2. Аналіз позиціонування товарів ЗАТ ”Краснодонський м'ясокомбинат"

2.1 Загальна характеристика ЗАТ ”Краснодонський м'ясокомбинат"

ЗАТ «Краснодонський м'ясокомбінат» знаходиться в місті Краснодон Луганської області, займає гідне місце в м'ясопереробній галузі і має свою досить довгу історію розвитку.

Краснодонський м'ясокомбінат був побудований в 1949 році, хоча це був не м'ясокомбінат, а забійний цех та ковбасна майстерня.

У лютому 1958 року забійний цех та ковбасна майстерня були об'єднані в єдине підприємство - Краснодонський м'ясокомбінат.

У 1966 році розпочато і успішно завершено будівництво холодильника № 2 потужністю 1400 т одноразового зберігання.

Зі зростанням обсягу виробництва виникла необхідність створити власної торговельної мережі по регіону, до якої увійшли 10 магазинів і кіосків.

У 1993 році приватизації м'ясокомбінату, будівництво нової камери для розморожування м'яса, нового адміністративного будинку. Побудовано нові холодильні камери на ділянках реалізації продукції.

У 1995 році введено в дію водопровід, відкритий автозаправний блок.

З метою утримання ринків збуту, і нарощування обсягів виробництва в 1997 році був організований відділ маркетингу.

У 1998 році м'ясокомбінат перейменовано в закрите акціонерне товариство «Краснодонський м'ясокомбінат».

У 1998 році в ковбасному цеху встановлено нове імпортне обладнання.

У 2001 році переведений на міжнародний стандарт бухгалтерський облік.

У травні 2003 року була введена лінія по виробленню пельменів.

Відносини м'ясокомбінату з іншими підприємствами, організаціями, громадянами в усіх сферах господарської діяльності здійснюється на підставі договорів.

Підприємство самостійно укладає договори з постачальниками, покупцями, підрядчиками, визначає свої зобов'язання і їх господарські

зв`язки відповідно до чинного законодавства на основі довіреності суспільства. Разові майнові договори підприємства на суму, що перевищує 10 млрд. грн. затверджується Правлінням товариства.

М'ясокомбінат набуває сировину, інші матеріально-технічні ресурси, реалізує продукцію, роботи і послуги за цінами і тарифами, встановленими самостійно або на договірній основі.

Підприємство здійснює бухгалтерський облік результатів своєї діяльності, веде статистичну звітність, представляє її органам державної статистики та Товариству в установленому порядку відображення в бухгалтерському обліку і звітності господарських організацій. Підприємство має розрахунковий рахунок у банку, печатку із своїм найменуванням, штамп та інші реквізити, необхідні для здійснення його господарської діяльності.

Майно підприємства складається з частини основних та оборотних коштів закритого акціонерного товариства.

Джерелом утворення майна є грошові та матеріальні внески:

доходи, що отримуються від реалізації продукції, а також від інших видів господарської діяльності;

капітальні вкладення і дотації з бюджету;

капітальні вкладення приватних осіб і організацій;

пожертвування юридичних і фізичних осіб.

Основою комерційної діяльності ЗАТ «Краснодонський м'ясокомбінат» є виробництво продукції повсякденного попиту, яка представлена широким асортиментом ковбас, паштетів, сосисок, сардельок, копченостей, напівфабрикатів: фарші, пельмені, гуляші, курячі напівфабрикати, свинячі кістки, свинина без кістки, яловичина без кістки, особливо актуальні різноманітні м'ясні набори. У свою чергу, кожен вид виробу має великий ряд найменувань.

Ковбаси розділяють на наступні:

Ковбаси копчено-варені, які, у свою чергу, включають в себе ряд найменувань, наприклад, ковбаса Московська, Сервелат, Салямі з сиром, яловича і т.д.;

Варені ковбаси вищого ґатунку, а саме Докторська, Русанівська, Молочна, Любительська [28];

Варені ковбаси 1 ґатунку, що включають такі найменування, як Варена до чаю, Традиційна, Салатна і т.д.;

Напівкопчені ковбаси вищого ґатунку, а саме Донбаська смажена, Мозаїчна, Краківська;

Напівкопчені ковбаси 1 сорт включають такі найменування, як Одеська, Кубанська, Популярна, Матадор і т.д.

Сиров'ялені ковбаси 13 найменувань;

Сирокопчені ковбаси 17 найменувань і більше 10 видів сирокопчених копченостей.

Паштети: Пікантний, Луцький.

Сосиски в натуральній оболонці або в целофані.

Сардельки: Празькі, Стрілецькі, Лакомка.

Напівфабрикати користуються особливим попитом у споживачів, і має широкий ряд найменувань:

Пельмені "Равіолі" вагові та фасовані, "Сімейні", "Городські", також крім пельменів виробляються вареники двох найменувань.

Котлети 34 найменування, а саме Домашні, по-французьки, Шкільні, Київські, Ладушки, Сонечко, Українські, фрикадельки Апетитні, Угорські, голубці на вагу і фасовані.

Набори: яловичі без кістки, яловичі на кістці, свинячі без кістки, свинячі на кістці, жири - жир сирець свинячий ваговий.

Фарші 9 найменувань, гуляші 6 найменувань.

Курячі напівфабрикати 9 найменувань [28].

При цьому асортимент постійно розширюється, завдяки нововведенням, які представляють собою продукцію, вже обертається на ринку, але з деякими змінами рецептури виготовлення.

Для напівфабрикатів передбачена упаковка, на якій міститься термін придатності продукції, поживна цінність з чітким зазначенням кількості вмісту білків, жирів, вуглеводів і калорій.

Таким чином, в результаті аналізу продукції ЗАТ «Краснодонський м'ясокомбінат», можна зробити висновок, що завдяки широкому асортименту і високій якості що випускаються ковбас і напівфабрикатів, підприємство здатне задовольняти потреби населення.


Информация о работе «Позиціонування продукції на ринку»
Раздел: Маркетинг
Количество знаков с пробелами: 59756
Количество таблиц: 2
Количество изображений: 2

Похожие работы

Скачать
99147
33
28

... продукції з районів Західної Азії за меншою ціною (випуск по ліцензії)     РОЗДІЛ III РОЗРОБКА ГІПОТЕЗИ МАРКЕТИНГОВОЇ СТРАТЕГІЇ   3.1 Розробка ринкової стратегії   3.1.1 Визначення базової стратегії розвитку Першим етапом на шляху розробки ринкової стратегії ТОВ „Олта” є визначення базової стратегії розвитку підприємства [15]. Вибір базової стратегії ґрунтується на виявленні тієї ...

Скачать
27467
4
6

... — капіталу, матеріальних ресурсів, интеллекты, робочої сили, а також за допомогою цілеспрямованого державно-монетарного, фіскального регулювання. Теоретичне питання 36   2. Позиціонування товару на зарубіжному ринку Позиціонування товару на зарубіжному ринку [4] В середині обраного цільового сегмента товар потрібно позиціонувати. Позиціонування визначає характер сприйняття товару, фірми ...

Скачать
64529
11
10

... відносини по доступу України до ресурсів Світового океану та до рибної продукції в територіальних водах інших держав; - відновити платоспроможність громадян середнього класу населення. Функціонування світового ринку рибної продукції відбувається в умовах постійної регулюючої функції країн. Досить широко використовуються методи підтримки внутрішнього виробника – субсидії та тарифні механізми й ...

Скачать
66300
22
1

... н а п о к у п к у Схема 3. Процес прийняття рiшення про купiвлю товару Особливого значення останнім часом набуває якість запропонованих товарів та послуг. Демографічний принцип сегментації ринку передбачає групування споживачів за віком, статтю, розміром сім'ї, етапами її життєвого циклу, рівнем доходів, родом занять, освітою, релігійним переконанням, расовою належністю, національністю (див. ...

0 комментариев


Наверх