800 Вт, 3.5 л, 5 швидкостей, соковитискач, м’ясорубка, блендер, насадка для тіста.

Orion:

OR-FP 01: 800 Вт, 1.5 л, 5 швидкостей, соковитискач, блендер, насадка для тіста, насадка для взбиття.

OR-FP02: Потужність: 500Вт, компактний дизайн, всі знімні частини безпечні для миття, автоматична зупинка роботи у разі неправильної установки пристрою. Цитрусова соковижималка (опціонально). Терка. Диск для "картоплі fry". Чоппер місильний.

OR-HD 02:

- Цитрусовий соковитискач (опціонально);

- Терка;

- Диск для "картоплі fry";

- Чоппер;

- Месильний ніж;

- Эмульгуючий диск;

- Подрібнювач (шредер).

Saturn:

ST FP 7059:

Потужність 300 Вт

Ємність чаші 1.2 л

Управління кількість швидкостей: 2, імпульсний режим

Виконання чаша: нерж. сталь

Місце для зберігання насадок є

Насадки універсальний ніж

ST FP 7060:

Потужність 500 Вт

Ємність чаші 1 л

Управління кількість швидкостей: 3

Виконання чаша: пластик, корпус: пластик

Млинок є

ST-FP 7047: 280 Вт; 4 функції: соковижималка, блендер, чоппер, подрібнювач; Склянка для соку 0,5 л. з піновідділювачем; Ємність для м'якоті 0,5 л.; Об'єм чаші блендера 1,5 л.; Знімні ножі з нержавіючої сталі; Захисний блокувальний механізм; М'ясорубка; Терка-фільтр[8, с. 91-167].


2.2 Характеристика та призначення кухонних комбайнів

 

Кухонний комбайн - як зрозуміло з назви, є найбільш універсальним рішенням, яке «комбінує» у своєму складі практично всі типові операції: нарізка, терка, збивання, заміс тесту, віджимання соку і т.д. (Нижче ми детально розберемо призначення кожної з функцій). Підсумковий набір можливостей залежить від конкретної моделі і безпосередньо впливає на його габарити і вартість. Вибирати кухонний комбайн слід з особливою ретельністю - згодом буде дуже образливо, якщо у придбаної моделі не буде вистачати потрібної саме вам дрібниці. Конструктивно комбайн являє собою масивну підставку, на яку встановлена одна (або декілька) чаш з кришкою і змінними насадками / дисками, які приводяться в рух електричним двигуном. Існують також моделі комбайнів з «доважком» у вигляді пристрою для подрібнення, що позбавить вас від купівлі окремого блендера.

Якщо ви не готові до покупки дорогого багатофункціонального комбайна або просто не маєте потребу в розширеному наборі можливостей, то розумніше буде віддати перевагу один з трьох типів спеціалізованих пристроїв - вони і місця займуть менше, і коштувати будуть дешевше.

Міксер - компактний пристрій, призначене для змішування і збивання рідких продуктів і напівфабрикатів, наприклад яєць, вершків, тіста, різних коктейлів і т.д. Конструктивно являють собою невеликий пластиковий корпус з ручкою і електродвигуном, який обертає дві (рідше одну) насадку-віночок. Самі просунуті моделі оснащуються відразу кількома насадками - для замішування тіста, блендерними, міні-шинкування і т.д. Найбільш поширеними є ручні міксери, призначені для утримання на вазі - продукти для змішування в цьому випадку заливаються в будь-яку відповідну за розміром ємність, а рівномірне перемішування компонентів досягається за рахунок рухів кистю. Дана модель використання не завжди зручна, оскільки призводить до швидкої втоми рук, тому згодом були розроблені стаціонарні моделі міксерів. Такий міксер складається зі стійкого підстави, до якого кріпиться відкрита чаша для змішування і блок міксера з насадками. Практично у всіх сучасних моделях міксер можна зняти з підставки (перетворивши його в ручну модель), що дозволяє у разі потреби «довзбивати» що-небудь вручну, наприклад прямо в каструлі. Також відзначимо, що конструкція підставки як правило припускає обертання чаші за рахунок спеціального зубчастого контакту з валом міксера, що дозволяє рівномірно перемішати суміш без вашої участі[5, с. 59-62].

Блендер - ще одне компактне спеціалізований пристрій, в першу чергу призначене для подрібнення продуктів, але завдяки різним насадкам може виконувати і широкий спектр додаткових операцій. Також поділяються на ручні та стаціонарні, проте на відміну від міксерів, дані типи мають більш помітні конструктивні відмінності. Так, стаціонарні блендери є невеликим основу з електродвигуном, на яке кріпиться висока чаша з кришкою. До речі, саме так виглядає і блендер, що входить до складу кухонного комбайна, з тією лише різницею, що в цьому випадку він поділяє з ним підставку. Подрібнення і збивання продуктів відбувається за допомогою гострих лопатевих ножів, які здатні довести овочі та фрукти до стану пюре, збити коктейль або розколоти кубики льоду в дрібну крихту. Як не дивно, але ручні блендери (ще їх називають «заглибні» - через те, що при роботі їх потрібно занурювати в ємність) є набагато більш функціональними пристроями, ніж їх стаціонарні побратими. Вони мають характерну веретеноподібну форму корпусу і помітно мініатюрніше і легше, ніж ручні міксери. Процес подрібнення так само як і для ручних міксерів здійснюється в будь-якій відповідній за обсягом ємності або в склянці, що входить у комплект. Такі блендери за замовчуванням оснащуються спеціальною насадкою для подрібнення, в якій лопатеві ножі захищені від ударів об краї ємності металевої (рідше пластикової) «спідницею» з отворами. Більшість моделей середнього і високого рівня комплектуються віночком для збивання, мірним стаканом з фільтром для виготовлення соків і пюре, а також мініатюрної закривається ємністю з ножами для «рубки» м'ясних продуктів (фарш, паштет), начинок для десертів (горіхи, сухофрукти) і збиття різноманітних мусів і коктейлів. Відзначимо, що існують також і ручні блендери, що працюють не від мережі, а від вбудованих акумуляторів (бездротові), що дозволяє використовувати їх далеко від розеток[12, с. 59-60].

Подрібнювач - досить рідкісне на нашому ринку пристрій в силу того, що його основні функції можуть з успіхом виконувати кухонні комбайни або блендери з відповідними насадками. Друга назва, «міні-процесор», якраз і описує типову сферу застосування такого апарату - швидке приготування невеликих за обсягом порцій. Конструктивно являє собою мірну чашу з пластика або скла, на яку зверху встановлюється блок з електродвигуном і насадками для рубки і змішування. Чаша зазвичай використовується для подальшої термічної обробки (в мікрохвильовій печі) і подачі на стіл. Основними перевагою даного типу пристроїв є компактність, швидкість і зручність приготування.

Оснащення

Одним з основних споживчих параметрів даного виду техніки є об'єм чаші, від якого залежить, яку кількість продуктів ви зможете одночасно обробити. Вибір за цим параметром слід проводити виходячи з компромісу між типовим для вас обсягом порції і бажанням зберегти компактні розміри пристрою. Також зверніть увагу на матеріал, з якого виготовлена чаша - зазвичай це прозорий пластик (іноді скло), який має достатню міцність і можливістю візуально контролювати процес обробки. Чаша зазвичай має розмітку в грамах і мілілітрах, для швидкого відмірювання необхідного обсягу сипучих і рідких продуктів. У топових моделях нерідко використання чаш з нержавіючого сплаву або алюмінію, які мають більш дорогий зовнішній вигляд і володіють значно більшою міцністю і гігієнічністю.

Цілком природно, що чим більше чаша, тим більшою потужністю повинен володіти електропривод, щоб безболісно впоратися з максимальним завантаженням продуктами. Також очевидно, що в змаганні двох моделей з однаковим робочим об'ємом, але різною потужністю, швидше впорається з завданням більш потужна модель. Звертайте увагу на цей параметр тільки в тому випадку, якщо з якої-небудь причини потребуєте максимально швидкої готуванні або обробці твердих продуктів, в інших випадках паспортної потужності зазвичай цілком достатньо.

Не зайвим також буде уточнити кількість швидкостей обертання ведучого валу - чим їх більше, тим більш гнучко ви зможете підібрати необхідне для даного типу продуктів і об'єму порції значення. Тим самим ви зможе виключити розбризкування великого об'єму рідких продуктів при надмірній швидкості або занадто повільне вимішування в'язких сумішей. У деяких моделей є режим Турбо, який можна використовувати для короткочасного підвищення швидкості в особливо важких випадках.

Функції

Не секрет, що чим складніше і дорожче модель кухонного комбайна, міксера, блендера або подрібнювача, тим більше різних функцій вона вміє виконувати. Безпосередній вплив на набір доступних вам можливостей надають кількість насадок і пристосувань (чаші, фільтри, кришки і т.д.), якими комплектується дана модель - чим їх більше, тим краще. При виборі моделі слід уточнити у продавця наявність необхідних насадок, оскільки багато виробників, перерахувавши можливості, не вказують комплектацію вироби. Нижче ми докладно розглянемо призначення найпоширеніших функцій сучасних моделей, а також які саме типи пристроїв можуть ними володіти (пам'ятаєте, що конкретний набір можливостей залежить не тільки від типу, але і від моделі пристрою):

Взбивання віночками - для перемішування і додання повітряної структури різних рідким сумішей, наприклад тесту для млинців, збитим вершків, яєчним білкам для кремів і т.д.; використовуються спеціальні дротяні віночки (всі типи, крім подрібнювачів)

Замішування тіста - для замішування густого тесту для пирогів, тортів, оладок; використовується спеціальна широка лопатка, лопатеві ножі або кручені насадки (всі типи, крім подрібнювачів)

Змішування (шейкер) - для ретельного змішування різних коктейлів, мусів і будь-яких інших рідких сумішей; використовуються різні насадки-ножі або спеціалізовані (всі типи) [12, с. 59-60]

Подрібнення - для подрібнення різноманітних продуктів до рубленого та / або пастоподібного стану; використовується блендерна насадка або будь-яка відповідна насадка-ніж (всі типи)

Шнекове подрібнення - для приготування м'ясного фаршу; використовується конструкція, аналогічна звичайній м'ясорубці - подаючі шнеки, ножі і сепаратор (тільки комбайни)

Терка - для натирання сиру, овочів та інших продуктів; використовується спеціальний металевий диск (або декілька дисків) з прорізами, аналогічними ручної тертці (комбайни та блендери)

Шинковка - призначена для рубки зелені, спецій, м'яса, горіхів і т.д., використовується двухножева насадка і закрита ємність (всі типи);

Соковижималка - для отримання фруктового або овочевого соку; використовується комбінація з блендерной або ножовий насадки для подрібнення, і фільтр-сіточка для подальшого відділення соку від не використовуваних залишків - шкірка, насіння і т.д. (Комбайни та блендери)

Прес для цитрусових - для отримання цитрусового соку; використовується характерна конусоподібна насадка з поздовжніми ребрами на яку насаджується половинка апельсина (лимона, грейпфрута і т.д.), при обертанні фрукт треться об ребра, виділяючи сік, який фільтрується і стікає в мірний стакан ( тільки комбайни)

Прес для ягід і варених овочів - для отримання ніжного пюре і желе з м'яких рослинних продуктів; використовується спеціальна перетираються система (тільки комбайни)

Приготування пюре - для отримання картопляного або іншого овочевого пюре, супів-пюре; в залежності від типу пристрою можуть використовуватися блендерні або ножові насадки (всі типи, крім подрібнювачів)

Млинок - для перемелювання в порошок твердих продуктів, включаючи зерна кави, горіхи та спеції, наприклад горошини чорного перцю; використовується мініатюрна закрита чаша з ножовими насадками (комбайни та блендери)

Колка льоду - для отримання дрібної крижаної крихти з кубиків льоду для приготування різних десертів; використовуються міцні ножі (всі типи)



Информация о работе «Сучасні напрямки розвитку асортименту та споживних властивостей кухонних комбайнів»
Раздел: Маркетинг
Количество знаков с пробелами: 40420
Количество таблиц: 4
Количество изображений: 1

Похожие работы

Скачать
626537
17
17

... коштів є важливим чинником у зниженні собівартості продукції чи виконаної роботи. Раціональне використання оборотних коштів залежить від правильного їхнього формування і ефективної організації виробництва. Зосередження н підприємствах зайвих оборотних коштів приводить до їхнього заморожування. Це завдає шкоди економіці господарства. Щоб уникнути такого положення, оборотні кошти нормуються, що є ...

0 комментариев


Наверх