3. Населення.

Середня густота населення 74,9 чол./ км2. Найгустіше заселене Придністров’я ( 117 чол./ км2), рідше – північна частина. Подільский район є одним з найменш населених районів України.

Сучасна чисельність населення досі нижча від довоєнного рівня. Тепер Поділля належить до районів з від’ємними показниками природного приросту населення. Причини цього : висока зайнятість жинок у суспілному виробництві, зростання кількості розлучень, невисокі доходи. Трудові ресурси економічного району становлять половину загальної чисельності населення, але ця частка знижується. Рівень зайнятості трудових ресурсів становить » 87 %.

Кількість працівників народного господарства району з 1985 року зменшилася на 383,4 тис. чол., що є наслідками кризових явищ в економіці району і країни. Найбільше зайнятих працює у промисловості й державних установах та організаціях. Понад 10 % працездатного населення працює в сільскому господарстві, і майже 1/3 трудових ресурсів Поділля – в невиробничій сфері. Аналіз зайнятості трудових ресурсів свідчить про те, що в економічному районі, насамперед у містах, є певні надлишки працездатного населення, що приводить до безробіття. Основна частина населення ( 53,3 % ) проживає в сільській місцевості. Разом з тим Поділля є одним з найменш урбанізованих районів країни. Міські поселення економічного району залежно від чисельності населення та географічного положення виконують різні функції : промислові, транспортні, соціальні, будівельні, але найважливішими з них є промислові, де зайнято 25 – 46 % трудових ресурсів.

4. Промисловість.

Соціально-економічний комплекс Поділля формувався під впливом різних факторів, серед яких основними є природно-ресурсне середовище, розселення населення, виробництво й невиробнича сфера. В сукупній вартості товарної продукції промисловості і сільского господарства на цю галузь припадає майже 52 % . Виробництво промислової продукції з розрахунку на 1 чол.відстає від середнього показника в Україні на 37,2 %, а сільськогосподарської перевищує цей показник на 44,5 %. Поділля спеціалізується на виробництві сілбськогосподарської продукції і її промисловій переробці, тому основною галуззю промисловості є харчова. В районі діють 64 цукрових заводів. Відходи цукроваріння використовують 23 заводи спиртово-горілчаної промисловості. Потужні консервні заводи й комбінати є у Вінниці, Гайсині, Барі, Тульчині, Новій Ушиці, Заліщиках. М’ясна представлена Вінницьким, Тростянецьким, Хмельницьким, Тернопільським м’ясокомбінатами, а також птахокомбінатами у Барі, Козятині, в селі Великф Гаї. Молочна промисловість є практично у кожному адміністративному районі. Основна продукція – сир, масло, молочні продукти. Широкого розвитку набула борошномельне-круп’яне виробництво у Вінниці, Вапнярці, Богданівці, Полонному, Тернополі, Чорткові, Кременці; кондитирське ( Вінниця, Чортків ); олійне-жирове ( Вінниця ); пивоварене ( Вінниця, Тивров, Чернятин). Машинобудування має ряд підприємств, які обслуговують потреби сільського господарства і харчової промисловості, а також підприємства приладо- і верстатобудування. Це підприємства для виробництва електротехнічної, інструментальної продукції. Вінницький завод тракторних агрегатів виробляє вузли та запасні частини до тракторів і комбайнів, Калинівський - устаткування для цукрових заводів, Тернопільський – бурякоцукрові комбайни. Трансформаторні підстанції, тракторні деталі, пресове устаткування – у Хмельницькому; сільськогосподарськи машини, деревообробний інструмент – в Кам’янці-Подільському; електроапаратуру – в Тернополі. В Могилеві-Подільськомуй Барі функціонують машинобудівни підприємства. Технологічне устаткування для харчової промисловості організоване у Красилові. Хімічна промисловість виробляє мінеральні добрива, сірчану кислоту ( Вінниця ).

Легка промисловість у структурі промислового виробництва економічного району має такі підгалузі: текстильну, швейну, взуттєву, трикотажну. Текстильне виробництво – Тернопіль, Кременецька фабрика ватину, Дунаєвецька і Славутська суконні фабрики. Економічний район виробляє 15,9 % тканин України. Швейні фабрики є у Вінниці, Хмельницькому, Тернополі, Гайсині, Козятині. Взуттєва промисловисть розвинена у Вінниці, Тернополі, Тульчині. Шкіряно-галантерейне виробництво є у Вінниці, Тернополі, Вишнівці; хутрове – у Жмеринці. Трикотажні фабрики працюють у Вінниці, Тернополі.

В районі розвинена промисловість будівельних матеріалів в основному на місцевій сировині. Це Гніваньський, Губніківський гранітні кар’єри, Глуховецький каоліновий комбінат, Турбівський каоліновий завод, понад 40 цегельних заводів; заводи залізобетонних конструкцій у Вінниці, Ладижині, виробниче об’єднання будівельних матеріалів у Тернополі.

Деревообробна промисловість частково орієнтується на привізну сировину. Вона виробляє : меблі – у Вінниці, Тернополі, Барі, Бережанах; папір – у Россоші, Понінці; картон – у селі Проскурівка.

Серед підприємств інших галузей промисловості можна виділити заводи «Будфарфор» і художньої кераміки у Палонному, Тернопільський фарфоровий завод, склоробний у Славуті, фармацевтичну фабрику в Тернополі.

Енергетична база в районі зміцнюється за рахунок Ладижинської ДРЕС і Хмельницької АЕС, де завершується будівництво другого енергоблоку.


Информация о работе «Подільский економічний район»
Раздел: Экономическая география
Количество знаков с пробелами: 18004
Количество таблиц: 0
Количество изображений: 0

Похожие работы

Скачать
102999
2
1

... того, що продукція, системи якості, системи управління якістю, системи управління довкіллям відповідають встановленим законодавством вимогам. [6] Відповідно до ст. 13 Декрету КМУ «Про стандартизацію та сертифікацію» сертифікація продукції в Україні поділяється на обов'язкову та добровільну. Сертифікація продукції здійснюється уповноваженими на те органами з сертифікації – підприємствами, ...

Скачать
54748
10
2

... транспортні засоби будуть функціонувати і розвиватись у взаємозв'язку, як єдиний органічний елемент усього народного господарства. 2. Передумови розвитку і розміщення морського транспорту країн СНД Історія морського транспорту країн СНД, що мають вихід до моря є спільною. Взагалі, історія морського транспорту, дійсно як виду транспорту загальнодержавного значення, можна розпочати з 4-6 стол ...

Скачать
70283
2
6

... ється за формулою: або  (16) [8, 64]. 1.1 Виробнича програма підприємства Важливим розділом поточного плану швейного підприємства є виробнича програма або план виробництва та реалізації продукції. Виробнича програма визначає необхідний обсяг виробництва продукції в плановому періоді, який відповідає номенклатурою, асортиментом і якістю вимогам плану продажів. Вона обумовлює завдання по ...

Скачать
63865
3
0

... грекам Криму, не стосувалися громадян інших держав. 3. Активізація антирелігійних заходів. Закриття церков греків і знищення грецьких етноконфесійних громад в Криму в 30-і рр. XX ет. 3.1 Початок жорстких репресій грецької національної меншини, та інституту церкви в цілому   30-і рр. XX ст. стала часом фактичного руйнування надбань етноконфесійних громад греків Криму. Воно проходило на тлі ...

0 комментариев


Наверх