5. Звітність

1.  Облік основних засобів, нематеріальних активів, інших необоротних матеріальних активів та їх зносу(амортизації)

Вартість основних засобів по первісній вартості станом на 01.01.2008 р. склала 29374, 1 тис. грн., знос 6241,1 тис. грн., залишкова вартість 23133,0 тис. грн., вартість нематеріальних активів становить 4,9 тис. грн.

Для цілей бухгалтерського обліку основні засоби класифікуються за групами згідно з П (С) БО 7 «Основні засоби».

Придбані основні засоби зараховуються на баланс підприємства за первинною вартістю. Одиницею обліку основних засобів є об’єкт основних засобів.

На підприємстві не переоцінювались об’єкти основних засобів до рінвя справедливої вартості на дату балансу.

Облік основних засобів ведеться в бухгалтерських реєстрах по інвентарних об’єктах та матеріально-відповідальних особах.

При проведенні річної інвентаризації основних засобів та малоцінних і швидкозношуваних предметів, сировини, основних і допоміжних матеріалів, покупних і комплектуючих виробів, тари, палива, запасних частин, незавершеного виробництва, готової продукції та інших матеріальних цінностей станом на «1» вересня 2008 р. згідно з наказом №672 від 20 серпня 2008 р. по ВАТ «Роменський молочний комбінат» дотримувалися вимоги Інструкції з інвентаризації основних засобів, нематеріальних активів, товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів, документів і розрахунків, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 11.08.94 р. №69 зі змінами та доповненнями.

Інвентаризація основних засобів, запасів та МШП проведена аудитором шляхом вибіркового контрольного огляду.

Амортизаційні відрахування здійснюються згідно зі статтею 8 Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств» у редакції від 22.05.97 р. зі змінами та доповненнями. Норми та порядок нарахування амортизації за П(С) БО 7 не застосовувались.

Порушень в обліку сум податку на додану вартість, сплачених за придбані та введені в експлуатацію основні засоби, не виявлено.

Визначення й оцінка нематеріальних активів здійснюється згідно з П(С) БО 8 «Нематеріальні активи».

2.  Облік фінансових інвестицій та запасів

Визначення первісної вартості та подальшої оцінки фінансових інвестицій здійснюється відповідно до П(С) БО 12 «Фінансові інвестиції».

Порушень у зберіганні цінних паперів, документальному оформленні і відображенню в обліку операцій з цінними паперами не виявлено.

Згідно з прийнятою на підприємстві обліковою політикою при відпуску запасів у виробництво, продажу та іншому вибутті, оцінка їх здійснюється за методом фактичної закупівельної ціни.

3.  Облік витрат виробництва та обігу

Облік витрат виробництва та обігу ведеться відповідно до П(С) БО №16 «Витрати».

Витрати підприємства на виробництво в 2008 році характеризуються наступними даними:

Статті витрат Сума, тис. грн. %
Матеріальні витрати 54810,0 81,2
Витрати на оплату праці 4804,5 7,1
Відрахування на соціальні заходи 1579,3 2,3
Амортизація 1744,1 2,6
Інші операційні витрати 4580,3 6,8
Разом 67518,2 100

Висновок: витрати підприємства на 8,12% формуються за рахунок матеріальних витрат, на 7,1% – за рахунок оплати праці.

Валові витрати у податковому обліку визначаються у відповідності з Законом України «Про оподаткування прибутку підприємств». Перевірка валових витрат здійснювалась вибірковим методом.


Информация о работе «Аудит підприємства»
Раздел: Бухгалтерский учет и аудит
Количество знаков с пробелами: 26281
Количество таблиц: 5
Количество изображений: 0

Похожие работы

Скачать
112444
18
0

... ємства можна й за рахунок зменшення чи заморожування інших витрат, які не належать до собівартості продукції. 3.3. Залучення інвестицій з метою стабілізації діяльності підприємства Перш ніж здійснювати заходи щодо залучення фінансових ре­сурсів, необхідних для санації підприємства, слід визначити по­требу в капіталі. Потреба в капіталі — це виражена в грошо­вому еквіваленті потреба підприє ...

Скачать
42226
13
0

... Програма санації Проект санації Бізнес – план санації Успіх Ні Так Вихід із кризи та відновлення позицій на ринку Рис.1 Механізм санації підприємства [1].   Головною метою санації є мобілізація фінансових ресурсів для відно­влення (поліпшення) платоспроможності та ліквідності підприємств, а та­кож формування фінансового капі ...

Скачать
132452
6
0

... від інвесторів нових інвестицій. Оперативна реструктуризація полягає у визначенні головних видів діяльності і розробці конкретних пропозицій, а також заходів по ліквідації недоліків у господарсько-фінансовій діяльності підприємства з мінімальними витратами. Вона здійснюється в короткостроковому періоді й коли підприємство вирішує питання підвищення платоспроможності та ліквідності за рахунок ...

Скачать
136483
17
0

... вимоги: -  простота; -  своєчасність; -  стандартизація; -  виваженість в оцінках; -  ясність викладу. РОЗДІЛ 2 ПОСТАНОВКА ЗАДАЧІ ДОСЛІДЖЕННЯ МЕТОДІВ ДІАГНОСТИКИ БАНКРУТСТВА ПІДПРИЄМСТВА   2.1 Економіко-математична модель діагностики банкрутства В процесі вивчення фінансового стану 19 підприємств американський економіст Едуард Альтман звернув увагу на те, що певні комбінації відносних ...

0 комментариев


Наверх