Міністерство освіти і науки України

ПВНЗ Європейський університет

Житомирська філія

Факультет економіки і менеджменту

Кафедра фінансів

Реферат

на тему

Кошторисна вартість виборів

Житомир - 2011


 

Зміст

 

Вступ

1.  Огляд кошторису

2.  Кошторис та план кампанії

3.  Підготовка кошторису кампанії

4.  Учасники кошторисного процесу

5.  Основні напрямки

6.  Категорії кошторису

7.  В роботі з кошторисом необхідно

8.  Планування про всяк випадок

9.  Необхідно пам'ятати

Список використаної літератури

 


Вступ

Кошторис організації є фінансовим проектом стратегії кампанії.

Якби ви спробували будувати будинок без проекту, стіни були б нерівні, вікна були б неоднакові, і вам би пощастило, якби такий будинок взагалі не розвалився. Те ж саме можна сказати про роботу партійної організації без кошторису.

Всі кампанії мають обмежені ресурси. Найголовніше в роботі менеджера кампанії –розподіляти ресурси ефективно та на користь кампанії. Кошторис кампанії – це письмовий план розміщення одного з найдефіцитніших ресурсів – грошей.

Кошторис – це своєрідне взаємопереплетення всіх елементів кампанії. При складанні кошторису необхідно прораховувати всі статті витрат (чи то купівлю чогось необхідного, чи вартість певних заходів, запланованих вами на час виборчої кампанії). У разі перевищення загальної вартості статей витрат статей надходжень, вам потрібно буде відповідним чином впорядкувати ваш кошторис.

Кошторис фактично є офіційною заявкою на збір коштів відповідному відділу по збору коштів у виборчому штабі вашої кампанії. Ви доводите до відома такого відділу, скільки грошей вам потрібно і коли (на успішну виборчу кампанію), інформуєте по суті, що ви розраховуєте на команду зі збору коштів для досягнення поставлених цілей і розраховуєте на те, що вони повідомлять вас вчасно, якщо цілі не можуть бути досягнутими.

Кошторис кампанії – це серія виборів, які ви зробили та пріоритети, які ви визначили. Це – план кампанії в цифрах. Це – ваша формула успіху з наявними ресурсами.

Звичайно, кошторис викарбовується не на кам’яній плиті. Нова інформація іноді змінює стратегію кампанії, і тоді ж відповідно переглядається і кошторис. Так скажімо, ви прийняли рішення послати комусь ще один переконливий лист чи купити платну телерекламу на декілька днів раніше, аніж це було заплановано з самого початку. Такі рішення беззаперечно змінюють ваш кошторис. І хоча ваш кошторис проходитиме через багато стадій, не потрібно змінювати його поспішно. Кожен новий план кампанії та кошторис повинні відображати ваші здобутки.


1.  Огляд кошторису

В лівій колонці ви робите список відділів/програм та всіх робіт і елементів, які входять до кожного відділу/програми, а зверху буде графа часових проміжків (квартал, місяць, тиждень, день). Існуючі комп'ютерні дискети з пакетами таблиць можуть стати вам у нагоді при складанні кошторису.

Хоча кошторис може виглядати по-різному, в даному буклеті, коли ми посилаємось на кошторис кампанії, ми маємо на увазі кошторис, який відповідає наступним правилам:

Витрати групуються згідно розділів статей витрат та підрозділів (відділів) штабу кампанії. Так наприклад, можна побачити статтю витрат на друкування матеріалів та доставку матеріалів до адресатів як у багатьох різних розділах статей витрат кошторису, так і у кошторисах різних функціональних підрозділів виборчого штабу вашої кампанії. Список штатних працівників, як правило, внесений до кошторису відповідного відділу, в якому вони працюють. Стаття витрат на відрядження може бути в кошторисах кількох функціональних підрозділів.

Вказується загальна сума по відділах. Загальні суми програм в кошторисі дозволяють менеджеру кампанії розпізнавати витрати кожного відділу. Наприклад, легко контролювати, який процент кошторису витрачається на організацію центрального штабу в порівнянні з діяльністю регіонального офісу.

Всі витрати повинні бути розміщені відповідно відрізків часу. У вашій кампанії це можуть бути квартали, місяці, тижні чи дні. Ближче до завершення виборчої кампанії, відрізки часу у кошторисі логічно зменшуватимуться.

Кожен відрізок часу повинен бути розділений на дві колонки: "в кошторисі" та "в дійсності". Коли ви почнете витрачати гроші, вам потрібно буде проставляти витрати в колонці "в дійсності".

Навіть ідеально з точки зору стратегії розроблена виборча кампанія не принесе користі, якщо менеджер не розробить її кошторис. Кошторис кампанії нагадує атлас доріг для менеджера кампанії, що в години хаосу створює почуття цілісності. Крім того, він є індикатором життєздатності вашої кампанії. Наприклад, кампанія може мати багато досвідчених співробітників, найбільше візуальної агітації та найглибший дослідницький банк даних. І все ж, якщо кампанія не має грошей в банку для фінального ривка в платних засобах масової інформації, перемога може бути ілюзорною. Кошторис кампанії тримає її на рейках.

Кошторис допомагає менеджеру кампанії:

Витрачати гроші розумно

Працювати за планом

Створити довіру

Члени вашого фінансового комітету, головні донори (включаючи підприємства – донори, якщо дозволено законом) матимуть бажання поглянути на кошторис, аби зрозуміти та повірити у вашу стратегію. Навіть консультанти, яких ви плануєте найняти, можуть запитати кошторис. Для них короткий виклад вашого кошторису є передумовою для встановлення довіри до вас та доказом вашого відповідального ставлення до справи. Вони знають, що план кампанії так ф залишиться планом, якщо витрати на його реалізацію не підраховані і не викладені на папері.

Справлятись з кризовими ситуаціями

 


Информация о работе «Кошторис виборів»
Раздел: Политология
Количество знаков с пробелами: 16181
Количество таблиц: 0
Количество изображений: 0

Похожие работы

Скачать
181880
32
27

... великі прибутки;РОЗДІЛ 3 ВИЯВЛЕННЯ АЛЬТЕРНАТИВ РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВА ТА ОБГРУНТУВАННЯ ДОЦІЛЬНОСТІ ЇХ РЕАЛІЗАЦІЇ 3.1 Концепція та економічне обгрунтування напрямку розвитку ТОВ „Класс-Лайн”   Основну стратегічна концепцію розвитку підприємства ТОВ „Класс-Лайн” побудуємо на основі маркетингової стратегії „нішерів”, яка є однією з провідних маркетингових стратегій та за класифікацією М.Портера ...

Скачать
207096
11
0

... залишаються в органі Державного казначейства. Підготовлені платіжні доручення надаються в уповноважений банк у вигляді електронних розрахункових документів в системі «клієнт-банк». 2. Методика складання та облік виконання кошторису видатків бюджетної установи (Іванківський територіальний центр соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян) 2.1 Організаційно- ...

Скачать
174116
0
0

... повторного голосування по виборах Президента України, а також проведення повторних виборів відповідно до цього Закону; 11) розглядає в межах своїх повноважень звернення, заяви і скарги щодо організації та проведення виборів на відповідній території, а також звернення, заяви і скарги на рішення та дії чи бездіяльність дільничних виборчих комісій і приймає по них рішення; 12) заслуховує інформац ...

Скачать
187211
19
26

... є трудовий колектив за соціальними показниками (стать, вік, професія й кваліфікація, національність, утворення й ін.). Ланка керування - самостійна частина організаційної структури на певному рівні, що складається з апарата керування й виробничих підрозділів. Структурний підрозділ - самостійна частина ланки керування (відділ, служба, ділянка), що виконує певні завдання керування на основі ...

0 комментариев


Наверх