Оцінка життєздатності інноваційного проекту ЗАТ «ІТС за результатами 1 етапу впровадження

Дослідження впливу інноваційного процесу на кінцеві результати діяльності підприємства ЗАТ "Інформаційні та технологічні системи" (венчурний інноваційний проект "WEB-технологія подання звітності платниками податків в податкові інспекції&quo
146037
знаков
14
таблиц
3
изображения

3.3 Оцінка життєздатності інноваційного проекту ЗАТ «ІТС за результатами 1 етапу впровадження

Рис. 3.1. Головна сторінка WEB – серверу прийому звітності та інформування платників податків

Звіт ДПА у Дніпропетровській області (Управління автоматизованого адміністрування податків) та ЗАТ «ІТС» про виконану роботу групи з впровадження Intranet(Internet) – технології по взаємодії з платниками податків

Відповідно до наказу ДПА України вiд 21.07.2000 N402 «Про апробацію системи Intranet(Internet) – технологій (для здачі податкової звітності) та програмного забезпечення автоматизованої системи обласного рівня в інспекції ВПП у м. Дніпропетровську» та «Плану заходів по впровадженню пілотного проекту», затвердженого цим наказом ДПА у Дніпропетровській області виконані наступні роботи:

1.  Станом на 24.04.2001 проводиться дослідна експлуатація пілотного проекту на базі інспекції ВПП у м. Дніпропетровську та районних ДПІ м. Дніпропетровська згідно затверджених наказами ДПА у Дніпропетровській області від 29.06.2000 №150 та від 31.01.2001 №19 Планів заходів.

2.  Станом на 24.04.2001 у demo-версії системи Intranet – технології зареєструвалися 416 платників податків, офіційно зареєстровані у системі Intranet – технології здачі звітності 201 платник податків, причому 94 з них зареєстровані протягом останніх двох місяців 2001 року. Аналіз кількості платників, зареєстрованих в системі Intranet (Internet) – технології наведено у табл. 3.8.

3.  В ДПІ, задіяних в пілотному проекті, організовано 47 робочих місць інспекторів ДПІ. Ведеться прийом податкової звітності від платників податків в режимі ON-LINE та розпочато ручний ввод даних з звітів, наданих на паперових носіях в систему Intranet (Internet) – технології. Станом на 24.04.2001 прийнята податкова звітність за березень та ведеться прийом звітності за I квартал 2001 року у користувачів зареєстрованих в системі Intranet (Internet) – технології. Аналіз прийому податкової звітності в системі Intranet (Internet) – технології наведено у табл. 3.9.

4.  На виконання наказу ДПА України вiд 21.07.2000 №402 п. 5 та пункту 16 Плану заходів, затвердженого наказом ДПА у Дніпропетровській області від 29.06.2000 №150, генеральним підрядником – фірмою «Атлас» проведені роботи по монтажу корпоративної мережі, яка об’єднала облДПА з ДПІ у м. Дніпропетровську та усіма районними ДПІ м. Дніпропетровська. Це дозволило, відповідно до наказу ДПА у Дніпропетровській області від 31.01.2001 №19, розширити пілотний проект та залучити до дослідної експлуатації системи Intranet (Internet) – технології взаємодії з платниками податків всі ДПІ м. Дніпропетровська.

5.  Введено в промислову експлуатацію програмне забезпечення для організації місця районного інспектора «Інспектор» (по прийманню звітності) та «Канцелярія» (по реєстрації звітів).

6.  Станом на 24.04.2001 закінчено розробку сервісу «Акт звірки» де формується Довідка про розрахунки з бюджетом, Акт звірки та Картка особового рахунку платника. Цей режим проходе тестування.

7.  Станом на 24.04.2001 сформовані справи по 104 формах податкової звітності (Державний та Місцевий бюджети) з описом порядку складання звітів, їх затверджених форм та алгоритму заповнення цих форм.

8.  В системі передбачена можливість проведення камеральної перевірки, для цього розроблені та підключені внутрішні та зовнішні контролі звітів.

9.  Постійно проводиться тестування системи, а також обговорення з розробниками ЗАТ «ІТС» зауважень по системі та поновлень форм звітності.

10.  Управлінням оподаткування юридичних осіб облДПА підписані Акти по впровадженню в експлуатацію пакетів звітності по прибутку, ПДВ, акцизному збору, єдиному податку, звітності неприбуткових організацій та підприємств, заснованих громадськими організаціями інвалідів, консолідованому податку на прибуток, внескам до інноваційного фонду, звіту по пільгам.

11.  За допомогою програми – конвертатора баз даних системи Intranet в бази даних АРМа «Податкова звітність», виконано наповнення бази даних, що містить інформацію про зв'язок числових полів форм системи і числових полів баз даних АРМа «Податкова звітність». Отримана база даних містить 3017 записів по 109 формам звітності з прив'язкою до версії документа, а також в базі даних містяться ознаки «основних» форм (для отримання реєстрів поданих форм). Ведеться щоденна експлуатація цієї програми – конвертатора.

12.  В ДПІ, які приймають участь у експерименті протягом останніх чотирьох місяців направляються бази даних, отримані після конвертації з системи Intranet, для втягування до АРМів «Податкова звітність» та «Облік податків і платежів».

13.  Дані із звітів системи Intranet були перенесені до карток особових рахунків платників без помилок.

14.  Ведеться тестування програми «РЕЄСТРИ» для формування реєстрів з декларації по ПДВ, зведеної звітності в розрізі форм та термінів звітності та аналізу даних декларації по прибутку, з урахуванням розпорядження №181-р та наказу №306, на підставі даних, отриманих із звітів системи Intranet-технології.

15.  Висновки:

1) Кількість знов зареєстрованих платників протягом останніх двох місяців складає 94 платники, або 47% від всіх зареєстрованих. Це свідчить про те, що система Intranet-технології привернула до себе увагу платників своїми можливостями.

2) Чітко простежується тенденція більш якісного використання системи. Процент наданої в електронному вигляді звітності значно виріс і складає 40% від всієї прийнятої в системі Intranet-технології звітності.

3) Система у експериментальному режимі доведена до взаємодії в автоматичному режимі з платником податків до видачі довідки-звірки розрахунків з бюджетом і може бути рекомендована до повномасштабного впровадження.


Информация о работе «Дослідження впливу інноваційного процесу на кінцеві результати діяльності підприємства ЗАТ "Інформаційні та технологічні системи" (венчурний інноваційний проект "WEB-технологія подання звітності платниками податків в податкові інспекції&quo»
Раздел: Финансовые науки
Количество знаков с пробелами: 146037
Количество таблиц: 14
Количество изображений: 3

0 комментариев


Наверх