рівня якості обслуговування споживачів у ресторані «Не гони». Запропоновано введення системи контролю роботи персоналу Mystery Shopping , на базі якої впроваджена системи премій та штрафів.

Під час роботи використані нормативні документи, що регламентують діяльність закладів ресторанного господарства, вітчизняні та закордонні літературні джерела, Інтернет. Робота виконана з використанням сучасних комп’ютерних технологій і комп’ютерних програм Word, Excel, PowerPoint.


Список використаної літератури

 

1.  ДСТУ 3862-99 “Ресторанного господарства Терміни та визначення”.

2.  ДСТУ 4281:2004 “Заклади ресторанного господарства. Класифікація” (затв. Держспоживстандарт України від 01.07.04).

3.  ДСТУ 3279-95 «Стандартизація послуг. Основні положення».

4.  ГОСТ 30335-95 «Услуги населению. Термины и определения» (міждержавний стандарт, визнаний Україною, як національний).

5.  ДСТУ 3862-99 «Ресторанне господарство. Терміни та визначення».

6.  ГОСТ 30523-97 «Услуги ресторанного хозяйства. Общие требования».

7.  Наказ Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 03.01.2003 р. №2 «Рекомендовані норми технічного оснащення закладів ресторанного господарства».

8.  Правила роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства (Наказ № 219 від 24. 07. 2002 р. Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України).

9.  Актуальные проблемы конкурентоспособности предприятий: материалы Всеукр. науч.-практ. конф. студентов, аспирантов и молодых ученых, 22-23 апреля 2010г./ ред. кол.: Фалалеев А. П. – Севастополь: Изд-во СевНТУ, 2010. – 276с.// УДК 64.011.4:640/ Л. Т. Кузіна, студент; А. О. Знова, студент./ Харківський державний університет харчування та торгівлі./ Основні концепції конкурентоспроможності підприємств сфери послуг.

10.  Архіпов В. В. Організація ресторанного господарства. Навч. Пос. – К.: Центр учбової літератури; Фірма «Інокс», 2007. – 280 с.

11.  Афанасьєва О.П. Маркетинг у підприємствах ресторанного господарства [текст]: навчально-методичний посібник / О.П. Афанасьєва, О.В. Жегус, О.Р. Мороз, Т.М. Парцирна; Харк. держ. ун-т харч. та торг. – Х.: ХДУХТ, 2009. – 163с.

12.  Статистичний щорічник Харківської області за 2009 рік / За редакцією Т. Л. Бугайченко [Текст] / Головне управління статистики у Харківській області – Харків, 2010 – 421 с.

13.  Мостова Л.М., Новікова О.В. Організація обслуговування на підприємствах ресторанного господарства. Навчальний посібник. – К.: Ліра-К, 2010. 308с.

14.  Пересічний – „Готельно-ресторанний бізнес, стан та перспективи розвитку”.

15.  Сало Я.М. Організація обслуговування населення на підприємствах ресторанного сервісу. Ресторанна справа: Довідник офіціанта. – Львів: Афіша – 2007. – 301с.

16.  Ткаченко О.П. Менеджмент підприємств ресторанного господарства [Текст]: навч. пос. / О.П. Ткаченко, С.С. Ткачова; Харк. держ. університет харчування та торгівлі. – Х.: ХДУХТ, 2009. – 200с.

17.  http://www.br.com.ua/referats/Pidpriemnictvo/19332.htm

18.  http://www.bibliofond.ru/view.aspx?id=20344

19.  http://korosten.in.ua/index.php?page=1814

20.  http://nj.by/tag/restoranniy_biznes/

21.  http://revolution./marketing/00172671_0.html

22.  http://uk.wikipedia.org.

23.  http://www.marketing.spb.ru/mr/services/restourant_02_3.htm

24.  http://www.marketing-ua.com/

25.  http://www.resto.kharkov.ua/kharkov/reiting_exp.php?rtype=summary111

26.  http://www.proretail.info/index.php?id=412&tx_ttnews[tt_news]=6028&cHash=ae58084bc3

27.  http://www.ne-goni.kharkov.ua


ДОДАТОК А

ПЕРЕЛІК НОРМАТИВНО-ПРАВОВИХ ДОКУМЕНТІВ, ЯКІ ВСТАНОВЛЮЮТЬ ВИМОГИ ДО ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА

1.  Закон України «Про захист прав споживачів» редакція від 10 січня 2002 року №2949-ІІІ.

2.  Закон України „Про підприємство” (№698-12)

3.  Закон України „Про патентування окремих видів діяльності” (№ 98/96-ВР)

4.  Закон України „Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення” (№ 4004-12)

5.  Закон України „Про пожежну безпеку” (№3745-12) зі змінами та доповненнями.

6.  Закон України «Про туризм» редакція від 18 листопада 2003 року № 1282-ІV

7. Закон України «Про якість та безпеку харчових продуктів і продовольчої сировини» (№ 771/97-ВР)

8. Закон України «Про підтвердження відповідності» редакція від 17 травня 2001 року № 2406-ІІІ

9. Закон України «Про стандартизацію» редакція від 17 травня 2001 року №2408-ІІІ

10.  Закон України «Про рекламу» (№642/97-ВР)

11.  Закон України «Про охорону навколишнього середовища» (№ 3180-12)

12.  Закон України «Про метрологію та метрологічну діяльність» (№ 113/98-ВР)

13.  Кодекс України „Про адміністративні порушення”

14.  Постанова Кабінету Міністрів № 108 від 08.02.95р. „Про порядок заняття торгівельною діяльністю і правила побутового обслуговування населення”

15.  ДСТУ 4281:2004 «Заклади ресторанного господарства. Класифікація»

16.  ДСТУ 3862-99 «Громадське харчування. Терміни та визначення»

17.  ДСТУ 2462-94 «Сертифікація. Основні поняття. Терміні та визначення»

18.  ДСТУ 3413-96 «Система сертифікації УкрСЕПРО. Порядок проведення сертифікації продукції»

19.  ДСТУ 3279-95 «Стандартизація послуг. Основні положення»

20.  ДСТУ ISO 9004-2-96 «Управління якістю та елементи системи якості. Частина 2. Настанови щодо послуг»

21.  ДСТУ 2120-93 „Хлібопекарське виробництво. Терміни та визначення”

22.  ДСТУ 2633-94 „Кондитерське виробництво. Терміни та визначення”

23.  ГОСТ 30390-95 «Общественное питание. Кулинарная продукция, реализуемая населению»

24.  ГОСТ 30390-95 «Общественное питание. Кулинарная продукция, реализуемая населению»

25.  ГОСТ 30523-97 «Услуги общественного питания. Общие требования»

26.  ГОСТ 30524-97 «Общественное питание. Требования к обслуживающему персоналу»

27.  Наказ Мінекономіки від 03.01.2003р. № 2 „Рекомендовані норми технічного оснащення закладів громадського харчування”

28.  СанПіН 42-123-5777-91 «Санітарні правила для підприємств громадського харчування»

29.  СанПіН 42-123-4117-86 «Умови, терміни зберігання особо швидкопсувних продуктів»

30.  Довідник кваліфікаційних характеристик професій працівників. Випуск 65. Торгівля та громадське харчування.


ДОДАТОК Б

РЕЙТИНГИ РЕСТОРАНІВ МІСТА ХАРКОВА ВІД ЕКСПЕРТІВ

Таблиця 1. 20 закладів ресторанного господарства з самим високим експертним рейтингом

Название Цена, грн. Тип Адрес Ближайшее метро Рейтинг Телефон
PARIS на Петровского (Париж)   100-150 Ресторан г. Харьков, ул. Петровского, 30/32 Пушкинская

9.06

(057) 714-39-63,(057) 758-74-97
Аристократ  200- 250 Ресторан г. Харьков, ул. Артема, 10/12(Бизнес-отель "Аврора", вблизи от театров и Центрального городского парка им. Шевченко) Университет,Архитектора Бекетова

8.87

(057) 752-40-04
Слобода  200- 250 Ресторан г. Харьков, ул. 23 Августа, 34-а 23-го августа

8.73

(057) 715-50-56

Столица Этничный ресторан – музей. http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

150-200 Ресторан г. Харьков, ул. Академика Павлова, 271(Здание «Радмир» экспохолл) Академика Павлова

8.44

(057) 738-43-63
Пьяная хата  200- 250 Загородный ресторан г. Харьков, Змиевской район, Коробовы Хутора,

8.13

(050) 325-68-58,(057) 473-30-86

Венская кофейня http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

50 Кофейня г. Харьков, ул. Чернышевского, 15(за зеркальной струей) Архитектора Бекетова,Исторический музей

8.11

(057) 706-20-12
Золотой Телец 150- 200 Ресторан г. Харьков, ул. Пушкинская, 79-Б(Парк Молодежный) Пушкинская

8.1

(057) 717-20-30,(057) 717-20-70

НЕ ГОНИ

150-200 Ресторан г. Харьков, пр. 50 лет ВЛКСМ, 49/8(перекресток пр. 50 лет ВЛКСМ и Гвардейцев Широнинцев) Барабашова

8.06

(057) 758-12-58
Гостиная 50-100 Кафе г. Харьков, ул. Сумская, 44/2 Университет,Архитектора Бекетова

8

(057) 700-77-16
Пушка 150-200 Ресторан г. Харьков, ул. Пушкинская, 31 Архитектора Бекетова,Исторический музей

7.97

(057) 754-67-29
Золотой дукат 50 Кофейня г. Харьков, ул. Краснознаменная, 6 Архитектора Бекетова,Пушкинская

7.93

(057) 706-34-74
Шарикоff 150-200 Ресторан г. Харьков, ул. Квитки Основьяненко, 12 Советская

7.76

(057) 752-33-44
Михайловское 100 Кафе г. Харьков, ул. Мироносицкая, 53 Университет

7.61

(057) 717-98-50
Мафия 50- 100 Ресторан г. Харьков, ул. Квитки-Основьяненко, 7(Под люстрой, слева от ресторана Якитория) Советская

7.6

(057) 752-03-30
Феличе 50-100 Пиццерия г. Харьков, ул. Пушкинская, 21/23(площадь Поэзии) Исторический музей,Архитектора Бекетова

7.53

(057) 751-82-70,(057) 751-82-71,(050) 400-29-29
Jazzter (Джазтер) 100- 150 Ресторан-клуб г. Харьков, пер. Театральный, 11/13(за магазином "Горка")

7.5

(057) 706-48-19
Pasta Project 50- 100 Ресторан г. Харьков, ул. Героев Труда, 9(ТРЦ «Дафи», 3-й этаж) Героев труда

7.47

(057) 728 24 78
Ника’С 50- 100 Ресторан г. Харьков, ул. Университетская, 2(угол с Бурсацким спуском) Исторический музей

7.47

(057) 751-85-51,(067) 576-00-16
Биржа 100-150 Пивной ресторан г. Харьков, пр. Московский, 5(Вход по пер. Короленко) Советская

7.47

(057) 758-12-65
КРЦ Радмир 100- 150 Развлекательный центр г. Харьков, ул. Академика Павлова, 271 Академика Павлова

7.4

(057) 763-33-03

Таблиця 2. 20 закладів ресторанного господарства з кращою кухнею на думку експертів

Название

Цена,

грн

Тип Адрес Ближайшее метро Рейтинг Телефон

Аристократ http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

200- 250 Ресторан г. Харьков, ул. Артема, 10/12(Бизнес-отель "Аврора", вблизи от театров и Центрального городского парка им. Шевченко) Университет,Архитектора Бекетова

9.2

(057) 752-40-04

НЕ ГОНИ

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

150- 200 Ресторан г. Харьков, пр. 50 лет ВЛКСМ, 49/8(перекресток пр. 50 лет ВЛКСМ и Гвардейцев Широнинцев) Барабашова

8.67

(057) 758-12-58
PARIS на Петровского (Париж)

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

100- 150 Ресторан г. Харьков, ул. Петровского, 30/32 Пушкинская

8.5

(057) 714-39-63,(057) 758-74-97
СЛОБОДА
200- 250 Ресторан г. Харьков, ул. 23 Августа, 34-а 23-го августа

8.4

(057) 715-50-56
Шарикоff

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

150- 200 Ресторан г. Харьков, ул. Квитки Основьяненко, 12 Советская

8.29

(057) 752-33-44
МИХАЙЛОВСКОЕ

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

50- 100 Кафе г. Харьков, ул. Мироносицкая, 53 Университет

8.17

(057) 717-98-50
ГОСТИНАЯ

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

50- 100 Кафе г. Харьков, ул. Сумская, 44/2 Университет,Архитектора Бекетова

8.17

(057) 700-77-16
Столица Этничный ресторан – музей.

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

150 - 200 Ресторан г. Харьков, ул. Академика Павлова, 271(Здание «Радмир» экспохолл) Академика Павлова

8

(057) 738-43-63
ФЕЛИЧЕ

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

50 – 100 Пиццерия г. Харьков, ул. Пушкинская, 21/23(площадь Поэзии) Исторический музей,Архитектора Бекетова

8

(057) 751-82-70,(057) 751-82-71,(050) 400-29-29
Венская кофейня

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

50 Кофейня г. Харьков, ул. Чернышевского, 15(за зеркальной струей) Архитектора Бекетова,Исторический музей

8

(057) 706-20-12
ПУШКА

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

150- 200 Ресторан г. Харьков, ул. Пушкинская, 31 Архитектора Бекетова,Исторический музей

7.8

(057) 754-67-29
Золотой дукат

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

50 Кофейня г. Харьков, ул. Краснознаменная, 6 Архитектора Бекетова,Пушкинская

7.8

(057) 706-34-74
50 НИКА’С
50- 100 Ресторан г. Харьков, ул. Университетская, 2(угол с Бурсацким спуском) Исторический музей

7.8

(057) 751-85-51,(067) 576-00-16
БИРЖА

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

100- 150 Пивной ресторан г. Харьков, пр. Московский, 5(Вход по пер. Короленко) Советская

7.8

(057) 758-12-65
СушиЯ®

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

50- 100 Суши-бар г. Харьков, ул. Квитки-Основьяненко, 7(Успенский собор) Советская

7.63

(067) 216 56 06,(057) 752-48-26
Пьяная хата

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

200- 250 Загородный ресторан г. Харьков, Змиевской район, Коробовы Хутора,

7.6

(050) 325-68-58,(057) 473-30-86
Pasta Project

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

50- 100 Ресторан г. Харьков, ул. Героев Труда, 9(ТРЦ «Дафи», 3-й этаж) Героев труда

7.6

(057) 728 24 78
Золотой Телец

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

150- 200 Ресторан г. Харьков, ул. Пушкинская, 79-Б(Парк Молодежный) Пушкинская

7.57

(057) 717-20-30,(057) 717-20-70
ШАТО

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

200- 250 Ресторан г. Харьков, ул. Рымарская, 30(слева от Оперного театра) Исторический музей,Университет

7.4

(057) 705-08-06
Jazzter (Джазтер)

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

100- 150 Ресторан-клуб г. Харьков, пер. Театральный, 11/13(за магазином "Горка")

7.38

(057) 706-48-19

Таблиця 3. 20 закладів ресторанного господарства з кращим обслуговуванням на думку експертів

Название Цена Тип Адрес Ближайшее метро Рейтинг Телефон
PARIS на Петровского (Париж)

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

100- 150 Ресторан г. Харьков, ул. Петровского, 30/32 Пушкинская

9.33

(057) 714-39-63,(057) 758-74-97
Золотой дукат

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

50 Кофейня г. Харьков, ул. Краснознаменная, 6 Архитектора Бекетова,Пушкинская

8.8

(057) 706-34-74
СЛОБОДА
150- 200 Ресторан г. Харьков, ул. 23 Августа, 34-а 23-го августа

8.4

(057) 715-50-56
Аристократ

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

200- 250 Ресторан г. Харьков, ул. Артема, 10/12(Бизнес-отель "Аврора", вблизи от театров и Центрального городского парка им. Шевченко) Университет,Архитектора Бекетова

8.4

(057) 752-40-04
Золотой Телец

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

150- 200 Ресторан г. Харьков, ул. Пушкинская, 79-Б(Парк Молодежный) Пушкинская

8.29

(057) 717-20-30,(057) 717-20-70
Астория
50- 100 Ресторан г. Харьков, ул. Рымарская, 7 Исторический музей

8.2

(057) 764-22-04
Pasta Project

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

50 - 100 Ресторан г. Харьков, ул. Героев Труда, 9(ТРЦ «Дафи», 3-й этаж) Героев труда

8.2

(057) 728 24 78
Столица Этничный ресторан – музей.

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

150- 200 Ресторан г. Харьков, ул. Академика Павлова, 271(Здание «Радмир» экспохолл) Академика Павлова

8.17

(057) 738-43-63
ГОСТИНАЯ

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

50 - 100 Кафе г. Харьков, ул. Сумская, 44/2 Университет,Архитектора Бекетова

8.17

(057) 700-77-16
МИХАЙЛОВСКОЕ

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

50 - 100 Кафе г. Харьков, ул. Мироносицкая, 53 Университет

7.83

(057) 717-98-50
Мафия

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

100 Ресторан г. Харьков, ул. Квитки-Основьяненко, 7(Под люстрой, слева от ресторана Якитория) Советская

7.7

(057) 752-03-30
ПУШКА

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

150- 200 Ресторан г. Харьков, ул. Пушкинская, 31 Архитектора Бекетова,Исторический музей

7.6

(057) 754-67-29

Продовження таблиці 1.

Пьяная хата

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

200- 250 Загородный ресторан г. Харьков, Змиевской район, Коробовы Хутора,

7.6

(050) 325-68-58,(057) 473-30-86
IT cafe_

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

50 Кафе г. Харьков, пр. Правды, 10 А, 2-й этаж. Университет

7.6

(057) 760-30-60

 

НЕ ГОНИ

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

150 - 200 Ресторан г. Харьков, пр. 50 лет ВЛКСМ, 49/8(перекресток пр. 50 лет ВЛКСМ и Гвардейцев Широнинцев) Барабашова

7.5

(057) 758-12-58
Венская кофейня

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

50 Кофейня г. Харьков, ул. Чернышевского, 15(за зеркальной струей) Архитектора Бекетова,Исторический музей

7.5

(057) 706-20-12
Jazzter (Джазтер)

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

100- 150 Ресторан-клуб г. Харьков, пер. Театральный, 11/13(за магазином "Горка")

7.38

(057) 706-48-19
НИКА’С
50- 100 Ресторан г. Харьков, ул. Университетская, 2(угол с Бурсацким спуском) Исторический музей

7.2

(057) 751-85-51,(067) 576-00-16
БИРЖА

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

100 - 150 Пивной ресторан г. Харьков, пр. Московский, 5(Вход по пер. Короленко) Советская

7.2

(057) 758-12-65
Авлабар

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

150- 200 Ресторан г. Харьков, ул. Пушкинская, 59/45 Пушкинская

7.14

(057) 714-13-33,(057) 714-12-22

Таблиця 4. 20 закладів ресторанного господарства з кращим інтер’єром на думку експертів.

Название Цена, грн Тип Адрес Ближайшее метро Рейтинг Телефон
СЛОБОДА
200- 250 Ресторан г. Харьков, ул. 23 Августа, 34-а 23-го августа

9.4

(057) 715-50-56
PARIS на Петровского (Париж)

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

100- 150 Ресторан г. Харьков, ул. Петровского, 30/32 Пушкинская

9.33

(057) 714-39-63,(057) 758-74-97
Пьяная хата

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

200- 250 Загородный ресторан г. Харьков, Змиевской район, Коробовы Хутора,

9.2

(050) 325-68-58,(057) 473-30-86
Столица Этничный ресторан – музей.

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

150- 200 Ресторан г. Харьков, ул. Академика Павлова, 271(Здание «Радмир» экспохолл) Академика Павлова

9.17

(057) 738-43-63
Аристократ

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

200- 250 Ресторан г. Харьков, ул. Артема, 10/12(Бизнес-отель "Аврора", вблизи от театров и Центрального городского парка им. Шевченко) Университет,Архитектора Бекетова

9

(057) 752-40-04
Шарикоff

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

150- 200 Ресторан г. Харьков, ул. Квитки Основьяненко, 12 Советская

8.86

(057) 752-33-44
Венская кофейня

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

50 Кофейня г. Харьков, ул. Чернышевского, 15(за зеркальной струей) Архитектора Бекетова,Исторический музей

8.83

(057) 706-20-12
БАДЕН-БАДЕН

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

100- 150 Ресторан г. Харьков, ул. Лозовеньки, 1(Дергачевский р-н, Малая Даниовка)

8.6

(057) 757-60-53
ПУШКА

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

150- 200 Ресторан г. Харьков, ул. Пушкинская, 31 Архитектора Бекетова,Исторический музей

8.5

(057) 754-67-29
Золотой Телец

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

150- 200 Ресторан г. Харьков, ул. Пушкинская, 79-Б(Парк Молодежный) Пушкинская

8.43

(057) 717-20-30,(057) 717-20-70
КРЦ Радмир

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

150 Развлекательный центр г. Харьков, ул. Академика Павлова, 271 Академика Павлова

8.4

(057) 763-33-03

Продовження таблиці 1.

Fidele Lounge Cafe

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

50- 100 Лаунж кафе г. Харьков, ул. Сумская, 19 Исторический музей

8.33

(057) 758-12-61
КНЯЖИЙ ТЕРЕМ

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

100- 150 Ресторан г. Харьков, ул. Сумская, 35(парк им.Шевченко) Университет

8.17

(057) 751-10-89
СТАРГОРОД

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

100- 150 Пивной ресторан г. Харьков, ул. Лермонтовская, 7 Пушкинская

8.11

(057) 700-90-30
Культурно- развлекательній центр «Місто»

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

200- 250 Развлекательный центр г. Харьков, ул. Клочковская, 190 А Ботанический сад,Научная

8

(057) 758-17-02

 

НЕ ГОНИ

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

150 - 200 Ресторан г. Харьков, пр. 50 лет ВЛКСМ, 49/8(перекресток пр. 50 лет ВЛКСМ и Гвардейцев Широнинцев) Барабашова

8

(057) 758-12-58
Авлабар

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

150 - 200 Ресторан г. Харьков, ул. Пушкинская, 59/45 Пушкинская

8

(057) 714-13-33,(057) 714-12-22
Мафия

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

100- 150 Ресторан г. Харьков, ул. Квитки-Основьяненко, 7(Под люстрой, слева от ресторана Якитория) Советская

7.8

(057) 752-03-30
Jazzter (Джазтер)

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

100- 150 Ресторан-клуб г. Харьков, пер. Театральный, 11/13(за магазином "Горка")

7.75

(057) 706-48-19
ГОСТИНАЯ

http://www.resto.kharkov.ua/images/img_icon.gif

50- 100 Кафе г. Харьков, ул. Сумская, 44/2 Университет,Архитектора Бекетова

7.67

(057) 700-77-16

ДОДАТОК В

ДИСКОНТНА СИСТЕМА «ПОЧЕСНИЙ ГІСТЬ»


ДОДАТОК Г

ОСНОВНЕ МЕНЮ РЕСТОРАНУ «НЕ ГОНИ»


ДОДАТОК Д

КАРТА НАПОЇВ В РЕСТОРАНІ «НЕ ГОНИ»


ДОДАТОК Е

ДЕСЕРТНЕ МЕНЮ РЕСТОРАНУ «НЕ ГОНИ»


ДОДАТОК Ж

СУШИ МЕНЮ РЕСТОРАНУ «НЕ ГОНИ»

 

Размещено на http://www.


Информация о работе «Удосконалення надання послуг в ресторані "Не гони"»
Раздел: Маркетинг
Количество знаков с пробелами: 105266
Количество таблиц: 68
Количество изображений: 30

Похожие работы

Скачать
626537
17
17

... коштів є важливим чинником у зниженні собівартості продукції чи виконаної роботи. Раціональне використання оборотних коштів залежить від правильного їхнього формування і ефективної організації виробництва. Зосередження н підприємствах зайвих оборотних коштів приводить до їхнього заморожування. Це завдає шкоди економіці господарства. Щоб уникнути такого положення, оборотні кошти нормуються, що є ...

Скачать
238694
19
11

... стан туристичної галузі в Україні, наявність пози­тивних зрушень у розвитку сільського зеленого туризму як прибуткового і найменш капіталомісткого виду туризму. Метою дослідження є аналіз стану міжнародного туризму на Херсонщині для розробки проектних рішень щодо його розвитку. Тому в процесі виконання роботи: 1. Проаналізована діяльність суб'єктів туристичної індустрії та зроблено висновок про ...

Скачать
210683
10
4

... гарного - теж погано, адже не завжди чим яскравіше, тим краще, тут теж є свої границі, коли захід стає стомлюючим і навіть починає дратувати. 1.3. Анімаційні технології, анімаційні послуги в молодіжному туризмі і їх застосування Аніматорами називають фахівців із організації дозвілля на туристських підприємствах, в санаторно-курортних та інших оздоровчих установах. Найчастіше, вимовивши слово ...

Скачать
136386
9
0

... іальних проблем, сприяння структурній перебудові економіки, стійка тенденція збільшення кількості малих підприємств, зменшення рівня “тіньового” обороту у сфері малого підприємництва, збільшення внеску малого підприємництва в економіку України, зміцнення економічної бази регіонів, позитивний вплив на вирішення проблем безробіття, насичення вітчизняного ринку товарами та послугами.   2. АНАЛІ ...

0 комментариев


Наверх