ЗМІСТ

Вступ

1. Стан виробництва та реалізації кухонних комбайнів в Україні

2. Особливості формування асортименту кухонних комбайнів у магазині «Фокстрот»

2.1 Асортимент кухонних комбайнів у магазині «Фокстрот»

2.2 Характеристика та призначення кухонних комбайнів

3. Характеристика показників споживних властивостей кухонних комбайнів «Saturn»

Висновки та пропозиції

Список використаних джерел

Додатки


ВСТУП

Актуальність теми роботи. В останні десятиліття, у зв'язку із зростанням промисловості, з урбанізацією, і як наслідок, з великою зайнятістю населення на роботі, особливо гocтpo постає питання про розвиток сервісу в будинку. Виникає потреба в якісно новому будинку, в будинку в якому не тільки гармонійно підібрані кольори інтер'єру і затишно розставлені меблі, а в будинку сумісному технічними новинками, покликаними максимально спростити повсякденне життя. І не важливо, чи буде це будинок за сотні мільйонів доларів або просто скромна квартира - в будь-якому разі сучасний стиль життя немислимий без високих технологій. Це стосується як окремо взятих побутових приладів, так і всієї концепції створення інтелектуального «розумного» будинку.

Все це показує, що постійний розвиток науково-технічного прогресу у побутовій техніці змушує розширюватися ринок послуг в сервісі будинку. І якщо він досить добре розвинений закордоном - в нашій країні технологічні процеси, пов'язані з сервісом будинку довгий час перебували на дуже низькому рівні розвитку.

Ринок кухонних комбайнів зі своїми стабільними цінами та обсягами продажів, що плавно, але впевнено зростають, забезпечує підприємцям цілком прийнятний рівень прибутку. Причина - в особливостях самого товару, що визнаний у побуті апаратом №1. Його придбання є абсолютним пріоритетом щодо будь-якої іншої домашньої техніки та електроніки.

Попит на кухонні комбайни, на відміну від решти побутової техніки, досить стабільний, і навіть попри низьку платоспроможність покупці вимушені витрачати гроші на новий апарат. Якщо кухонний комбайн не підтримує нову функціональність, то кошти на його купівлю, зазвичай, знаходяться, навіть якщо родині доводиться відмовитися від поїздки на відпочинок, а то й залізти в борги. Одне слово, кухонний комбайн, що давно перейшов до розряду предметів першої необхідності, в часи економічної скрути набув ще й додаткового статусу важливого сімейного помічника. Тому, попри економічні негаразди в країні, ринок побутових кухонних комбайнів розвивається стабільно і має неабиякі перспективи.

Мета роботи провести дослідження асортименту та споживчих властивостей кухонних комбайнів.

Відповідно сформульованій меті курсової роботи передбачається виконання наступних завдань:

1)  проаналізувати стан виробництва торгівлі та споживання кухонних комбайнів;

2)  провести класифікацію асортименту та споживчих властивостей кухонних комбайнів;

3) охарактеризувати магазин «Фокстрот» та його асортимент кухонних комбайнів.

Об’єктом дослідження є асортимент кухонних комбайнів різних виробників.

Предметом дослідження є проведення споживчих властивостей кухонних комбайнів в магазині «Фокстрот».

Інформаційну базу дослідження становлять положення товарознавчої теорії, публікації вітчизняних та зарубіжних вчених, законодавчі акти України та відомості магазину «Фокстрот».

Структура роботи складається із вступу, трьох розділів, джерел.

кухонний комбайн торгівля асортимент


1. СТАН ВИРОБНИЦТВА ТА РЕАЛІЗАЦІЇ КУХОННИХ КОМБАЙНІВ В УКРАЇНІ

Кухонні комбайни розвиваються стільки років, скільки існують самі, проте із самого початку в цьому сімействі чітко виділилися дві галузь еволюції: комбайни з приводом, що знаходиться знизу, і машини з двигуном, укріпленим над чашею. Перший різновид комбайнів у наш час прийнято називати «кухонний процесор». Процесори були створені в другій половині ХХ століття, а про найбільш популярні в наші дні моделі цієї категорії ми вже писали раніше.

Перші планетарні міксери з'явилися набагато раніше - в двадцяті роки минулого століття. Назвали їх тоді просто KitchenAid, що означає «кухонний помічник». Дизайн і функціональність цих машин за майже сторіччя істотно не змінилися, хіба що на початку п'ятдесятих років їх сталі розфарбовувати в різні кольори. Таким чином суспільство прагнуло забути велику депресію і жахи світової війни.

Кухонні комбайни як і раніше залишаються одним з самих затребуваних видів побутової техніки. І в цьому немає нічого дивовижного, оскільки саме вони показують оптимальне співвідношення ціни і функціональності. До того ж для наших невеликих (у основній своїй масі) кухонь має вирішальне значення можливість сумістити в одному агрегаті як можна більша кількість функцій[1, с. 33-43].

До початку XXI століття сучасні кухонні комбайни сумістили вже стільки функцій, що подальший розвиток здається просто неможливим. Можна, звичайно, примусити їх поливати квіти у відсутність господарів або вишивати хрестиком, проте додавання абсолютно непотрібних, надмірних функцій зовсім не збільшує їх привабливість або купівельний попит.

Тому виробники такої побутової техніки йдуть іншими шляхами, стараючись або максимально поліпшити дизайн; або при максимумі функцій досягти мінімуму об'єму; або додати функції, які полегшують безпосередньо управління комбайном. Причому в гострій конкурентній боротьбі (а ринок кухонних комбайнів явно перегрітий) кожен виробник прагне запропонувати щось своє.

Нажаль ринок кухонних комбайнів вітчизняного виробника абсолютно відсутній, тому він заповнений продукцією закордонних виробників, таких як Італія, Корея, Німеччина.

Так, у когось з'явилася функція Soft Speed Control, яка дозволяє плавно збільшити швидкість обертання, що виключає розбризкування рідини при збиванні. Інший виробник пропонує систему автоматичного контролю потужності Auto Power Control, при якій можна витрачати менше зусиль при замісі крутого тісту. Третій створив спеціальну клавішу, що фіксує положення головки комбайна під час роботи. Якщо положення головки комбайна не відповідає вибраній насадці, він просто не включиться. А якщо спробувати змінити положення головки вже під час роботи, то спрацює функція автовідключення.

А такі додаткові функції, як автоматичний підбір потрібної швидкості, залежно від встановленої в комбайн насадки стали вже достатньо звичними і поширеними в техніці багатьох виробників. Менш звичними, правда, поки що вважаються вбудовані електронні ваги.

Для поклонників вбудованої техніки сьогодні на ринку є пропозиції і вбудованих кухонних комбайнів. Правда, за новий дизайн і нову систему розташування доводиться платити зниженням числа функцій. Це той самий випадок, коли ради форми жертвують змістом. Але це вже кому що більше подобається.

Кухонний комбайн Kenwood з повним правом можна віднести до традиційних моделей подібної техніки. Невеликою за розмірами, достатньо компактний комбайн має дуже привабливий дизайн - обтічний зручний корпус невеликого розміру з чорного і сріблястого пластика. Підійде для будь-якої кухні - і в стилі хай-тек, і в стилі етно. Як вважають фахівці, ця модель займає на 30% менше місця, чим аналогічні по функціях від інших виробників.

Вибір з двох швидкісних режимів і система подвійного приводу Dual Drive забезпечують якісне виконання класичних для кухонних комбайнів цієї цінової категорії функцій. Kenwood має соковижималку для цитрусових, повний набір дисків для різки, терки і подрібнення, віночки для збивання і замісу тісту. Є тут і зручний блендер.

А ось такі складні насадки, як м'ясорубка або морожениця, в моделі Kenwood відсутні. Отже якщо при готуванні на кухні ви зазвичай задіюєте тільки найзвичніші і простіші функції, це непоганий вибір при хорошому поєднанні ціни і якості.

А ось модель Bosch здатна здивувати новим підходом. Це, якщо можна так виразитися, інша гілка еволюції кухонних комбайнів, оскільки у них двигун розташований над чашею. Це в чомусь зближує їх за принципом дії з планетарними міксерами. Свої найвдаліші придумування виробники і оцінюють відповідно, так що модель відноситься до вищої цінової категорії кухонних комбайнів. До того ж поєднання білого і сріблястого пластика створює симпатичний елегантний зовнішній вигляд.

При незначній потужності двигуна всього в 600 Вт (а значить, і при економії електроенергії) Bosch MUM 4756 володіє справжньою багатофункціональністю. Тут є крюк для тесту, віночок для рідкого тесту, віночок для крему; насадка-м'ясорубка з формувальним диском 4,5 мм, піддоном для м'яса і штовхачем; універсальна різка з трьома ріжучими дисками з високоякісної неіржавіючої сталі (двостороння терка, двостороннє шинкування, терка для сиру, шоколаду, горіхів). Причому викид перероблених продуктів можливий як в чашу комбайна, так і назовні.

Не стали відмовлятися виробники і від традиційного преса для цитрусових. А блендер з ножами з високоякісної неіржавіючої сталі практично миттєво може збити, перетворити на пюре, розмішати будь-які відповідні продукти. До дрібних недоліків, мабуть, можна віднести лише розмір скляної чаші блендера, корисна місткість якої не перевищує 0,75 л.

І не можна не сказати про те, як виробник в цій моделі кухонних комбайнів грунтовно підійшов до регулювання самого процесу роботи. Досить сказати, що фірмою Bosch запатентований багатофункціональний важіль для кріплення насадок в різних положеннях. Він використовує три вали приводу: для насадок з швидкою швидкістю обертання, для насадок з повільною швидкістю обертання і для збільшеного зусилля на валу. При 7-ступінчастому регулюванні швидкості діапазон швидкостей обертання складає від 25 до 12 000 оборотів в хвилину. Крім того, Bosch MUM 4756 використовує електронну стабілізацію, автоматичну парковку, імпульсний режим.

Як і багато інших сучасних моделей кухонних комбайнів, Tefal FP 4141 виконаний в класичному стилі і позбавлений навіть натяку на хай-тек. Це багатофункціональне універсальне устаткування, виконане з пластика традиційного білого і сріблястого пластика, ідеально підходить для будь-якої кухні економ-класса, яких у нас поки що більшість.

При невеликій потужності мотора (всього 700 Вт) модель Tefal FP 4141 оснащена дев'ятьма насадками, серед яких такі могутні, як універсальна м'ясорубка. В принципі в цій моделі є все для повсякденного готування. Серед безперечних достоїнств, окрім зручної м'ясорубки, - наявність блендера із стандартною чашею в півтора літри, широкого набору насадок, ящика для зберігання аксесуарів безпосередньо в корпусі комбайна, універсальної соковижималки на базі м'ясорубки і місткої чаші. А ось преса для цитрусових тут, на жаль, немає. Але, думається, цей недолік цілком переважується безліччю достоїнств даної моделі[1, с. 33-43].

Ринок кухонних комбайнів в Україні в 2010 році виріс на 30,1% в порівнянні з аналогічним періодом 2009 року - до 13630 млн грн, повідомила компанія GFK Ukraine з посиланням на результати панелі дослідження Retail and Technology.

"Ринок кухонних комбайнів продемонстрував надзвичайно позитивну динаміку в 2010 року: у порівнянні з періодом минулого року - обсяг продажів виріс на 40%. Збільшення продажів спостерігалося у всіх сегментах ринку, зростання кожного сегмента перевищив 20%", - йдеться в повідомленні. При цьому компанія уточнює, що обсяг ринку в другому кварталі склав 6,45 млн грн.

Найбільше зростання у сегменті виробника Braun - продажі зросли на 77%, до 333 тис. грн за квартал, зростання за півріччя склав 69,2% - до 634 тис. грн. "Цей результат став можливим завдяки поєднанню переваг покупців і помірною середньої ціни на виріб.", - відзначають аналітики GFK Ukraine.

Продажі техніки кухонних комбайнів Bosh за підсумками другого кварталу зросли на 63,3% - до 84 тисячі грн, в першу чергу за рахунок росту моделей MCM2000 та МСМ 2050. При цьому за підсумками першого півріччя сегмент показав зростання на 65,2% - до 31 тис. грн. Аналітики відзначають практично 50%-ве зростання продажів моделей МСМ 2100 за підсумками другого кварталу - до 12 тис. грн і майже чотириразове зростання продажів МСМ 4000.

Сегмент техніки Bеко за квітень-червень зріс майже на 50% - до 332 тис. грн, а за підсумками півріччя - на 48%, до 301 тис. грн. "Веко залишилися однією з найбільших груп товарів на ринку побутової техніки та електроніки Україні, їх продажі зросли на 66%. Частка кухонних комбайнів у загальному обсязі продажів сектора також виросла до 61%", - відзначають в компанії.

Продажі Aurora техніки за підсумками другого кварталу зросли на 28,5% - до 17 тис. грн. У той же час зростання за підсумками півріччя склав всього 8,1% - до 27 тис. грн за рахунок падіння в першому кварталі. "Лідирували за темпами зростання моделі AU 425 та AU 424a, на які припадає 6% від обороту сектора: обсяг продажів такої техніки значно збільшився - на 126%", - повідомляють у GFK, пояснюючи таке зростання "рішенням українських споживачів додати до кухонного комбайну спеціалізований пристрій".

Дві найбільших товарних групи сегмента – Aurora та Beko - за підсумками квітня-червня показали зростання на 32% і 17% відповідно.

Продажі моделей Tefal техніки кухонних комбайнів в квітні-червні зростали темпами - на 27,4%, до 461 тис. грн, при цьому за підсумками півріччя продажі виросли на 23% - до 1,04 млн. грн. "У цілому в цьому секторі зафіксовано дві основні тенденції. По-перше, збільшення дорогих цінових сегментів. Цей тренд спостерігався в найбільшій групі товарів – DO 2021 (29% від обсягу сектора), де зростання на 24% багато в чому обумовлений потужними і технологічно просунутими моделями. Другий тренд, який варто відзначити, - це FP 4045, де продажі малих моделей дозволили досягти зростання на 39%, FP 4141 - збільшення продажів на 31%,", - говориться в дослідженні.

За прогнозами GFK Ukraine, ринок кухонних комбайнів буде найбільш стабільним в наступні місяці.

При цьому в GFK Ukraine відзначають, що єдиними товарними групами, які показали зниження в квітні-червні, стали виробники Vitesse (падіння продажів на 33%), Zelmer (падіння на 21%), Binatone (падіння на 13%) і MPM (падіння на 35%).

У поточних економічних умовах ринок в цілому і кожен окремий сектор, швидше за все, будуть продовжувати відновлювати обсяги продажів у другому півріччі з темпами зростання понад 10%. GFK Ukraine - українська дослідницька компанія, що вивчає ринки в Україні, Молдові та Білорусі. Компанія входить у міжнародну дослідницьку мережу GFK Group - четверту за розмірами дослідницьку групу у світі.



Информация о работе «Сучасні напрямки розвитку асортименту та споживних властивостей кухонних комбайнів»
Раздел: Маркетинг
Количество знаков с пробелами: 40420
Количество таблиц: 4
Количество изображений: 1

Похожие работы

Скачать
626537
17
17

... коштів є важливим чинником у зниженні собівартості продукції чи виконаної роботи. Раціональне використання оборотних коштів залежить від правильного їхнього формування і ефективної організації виробництва. Зосередження н підприємствах зайвих оборотних коштів приводить до їхнього заморожування. Це завдає шкоди економіці господарства. Щоб уникнути такого положення, оборотні кошти нормуються, що є ...

0 комментариев


Наверх