Міністерсво освіти і науки України

Житомирський технологічний коледж


З В І Т

з виробничої практики

 

Місце проходження практики: Товариство з обмеженою відповідальністю

"Пол-Ексім"

 


Студента 2-го курсу

 групи Е-24

Петровського Павла

 

Керівник практики Кобчик О.В.


строк проходження практики

з 02.03.05 по 15.03.05

 

ЖИТОМИР - 2005


Останнім часом в Україні створено багато підприємств із різною формою власності, що здійснюють різні види діяльності. Деякі з них, не встигнувши стати на ноги, розпадаються, інші існують рік-два, і лише деяким удається впевнено крокувати вперед, приносячи користь суспільству, а своєму трудовому колективові - фінансову стабільність і впевненість у завтрашньому дні. Для організації чіткої роботи колективу підприємства будь-якої форми власності необхідно керуватися визначеними регламентуючими і нормативними документами. Одним з таких документів є Статут підприємства, у якому згідно ст. 9 Закону України "Про підприємства в Україні" від 27.03.91 р. № 887-ХП визначаються:

·     власник і найменування підприємства;

·     місцезнаходження підприємства;

·     предмет і мети діяльності підприємства;

·     органи керування;

·     порядок формування органів керування;

·     компетенція і повноваження трудового колективу і його ви­
 борних органів;

·     порядок утворення майна підприємства;

·     умови реорганізації і припинення діяльності перед­
 прийняття.

Відповідно до Статуту і на основі сполучення прав власника по господарському використанню свого майна і принципів самоврядування трудового колективу і здійснюється керування підприємством. Структура керування визначається підприємством самостійно.

Життєздатність підприємств будь-якої форми власності багато в чому залежить від трудового колективу, керування яким буде набагато простіше при грамотно і раціонально складеній по горизонталі і вертикалі і затвердженій організаційній структурі підприємства. Кожне підприємство має визначену структуру, внутрішні зв'язки, що забезпечують взаємодію між керівництвом, структурними підрозділами і співробітниками, і зовнішні зв'язки з постачальниками, покупцями, органами державного керування й інших учасників ринкових відносин.

Організаційна структура відображає взаємозв'язок усіх підрозділів підприємства (цехів, відділів, секторів і ін.) з метою їхньої ефективної взаємодії. Чим менше підприємство і коротше виробничий цикл, тим простіше організаційна структура керування підприємством, і навпаки.

Організаційна структура керування підприємством може бути орієнтована по:

·     функціям;

·     товарам;

·     ринкам і покупцям;

·     регіонам;

·     функціям і товарам;

·     функціям і ринкам;

·     функціям і регіонам.

Організаційні структури можуть бути "тверді" і "м'які". При "твердій" структурі коло обов'язків працівників чітко визначений контрактом, працівник не зобов'язаний виконувати роботу, не передбачену посадою; діє безліч формальних інструкцій. Такі організаційні структури керування підприємством ефективні в умовах стабільного зовнішнього середовища.

У мінливому середовищі більш доцільні "м'які" структури. Коло обов'язків працівників визначений приблизно, і працівник зобов'язаний виконувати будь-яку, зв'язану з основний, роботу. Зміст робіт постійно міняється. Формальних інструкцій у "м'яких" структурах не багато, а відношення між працівниками краще.

"М'якість" оргструктури забезпечує сприятливий клімат для нововведень і сприяє висуванню нових ідей.

У кожнім конкретному випадку розглядається доцільність застосування тієї або іншої організаційної структури керування підприємством і підбирається саме та структура, що щонайкраще дозволяє розподіляти і направляти зусилля співробітників для досягнення поставлених цілей і задач. Але у всіх випадках повинна бути визначена чітка координація робіт і підпорядкованості між різними виробництвами, службами, цехами, підрозділами і працівниками.

Організаційна схема ТОВ "Пол-Ексім" наведена на схемі №1.

Товариство з обмеженою відповідальністю "ПОЛ-ЕКСІМ" засноване згідно з рішенням засновників 20 червня 2002 р. № 1.

Найменування Товариства:

українською мовою - товариство з обмеженою відповідальністю

“ПОЛ-ЕКСІМ”

росiйською мовою - общество с ограниченной ответственностью

“ПОЛ-ЭКСИМ”

Скорочена назва:

українська -ТОВ “ПОЛ-ЕКСІМ”

російська - ООО “ПОЛ-ЭКСИМ”

Розташоване ТОВ "ПОЛ-ЕКСІМ" у м. Житомирі по вул. Східна,71

Метою діяльності Товариства є:

1. Участь в приватизації державних підприємств.

2. Насичення споживчого ринку товарами народного споживання та виробничо-технiчного призначення, надання послуг населенню, пiдприємствам та установам.

3. Предметом діяльності Товариства є:

·   оптова та роздрібна торгівля сільськогосподарськими, харчовими та промисловими товарами

·   комисійна торгівля сільськогосподарськими, харчовими та промисловими товарами

·   оптова та роздрiбна торгiвля паливно-мастильних матерiалiв та енергоносiiв

·   покупка та продаж автомобiлiв

·   органiзацiя пiдприемств харчовоi промисловостi та громадського харчування

·   будiвництво та ремонтнi роботи

·   надання автотранспортних послуг та автосервiс

·   мiжнароднi перевезення

·   виробництво тари та пакування

·   обробка каменю

·   холдінгова, брокерська, ділерська та інші види посередницькоі діяльнності.


Информация о работе «Структура керування підприємством»
Раздел: Менеджмент
Количество знаков с пробелами: 62632
Количество таблиц: 7
Количество изображений: 0

Похожие работы

Скачать
189223
26
2

... , значення стратегічного аналiзу розвитку пiдприємства та методик його проведення зводиться до інформацiйно - аналiтичного забезпечення процесiв прийняття стратегiчних рiшень. РОЗДІЛ 2 АНАЛІЗ стратегічного управління підприємством ВАТ “Самбірський молокозавод”   2.1 Загальна характеристика виробничо-господарської діяльності підприємства ВАТ “Самбірський молокозавод” Відкрите акціонерне ...

Скачать
180731
14
6

... і особливо якщо протягом тривалого часу існує несправедливість у структурі оплати праці в даного роботодавця - перехід до відкритої системи не рекомендується. Розділ 2. Аналіз системи матеріального заохочення на підприємстві ТОВ “СТК лтд”   2.1 Завдання й джерела аналізу мотивації праці робітників Основне завдання економічного аналізу полягає в тому, щоб дати об'єктивну оцінку виробничо- ...

Скачать
56134
0
0

... ість. Однак чітко проявився ряд недоліків стратегічного планування. На нашу думку, головна причина полягає в тім, що у ТОВ "Україна" упровадження стратегічного планування здійснювалося в рамках морально застарілих організаційних структур керування, без істотної перебудови форм і методів керування, систем контролю. Керівники середньої ланки керування ТОВ "Україна" по колишньому головну увагу приді ...

Скачать
90718
1
0

... ємства, працівників підприємства та споживачів або посередників), які беруть участь у комунікаційному процесі за допомогою потоків інформації або сигналів між ними.3. Ефективність комунікаційного процесу в процесі управління підприємством   Комунікації є невід'ємним атрибутом процесу управління. Вони зв'язують окремі елементи організації у єдине ціле, даючи можливість координувати їх дії, аналі ...

0 комментариев


Наверх