2.3.2 Готельний бізнес і індустрія відпочинку Індії

Готельний бізнес і індустрія відпочинку Індії переживає зараз бурхливе зростання. Доходи галузі складають близько 450 млрд. рупій (8,362 млрд. доларів) щорічно.

Доходи брендових фастфудов і ресторанів оцінюються в 6 млрд. рупій (140 млн. доларів). Цей сегмент ринку динамічно росте, привертаючи таких гравців, як IHC.

На думку фахівців, IHC придбає популярну індійську мережу ресторанів Nirulas і готелі Clarks, які в цьому випадку чекає ребрендинг.

Крім того, IHC планує розширити мережу постачань по повітрю SkyGourmet. Зараз мережа працює в шести містах, планується збільшити їх число до 11, повідомляє портал Indianrealtynews.com.

Мережа готелів Marriott до 2010 року планує відкрити 21 новий готель в Індії. Таким чином, кількість готелів Marriott в країні зросте більш ніж в три рази. Гостям надаватиметься додатково 3,324 номерів - від номерів люкс до кімнат середнього класу.

У плани входить відкриття:

- трьох готелів бренду JW Marriott Hotels & Resorts, а також одного готелю Ritz-Carlton

- готелів Marriott Hotels & Resorts і Renaissance Hotels & Resorts класу люкс

- одного готелю Marriott Executive Apartments, розрахованого на довге перебування

- 8 готелів Courtyard by Marriott як із стандартними, так і з номерами люкс.

В даний час ланцюжок Marriott International має в своєму розпорядженні 6 готелів в Індії, що в цілому складає 1534 номери. Перший готель Marriott International - Goa Marriott Resort на 178 номерів - був відкритий в країні в 1999 році.

Як повідомляють на сайті ExpressHospitality.com, дослідження Ma Foi Employment Survey (MEtS), проведене кадровою службою Ma Foi Management Consultants, показало, що в 2007 році в готельній індустрії Індії з'явилося 6 169 211 робочих місць, а в 2008 році очікувалося зростання до 6 595 879 місць. Тепер кількість нових робочих місць в готельній індустрії перевищила аналогічний показник індійської індустрії інформаційних технологій. По словах К. Пандіа Раджана (K. Pandia Rajan), директора Ma Foi Management Consultants, що управляє, загальне зростання кількості вакансій по країні в 2008 році складе 3,05%, тоді як в готельному секторі очікується зростання на 6,9%. Такі галузі, як охорона здоров'я і інфотехнології, теж продемонструють посилене зростання, але готельний бізнес лідируватиме по числу нових робочих місць.

При цьому в таких секторах, як виробництво харчових продуктів і напоїв, спостерігається уповільнення зростання на 5,64%. По прогнозах Раджана, завдяки попиту, що росте, на послуги готелів до 2011 року в Індії працюватимуть вже близько 40 міжнародних готельних мереж. Також дослідження показало, що в готельному секторі найбільша кількість вакансій для новачків (33,9%). Всього, по прогнозах MEtS, в Індії в 2008 році очікується зростання числа вакансій на мільйон робочих місць — це на 3% більше, ніж в попередньому році.

Готельна мережа Hilton також оголосила про створення спільного підприємства з індійською компанією DLF для розвитку готельної сфери в Індії. DLF є лідером на індійському ринку real estate і займається будівництвом і управлінням офісними, торговими і готельними комплексами. Очікується, що об'єднана компанія побудує в країні 75 готелів протягом 7 років. Готелі будуть представлені наступними брендами, належними Hilton: Hilton Hotels, Hilton Garden Inn, Homewood Suites by Hilton і Hilton Residences.

Частка Hilton в капіталі компанії складає 26%, останні 74% належать DLF. Таким чином, частка готельної корпорації складає трохи більше чверті. Проте, Hilton планує інвестувати в проект до 143 млн. доларів.

Перший етап проекту передбачає споруду 20 готелів в ключових містах країни, включаючи Делі і Калькутту. Більшість з цих готелів будуть представлені під брендом Hilton Garden Inn - готельна торгова марка бізнес - готелів від Hilton з відповідною гаммою послуг. Разом з цим, компанія продовжить займатися пошуком і покупкою землі під будівництво решти готелів.

Також спільне підприємство Indian Hospitality Corporation (IHC) планує витратити 1 млрд доларів на придбання отелей і ресторанних мереж в Індії.

Компанія має намір придбати 2 тис. готелів в 17 містах, а також ресторанні мережі. Для цієї мети IHC сформувала спеціальний фонд.


2.4 Готельний бізнес Таїланду

2.4.1 Визначні пам'ятки Таїланду

Таїланд — казкова країна. Повна назва Таїланду — Королівство Таїланд, що в давнину носило назву сіам. Таїланд поєднує в собі величезну кількість пам'ятників історії, первозданної тропічної краси і об'єктів сучасної цивілізації із західноєвропейським комфортом. Таїланд — найпопулярніша з екзотичних країн.

Знаходячись географічно ближче до Китаю, чим до Індії, Таїланд проте в набагато більшому ступені підпав під індійський культурний вплив. Від брахманів прийшли державні церемонії і королівські палацові ритуали. Архітектура, скульптура і живопис аж до XX століття були підпорядковані виключно релігійній тематиці. Архітектори створювали прекрасні храми, в яких встановлювалися бронзові, дерев'яні, кам'яні або ліпні зображення Будди. Сьогодні екскурсія по буддійському храму, де кожен елемент оформлення має глибоке значення, стає дивовижною подорожжю в світ релігійних творінь художників.

Пам'ятники кхмерського періоду (IX-XI століть) – храми У Фаном Рунг і Пхимаї із зображеннями богів і героїв, пізніший монастир Пра Тат Фаном. На південному заході країни до цього періоду відносяться сліди буддійської імперії Двараваті – в Накун Патоме, Кху Буа, Пхонг Туке і Лаво (Лопбурі) збереглися залишки храмів з скульптурами і барельєфами; Чеді Вати Фра в Накхун Сі Таммарат – більш ніж тисячолітні руїни.

У XIII-XV століттях на заході країни з'явилося прекрасне місто Сукхотай – перша столиця тайської держави. В даний час повержене в давнину місто представляє величезний археологічний парк з розвалинами стародавніх храмів серед ставків (Вати Фра Сі Ратану і ін.), усипаних лотосами. Тайська архітектура розвиває традиції буддійських храмів. На півночі, в Чиангмаї, другому за величиною з міст країни, знаходиться монастир Дої Сутер-шріне.

Аюттхая – найкрасивіша стародавня столиця сіаму (XIV-XVIII вв.) лежить в сотні кілометрів на північ від Бангкока. Вона була зруйнована бірманцями. Розвалини незвичайно красиві – казкові храми, витончені башти пагод і ступ у формі квітки лотоса або дзвони з сирої або обпаленої цеглини, прикрашені химерними зображеннями. Колись тут був і знаменитий монастир Вати Пра Сі Санпет, від якого залишилося три буддійських ступа. Храм Вати Чай Ваттанарам під кінець дня представляє магічне видовище. На жаль, багато хто з неповторних храмів був розграбований мисливцями за екзотичними сувенірами. Зараз тут знаходиться історичний парк.

У Бангкоку, заснованому в XVIII столітті на місці рибальського села, немало дивовижних пам'ятників зрілої тайської архітектури. У місті близько 300 храмів. Великий королівський палац, величезний комплекс прекрасних будов (площа 60 га), що налічує більше двох сторіч історії, – зараз музей. Тут знаходиться якнайдавніша королівська резиденція Читралада Вілла. Найбільш вражаюче творіння буддійської архітектури – храм Вати Фра Кео (храм Смарагдового Будди), прикрашений ювелірним різьбленням і статуями. Храм Вати Бенча-мабофіт (Мармуровий храм), побудований на рубежі нинішнього століття, – приклад сучасної буддійської архітектури. Фра Тінанг Пайсан Такшин – храм, що становить частину комплексу старих резиденцій – місце коронації монархів.

Відпочинок в Таїланді — це відпочинок на білосніжних пляжах, потопаючих в тропічній зелені на островах Пхукет і Самуи. Відпочинок в Таїланді — це вишукана тайська кухня. Відпочинок в Таїланді — це всесвітньо відомий тайський масаж. Відпочинок в Таїланді — це самобутня культура і традиції, величезна кількість Буддійських святинь і храмів. Відпочинок в Таїланді — це невисокі ціни і розвинена секс-індустрія. Ні з чим не порівняється яскраве нічне життя Бангкока і Паттайї.

Готелі Таїланду (починаючи від найдорожчих ексклюзивних до дешевих будиночків-бунгало) незвичайно гармонійно вписані в екзотичну природу країни і знамениті своїм по-східному витонченим сервісом, прекрасним розташуванням і піщаними пляжами. У Бангкоку і Паттайї готелі зазвичай є багатоповерховими комплексами з добре розвиненою інфраструктурою, на островах Пхукет, Самет, Самуй і ін. готелі виконані, в основному, у вигляді бунгало. У Бангкоку, на островах Пукет і Самуї представлені готелі, що належать міжнародним готельним ланцюжкам. Офіційної класифікації готелів Таїланду не існує. Категорії готелів в Таїланді умовні. Готелі 5* відповідають найвищому європейському рівню, при цьому в Таїланді ціни на готелі значно нижче, ніж в Європі.

Найбільший з островів Таїланду — Пхукет — орієнтований на спокійний відпочинок і відрізняється першокласними готелями. Пейзаж острова складають зелені горби, гаї кокосових пальм, каучукові плантації і побережжя, що розкинулося уподовж, прекрасні пляжі. Тут ідеальне місце для любителів дайвингу.

Хочете опинитися на загубленому краю землі? Відвідаєте острів Самуї. Тут на чистісіньких небагатолюдних пляжах Ви зможете скинути з себе вантаж турбот і розслабитися під сонцем.

Таїланд називають «країною усмішок». А все тому, що в очі впадає безліч всміхнених людей. Усмішка на обличчі тайца незмінна — як в радості, так і в горі. Тому, якщо вам доведеться побувати в Таїланді, посміхайтеся, що б не відбувалося. Вас визнають вихованими і такими, що уміє тримати себе в руках людиною.

Якщо, прощаючись з Таїландом, Ви захочете повернутися сюди знову, Вам не слід кидати монети у воду, як це роблять в Європі. Краще купити черепаху, надряпати на її панцирі своє ім'я або ініціали і пустити в ставок біля Мармурового храму в Бангкоку. Говорять, бажання в цьому випадку обов'язково збудеться!

2.4.2 Інвестування в готельний бізнес Таїланду

У Таїланді відмічено бум інвестування в готельний бізнес, повідомляє Служба Континентів. Услід за масштабними інвестиціями в туристичний сектор Пхукета у розмірі 102 мільйонів доларів, здійсненими групою "Кингдом Готель", очолюваною саудівським принцом Альвалєєдом бин Талалем, в Таїланді днями з'явився ще один новий гравець. В результаті багатоходової комбінації за посередництва гонконгських і європейських компаній, змінився власник у готелю Роял Мерідієн Яхт Клуб де Пхукет.

Готель відноситься до категорії люкс і розташовується на південному заході країни. Спостерігачі висловлюють припущення, що за операцією стоїть американська інвестиційна компанія "Брати Лемани", яка, мабуть, і стала новим власником готелю. Компанії, що супроводжували операцію, заявили, що інвестор проведе модернізацію готелю, і витратить на ці цілі майже 7 мільйонів доларів протягом півтора років.

Також в Таїланді почалася реалізація найбільшого в Азії проекту будівництва унікального житлового і готельного комплексу класу "суперлюкс". Там буде все, аж до власного аквапарку з штучними хвилями.

"Резорт The Beaches перетворить Таїланд на найбільш популярне в Азії місце відпочинку забезпечених туристів", - заявив на презентації проекту Сувіт Йодмані, міністр туризму і спорту Таїланду.

"The Beaches" розташується на березі моря в провінції Чонбурі, в містечку Бaнг Сарі, приблизно на 15 кілометрів на південь від усесвітньо відомого курорту Паттайя. Тут будуть побудовані житловий і розважальний комплекси класу "суперлюкс". Житловий комплекс включатиме 2 кондоминиума (720 квартир), 5-зоряний готель і вілли прямо на воді, побудовані по образу приватних островів на Мальдівах.

Розважальний комплекс складатиметься з власного аквапарку, трьох штучних лагун з пляжами з білим піском, першого в Таїланді серфінг-парення з штучною хвилею, СПА і фітнес-центра, поля для гольфу і більш ніж 20 магазинів і ресторанів.

Примітно, що ексклюзивне право на продаж нерухомості в "The Beaches" отримали російські бізнесмени, а саме компанія "FARANGRU", зареєстрована в Бангкоку, але що належить росіянам.

Новий готель крупного готельного ланцюжка Hilton розташується в східній частині популярного курорту Паттайі, в півтора годинах їзди від міжнародного аеропорту Бангкока «Суварнабхум». Перших відвідувачів Hilton Pataya прийме в 2010 році.

Готель, орієнтований на «дорогих» бізнес-туристів і спроможних мандрівниках, стане частиною нового пляжного торгово-розважального комплексу Central Festival Pattaya Beach. На території 7-поверхового комплексу загальною площею 240 тыс кв км. розмістяться близько 200 магазинів і ресторанів, десятизального кінотеатру, боулінгу на 25 доріжок і величезний супермаркет.

Вхід в Hilton Pattaya знаходитиметься на нижньому поверсі, а головне лоббі - на сьомому. Над ним підноситиметься 15-поверхова башта, де і розташовуватимуться всі 300 гостьових номерів готелю. Також в готелі буде ресторан-хмарочос на 25 поверсі головної будівлі. Для проведення корпоративних і урочистих заходів Hilton Pattaya оснастять безліччю банкетних, бальних і конференц-залів. Для спорту і відпочинку відвідувачам запропоновані фітнес-клуб, спа і басейн.

Таїланд стає все більш популярним напрямом серед туристів, охочих оточити себе розкішшю під час канікул. Експерти стверджують, що курорти цієї країни відповідають самим різним смакам і потребам мандрівників. Також, вони чудово підходять для мандрівників будь-якого віку. Так, за даними журналу Luxury Travel, сюди приїжджають як сім'ї з дітьми, так і молодята, і любителі полежати на пляжі, і шукачі пригод.

Окрім цього, Таїланд став рекордсменом Азії по кількості готелів класу "бутик", які виявилися найбільш улюблені мандрівниками. До речі, вони зарекомендували себе як одна з найбільш прибуткових для місцевої туріндустрії категорій готелів, радуючи постояльців прекрасним обслуговуванням і великою різноманітністю сервісів. А туристи, що приїхали на острови з дітьми, вважають, що саме в бутик-готелях можна отримати достатню кількість особистого простору і не обтяжуватися навколишньою розкішшю.

Крім того, ця тропічна країна розробила власне вдале поєднання висококласних готелів і SPA- курортів. Вони вже давно стали візитною карткою більшості азіатських держав, що і забезпечує ним таку пильну увагу мандрівників. На думку редакції видання Luxury Travel, цього року бутик-готелі Азії складуть гідну конкуренцію готелям Європи і Південної Америки, які раніше вважалися лідерами в цій області.


Розділ 3. Перспективи світового готельного бізнесу


Информация о работе «Особливості туризму та готельного бізнесу в країнах Азії»
Раздел: Физкультура и спорт
Количество знаков с пробелами: 83926
Количество таблиц: 2
Количество изображений: 0

Похожие работы

Скачать
19270
0
0

... їн Близького Сходу зменшилася на 10,3%; головна причина – війна у Перські затоці. Близько половини країн формування рекреаційно-туристичних потоків до країн Близького Сходу належали до цього ж регіону. 19 % туристів складали європейці, 18 % – мешканці Східної Азії і Тихоокеанського регіону. Якщо проаналізувати потоки за країнами походження, то статистика вказує на лідерство в цьому аспекті Сауді ...

Скачать
87453
2
1

... і органи, а за справлянням і перерахуванням податку до бюджету під час ввезення (пересилання) товарів на митну територію України – митні органи. Розділ 2. Особливості справляння податку на додану вартість в зарубіжних країнах   2.1 Особливості справляння ПДВ у Росії Податок на додану вартість (ПДВ) запроваджений у Росії в 1992 р. У визначенні доданої вартості за російським законодавством ...

Скачать
238694
19
11

... стан туристичної галузі в Україні, наявність пози­тивних зрушень у розвитку сільського зеленого туризму як прибуткового і найменш капіталомісткого виду туризму. Метою дослідження є аналіз стану міжнародного туризму на Херсонщині для розробки проектних рішень щодо його розвитку. Тому в процесі виконання роботи: 1. Проаналізована діяльність суб'єктів туристичної індустрії та зроблено висновок про ...

Скачать
73338
6
2

... і в розрахунку на один тур, встановлення інтервалу проведення планових розрахунків, у межах якого можна вважати за доцільні зроблені припущення. РОЗДІЛ 2. Аналіз сучасного стана конкуренції на ринку турізма 2.1 Аналіз загального стана ринку туризма в Україні Для глибинного розуміння тих процесів, які призводять до виникнення та існування згаданих вище проблем в галузі туризму, слід більш ...

0 комментариев


Наверх