2.2.2 Характеристика економічних показників туристичної галузі

Отже, Китай туристичний на сьогоднішній день є дуже привабливим для туристів зі всього світу, тут є на що подивитися і з чого дивуватися. Відповідно, туристичний бізнес тут процвітає. Готелі Китаю відрізняються своєю вишуканістю і неповторним стилем. Як повідомили в Державному управлінні у справах туризму КНР, ухвалення державних стандартів "зоряних" готелів в значній мірі сприяло розповсюдженню туристичних стандартів. До теперішнього часу в країні налічується в цілому 12930 "зоряних" готелів, з них 288 п'ятизіркових, 1307 чотиризіркових, 4747 тризіркових, 5928 двозіркових і 660 однозіркових.

За словами представника управління, стандартизація в області туризму зіграла важливу роль в підвищенні якості обслуговування і конкурентоспроможності туристичних підприємств.

За останніми даними Міністерства комерції КНР, в липні 2008 року роздрібний оборот готельного і ресторанного бізнесу в Китаї склав 116,8 млрд. юанів /близько 17,2 млрд. дол. США/, що на 26,5 відс. більше в порівнянні з аналогічним періодом 2007 року, а темпи зростання на 8,5 відс. вищі.

За даними статистики, в січні-липні 2008 року об'єм роздрібного товарообігу в області готельного і ресторанного бізнесу досяг 837,49 млрд юанів, що на 24,3 відс. більше в порівнянні з аналогічним періодом 2007 року і складає 14 відсотків від загального об'єму роздрібного продажу споживчих товарів в країні.

У найближчі три роки Intercontinental Hotels планує побудувати 30 готелів (на 10 000 місць) в азіатському регіоні, приблизно по п'ять готелів в рік. Під цим брендом вже працює понад 35 готелів. Недавно був відкритий готель «InterContinental Hanoi Westlake» у В'єтнамі. У Китаї компанія планує відкрити 24 готелі до 2010 року.

«IHG» недавно відкрила мережі готелів в Гуанчжоу, Вукси і Шанхаї. При цьому «InterContinental Shanghai Puxi» увійде до новоутвореного бренду «BM Plaza». Метою максимізації брендів є створення транс-азійського готельного ринку, лідером якого сподівається стати компанія «IHG». На виставці World Expo Village компанія представила дизайн дев'яти нових готелів.

У дослідницькому звіті агентства "Ernst&Young" про світові тенденції в готельній індустрії мовиться, що в поточному році у всьому світі спостерігатиметься упевнене зростання в готельному секторі, причому як лідери виступають Китай і Індія.

Згідно звіту, зростання найбільших міжнародних готельних компаній очікується на ринках, що розвиваються, зокрема, в Китаї, Індії і країнах Східної Європи. Передбачалося, що проведення ігор Зимової Олімпіади в Італії, Чемпіонату світу по футболу в Германії, а також Ігор країн Британської Співдружності в Австралії, швидше за все, сприятиме підвищенню ефективності діяльності підприємств галузі в цих країнах.

Відомо, що підготовка до Літніх Олімпійських ігор 2008 року, які пройшли в Китаї, послужило додатковим стимулом розвитку національного будівництва.

Отже, в Азіатському регіоні тон задаватиме могутнє зростання в Китаї, де темпи зростання туристичного попиту, як очікується, в два рази перевищать світові показники. Найбільші готельні оператори прагнуть проникнути практично в кожен сегмент китайського ринку. Крім того, в Японії наголошується сплеск активності в будівництві готелів категорії "люкс". В той же час швидке зростання спостерігатиметься на готельному ринку Індії і Австралії.

2.3 Особливості готельного бізнесу Індії

2.3.1 Характеристика основних визначних пам'яток

Нескінченно різноманітна, Індія залишається одній з найбільш затребуваних країн екзотичного туризму.

Величні Гімалаї і таємничий Тибет, священна річка Ганг і тропічні ліси Західних Гат, знаменитий курорт Гоа і "золотий трикутник", численні пам'ятники минулих століть - все це складає національну гордість цієї країни.

Готелі в Індії відповідають європейському рівню. Готелі 4*+ і 5* — це світові ланцюжки і іноземний менеджмент, готелі 4* і нижче належать індійським компаніям або сім'ям.

Природні багатства країни надзвичайно багаті - Гімалаї, священна річка Ганг, тропічні ліси Західних Гат з багатою флорою і фауною. Якщо говорити про курорти, то їх десятки - Індія має щонайдовше в світі побережжя: її з трьох сторін оточують Аравійське море, Індійський океан, Бенгальську затоку. Люди, що цікавляться Реріхом, обов'язково повинні побувати на півночі країни, в Гімалаях.

На території міста Делі знаходяться споруди не менше семи стародавніх столиць. Рекомендують відвідати такі визначні пам'ятки як Червоний Форт, Джама Масджід, Раджів Гхат, Джантар Мантар, храм Лакшмі Нараян, Кутаб Мінар, Індійські Ворота, Будівля Секретаріату, Раштрапаті Бхаван, Будинок Парламенту, Національний музей, Національна галерея сучасного мистецтва, Музей Дж. Неру, Музей національних ремесел, зоопарк, усипальня Сафдарджунга, Велика мечеть, Зал суспільних прийомів Великих Моголів, палац Ранг-махал, Перлова мечеть, башта XII в. Кутб-мінаре, неіржавіюча століттями металева колона - одне з чудес світу.

У Мумбаї (Бомбей) - місті на островах рекомендують відвідати церкву Святого Іоанна, Музей Принца Уельського, собор Святого Томаса, Акваріум Тарапоревала, музей Західної Індії, парк Вікторія Гарднз із зоопарком, печери Канхері з барельєфами II-IX вв., декілька храмів VII в.

На горбах Малабар розташовані живописні Висячі Сади і Парк Камала Неру, храм Махалаксмі, усипальня і мечеть Хаджі Алі, планетарій Неру, острови Елефанта, Національний Парк Крішнагирі Упаван, пляж Манорі Бич, Монплезір, печери Джогешварі і Басейн.

Місто Агра - столиця імперії Великих Моголів, тут знаходиться одне з чудес світу - Тадж Махал, Мавзолей Акбара і величні палаци у Форті Агри, Перлова мечеть (XVII в.), мармуровий мавзолей Джахангрі-Махал, Червоний форт.

Вріндаван - "місто п'яти тисяч храмів", місце, де народився Крішна. Дивовижна архітектура, місце паломництва кришнаїтів всього світу.

Амрітсара - Золотий Храм сикхів, оточений священним водоймищем безсмертя.

Калькутта - музей Індії, технологічний музей Бірла, меморіал Вікторії в парку Майдан, Радж-бхаван (будинок уряду), собор Св. Павла, ботанічний сад.

Національні парки - Казіранга, Джалдапара, Манас, Дачигам. Заповідники птахів Говінд Сагар, Кеолоадео Гана, Канха, Пойнт-калімер, Пулікат, Ведантхангал, Нал Саровар. Заповідники тигрів Сундербанс і Симіліпал. Національний парк Джавхар (вкл. національні парки Бандіпур і Нагархол і заповідники Мудумалай і Ваянад) і інші більш ніж численні природні резервати.


Информация о работе «Особливості туризму та готельного бізнесу в країнах Азії»
Раздел: Физкультура и спорт
Количество знаков с пробелами: 83926
Количество таблиц: 2
Количество изображений: 0

Похожие работы

Скачать
19270
0
0

... їн Близького Сходу зменшилася на 10,3%; головна причина – війна у Перські затоці. Близько половини країн формування рекреаційно-туристичних потоків до країн Близького Сходу належали до цього ж регіону. 19 % туристів складали європейці, 18 % – мешканці Східної Азії і Тихоокеанського регіону. Якщо проаналізувати потоки за країнами походження, то статистика вказує на лідерство в цьому аспекті Сауді ...

Скачать
87453
2
1

... і органи, а за справлянням і перерахуванням податку до бюджету під час ввезення (пересилання) товарів на митну територію України – митні органи. Розділ 2. Особливості справляння податку на додану вартість в зарубіжних країнах   2.1 Особливості справляння ПДВ у Росії Податок на додану вартість (ПДВ) запроваджений у Росії в 1992 р. У визначенні доданої вартості за російським законодавством ...

Скачать
238694
19
11

... стан туристичної галузі в Україні, наявність пози­тивних зрушень у розвитку сільського зеленого туризму як прибуткового і найменш капіталомісткого виду туризму. Метою дослідження є аналіз стану міжнародного туризму на Херсонщині для розробки проектних рішень щодо його розвитку. Тому в процесі виконання роботи: 1. Проаналізована діяльність суб'єктів туристичної індустрії та зроблено висновок про ...

Скачать
73338
6
2

... і в розрахунку на один тур, встановлення інтервалу проведення планових розрахунків, у межах якого можна вважати за доцільні зроблені припущення. РОЗДІЛ 2. Аналіз сучасного стана конкуренції на ринку турізма 2.1 Аналіз загального стана ринку туризма в Україні Для глибинного розуміння тих процесів, які призводять до виникнення та існування згаданих вище проблем в галузі туризму, слід більш ...

0 комментариев


Наверх