Карта умов праці

Розробка системи керування та актуалізації інформації web-сайту національного оператора енергоринку
156341
знак
11
таблиц
15
изображений

5.2 Карта умов праці

На основі проведеного аналізу була побудована карта умов праці.

Приміщення в якому проходять роботи знаходиться на цокольному поверсі, що заборонено державними санітарними нормами та правилами, освітленість приміщення відповідає нормам ДСанПін.

Роботи з крупними об’єктами але не відповідає нормам роботи з дрібними об’єктами та текстом. На робочому мiсцi, на програміста діє електромагнітне випромінювання з напруженістю, що згідно ДСанПін 3.3.2.007-98 становить 1 ступінь шкідливості (перевищує у 2 рази). Приміщення відповідає нормам пожежної безпеки, площа приміщення виділена на одну людину відповідає нормам ДСанПін, норми температури підтримуються в приміщенні за допомогою кондиціонеру, електростатичні поля в приміщенні становлять допустиму ступінь шкідливості, рівень шуму має допустиме але не оптимальне значення, Для того, щоб уникнути негативного впливу електромагнітного випромінювання, а також звукового тиску необхідно знаходиться по можливості подалі від джерела цього впливу.

Для того, щоб уникнути несприятливих факторів сенсорної напруги необхідно частіше розслаблюватися і робити необхідні фізичні вправи. Згідно законодавства України працюючим за таких умов, необхідно надавати додаткові чотири доби відпустки, але додаткові дні не додаються.


Висновки

В результаті даної роботи розроблена система керування та актуалізації Web-сайту Національного оператору енергоринку.

Розроблена система надає можливість користувачеві не маючих професійних знань та навичок в сфері веб-технологій проводити редагування, видозміну та оновлення веб-сторінок сайту оператора енергоринку з метою збереження актуальності даного веб-ресурсу.

Для роботи бази даних була обрана СУБД MySQL, що обумовлюється найкращими характеристиками системи безпеки, структури баз даних та кількості ресурсів, що затрачається на СУБД. Тип таблиць був обраний MyISAM, як найбільш універсальні, гнучкий, функціональний дозволяє працювати з великими об’ємами інформації.

Побудована база даних об’єднує інформацію, яка за характером поділяється на тендерну інформацію та інформацію потрібну для роботи Web-сайту, що є спільною, як для адміністративної частини, так і для візуальної тобто самого веб-сайту.

Сайт складається 2 частини: Функціональна частина та Адміністративна

Функціональна частина - Надання можливості приватним підприємствам - переглянути результати вже проведених тендерів, подати заявку на участь у тендері, чи ознайомитися з тендерною документацією. Розміщення списку вільних вакансій для бажаючим отримати роботу в енергетичному ринку України.

Система пошуку, що реалізована у цій частині системи дозволяє легко і швидко знайти необхідну інформацію серед даних, які знаходяться БД.

Також у цій частині реалізований форум – який дозволяє задати запитання представникам енергоринку, та почтова скринька – за допомогою якої можна подати заявку на участь у тендері.

Адміністративна частина - надання можливості оновлення інформації функціональної частини.

Оскільки фізична система захисту від збоїв надає потрібної надійності була також створена система система захисту ввід збоїв на логічному рівні - система резервного копіювання даних.

Система резервного копіювання даних - допомагає захистити файли від остаточної втрати у випадку збоїв або випадкового видалення, цим підтримує стабільність роботи Web сайту Національного оператора енергоринку.

Також в даній роботі була дороблена структура бази даних, для забезпечення можливості динамічної зміни, узагальнена головна задача поставлена перед створенням адміністративної частини до Web-сайту.


Література:

PHP5 Практика створення веб-сайтів – Максим Кузнєцов

Лора Томсон “PHP - професійна робота”

Люк Веллінг “Розробка Web-додатків за допомогою PHP и MySQL”

Вадим Дунаев “HTML скрипти й стилі”

Вадим Дунаев “JavaScript”

Конспект лекцій з курсу “Візуальне програмування інтерфейсів користувача”

Web-сайт своїми руками - И. Шапошников

Flash 8 Анімація в Інтернеті - Дерек Франклін

HTML 4.0 - Сергєєв А.О. - Стив Пачеко

Ефективна робота в 3D Studіo MAX 7 - Брукс Паттон

Самовчитель 3ds MAX 7 - Леонід Пекарьов

Java в прикладах. Довідник - Флэнаган Д.

Вдосконалення контролю за станом захищеності ком’ютерної мережі на основі адаптивного моніторингу - Шохін Б.П

Методичний підхід до формалізації задачі оцінювання ефективності системи захисту інформаційної системи ОВС України - Хорошко В.О

НД ТЗІ 2.5-010-03. Вимоги до захисту інформації WEB-сторінки від несанкціонованого доступу. к.: Держстандарт України. – 2003. – 16 с.

Захист Web-сайтів корпоративних інформаційних систем від атак на відмову - Терейковський І

Захист інформації. Технічний захист інформації. Основні положення.- К.: Держстандарт України.

Apache для профессионалов. - Уэйнпрат Питер


Информация о работе «Розробка системи керування та актуалізації інформації web-сайту національного оператора енергоринку»
Раздел: Информатика, программирование
Количество знаков с пробелами: 156341
Количество таблиц: 11
Количество изображений: 15

0 комментариев


Наверх