2.3 Застосування рибофлавіну медицині

У лікувальних цілях рибофлавін застосовують при гипо- і арибофлавинозе, при захворюванні очей, при лікуванні ран і виразок, що довго не загоюються, при променевій хворобі, порушенні функції кишковика, гіпо- а арібофлавиноз тощо.Рибофлавін також призначається при: • кон’юнктивітах, іритах, кератитах, виразках роговиці, катаракті;• довгостроково незагойних ранах і виразках;• хронічному гепатиті;• хронічному коліті й ентероколіті;• порушеннях функції кишечника;• загальних порушеннях харчування;• променевої хвороби;• астенії;• хвороби Боткіна;• ревматизмі;• недостатності кровообігу;• Eддісонової хвороби;• тиреотоксикозі;• людям, що працюють із промисловими отрутами й солями важких металів.


2.4 Нікотинова кислота (В3)

Ніацин Нікотинова кислота, вітамін РР, вітамін В3

C6H5NO2C6H5NO2

Тип: водорозчинний
Користь для організму: запобігання пелагрі
Міститься у продуктах: житній хліб, гречка, квасоля, м'ясо, печінка, нирки
Норми споживання
Для дітей (7 років) 2-12 мг
Для чоловіків 16 мг
Для жінок 14 мг

Нікоти́нова кислота́ (ніацин, вітамін PP, вітамін B3 – С6Н5NО2) — розчинний у воді вітамін. Ніацин відіграє значну роль у обмінних процесах (білків, жирів, вуглеводів, амінокислот, піримідинів, холестерину), прискорює окисно-відновні реакції, входить до складу коферментів НАД і НАДФ, впливає на діяльність серцево-судинної, нервової і травної систем. Він життєво необхідний для синтезу статевих гормонів. Основними представниками цієї групи є нікотинова кислота і нікотинамід. Основними джерелами вітаміну РР є такі продукти, як хліб з борошна грубого помелу, бобові, м’ясо, риба, субпродукти, дріжджі, рослинна олія, яйця, крупи, сушені гриби, арахіс, овочі (картопля, томати, зелений горошок, солодкий перець).


2.5 Біосинтез

Біосинтез: Триптофан → кинуренін → ніацин

Біосинтез: Триптофан → кинуренін → ніацин

В організмі людини вітамін РР поступає в основному з їжею і частково за рахунок всмоктування нікотинової кислоти і нікотинаміду мікрофлори кишечника. Добова потреба вітаміну РР 15-20 мг. В залежності від фізичної та психологічної нагрузки.

Нестача цього вітаміну призводить до підвищеної дратівливості, порушень сну, а також спричинює таке захворювання як пелагра (авітамінозне захворювання шкіри).

Причинами розвитку гіповітамінозу РР є: одноманітне харчування (особливо кукурудзою), тривала терапія сульфаніламідними препаратами, естрогенами, тубазидом, фтивазидом, циклосерином тощо, хронічні захворювання ШКТ (ентерити, коліти), які порушують усмоктування вітаміну РР, та хронічний алкоголізм.

Признаки пелагри: розлади шлунково-кишкового тракту – діарея (поноси), ураження шкіри – дерматит. Запалення слизових – гіпертрофія сосочків язика. Деменція, втрата пам‘яті. Ерітема тильної сторони рук, шиї. Неврастенія, різке зниження шлункової секреції.



Информация о работе «Вплив вітамінів на організм людини»
Раздел: Медицина, здоровье
Количество знаков с пробелами: 25635
Количество таблиц: 8
Количество изображений: 7

Похожие работы

Скачать
218133
4
10

... %), “сантосі” (1,3-1,5 %), “ходейді” (1,2 %). Кофеїн міститься не тільки в кавових зернах, але й у чайному листі, горіхах коли. Спеціалісти вважають, що дві пляшки тонізуючого напою “кока-кола” (із горіхів коли) рівноцінні за своїм впливом на організм людини одній стандартній чашці кави. Не всі знають, що при однаковій масі чай містить кофеїну майже в два рази більше, чим кава. Проте в чашці чаю ...

Скачать
46723
0
1

... і власників стільникових телефонів для захисту від електромагнітних полів, створюваних цим устаткуванням. Крім того, проведення кжнико-экспериментальных досліджень по визначенню впливу нашого "Бона-телефону" на організм людини показаж, що він робить істотну дію на пацієнтів, що спостерігалися, що відзначали поліпшення загального стану, зниження частоти приступів загострень захворювань, поліпшення ...

Скачать
51375
1
0

... виключно правильним харчуванням, вживаючи яєчні жовтки, ріпу, брукву, квасолю, маслини, сочевицю, цвітну капусту, висівки, сироватку. 1.2 Функції та фізіологічні перетворення кальцію в організмі людини Кальцій у їжі, як рослинної, так і тваринної, знаходиться у вигляді нерозчинних солей. Найкращими джерелами легко засвоюваного кальцію є молочні продукти особливо усі види сирів, бобові, ...

Скачать
87810
4
3

... та управління екологічними процесами. Моніторинг дозволяє виявляти критичні та екстремальні ситуації, фактори антропогенного впливу на довкілля, здійснювати оцінку та прогноз стану об'єктів спостереження, керувати процесами взаємовпливу об'єктів гідросфери, літосфери, атмосфери, біосфери та техносфери. Таким чином, суть моніторингу зводиться до таких функцій: — контролю за станом об'єктів ...

0 комментариев


Наверх