4 Розробка тестів та аналіз результату тестування

Для впевненості роботи програми проведемо її тестування. Але тестування необхідно виконувати в два основних етапи: тестування головної програми, тобто достовірність роботи головного меню програми, та власне і роботи самих пунктів меню, правильність роботи самих методів.

 

4.1 Опис тестів

При запуску програми (ехе-файл чи з середовища Туро Сі) з'являється головне меню програми (рисунок 4.2.1). Вибір необхідного пункту меню можна здійснювати за допомогою миші, вибраний пункт зразу ж підсвічується. Для його виконання достатньо нажати клавішу „Enter” чи клацнути два рази лівою клавішею мишки.

Тест 1: вихід з програми.

Активуємо пункт меню „Вихід”, за допомогою якого можна вийти з програми при натисненні кнопки миші.

Тест 2: тестування по Лагранжу.

Активуємо пункт меню „Тестування ” - „Тест 1 ” –“По Лагранжу”. З’являється вікно в якому вводимо значення температури для певного тестування.

Тест 3: тестування по Ньютону.

Активуємо пункт меню „Тестування” - „Тест 2 ”-–“По Ньютону”. З’являється вікно в якому вводимо значення температури для певного тестування.

Тест 4: запис результатів тестування в файл.

Для цього потрібно активувати пункт меню “Результати”-“В файл”. З’являється діалогове вікно в якому потрібно вказати назву файлу, в який безпосередньо буде виконуватись запис результатів тестування за відповідним методом.

Тест 5: вивід результатів тестування на екран.

Для цього потрібно активувати пункт меню “Результати”-“На екран”. На екрані зразу ж з’являються результати тестування за певним методом або обидва результати одночасно.

Тест 6: вивід результатів тестування на друк.

Це зробимо за допомогою кнопки меню “Результати”-“На друк”.Результати тестування виведуться на друк лише в тому випадку, якщо налаштований принтер.

 

Тест 7: отримання інформації про автора.

Активуємо пункт меню „Довідка”-„Про автора”. Активується діалогове вікно в якому описані короткі відомості про автора.

Тест 8: отримання інформації про програму.

Активуємо пункт меню „Довідка”-„Про програму”. Активується діалогове вікно в якому з’являється назва курсової роботи.

 

4.2 Аналіз результатів тестування


Рисунок 4.2.1. Головне меню програми

 

Тест 1. Відкрили пункт меню „Вихід” - „Вихід[Alt+X]” та вийшли з програми.

Тест 2. Активували пункт меню „Тестування ” - „Тест 1 ” –“По Лагранжу”. Вводимо по черзі в діалоговому вікні чисельне значення температури Т=270,320,550,750,670С.



Рисунок 4.2.2.Результати проведення тесту № 2

Тест 3. Активували пункт меню „Тестування” - „Тест 2 ”-–“По Ньютону”

Вводимо по черзі в діалоговому вікні чисельне значення температури Т=270,320,550,750,670С.


Рисунок 4.2.3. Результати проведення тесту № 3

 

Тест 4. Нехай потрібно записати результати тестування в файл „Інтерполяція”. Внесемо дану інформацію в діалогове вікно, яке зявиться на екрані.


Рисунок 4.2.4.Результати проведення тесту №4

 


Тест 5. Користувача цікавить вивід результатів тестування на екран.


Надамо йому таку інформацію.

 

Рисунок 4.2.5.Результати проведення тесту № 5

 


Тест 6.Виведемо результати тестування на друк.

Рисунок 4.2.6. Результати проведення тесту № 6

 


Тест 7. Активували пункт меню „Довідка”-„Про автора”.

Рисунок 4.2.7.Результати проведення тесту №7



Тест 8. Активуємо пункт меню „Довідка”-„Про програму”.

 

Рисунок 4.2.8. Результати проведення тесту №8

Якщо зробити загальний висновок з проведеного аналізу тестування програмного продукту, то можна з впевненістю сказати про те, що проведена робота є не просто практичною реалізацією поставленого перед розробником завдання, а саме програмою, яка готова вирішувати реальні задачі.

До переваг даної програми можна віднести:

-    зручний інтерфейс, який за своєю простотою приховує можливість вирішувати різноманітні завдання різного ступеня складності;

-    добре відлагоджений процес вирахування напруги матеріалу провідника за вказаною температурою, дає можливість вірно застосовувати провідники в певних приладах тощо.

Значною перевагою програми є те, що є можливість виводу на друк звітів про здійснене тестування матеріалів, що покращує конкурентоспроможність програмного продукту.



Информация о работе «Дослідження зміни температури термопари за допомогою чисельних методів на ЕОМ»
Раздел: Информатика, программирование
Количество знаков с пробелами: 57641
Количество таблиц: 6
Количество изображений: 20

Похожие работы

Скачать
19877
2
11

... Interpol. Для запуску програми необхідно запустити файл Interpol. exe. Після запуску програми з’являється меню, реалізоване в текстовому режимі, яке дозволяє вибрати необхідний метод інтерполяції. Для вибору методу розподілених різниць необхідно натиснути клавішу "1", для вибору методу Лагранжа - клавішу "2". Після вибору методу для графічного представлення результатів інтерполяції функції в ...

Скачать
266076
11
92

... Методичні вказівки до лабораторної роботи № З «Тепловіддача горизонтальної труби при вільному русі повітря». Тернопіль 2003 У даних методичних вказівках подані теоретичні основи, опис експернментальної установки і практичні рекомендації лля проведення лабораторної роботи і обробки дослідних даних Мета роботи - засвоїти знання з теорії" конвсктивнот теплообміну при ...

Скачать
468112
34
0

... ї зони та обмеження доступу до неї людей. На підприємстві згідно з вимогами законодавчих та інших нормативно-правових актів з питань захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій та охорони праці повинні бути розроблені і затверджені роботодавцем: - план попередження надзвичайних ситуацій, у якому визначаються можливі аварії та інші надзвичайні ситуації техногенного та природного ...

Скачать
50784
6
1

... підвищенням гнучкості технологічних систем, застосуванням машин з числовим програмним керуванням, впровадженням автоматичних багатофункціональних маніпуляторів-роботів. РОЗДІЛ 3. ЕКОНОМІЧНЕ ОБҐРУНТУВАННЯ ОСНОВНИХ НАПРЯМКІВ РАЦІОНАЛІЗАЦІЇ ТРУДОВИХ ПРОЦЕСІВ НА ВАТ "ЕЛЕКТРОТЕРМОМЕТРIЯ" Провівши аналіз організації трудових процесів на ВАТ "Електротермометрія", слід було б відмітити, що в 2009 ...

0 комментариев


Наверх