5. Теплотехнічний розрахунок зовнішньої стіни

Необхідно розрахувати товщину утеплювача тришарової цегляної стіни. Об’єкт знаходиться в м. Чернівці.

Згідно карти температурних зон України м. Чернігів відноситься до І температурної зони. Нормоване значення опору теплопередачі для даної зони

, де

- термічний опір однорідної конструкції;

- тепло сприйняття;

- тепловіддача.

, де

- товщина шару;

- коефіцієнт теплопровідності.

, звідки


Отже, = 352 , тобто товщина утеплювача становить352


6. Оздоблення будинку

 

6.1 Зовнішнє оздоблення будинку

Для того, щоб будинок мав більш красивий вигляд, він оштукатурюється, а потім наноситься кольорова акрилова фарба світло рожевого кольору. Цоколь будівлі фарбується у світло-коричневий колір. Дах виконують з метало черепиці темно червоного кольору, що також робить будинок приємним на вигляд. Вікна фарбують в тон з цоколем, але трохи світліші. Двері фарбують трохи світліші даху, тобто світло червоні, але темніші від стін будинку, що придає будинку гарний вигляд.

6.2 Внутрішнє оздоблення будинку

Так як будинок будується з цегли, то всі стіни та перегородки оштукатурюються. В приміщеннях стіни шпаклюються, після чого наносять фарбу різних кольорів.

Для оздоблення стін використовуються нові технології, це плити гіпсові декоративні прямокутної форми з рельєфно-візерунчастою лицьовою поверхнею. Плити вогнезахисні по відношенню до інших елементів покриття чи перекриття. Властивості гіпсових декоративних плит: вогнестійкість, невелика маса, гігієнічність, добра звукоізоляційність, низька теплопровідність, декоративність тощо. Вони кріпляться на гіпсових розчинах та на гвинтах.

Санвузли облицьовуються керамічною плиткою. Підлогу в санвузлах роблять керамічну: у кімнатах дощату та паркетну, яка покривається два рази лаком. В кухні стелиться лінолеум. В кухні стіни також облицьовуються керамічною плиткою від підлоги до стелі.


7. Опис санітарно-технічних устроїв

Для зручності і підвищення комфорту проживання вдосконалюється інженерне обладнання будинків. В сучасному будівництві житлові будинки обладнуються необхідними системами і установками: центральним опаленням, холодним та гарячим водопостачанням, каналізацією, газопостачанням, вентиляцією.

Внутрішній водопровід представляє собою систему інженерних обладнань та труб, приладів установок та арматури, призначеному для подачі води від зовнішньої системи водопостачання, споживачеві в середині будинку.

Внутрішня каналізація - система інженерного обладнання, призначеного для організованого відводу стічних вод, від приймачів в зовнішній мережі водовідводу. В будинку, що будуються в каналізаційних районах і обладнаних господарсько-питними водопроводами, застосовують побутову каналізацію, по яким відводяться господарські та стічні води від санітарних приладів: ванн, унітазів, умивальників, мийок тощо у міську мережу.

Одним з найважливіших умов для забезпечення побутових та санітарно-гігієнічних потреб людини є гаряче водопостачання в житлових будинках. Гаряча вода подається до тих же приладів, що і в мережу внутрішнього холодного господарсько-питного водопостачання (крім зливних бочків).

Централізована система гарячого водопостачання широко застосовується в житлових будинках за рахунок простоти експлуатації і обслуговування. Вентиляція – природна вентиляція через витяжки, приток через кватирки. Пристрої зв’язку – телефонізація та радіотрансляція.

Газопостачання виконується від міської мережі і газ підводиться по будинку до кухонних газових плит.

Канальна витяжка через кухню та санвузол.

Електропостачання здійснюється від зовнішньої мережі, напруга 220В.


Висновок

 

Курсовий проект “Двоповерховий індивідуальний житловий будинок”, що розрахований на дві сім’ї в м Чернігів розроблений згідно заданого завдання.

В курсовому проекті були розглянуті такі основні питання :

-загальна характеристика об’ємно-планувального рішення об’єкту;

-архітектурно-планувальне рішення;

-конструктивне рішення;

-внутрішнє та зовнішнє оздоблення будинку, з використанням найновіших технологій;

-розробка генерального плану;


Список використаної літератури

1. Б.В. Будасов, В.П. Каминский - Строительное черчение, Москва Стройиздат, 1990.

2. Н.Л. Рускевич - Справочник по инженерно-строительному черчению, Київ-Будівельник, 1987.

3. Брилинг - Справочник по строительному черчению, Москва-Стойиздат,1987

4. Короєв Ю. І.- Будівельне креслення 1983р.

5. Будівельний журнал “Наш дім” 2001р.


Информация о работе «Двоповерховий житловий будинок»
Раздел: Строительство
Количество знаков с пробелами: 13368
Количество таблиц: 3
Количество изображений: 1

Похожие работы

Скачать
11386
3
1

... грн. У т.ч. поворотні суми: 8,82 тис. грн. Кошторисна зарплата: 313,12 тис. грн. Нормативна трудомісткість: 4,63 тис. чіл.-година. 3.  Визначення вартості кв. м. житла   3.1  Визначення вартості 1 кв. м. житлової площі об'єкта (у цінах 2008р.)    Вартість будівництва по об'єктному кошторисі: Житлова площа об'єкта: . Вартість 1 кв. м. житлової площі: .   3.2  Визначення вартості 1 ...

Скачать
49298
3
5

... огороджувальні елементи задовольняти теплотехнічним та акустичним вимогам. В той же час розміри та розташування вікон повинно бути пов'язане з архітектурно-художнім рішенням фасадів та інтер'єрів житлової будівлі. Під час проектування житлової будівлі, базуючись на вимогах ДСТ 12214-95 обираємо наступні спарені вікна (рис. 2): Серія 1.136.5-16 марки: ОС 15-15; ОС 15-18; ОС 15-12; ОС 9-9. Обрані ...

Скачать
11002
3
1

... ться на окремі види робіт і витрат будівель і споруд на основі обсягів, визначених при розробці робочої документації, робочих креслень. При розрахунку вартості використовується базисно-індексний метод. Вартість, що визначається локальним кошторисом, включає в себе: прямі витрати (враховують- вартість оплати праці робітників, матеріалів, виробів, конструкцій та експлуатації будівельних машин ...

Скачать
41171
0
0

... ’яток Львова б’ють на сполох: розміщення скляних об’єктів серед суцільних пам’яток архітектури в центральній частині міста є прямим порушенням пам’яток охоронного законодавства, оскільки такі будівлі спотворюють історичне середовище. Чим Львів приваблює туристів? Багато хто відповість: "Своєю архітектурою та збереженим історичним середовищем". Власне це приваблює не лише гостей міста, це також є ...

0 комментариев


Наверх