Головні задачі що ставляться перед адміністративною частино web-сайту

Розробка системи керування та актуалізації інформації web-сайту національного оператора енергоринку
156341
знак
11
таблиц
15
изображений

3.3 Головні задачі що ставляться перед адміністративною частино web-сайту

Головна задача ВЕБ сайту - це, надання інформації про проведення тендерів, відображення змін нормативної бази та новин енергетичного ринку України. Надання можливості бажаючим як державним так і часним підприємствам приймати участь та слідкувати за проведенням тендерів. Подати заявку на участь у тендері можна як через пошту, так і миттєво, одразу після формування запиту для отримання даних, в ролі середи передачі інформації використовує мережу Інтернет. Часта зміна інформації вимагає систему керування (адміністрування).

Тому визначимо проблему вибору засобів реалізації системи адміністрування. Так як існує потреба в оперативності зміни інформації то і керування навчанням також повинно бути дистанційним, тому, засіб реалізації системи адміністрування був обраний такий, що надає можливість написання програм, які виконуються під WEB. Також він має достатньо широкі мовні можливості по переробці великих об’ємів текстових даних (оскільки при роботі з WEB використовується в основному текстова інформація). Програми, написані на цьому засобі задовольняють наступні критерії (які були вироблені в процесі реалізації): Висока швидкість виконання.

Так, як система реалізована на основі мови програмування PHP синтаксис, якої оброблюється на сервері інтерпретатором, то ця програма вимагає мінімум ресурсі від машини користувача. Додаток html редактор виконаний на JavaScript технології розроблений таким чином що забезпечити високу функціональність так високу швидкодію.

Можливість підтримки постійного з’єднання з БД підчас проведення операцій з даними оскільки створення з’єднання з БД при кожному звертанні користувача до програми потребує багато часу).

Можливість швидкого виправлення коду при необхідності та редагування структури веб-сайту шляхом видозміни складу головного та підменю для цього спроектовані всі необхідні компоненти.

Можливість переносу на інші платформи без істотної модифікації тому що компілюється додаток стороннім інтерпретатором котрий оптімізований під певну платформу, а мовні засоби, що реалізовані в додатку я універсальними та загально прийнятими в цій області технологій. На 90% сервері встановлене все необхідне для функціонування даного додатку, а саме: HTTP Server, PHP, mySQL.

3.4 Функції, реалізовані в проекті

Головними задачами, що були сформульовані для системи адміністрування Web-сайту - це надання різновидів інформації її пошук та оперативна зміна, а саме:

1 надання можливості швидкого та зручного редагування структури веб-сайту, його головного та під меню;

2 надання можливості швидкого додавання та видалення певних елементів чи груп елементів, що входять до головного, або підменю;

3 надання можливості швидкого не трудомісткого редагування змісту веб-сторінок, які динамічно генеруються в залежності від обраного меню чи підменю.

В додатку реалізовані функції, щоб надавали найбільш зручне та безопарне керування змістом веб сайту Національного оператора енергоринку.

Нижче приведені описи функцій котрі були використанні при створенні нашого додатку.


3.5 Компоненти, що використовувались

Всі використані в підсистемі компоненти є стандартними компонентами палітри компонентів HTML (Macromedia Dreamweaver 8), їх перелік наведено у табл. 1.

Назва Призначення Використання в додатку
<form id="form1" name="form1" method="post" action=""> Компонент призначений для створення форм в HTML додатку та передачі зміних POST або GET методом. Використовується для передачі параметрів(змінних) між сторінками
<input name="" type="text" /> Текстове поле призначення для введення та введення певної інформації Дозволяє користувачеві введення інформації.
<input name="" type="hidden" value="" /> Скрите текстове поле; Поле, що користувач не бачить на своєму екрані. Воно використовується для збереження та передачі параметрів (змінних). Використовується для збереження та передачі зміних.
<textarea name="" cols="" rows=""></textarea> Тестове поле, що дозволяє вводити та виводити велику кількість текстової інформації воно оснащене горизонтальним та вертикальним скролінгом. Використовується для введення великого масиву тексту.
<input name="" type="image" /> Поле зображення використовується для розміщення графічних об’єктів Використовується для розміщення графіки
<input name="" type="checkbox" value="" /> Компонент галочка використовуется як перемикач вибору TRUE FALSE Для вибору групи об’єктів.
<input name="" type="radio" value="" /> Компонент для здійснення вибору «дин з» Для здійснення вибору.
<label></label> Компонент мітка для введення тексту. Використовуємо для виведення тексту.
<strong></strong> Використовується для форматування тексту. «Жирний» При оформленні тексту.
<em></em> Використовується для форматування тексту. «Курсив» При оформленні тексту.
<p></p> Використовується для форматування тексту. «Абзакс» При оформленні для розбиття тексту на абзакси.
<h1></h1> Заголовок №1 Для оформлення заголовку.
<h2></h2> Заголовок №2 Для оформлення заголовку.
<h3></h3> Заголовок №3 Для оформлення заголовку.
&nbsp; Компонент емітуючий «пробіл». Для розділення слів та тексту.
<br /> Компонент емітуючий перехід на наступний рядок. Для форматування тексту.
<hr /> Для от ображення горизонтальної лінії Розділення тексту та елементів управління між собою.
<table></table> Компонент використовується для створення таблиці Для розміщення зображення фону елементів управління та тексту в певних місцях екрану.
<tr></tr> Компонент строки таблиці. Для створення в таблиці строк.
<td></td> Компонент данні таблиці. Для введення даних у таблицю.
<object></object> Компонент для додавання об’єктів різних додатків. Для додавання анімованних об’єктів флеш.swf для оформлення сторінки та виконання певних операцій.

Информация о работе «Розробка системи керування та актуалізації інформації web-сайту національного оператора енергоринку»
Раздел: Информатика, программирование
Количество знаков с пробелами: 156341
Количество таблиц: 11
Количество изображений: 15

0 комментариев


Наверх