2.1 Організаційно-економічна характеристика Відкритого акціонерного товариства "Закордоненергокомплектбуд”

 

Для проведення дослідження було обрано Відкрите акціонерне Товариство «Закордоненергокомплектбуд».

ВАТ «Закордоненергокомплектбуд» (в минулому Виробничо-комплектувальна база «Закордоненергобудмонтаж» ) яка була створена в 1976 роцi для комплектування будiвельних енергетичних об'єктiв за кордоном), засновано вiдповiдно до рiшення Мiнiстерства енергетики та електрофiкацiї України вiд 16.12.1994 року №271 шляхом перетворення державного пiдприємства у вищеназване Товариство вiдповiдно до указу Президента України «Про корпоратизацiю підприємств» вiд 15.06.1993 року №210/93.

За час свого існування (з 1976 р.) пiдприємство забезпечило 38 будiвництв Мiненерго необхiдним обладнанням, металовиробами, виконувало будiвельно-монтажнi роботи на об'єктах будiвництва з вiдрядженням своїх спецiалiстiв. Пiдприємство розташоване в м. Канiв на лiвому березi Днiпра (Черкаська область). Площа земельної дiлянки, яку займає пiдприємство становить 20,66 га. На територiї пiдприємства мережа автомобiльних дорiг.

Iнформацiя про органiзацiйну структуру емiтента, про дочiрнi пiдприємства, фiлiї, представництва iз зазначенням найменування та мiсцезнаходження, ролi та перспектив розвитку, про змiни в органiзацiйнiй структурi.

Основні відомості про Відкрите акціонерне товариство «Закордоненергокомплектбуд»:

·  Код за ЄДРПОУ:0 0104060

·  Юридична адреса: Україна, Черкаська обл., м. Канів, Лівий берег, 19000

·  Керівник: Генеральний директор - Олексієнко Леонід Миколайович

В структуру пiдприємства входять:

- цех по виробництву металевих конструкцiй;

- цех по переробцi деревини;

- дiльниця вантажно-розвантажувальних робiт;

- закритi складськi примiщення;

- дiльниця будiвельних машин та механiзмiв;

- автогосподарство з мережею ремонтних боксiв;

- iнших вiдокремлених структурних пiдроздiлiв пiдприємство не має.

Вид діяльності:

·  Виробництво металевих деталей для столярних i теслярських виробів;

·  Спецiалiзована роздрiбна торгiвля непродовольчими товарами, не вiднесеними до iнших угрупувань.

Основнi види продукцiї, що виробляє ВАТ "Закордоненергокомплектбуд":

- модульнi споруди;

- сандвiч панелi;

- профiлiруваний лист;

- корпусна мебель;

- металоконструкцiї.

Перспективнiсть виробництва окремих товарiв:

1) модульнi споруди.

·  Виготовлення пiд замовлення рiзних варiантiв МС.

·  Висока продуктивнiсть працi заводу.

·  Доставка в рiзнi частини України в найкоротшi строки.

·  Монтаж на об'єктi.

2) сендвiч панелi

·  Багаторазове скорочення термiнiв будiвництва при високiй технологiчностi монтажу:

·  Зниження витрат на фундаменти за рахунок низької ваги огороджуючої конструкцiї.

·  Естетичний зовнiшнiй вигляд.

·  Зручнiсть при транспортуваннi.

·  Можливiсть перебудови будiвель.

3) Профнастил

·  Високоякiсна сталь зi стiйким полiмерним покриттям.

·  Висока антикорозiйна стiйкiсть.

·  Зручний при транспортуваннi i монтажу.

·  Широка сфера використання.

·  Залежнiсть вiд сезонних змiн

·  Всi виробництва не залежать вiд сезонних змiн, так як виконуються в промислових примiщеннях.

Всi види робiт пiдприємства виконуються по договорах з юридичною вiдповiдальнiстю сторiн з поетапними розрахунками за виконанi роботи i оформленням актiв виконаних робiт.

Щорiчно розробляються перспективнi плани розвитку пiдприємства по всiх напрямках.

За останнi п'ять рокiв було придбано основних засобiв на суму 4030,1 тис. грн. Було придбано обладнання для виробництва, автомашини, для розширення виробництва придбана лiнiя по прокатцi профлиста. Вибуття основних засобiв за останнi п'ять рокiв вiдбувалось на суму 1362,6 тис. грн. по причинi повного фiзичного, або морального зносу.

Залежно вiд результатiв дiяльностi плануються розширення виробництва за власний рахунок.

На балансi Товариства станом на 31 грудня 2008 року основнi засоби врахованi залишковою вартiстю на суму 4753 тис. грн.., первiсна вартiсть складає 11805 тис. грн., знос складає 7052 тис. грн. нематерiальнi активи не облiковувалися. На балансi Товариства станом на 31 грудня 2008 р врахованi запаси на суму 5713,0 тис.грн., врахована дебiторська заборгованiсть за товари, роботи, послуги на суму 3123 тис. грн., Товариства врахованi грошовi кошти та їх еквiваленти наступним чином:

·  В нацiональнiй валютi 208 тис .грн.;

·  В iноземнiй валютi на суму 0тис. грн..

Товариство засновано вiдповiдно до рiшення регiонального вiддiлення фонду Державного майна по Черкаськiй областi вiд 10 квiтня 1995 року №131-ДПК шляхом внесення цiлiсного майнового комплексу, який оцiнено за справедливою вартiстю (акт оцiнки вiд 29.11.1994р.) Статутний фонд сформовано первiсно в розмiрi 374,0 тис.грн.

Черкаським обласним фiнансовим управлiнням 21.02.1995р. було зареєстровано випуск цiнних паперiв (свiдоцтво № 86/2/95) 7475320 штук простих iменних акцiй номiнальною вартiстю 5 копiйок на загальну суму 373766 грн.

В зв'язку з визначенням випуску акцій - документарної форми 07.09.1998 р. Черкаським територiальним управлiнням ДКЦПФР була здiйснена замiна свiдоцтва про реєстрацiю випуску цiнних паперiв i видане ВАТ "Закордоненергокомплектбуд" свiдоцтво про реєстрацiю випуску цiнних паперiв вiд 07.09.1998р. за № 147/23/1/98. Вiдбувся додатковий випуск акцiй, наслiдок чого вiдбулося збiльшення статутного капiталу на 700 тис. грн. та отримано Свiдоцтво про реєстрацiю випуску цiнних паперiв.

Привiлейованих акцiй немає. Державної частки в статутному капiталi немає. Згiдно iнформацiї про баланс випуску iменних цiнних паперiв станом на 31.12.2008 року ТОВ "Феркон - холдинг" м. Києва володiє 19 068 733 шт. простих іменних акцiй що становить 88,79 % до статутного капiталу.

Статутний капітал товариства складає : 1074 тис. грн.

Об'єкт виробництва залежить пропорцiйно вiд ринкiв збуту, пошук яких вiдбувається через участь в виставках, iнформацiю з ЗМI, вiдкритi сайти в мережi "Internet".

Джерелами сировини пiдприємства являються бази України.

Регулярно вiдсвiжуються поповнення ринку новими iнструментами, матерiалами i комплектуючими, що використовуються в продукцiї пiдприємства i при технiчно-економiчно вигiдних умовах термiново впроваджуються в виробництво. Вивчаються ступенi розвитку конкурентних пiдприємств. Продукцiя свого виробництва виготовляється в установленi замовником строки, якiсно i надiйно по конкурентноспроможних ринкових цiнах i в цiлому не поступається продукцiї конкурентних пiдприємств.

Основнi замовники продукцiї - це пiдприємства, установи, приватнi пiдприємцi та юридичнi особи України.

 


Информация о работе «Фінансовий механізм підприємства»
Раздел: Финансовые науки
Количество знаков с пробелами: 72005
Количество таблиц: 10
Количество изображений: 2

Похожие работы

Скачать
149356
8
30

... ілі 3 дипломної роботи. РОЗДІЛ 3. ШЛЯХИ УДОСКОНАЛЕННЯ ФОРМУВАННЯ ТА РОЗМІЩЕННЯ ФІНАНСОВИХ РЕСУРСІВ В ТОВ „ГІДРОТЕХНІКА” Одним з найбільш ефективних шляхів удосконалення формування та розміщення фінансових ресурсів підприємства є використання різноманітних видів комерційного кредиту. Комерційний кредит можна охарактеризувати як кредит, наданий у товарній формі продавцями покупцям у виді ві ...

Скачать
55053
13
2

... зумовлює посилення ролі фінансів підприємств у системі господарювання. Конкурентоспроможність та платоспроможність підприємств визначаються раціональною організацією фінансів. Організація фінансової діяльності підприємства має бути побудована так, щоб це сприяло підвищенню ефективності виробництва. Функціонування фінансів підприємств здійснюється не автоматично, а з допомогою цілеспрямованої їх ...

Скачать
160939
27
31

... скидки з рознічної ціни ВИСНОВКИ Результати досліджень теоретичної частини дипломної роботи показують, що на сучасному етапі концентрації суб’єктів підприємницької діяльності у об’єднання спеціалізованих фірм (на прикладі фармацевтичного об’єднання ТОВ “Юніфарма”) актуальним та необхідним є проведення комплексного аналізу ефективності їх історичних форм діяльності в галузях виробництва та реалі ...

Скачать
103354
18
4

... і в господарстві склав у 2000 році 415,2 тис. грн, що більше чим у 1998 році на 8,4%, і менше на 0,6 %>, чим у 1999 році. РОЗДІЛ 3 АНАЛІЗ ФІНАНСОВОЇ СТІЙКОСТІ ПІДПРИЄМСТВА В УМОВАХ ОБМЕЖЕНОСТІ ЗОВНІШНІХ ДЖЕРЕЛ ФІНАНСУВАННЯ   В умовах ринкової економіки підприємство здійснює свою виробничо-фінансову діяльність самостійно, але все-таки на його діяльність у більшому чи меншому ступені впливає ...

0 комментариев


Наверх