Реферат

з предмету «Експлуатація автомобілів»

на тему

"Технічне обслуговування системи живлення"

 

 


Зміст

 

Вступ

1.  ТО автомобілів. Поняття та зміст ТО автомобілів

2.  Технічне обслуговування системи живлення

2.1 Основні несправності системи живлення

2.2 Перевірка герметичності системи живлення

2.3 Перевірка паливного насоса

2.4 Перевірка і регулювання рівня палива

Висновок

Список літератури


Вступ

Організація технологічного процесу технічного обслуговування (ТО) залежить головним чином від виробничої програми (числа автомобілів), структури парку, постійності змісту і трудомісткості робіт. Вона залежить також від періоду часу, що відводиться на обслуговування, трудомісткості обслуговування і режиму роботи автомобілів на лінії.

Обслуговування по потоковому методу зазвичай доцільно за наявності на СТО великого числа однотипних автомобілів, при постійному об'ємі і трудомісткості робіт. При малій виробничій програмі, різнотипних автомобілях, різних умовах експлуатації, різному режимі роботи автомобілів, що не забезпечує безперебійну роботу потокової лінії і так далі, доцільніше застосовувати метод обслуговування на універсальних постах.

Рівень організації праці робочих на постах технічного обслуговування автомобілів робить значний вплив на ефективність використання робочого часу і якість обслуговування рухомого складу.

Організація праці повинна забезпечувати: максимальну продуктивність праці робочих; висока якість виконання робіт; рівне завантаження кожного робочого; максимальну пропускну спроможність постів і ліній; зручне виконання всіх операцій кожним виконавцем без взаємних перешкод; рівний час простою автомобіля на кожному посту лінії.

Організація праці робочих на постах ТО залежить від програми робіт, прийнятого методу організації праці і технологічного процесу виробництва. Проекти організації праці розробляють науково-дослідні організації і автотранспортні підприємства і організації.

Кожен робочий знає, які операції він повинен виконувати на кожному автомобілі. Автомобілі, які за планом повинні пройти обслуговування, поступають (по вказівці диспетчера виробництва) на пости, і кожен робочий виконує закріплені за ним операції.


1.  ТО автомобілів. Поняття та зміст ТО автомобілів

Технічне обслуговування №1 (ТО-1) призначено для забезпечення надійної, безвідмовної роботи устаткування до наступного технічного обслуговування. При проведенні ТО-1 крім виконання операцій (ЩТО), перевіряється надійність кріплення агрегатів, стан різьбових з'єднань, проводиться підтяжка, шплинтовка, регулювання окремих агрегатів і вузлів, змащувальні роботи і усунення несправностей, виявлених в процесі експлуатації. ТО-1 проводить персонал, закріплений за даним устаткуванням, обслуговування проводиться на постах ТО.

Технічне обслуговування №2 (ТО-2) призначено для поглибленої перевірки технічного стану машини і її механізмів і проведення регулювальних і ремонтних робіт з метою забезпечення надійної, безвідмовної роботи устаткування до чергового технічного обслуговування. Об'єм ТО-2, окрім робіт, що входять в ТО-1, включає ретельну перевірку стану всіх агрегатів і вузлів з їх частковим розбиранням. На час проведення ТО-2 машину знімають з експлуатації. Робота виконується персоналом, що працює із застосуванням устаткування на постах ТО.

Сезонне технічне обслуговування (СТО) необхідне для підготовки машини до переходу від осінньо-зимового до весняно-літнього періоду експлуатації і навпаки. СТО включає всі види робіт ТО-2 і роботи, що забезпечують своєчасну підготовку до майбутнього сезону (зміна експлуатаційних матеріалів відповідно до майбутнього сезону, виконання спеціальних регулювальних робіт). Роботи по СТО зазвичай поєднуються з технічним обслуговуванням №2.

Для ТО автомобілів в гаражі є комплексна бригада яка виконує всі види ТО і ремонту. При виконанні всіх видів ТО виконують наступні операції.

Щоденне обслуговування (ЩТО)

– очищення двигуна від пилу і грязі;

– зовнішнім оглядом перевіряють відсутність підтікання масла, палива, що охолоджує рідини;

– перевіряють рівень масла і при необхідності доливають його;

– перевіряють натягнення ременя генератора.

Технічне обслуговування №1 (ТО-1)

При ТО-1 виконуються операції ЩТО, а також:

– перевіряють рівень масла і при необхідності доливають його до рівня контрольних отворі в агрегатах трансмісії;

– перевіряють і регулюють прилади системи живлення і електроустаткування.

Технічне обслуговування №2 (ТО-2)

При ТО-2 виконуються операції ТО-1, а також:

– промивають очисники повітря;

– зливають відстій з фільтру грубого очищення палива;

– замінюють масло в картері двигуна.

При сезонному обслуговуванні (СО) проводиться перевірка акумуляторних батарей (перевірка рівня і щільності електроліту), міняють масло і паливо відповідне наступаючому сезону.



Информация о работе «Технічне обслуговування системи живлення»
Раздел: Транспорт
Количество знаков с пробелами: 14930
Количество таблиц: 0
Количество изображений: 0

Похожие работы

Скачать
27440
2
12

... . Паливний насос високого тиску призначається для подавання в циліндри двигуна (через форсунки) в певні моменти часу потрібних порцій палива. Цей насос – найскладніший вузол системи живленню дизеля. Паливний насос дизеля КамАЗ (рис. 1.4) складається з восьми однакових секцій відповідно до кількості циліндрів двигуна. До секції входять корпус 1, втулка 9 плунжера, плунжер 6, поворотна втулка 4, ...

Скачать
29740
0
11

... машин мають здійснюватися в суворій відповідності з правилами безпеки, викладеними в експлуатаційній та ремонтній документації заводів-виробників, а також у СНиП ІН-4–80. До виконання робіт з технічного обслуговування системи живлення допускаються особи, які пройшли спеціальну підготовку й отримали інструктаж з техніки безпеки [6]. Майданчик, на який встановлюють машину, повинен бути рівний, ...

Скачать
27067
3
4

... і швидкість руху, завдяки чому зменшується шум випуску. Тліючі частки сажі труться об стінки труб і, втрачаючи енергію, гаснуть. Гази, що відробили, відводяться по трубі 5 в атмосферу [4]. 2. Технічне обслуговування системи живлення двигуна автомобіля ЗИЛ-130 2.1 Основні несправності Технічне обслуговування системи живлення карбюраторних двигунів. Основні несправності проявляються, як ...

Скачать
45458
2
20

... магніт швидкісного вузла. Через черв'ячну передачу приводиться в дію лічильний вузол. Покажчик датчик Рис. 1.15. Схема спідометра з безконтактним приводом   2. Технічне обслуговування системи освітлення Справний стан системи освітлення і світлової сигналізації є необхідною умовою безпеки руху. Це вказує на важливість регулярного профілактичного обслуговування освітлювальних приладів. ...

0 комментариев


Наверх