Мм, без сердечника) – 2 л/хв.Ǿ

Основи бойового застосування військ РХБ захисту
Організація, можливості та тактика дій підрозділів військ РХБ захисту Управління підрозділами військ РХБ захисту Розвідувальні машини, рухомі хімічні лабораторії та засоби виявлення радіаційної та хімічної обстановки Засоби для проведення спеціальної обробки Димові засоби Рухомі майстерні озброєння РХБ захисту Мм, без сердечника) – 2 л/хв.Ǿ Засоби індивідуального захисту органів дихання фільтруючого типу Розчини (рецептури) для дегазації, дезактивації і дезінфекції Технічне обслуговування машин після виконання задачі Дати практику командирам взводів і відділень в організації спеціальних задач, а також у командуванні підрозділами в ході їхнього виконання Ведення розвідки у вихідному районі. Підготовка до проведення спеціальної обробки. Інженерне устаткування ХСП і площадок спеціальної обробки Ведення розвідки і проведення повної спеціальної обробки частин у ході бою Хімічна зброя Бактеріологічна (біологічна) зброя Запалювальна зброя Тактико-спеціальна підготовка Спеціальна підготовка Захист від збої масового ураження Хімічна зброя
218154
знака
19
таблиц
0
изображений

2 мм, без сердечника) – 2 л/хв.Ǿ

при дегазації або дезактивації (ковпачок з отвором Ǿ

1,5 мм, з сердечником) – 0,4-0,6 л/хв.

теж, при утворенні тиску за допомогою пнєвмосистеми автомобіля – 0,5-1,5 л/хв.

Час розгортання (без врахування часу заповнення бідона рідиною) – 3-4 хв.

ІДК – забезпечуються : автомобілі УАЗ-469, ГАЗ-66, автобуси, грейдери, електричні освітлювальні установки.

Пакет ІПП-8, ІПП-9 призначені для дегазації шкіряних покровів людини (лиця, шиї, рук), які заражені ФОВ та іпритом. Пакет знаходиться у особового складу. Пакет ІПП-8 представляє собою скляний флакон, який знаходиться в герметичному поліетиленовому мішку з 4-ма ватно-марлевимі тампонами.

Пакет ІПП-9 представляє собою металевий балон в якому знаходиться ватно-марлеві тампони і пробійник з губчатим тампоном.

Комплект ІДП-С складається з 10 пакетів ДПС-1 призначених для дегазації обмундирування, зараженого парами зоману (зарину). Час розкриття одного пакету – 10-20 с. Час обробки комплекту обмундирування одним пакетом 10-15 хв.

-  Засоби для проведення повної спеціальної обробки.

Комплект пристосувань до автомобільних водомастилопаливозаправників ДКЗ призначений для ДДД автотракторної техніки з використанням автопаливозаправника, механізованої автоцистерни або водомастилозаправника. Комплект ВМЗ може бути використаний для миття особового складу.

Основні ТТХ

-  час розгортання – 5-10 хв.

-  маса – 26 кг.

-  кількість одночасно обробляємих об’ектів – 1-2

Обробка техніки за допомогою комплекту ДКЗ може проводитись паливом, керосином, дизельним пальним та водою або дезактивіруючим розчином.

Розхід розчинів, води і розчинників.

Вид обробки Розхід, л/хв.

Тиск, кгс/см2

Дегазація (дезинфекція) 2-ма щітками (ковпачок з отвором Ǿ 1,5 мм, з сердечником) 2-2,5 2-2,5
Дезактивація 2-ма щітками (ковпачок з отвором Ǿ 2-мм, без сердечника) 8-9 3-3,5
Дезактивація струмом рідини з 2-х брандспойтів з насадкою Ǿ 4 мм 18-20 3-3,5
Розхід води при санітарній обробці через дві душових насадки 15 1,5

Принцип дії : рідина з цистерни або з сторонньої ємності за допомогою насосів машин АТЗ, АЦМ або ВМЗ подається через колектор, рукава, брандспойти зі щітками на обробляєму поверхню.

Комплект ДК-4 (К, КБ, КУ, Д) призначений для повної ДДД автомобілів, автопотягів, спеціальних колесних шасі та бронетранспортерів (з карбюраторними двигунами).

Характеристики комплектів ДК-4
Модифікація комплекту та його індекс На яких об’єктах використовується
ДК-4 ГАЗ-66, ГАЗ-63, ЗІЛ-164, ЗІЛ-130, ЗІЛ-131, ЗІЛ-137
ДК-4КБ БТР-80, БТР-152
ДК-4У УРАЛ-375
ДК-4Д МАЗ-500, КрАЗ-253, КрАЗ-255В, УРАЛ-4320

Комплект може бути використаний для дегазації засобів індивідуального захисту шкіри і часткової дегазації озброєння, бойової та іншої техніки.

Час розгортання комплекту – 3-4 хв, маса - 33±0,5 кг, робоча ємність : 20-л каністра або інша ємність, розхід розчинів (рецептур) – 1,5 л/хв, обробляєма площа однією зарядкою 20 літровою каністрою – 12 м2.

Дегазаційний комплект ДК-5 призначений для повної ДДД автомобіля ГАЗ-66 (ГАЗ-69, УАЗ-469) і обладнання на шасі цих машин, а також для повної помивці особового складу в теплу пору року і часткового миття (відкритих частин тіла –лиця, шиї, рук) – в холодну пору року.

Час розгортання – 5-7 хв, розхід води при митті – 2,5 л/хв, маса – 31,5 кг, розхід розчинів (рецептур) – 0,7 – 0,9 л/хв.

Комплект санітарної обробки особового складу КСО призначений для миття особового складу в теплу пору року і миття відкритих частин (лиця, шиї, рук) – в холодну. Комплект працює від автомобілів : ГАЗ-66, ЗІЛ-130, ЗІЛ-131, УРАЛ-375.

В якості ємності для води використовуються бочки (Л-100, Л-200, Л-250), каністри.

Час розгортання – 8-10 хв, пропускна здатність – 10-12 чол, маса комплекту – 45 кг, розхід гарячої води 3-6 л/хв (з температурою 38-45оС).

ЗАСОБИ ЗАХИСТУ

1. Засоби індивідуального захисту шкіри – призначені для захисту особового складу від проникання ОР в органи людини через шкіру, для охорони шкірних покровів, обмундирування, взуття та спорядження від зараження ОР, РР БАЗ (БІЗ), для підвищення рівня захисту від світлового випромінювання ядерного вибуху, а також для короткочасного захисту від запалювальної зброї.

-  Засоби індивідуального захисту шкіри фільтруючого типу.

Костюм захисний КЗС призначений для захисту особового складу від світлового випромінювання ядерного вибуху. Костюм складається з куртки з капюшоном та брюк.

-  Засоби індивідуального шкіри ізолюючого типу – принцип захисної дії полягає в ізоляції шкіряних покровів, обмундирування і взуття особового складу від дії ОР, РР та БЗ.

Загальновійськовий захисний комплект ОЗК в сполученні з СИЗК призначений для захисту шкіряних покровів о/с від ОР, РР та БЗ. При передчасному одяганні ОЗК підвищує рівень захищеності шкіряних покровів від світлового випромінювання ядерного вибуху, вогнесумішей і відкритого вогню. ОЗК – засіб періодичного носіння. Витримує біля 10 циклів спецобробки.

Складається з захисного плаща ОП-1, захисних панчох, захисних рукавиць літніх БЛ-1М і зимових БЗ-1М, чохла для ОП та чохла для панчох та рукавиць.

Костюм захисний плівковий КЗП в сполученні з СИЗК призначений для захисту шкіряних покровів о/с від ОР, РР та БЗ, а також для зниження зараження обмундирування, спорядження, взуття і індивідуальної зброї.

КЗП являється засобом захисту періодичного носіння. При зараженні ОР, БЗ КЗП, при наявності підмінного фонду, використовують однократно і спеціальній обробці не піддають. Після дезактивації в підрозділах військ КЗП використовують повторно. Три КЗП можуть видаватись замість ОЗК.

Костюм легкий захисний Л-1 призначений для захисту шкіряних покровів о/с і охороні обмундирування та взуття від зараження ОР, РВ і БЗ. Л-1 складається з куртки з капюшоном, брюк і рукавиць.


Информация о работе «Основи бойового застосування військ РХБ захисту»
Раздел: Военная кафедра
Количество знаков с пробелами: 218154
Количество таблиц: 19
Количество изображений: 0

Похожие работы

Скачать
125490
7
1

... об`єктів, застосування противником ЗМУ; аерозольна протидія технічним засобам розвідки противника та маскування військ та об`єктів аерозолями; ураження противника запалювальної зброї. Задачі: Виявлення, оцінка масштабів та наслідків зруйнуваннь радіаційно-хімічно небезпечних об`єктів та застосування противником ЗМУ. Ліквідація наслідків зруйнувань радіаційно-хімічно небезпечних об`єктів та ...

Скачать
36370
3
0

... від ЗМУ і організує їх виконання. СОБ зобов'язаний в будь-якій обстановці організувати безпосередню охорону і самооборону своїх підрозділів. Зміст і послідовність роботи СОБ артилерійської батареї при підготовці вогневих взводів батареї до бойових дій в обороні На карті (якщо мало часу) вибирається місце майбутньої ВП. Після під'їзду до місця майбутньої ВП на відстань 100-200 м СОБ командує: ...

Скачать
47513
9
0

... ідкою роадн); плани проведення КЗ (ККЗ) з батареями; плани проведення контрольних занять з офіцерами; конспекти (плани) для проведення занять. До документів обліку відносяться: журнал обліку бойової підготовки; картка оцінки польового виходу; картка оцінки контрольно-комплексного заняття батареї; картка оцінки контрольного заняття з управління вогнем (управління ракетними ударами) дивізі ...

Скачать
61247
0
0

... куточках планети. Діяльність Організації багатогранна й охоплює широке коло важливих проблем від стійкого розвитку й боротьби з тероризмом, розвитку демократії, глобальних медичних проблем.   Розділ II. Україна і ООН   Незалежність, здобута Україною в 1991 році, не тільки розпочала нову сторінку в історії розвитку країни, але й визначила низку завдань, без вирішення котрих зменшуються ...

0 комментариев


Наверх