4.2.2. Порядок оформлення проживання в готелі

Номер в готелі „Прем’єр Палац” надається громадянам при наявності паспорта чи документа, що його замінює та заповненні анкети певного зразка чи реєстраційної картки для іноземних громадян.

Поселення іноземних громадян та громадян України проводиться на загальних підставах при пред’явленні національних паспортів, що засвідчують особу, та виїзної візи для іноземних громадян.

Порядок реєстрації національних паспортів визначається Міністерством Внутрішніх Справ України. При наявності вільних місць і за бажанням клієнта йому може надаватися номер на два і більше місць з повною оплатою вартості номера.

Після оформлення документів на проживання в готелі „Прем’єр Палац” клієнту видається документ про оплату номера та пластикова картка – ключ, на якій вказується прізвище та ім’я гостя, номер кімнати і термін проживання.

Час виписки гостя і розрахунковий час – 12.00 поточного дня за місцевим часом. Час реєстрації і поселення в готелі починається з 13.00 поточного дня за місцевим часом.

При проживанні в готелі менше чим добу оплата береться за повну добу, незалежно від розрахункового часу.

Виїзд після 12.00 є додатковою послугою і надається начальником служби прийому і розміщення в залежності від стану ресурсів номерного фонду.

При виїзді в період до 12 годин після розрахункової години оплата складає 50% вартості номера, більше за 12 годин після розрахункової години – 100% вартості поточного тарифу.

За проживання дітей у віці до 12 років без надання місця оплата не береться. При розміщенні і оплаті проживання в готелі дітей віком від 2-х до 12 років оплата береться за вартість додаткового місця. Діти віком до 2-х років розміщуються в готелі безкоштовно.

4.2.3.Прийом та реєстрація індивідуальних туристів та туристичних груп.

 


Етапи прийому гостей у «Прим’ер Палац».

 

Поселення гостей у «Прем’єр Палац» проводиться у такому порядку:

1. Прибувши гість повинен повідомити, чи бронював він місце у готелі (про це його питає портьє). Якщо місце було заброньоване, то на ім’я гостя у відділі бронювання має бути виписана заявка.

2. Під час, поки портьє перевіряє заявку, гість заповнює реєстраційну картку, після чого данні картки переносяться до електронної системи «Hotel 3» у розділ «Поселення». В електронному вигляді заповнену реєстраційну картку можна подивитись у додатку 4.

3. Після заповнення реєстраційної картки на ім`я гостя роздруковується рахунок, який він сплачує у касі.

4. Після чого на ім’я гостя друкується картка (дає йому можливість відвідувати сніданки) і видається ключ від номеру.

Див. додаток 4. Порядок документального оформлення туриста в готелі “Прим’єр Палац”

4.2.4.Технологія обслуговування на поверсі.

Підготовка номерного фонду до поселення мешканців.

Щодня з 8 год ранку поверхові служби інформують рецепцію про стан номерного фонду. Протягом робочого дня відбувається постійний інформаційний зв’язок між рецепцією і поверховою службою.

 Інформація надається про:

ü  про зайняті номери;

ü  про вільні номера;

ü  номера на прибиранні;

ü  номера у простої;

ü  номера на броні.

ü  При підготовці до поселення враховують:

 1.Принцип компактного поселення;

2.Особисті побажання гостя;

3.Якщо туристичні групи;

 4.Ідентичність номерів.

Підготовка номерного фонду до поселення гостей (технологія):

bЗвірка та корекція інформації про готовність номерного фонду до поселення; bПроведення прибиральних робіт у номерному фонді за визначеною послідовністю; bПередача інформації про готовність номерного фонду на рецепцію.


4.2.5.Організація виїзду гостей з готелю.

 

Технологія організації виїзду гостей з « Прем’єр Палац »:

І. Прийом номера у гостя (покоївка, чергова по поверху);

ІІ. Рахунок за проживання та отримання додаткових послуг (адміністратор служби прийому та розміщення);

ІІІ. Проводи гостя (представник адміністрації готелю, швейцар, піднощик багажу). Організація виїзду та розрахунок при виїзді. Технологічні операції: 1.Перевірка відомостей про виїзд гостя; 2.Перевірка стану номера після виїзду; 3.Уточнення інформації про телефонні переговори та додаткові послуги, не включені до рахунку; 4.Розрахунок за проживання та додаткові послуги; 5.Прийом ключа від гостя; 6.Остаточний розрахунок; 7.Піднесення багажу; 8.Трансфер.

 

4.2.6.Організація надання послуг харчування в номерах (Рум-сервіс)

При обслуговуванні мешканців в номерах замовлення на подачу страви в номер приймає метрдотель, який в книзі попередніх замовлень фіксує в який номер, в який час, на скільки осіб , які страви та напої слід доставити. Страви подаються в посуді, що накривається кришкою або накрита серветкою. Метрдотель передає замовлення офіціанту, який підготовляє усе необхідне для виконання замовлення.

Коли замовлення гостів виконані офіціант відносить їх в номер. В номер необхідно завчасно постукати та ввійти при отриманні дозволу проживаючого.

Ввійшовши в номер з замовленням на підносі, його ставлять на тумбочці. Якщо проживаючий в номері збирається снідати в ліжку, то підніс йому подається зі сторони. Якщо ж гість збирається сісти за стіл в номері чи на балконі, то стіл застеляється скатертиною.Використаний посуд та посуд, що звільнився прибирають з номера через деякий час після подачі замовлення. Для прибирання посуду в присутності мешканця номера офіціантові потрібно отримати в нього дозвіл.

 

4.3.     Аналіз додаткових послуг

В кожному номері повинен бути інформаційний буклет з переліком безкоштовних і платних послуг.

 

4.4.1. Види послуг, що надає персонал мешканцям на поверсі, технологія їх надання:

1. Безкоштовні: 4Побудка; 4Прибирання номера за вимогою; 4Допомога хворому (виклик швидкої допомоги, надання градусника, надання засобів невідкладної допомоги). Ліки: - дотаційні (готель отримує безкоштовно); - фондові (платні, з фонду підприємства); 4Надання преси у номер (оплачується тільки вартість преси); 4Подача питного кип’ятку (у термосах); 4Збір і подача інформації на замовлення; 4Видача праски в номер;

2.На поверсі: 4Побутові послуги (Прасування речей, Чищення взуття, Дрібний ремонт речей); 4Обслуговування офіціантом у номері (Подання сніданків, обідів; Обслуговування бенкетів, презентацій, нарад).

 


Информация о работе «Маркетингове дослідження готелю "Премєр Палац"»
Раздел: Маркетинг
Количество знаков с пробелами: 63018
Количество таблиц: 9
Количество изображений: 3

Похожие работы

Скачать
233661
21
51

... банківському ринку намагається досягнути банк, а також з загальним рівнем характеристик усередненого банку банківської системи України; В якості банка - лідера для зовнішньоекономічної орієнтації діяльності ВАТ “Міжнародний комерційний банк” виберемо ВАТ “Державний акціонерний експортно-імпортний банк України" (810 рейтингове місце в банківській системі України - дивись Додаток А [98]), в якості ...

Скачать
245870
36
12

... ї бази туризму країни та регіону (повні тексти з коментарями експертів); ресурсний паспорт регіону (тексти, таблиці, мультимедійні ресурси); бази даних щодо соціально-економічних та інвестиційно-інноваційних факторів впливу на формування та функціонування регіонального ринку туристичних послуг (таблиці, графіки, тексти експертної оцінки); базу даних щодо впливу туризму на економіку регіону, ...

Скачать
42687
1
0

... соответствующая правительственная программа, которая бы предоставляла определенные регуляторные и налоговые преференции, а также финансовую поддержку становлению и развитию сельского малого бизнеса.   5. Интеграционные процессы в агрохолдингах Следует отметить, что специфика аграрной реформы в Украине, как и в большинстве бывших республик СССР, связана с событиями 20-х годов прошлого века, ...

Скачать
76021
11
0

... Організаційна взаємодія всіх служб і підрозділів туристичного підприємства. Форми експериментальної перевірки туру: 1.         Рекламні тури. 2.         Інформаційні тури. 3.         Пробні продажі 3. Технологія діяльності туристського підприємства при формуванні нового тур маршруту.   3.1 Загальна характеристика визначеного туру за його спрямуванням   Тур – це програма, в межах якої ...

0 комментариев


Наверх