4. Великий потік рутинних справ, часто термінових, робота над якими займає багато часу.

5. «Крадії часу» - непередбачені і обумовлені недостатнім плануванням справи.

 
ВИСНОВКИ

Організація функціонує і розвивається, як складний організм. Постійно підпадаючи під вплив з боку зовнішнього середовища, пристосовуючись до змін, сучасна організація повинна мати здатність формувати і накопичувати потенціал, який може забезпечити не тільки своєчасну і адекватну реакцію на дії зовнішнього середовища, але і дасть можливість активно змінювати навколишню дійсність, ефективно управляти функціонуванням і розвитком численних елементів і підсистем організації.

Процес управління (менеджмент) на ТОВ «ЛАРОС» має чотири взаємозв'язані функції: планування, організація, мотивація і контроль. Всі вони мають дві загальні характеристики: вимагають ухвалення рішень, і для всіх необхідна комунікація, обмін інформацією, щоб отримати інформацію для ухвалення правильного рішення і зробити це рішення зрозумілим для інших членів організації. Через це, а також унаслідок того, що ці дві характеристики зв'язують все чотири управлінські функції, забезпечуючи їх взаємозалежність, комунікації і ухвалення рішень часто називають процесами, що пов'язують.

У даній роботі був проведений аналіз ефективності системи менеджменту на туристичному підприємстві ТОВ «ЛАРОС».

Ознайомившись з діяльністю ТОВ «ЛАРОС», можна зробити вивід, що в цілому підприємство функціонує ефективно. За роки роботи фірма досягла значних успіхів у сфері розвитку свого бізнесу: був освоєний новий вигляд діяльності, збільшені об'єми реалізації туристичних послуг, фірма придбала певну популярність в ділових колах і стійку репутацію серед споживачів, збільшився прибуток підприємства.

Для подальшого розвитку підприємства важливим представляється звернення більшої уваги науковій організації діяльності. На сьогоднішній день фірма не планує свою діяльність на тривалий термін, не проводить маркетингових досліджень, мало уваги приділяє рекламі.

Керівництву ТОВ «ЛАРОС» необхідно всесторонньо продумати свою рекламну політику, вибравши ті способи і методи реклами, які будуть найбільш близькі по своїх результатах до короткострокових і довгострокових цілей організації, дозволять їй не тільки утримати свої позиції на ринку, але і досягти ще більших успіхів.

У сучасних умовах до туристичного підприємства пред'являються дві взаємозв'язані вимоги: максимально можлива адаптація до поведінки споживачів, що змінюється, і виживаність в умовах конкуренції. Одночасно посилюється увага до функцій і структури управління комерційною діяльністю підприємства. Система управління носить достатньо динамічний характер, направлений на адаптацію структури комерційної діяльності до особливостей і тенденцій розвитку ринку.

Підвищити ефективність діяльності ТОВ «ЛАРОС» дозволить також проведення маркетингової роботи, яка включає: дослідження чинників внутрішнього і зовнішнього середовища, вивчення кон'юнктури туристичного ринку і тенденцій його розвитку, збір і аналіз даних про попит і пропозиції, встановлення ділових і постійних партнерських зв'язків з постачальниками послуг, здійснення рекламних заходів, створення іміджу фірми.


СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

1. Балдин К.В. «Управленческие решения», М.: «Дашков и К», 2007. – 496 с.

2. Батрик Р. «Техника принятия эффективных управленческих решений», Спб: «Питер», 2006. – 416 с.

3. Бочаров В.В. «Инвестиционный менеджмент: Краткий курс». – СПб, 2002. – 160 с.

4. Вертакова Ю. «Управленческие решения: разработка и выбор» / Учебное пособие. – М.: «КНОРУС», 2005. 352 с.

5. Голова О.Б. «Менеджмент туризма» / практический курс. – М.: «Финансы и статистика», 2007.

6. Голубков Е.П. Технология принятия управленческих решений, М.: «Дело», 2005. – 544 с.

7. Кабушкин Н.И., Бондаренко ГА. «Менеджмент гостиниц и ресторанов». – 3-е изд. – М: «Новое знание», 2002. – 368 с.

8. Кабушкин Н.И. «Менеджмент туризма» / учебн. пособие. – 6-е изд., М.: «Новое знание», 2006. – 408 с.

9. Кинан К. Решение проблем, М.: Эксмо, 2006. – 80 с.

10. Литвак Б. Разработка управленческого решения / Учебник – 4-е изд., испр. и доп., М.: «Дело». 2003 – 392 с.

11. Лапидус В.А. «Всеобщее качество (TQM) в российских компаниях». Нац. Фонд подготовки кадров. – М.: ОАО «Типография «Новости»», 2000.

12. Мащенко В.Е. «Системное корпоративное управление». – М., 2003. – 251 с.

13. Менеджмент туризма: Основы менеджмента. / Квартальнов В.А. – М.: «Финансы и статистика», 2002. – 352 с.

14. Мескон М.Х., Альберт М., Хедоури Ф. «Основы менеджмента: пер. с англ.» / Майкл Мескон, Майкл Альберт, Франклин Хедоури. – М.: «Дело», 1997. – 704 с. – С.325-327.

15. Травин В. «Подготовка и реализация управленческих решений», М.: «Дело», 2005. – 80 с.

16. Смирнов Э.А. «Разработка управленческих решений». – М.: «ЮНИТИ», 2002. – 271 с.

17. Трояновский В.М. «Разработка управленческого решения». – М.: «РДЛ», 2003. – 208 с

18. Трояновский В.М. «Математическое моделирование в менеджменте». – М.: «РДЛ», 2002. – 256 с.

19. «Управление качеством и реинжиниринг организаций» / З.С. Абутидзе, Л.Н. Александровская, В.Н. Бас и др.: Учебное пособие. – М.: «Логос», 2003. – 2003. – 328с.

20. Фатхутдинов Р.А. «Управленческие решения» / учебник. 4–е изд., перераб. и доп. – М.: «Инфра-М». – 2001. – 283 с.

21. Чудновский А.Д., Жукова М.А. «Менеджмент туризма». – М.: «Финансы и статистика», 2002. – 288 с.

22. http://www.aup.ru/books/m99/2_12.htm

23. http://liferesources.org.ua/?p=131

24. http://www.ecsocman.edu.ru/text/19194712/


Информация о работе «Дослідження ефективності системи менеджменту на туристичному підприємстві»
Раздел: Менеджмент
Количество знаков с пробелами: 73542
Количество таблиц: 14
Количество изображений: 5

Похожие работы

Скачать
238694
19
11

... стан туристичної галузі в Україні, наявність пози­тивних зрушень у розвитку сільського зеленого туризму як прибуткового і найменш капіталомісткого виду туризму. Метою дослідження є аналіз стану міжнародного туризму на Херсонщині для розробки проектних рішень щодо його розвитку. Тому в процесі виконання роботи: 1. Проаналізована діяльність суб'єктів туристичної індустрії та зроблено висновок про ...

Скачать
164120
15
1

... систем мотивації праці, необхідно приділити увагу модернізації виробничих процесів. Та застосуванню новітніх технологій. Розділ 3. Шляхи підвищення ефективності застосування сучасних систем мотивації персоналу   3.1 Удосконалення систем мотивації в підприємстві та шляхи застосування найефективніших систем мотивації Основна категорія працівників ресторанного господарства – кухарі, офіціанти, ...

Скачать
301657
7
15

... ічного планування виділяють 5 рівнів: 1. Ситуаційний аналіз. Ситуаційний аналіз – це процес виявлення ринкових можливостей туристичного підприємства, заснований на результатах маркетингових досліджень. 2. Планування цілей туристичного підприємства; 3. Розробка альтернативних стратегій 4. Вибір та оцінка стратегії; 5. Розробка оперативних маркетингових планів. В маркетинговій ді ...

Скачать
200803
90
26

... » 3.1 Основні напрямки оптимізації податкових платежів на туристичному підприємстві ТОВ «Сєнтоза-Тур». Розробка платіжного календаря Основні напрямки оптимізації податкових платежів на туристичному підприємстві ТОВ “Сєнтоза-Тур” можуть бути розподілені на 2 напрямки: -  мінімізація сплати непрямого податку на додану вартість; -  мінімізація сплати прямих прибуткових податків та соціальних ...

0 комментариев


Наверх