Спеціальна підготовка

Основи бойового застосування військ РХБ захисту
Організація, можливості та тактика дій підрозділів військ РХБ захисту Управління підрозділами військ РХБ захисту Розвідувальні машини, рухомі хімічні лабораторії та засоби виявлення радіаційної та хімічної обстановки Засоби для проведення спеціальної обробки Димові засоби Рухомі майстерні озброєння РХБ захисту Мм, без сердечника) – 2 л/хв.Ǿ Засоби індивідуального захисту органів дихання фільтруючого типу Розчини (рецептури) для дегазації, дезактивації і дезінфекції Технічне обслуговування машин після виконання задачі Дати практику командирам взводів і відділень в організації спеціальних задач, а також у командуванні підрозділами в ході їхнього виконання Ведення розвідки у вихідному районі. Підготовка до проведення спеціальної обробки. Інженерне устаткування ХСП і площадок спеціальної обробки Ведення розвідки і проведення повної спеціальної обробки частин у ході бою Хімічна зброя Бактеріологічна (біологічна) зброя Запалювальна зброя Тактико-спеціальна підготовка Спеціальна підготовка Захист від збої масового ураження Хімічна зброя
218154
знака
19
таблиц
0
изображений

2.  Спеціальна підготовка

№ нормативу Найменування нормативу Умови /порядок/ виконання нормативу Категорія тих, хто навчається Оцінки за часом
відмінно добре задовільно
1 2 3 4 5 6 7
2 Підготовка приладів радіаційної, хімічної неспецифічної біологічної розвідки і дозиметричного контролю до роботи та перевірка їх працездатності

Той, хто навчається, отримав задачу підготовити до ведення радіаційної, хімічної і неспецифічної біологічної розвідки.

Прилади знаходяться в машині на столі. Джерела живлення для ГСА-12, АСП, ПРХР, ДП-36, ІМД-216, ІМД-1, ІМД-12 під єднанні. За командою “Прилади до роботи підготувати і перевірити” той, хто навчається підключає джерела живлення / для ДП-26, ДП-22Б/, встановлює режим, перевіряє працездатність приладу, міняє ПДФ, індикаторну стрічку, захист і хлоруючий патрон, підготовляє індикаторний розчин і заправляє ним ГСА-12, АСП, готує зарядний пристрій і здійснює заряд одного дозиметра.

Час відраховується від подачі команди до готовності приладу до роботи:

для ДП-3б

для ІМД-21б

для ПРХР

для ДП-5В

для ІМД-12

для ІМД-1

для ДП-22В

для ІД-1

для АСП

Примітки:

1. Час розігріву датчика для ГСА, ПРХР і під єднання колодки перетворювача напруги для ДП-3б у норматив не входить.

2. Час підготовки до роботи АСП у зимових умовах збільшується на 1,5 год.

Помилки, які знижують оцінку на один бал:

1. Не дотримувалась встановлена послідовність в підготовці приладу до роботи. 2. Неправильно встановлено витрату повітря і не здійснена зміна кадрів фільтра. 3. Не перевірені розміри коплі для ГСА і величина дози реактиву для АСП. 4. Не закручена захисна оправа після зарядки дозиметра.

Помилки, які визначають оцінку “незадовільно”: 1. Неправельно приготовлений індикаторний розчин для АСП, ГСА. 2. Не промиті крапельниця, реакційна камера і дозатори. 3. Не перевірені подача розчину в бункер робосого сенатору і злив його в нижній бак. 4. Не дотримана полярність під єднання джерела живлення. 5. Не перевірені показники приладу від контрольного препарату з формуляром.

Військовослужбовці.

1хв 5сек

1хв 5сек

2хв 20сек

3хв

6хв 20сек

1хв 50сек

46сек

23хв

1хв 10сек

1хв 10сек

2хв 30сек

3хв 20сек

6хв 40сек

2хв

50сек

25хв

1хв 25сек

1хв 25сек

3хв

4хв

7хв

2хв 25сек

1хв

30хв

3 Визначення отруйних речовин ймовірного противника /ОРІП/ в повітрі

Тому, хто навчається, поставлена задача підготувати до ведення хімічної розвідки. Засоби захисту у “бойовому” стані. Прилади ВПХР, ППХР біля тих, хто навчається. За командою “Визначення ОРІП в повітрі розпочати” той, хто навчається перевіряє працездатність насосу, наявність масла в камері ППХР і здійснює обстеження повітря індикаторними трубками із комплекту приладу у встановленій послідовності.

Час відраховується від подачі команди до доповіді про результати обстеження повітря:

ВПХР

ППХР

Примітка: 1. Час визначається ФОР імовірного противника в безпечних концентраціях в норматив не входить. 2. При використанні грілки час виконання нормативу збільшується на 1хв 30сек.

Помилки, які знижують на один бал: 1. Не дотримувалась встановлена послідовність роботи з індикаторними трубками при обтягнені повітря. 2. Зіпсована індикаторна трубка.

Помилки, які визначають оцінку “незадовільно”: 1. При розкритті ампул не змочено наповнювач індикаторної трубки. 2. Розкриття ампул здійснено не у встановлених отворах ампулорозкривача. 3. Індикаторна трубка встановлена в колектор по марковим кінцем. 4. Не дотримано встановлене число качків /часу прокачування/ насосом обстежує мого повітря.

Військовослужбовці.

4хв 10сек

4хв 40сек

4хв 30сек

5хв

5хв 25сек

6хв

4 Підготовка машин РХБ розвідки до роботи.

Командиру відділення поставлена задача на ведення РХБ розвідки.

Машина укомплектована усіма засобами розвідки, знаходиться в укритті місцевості і замаскована. Відділення вишикуване перед машиною. За командою “Машину до розвідки підготовити” відділення готує машину дол розвідки і оглядає засоби захисту у стані “наготові”.

Час відраховується від подачі команди до доповіді командиру відділення про готовність машини до розвідки:

УАЗ-469 рх, БРДМ-рх

БРДМ-2рх, РХМ, РХМ-4

Примітка: Час підготовки до роботи АСП в норматив не входить.

Помилки, які знижують оцінку на один бал: 1. Допущені помилки, які знижують оцінку при підготовці приладів до роботи. 2. Не підготовлений до роботи комплекс пристосувань для відбору проб і другий комплект знаків обгороджування. 3. Не підготовлений до роботи уночі електричний ліхтарик для КЗО2.

Помилки, які визначають оцінку “незадовільно”: 1. Допущені помилки, які визначають оцінку “незадовільно” при підготовці до роботи. 2. Несправна радіостанція або один із приладів радіаційної і хімічної розвідки. 3. Відсутні комплекти спеціальних розчинів для дегазації і дезактивації приладів і машин. 4. Не підготовлена до роботи навігаційна аппаратура.

Відділення

16хв

20хв

17хв

22хв

20хв

26хв

5

Розгортан

ня польового метеороло

гічного поста і визначення метеоданих

Тому, хто навчається, поставлена задача на ведення метеорологічного спостереження. Засоби захисту у стані “наготові”, метеокомплект №3 біля того, хто навчається. За командою “Метеорологічний пост розгорнути” той, хто навчається, виходить у вказаний район, вибирає місце, розгортає, метеокомплект, визначає метеодані і готує метеодонесення.

Час відраховується від початку команди до вручення метеодонесення.

Помилки, які знижують оцінку на один бал: 1. Метеокомплект неповністю укомплектований приладдям. 2. Неправильно визначено напрям вітру. 3. Неправильно поставлені вказівки румбів.

Помилки, які визначають оцінку “незадовільно”: 1. Недотримання встановленого часу при знятті показників швидкості вітру або температури повітря і грунту. 2. При визначенні температури грунту термометр-плащ не клався в бороздку грунту або для зняття показників взято в руки.

Військовослужбовці. 12хв 13хв 15хв
6

Розгортан

ня і підготовка спеціаль

них машин до роботи.

Машина /станція/ на робочому майданчику. Обслуга в засобах захисту вишикувана перед машиною. За командою “машину /станцію/ розгорнути” обслуга повністю розгортає спеціальну машину.

Час відраховується від подачі команди до пуску в камери для АТВ, розведення вогню в топці БУ, перевірки роботи насосу СВН-80 для МСАО-1 і доповідь командира відділення /взводу/ про готовність до виконання завдання.

АРС-14

для дезактивації струменем води /три робочих місця/

для ДДД /чотири робочих місця/

для дегазації місцевості /насадка спереду/

для дегазації місцевості /насадка ззаду/

АГВ-3м

БУ-4м

БУ-4

ТДА

ТДА-2К

МСАО-1

Примітка: 1. При зміні розпилювачів в АРС-14 час на виконання нормативу збільшується на 2хв. 2. При розгортанні АРС-14 обслугою в кількості 2 чоловік збільшується на 1хв 30сек.

Помилки, які знижують оцінку на один бал: 1. Не ураховано напрям вітру на відктирій місцевості. 2. В з'єднаннях рідинних комунікацій є теча. 3. Не працює один брандспойт /там де вони є/. 4. Не відкрито люк горловини цистерни АРС.

Помилка, яка визначає оцінку “незадовільно”: 1. Не працює два брандспойти і більше. 2. При запуску не працює форсунка АГВ, не залитийводою водяний за твір, не заправлені генератори аміаку. 3. Не працює насос СВГ-80 /для МСАО-1/.

Обслуга

- - -

- - -

- - -

Відділення

Обслуга

- - -

- - -

- - -

- - -

4хв 30сек

5хв

4хв

1хв 20сек

50хв

25хв

30хв

2хв 30сек

3хв

4хв

5хв

5хв 30сек

4хв 30сек

1хв 40сек

55хв

30хв

35хв

2хв 45сек

3хв 30сек

4хв 30сек

6хв

6хв 30сек

5хв

2хв

1год

35хв

40хв

3хв

4хв

5хв

7

Згортання спеціаль

них машин у похідний стан

Обслуга /відділення/ в засобах захисту /крім МСАО-1/ вишикувана попереду машини /станції/. За командою “Машину згорнути” обслуга згортає машину /станцію/.

Час відраховується від подачі команди до доповіді командира обслуги /відділення/ про закінчення згортання:

АРС-14

при роботі з прямими брандспойтами

при роботі зі щітками

після дегазації місцевості /посадка спереду/

після дегазації місцевості /посадка ззаду/

АГВ-3у /АГВ-3/

БУ-4м

БУ-4

ТДА

ТДА-2к

МСАО-1

Примітка: При згортанні АРС-14 в кількості 2 чоловік на виконання нормативу збільшується на 2 хв.

Помилки, які знижують оцінку на один бал: 1. Не дотримувалась встановлена послідовність згортання машин /станції/. 2. Неправильно укладено обладнання. 3. Не змащена різьба штуцерів і не поставлені заглушки /там, де це необхідно/. 4. Не витерто ганчір'ям спеціальне обладнання, яке знімалось. 5. Залишено закритим розподільний паровий кран манометру після зливу води із котла /для АГВ/.

Помилки: які визначають оцінку “незадовільно”: 1. Не злиті залишки розчинів із рідиною комунікації і гумометалорукавів. 2. Не оброблена заражена машина і рукави. 3. Не злита вода із котла ресивера, водопроводу, генераторів і радіатора двигуна “Москвич” /АГВ/. 4. Не проведена продувка гідрометричного генератора /ТДА/.5. Для МСАО-1: не продута система роздачі палива до підігрівача; відстань між робочими майданчиками менше 50м; не справні вогнегасники.

Обслуга

- - -

- - -

- - -

Відділення

Обслуга

- - -

- - -

- - -

- - -

6хв

12хв

3хв 40сек

2хв

33хв

25хв

30хв

2хв 20сек

2хв 30сек

3хв 30сек

6хв 30сек

13хв

4хв

2хв 15сек

36хв

27хв

35хв

2хв 30сек

2хв 45сек

3хв 45сек

8хв

15хв

5хв

2хв 30сеек

45хв

30хв

40хв

3хв

3хв 15сек

4хв

10

Розгортан

ня, запуск мотопомп і заповнення цистерн АРС водою.

Мотопомпа МП-800/М-600/ знаходиться в кузові машини. Машина поблизу джерела води. Обслуга вишикувана перед машиною. За командою “Мотопомпу розгорнути” обслуга встановлює мотопомпу, здійснює запуск і заповнює водою цистерну АРС.

Час відраховується від подачі команди до повного заповнення цистерни АРС водою.

Помилки, які знижують оцінку на один бал: 1. Не дотримувалась встановлена послідовність при розгортанні і запуску мотопомпи. 2. відсутня щільність в лінії напирання.

Помилка, яка визначає оцінку “незадовільно”: відсутня щільність в забірній лінії.

Обслуга 9хв 10хв 12хв

Информация о работе «Основи бойового застосування військ РХБ захисту»
Раздел: Военная кафедра
Количество знаков с пробелами: 218154
Количество таблиц: 19
Количество изображений: 0

Похожие работы

Скачать
125490
7
1

... об`єктів, застосування противником ЗМУ; аерозольна протидія технічним засобам розвідки противника та маскування військ та об`єктів аерозолями; ураження противника запалювальної зброї. Задачі: Виявлення, оцінка масштабів та наслідків зруйнуваннь радіаційно-хімічно небезпечних об`єктів та застосування противником ЗМУ. Ліквідація наслідків зруйнувань радіаційно-хімічно небезпечних об`єктів та ...

Скачать
36370
3
0

... від ЗМУ і організує їх виконання. СОБ зобов'язаний в будь-якій обстановці організувати безпосередню охорону і самооборону своїх підрозділів. Зміст і послідовність роботи СОБ артилерійської батареї при підготовці вогневих взводів батареї до бойових дій в обороні На карті (якщо мало часу) вибирається місце майбутньої ВП. Після під'їзду до місця майбутньої ВП на відстань 100-200 м СОБ командує: ...

Скачать
47513
9
0

... ідкою роадн); плани проведення КЗ (ККЗ) з батареями; плани проведення контрольних занять з офіцерами; конспекти (плани) для проведення занять. До документів обліку відносяться: журнал обліку бойової підготовки; картка оцінки польового виходу; картка оцінки контрольно-комплексного заняття батареї; картка оцінки контрольного заняття з управління вогнем (управління ракетними ударами) дивізі ...

Скачать
61247
0
0

... куточках планети. Діяльність Організації багатогранна й охоплює широке коло важливих проблем від стійкого розвитку й боротьби з тероризмом, розвитку демократії, глобальних медичних проблем.   Розділ II. Україна і ООН   Незалежність, здобута Україною в 1991 році, не тільки розпочала нову сторінку в історії розвитку країни, але й визначила низку завдань, без вирішення котрих зменшуються ...

0 комментариев


Наверх