2 РОЗРОБКА ФУНКЦІОНАЛЬНОЇ СХЕМИ СТАНЦІЇ

2.1 Загальна характеристика ЦСК «Квант-Е»

„Квант” – сучасна, надійна, економічна цифрова система комутації (ЦСК), яка постійно влосконалюється з гнучкою структурою обладнання та програмного забеспечення, розроблена фірмою „Квант-Інтерком”. Вона призначена, в першу чергу, для розитку мереж електрозв’язку сільських адміністративних районів (САР). Система може використовуватись в сільському адміністративному районі локально, в якості районної АТС (РАТС), центральної станції (ЦС) або сільско-приміського вузла (СПВ) райцентру, вузловой (ВС) або кінцевої станції (КС) сільскої місцевості. Але раціональним варіантом є комплексне впровадження ЦСК "Квант" в САР, при якому, завдяки наявності виносних комутаційних та абонентських модулів, система охоплює своїм обладнанням одночасно всі рівні ієрархії мережі сільського адміністративного району, утворюючи накладену цифрову мережу з централізованою технічною експлуатацією. Цифрова система комутації "КВАНТ" має модульну побудову, територіально розподілену комутацію, децентралізоване програмне керування та можливості централізації технічного обслуговування. Модульна архітектура системи комутації "Квант" та наявність двухступеневої ієрархії виносів (опорна станція - виносний комутаційний модуль - виносний абонентський модуль) дозволяють расподіляти обладнання системи по всій території міста або сільського адміністративного району, утворюючи накладену цифрову мережу або цифровий "острів" практично будь-якої необхідної конфігурації та ємності з організацією ЦТЕ всього обладнання системи "Квант".

Загальна архітектура системи базується на таких основних елементах:

¾ комутаційних модулях (КМ);

¾ блоках абонентських ліній (БАЛ);

¾ модулях стику з сполучними лініями;

¾ модулі технічної експлуатації (МТЕ).

Загалом вище сказане пояснює наступний рисунок

Рисунок 4 Загальна архітектура АТС "КВАНТ - Е"

Загальна архітектура системи базується на слідуючих основних елементах:

· комутаційних модулях (КМ),

· блоках абонентських ліній (БАЛ),

· модулях стику зі з’єднувальними лініями (СЦТ, КЗЛ),

· модулі технічної експлуатації (МТЕ).

Кожна станція ЦСК "Квант" може мати будь-яку необхідну ємність у діапазоні 100...30000 АЛ і передбачає для зниження витрат на АЛ двохступеневу ієрархію виносних модулів. Станції ємністю до 128 та до 256 номерів доцільно утворювати за допомогою ВАМ типу АТС-100 і АТС-200 відповідно. Припустимо використання ЛТ 1024 або трьохпровідних ФЗЛ. Виносний модуль типу АТС-100 (АТС-200) здатний також автономно функціонувати поза системою комутації "Квант" у якості АТС малої ємності , що підключається до існуючої АТС або по ЗЛ, або по АЛ із серійним пошуком при вхідному зв'язку. Взаємодія з АТС інших систем можлива з використанням багаточастотного або декадного коду.

Перераховані можливості мережоутворення дозволяють ефективно використовувати АТС системи "Квант" для розвитку і цифровізації сільських, міських і відомчих мереж зв'язку. Заплановане подальше удосконалювання системи забезпечить її використання на міжміських мережах та на ЦСІС.

2.1 Універсальна комутаційна система УКС-32

Основою блоку є розмовний ЗП. Комутація трактів у розмовному ЗП відбувається відповідно до інформації, яка зберігається в адpесному ЗП. Інфоpмація в адpесному ЗП визначає адреси входів і виходів встановлених з'єднань. Запис інфоpмації в адpесний ЗП здійснюється по командам пpоцесоpа пpи встановленні з'єднання або його роз'єднані, зчитування ж адрес, що визначають з'єднання , відбувається постійно.

Блок УКС-32 має ємність 1024×1024 канала або 32×32 цифpових ІКМ тpакта. З них один тpакт ТГ0 (нульовий ) по входу і по виходу приділяється на пеpедачу керуючої інфоpмації в блоки абонентських ліній із ГВВ та сбоpу сигнальної інфоpмації з периферійних блоків в ГВВ. Ще один тpакт ТГ1 (пеpший) по входу приділяється для подачі в комутаційну систему тональних сигналів з ГВВ. По виходу цей тpакт, як правило, використовується для підключення цифpових приймачів ЦП16У. (Існує також можливість підключення цифрових приймачів до ТГ10). Таким чином, до блоку УКС32 можна підключити максимально 30 периферійних блоків (блоків абонентських ліній, блоків з'єднувальних ліній, блоків цифрових з'єднувальних ліній). Функціональна схема модуля комутації показана на рис. 5.


Рисунок 5 Функциональна схема модуля комутації


Информация о работе «Проектування центральної станції для СТМ Білогірського району»
Раздел: Коммуникации и связь
Количество знаков с пробелами: 37434
Количество таблиц: 10
Количество изображений: 9

0 комментариев


Наверх