4 Техніко-економічні показники проекту

Річні експлуатаційні витрати визначаємо за формулою:

С= Сз + Сам + Стр + Сел. + Спал + Спр,грн. (4.1)

Де Сз – заробітна плата

Сам – амортизаційні відрахування

Стр – відрахування на поточний ремонт

Сел. – ціна електроенергії

Спал – ціна палива

Спр – інші витрати.

Заробітну платню з нарахуваннями знаходимо за формулою:

 (4.2)

Де К – коефіцієнт нарахувань на соцстрах, додаткову заробітну плату та інше, К = 1,75;

Зпр – річні витрати праці, Зпр = 10220люд-г;

 - годинна тарифна ставка, приймаємо для веттехніка  =0,67 грн/г.

Знаходимо заробітну платню Сз = 1,75102200,67 = 11983грн.

Амортизаційні відрахування визначаємо у розмірі 12,5%, відрахуваня на поточний ремонт – 5,4% від балансової вартості машини Б= 1270грн.

Знаходимо

 (4.3)

Стр = 0,0541270 = 69 грн

Ціна електроенергії при вартості за 1КВтг

Сел= 0,16грн/КВтг та річній витраті Зел = 11115КВтг

Сел= ЗелСел=66690,16=1067грн (4.4)


5 ОХОРОНА ПРАЦІ

До роботи з машинами ветеренарно-санітарного типу призначають фізично здорових осіб, які пройшли мед. огляд,які вивчили пристрій та правила експлуатації машин, а також санітарні правила по зберіганню, транспортуванню та приміщенню ядохімікатів у сільському господарстві.

Особи, працюючи з хімореактивами, повинні бути забезпечені спецодягом та спецвзуттям та індивідуальними засобами захисту. По закінченню роботи прибрати з хімореактивами спецодяг необхідно очистити та прибрати у спеціально відведену шухляду.

Під час приготування робочих розчинів необхідно використовувати резинові рукавички. Бочки з реактивами слід відкривати при допомозі спеціальних ключем. Забороняється підігрівати пробки у бочках або вибивати їх.

Перед дезінфекцією обличчя та руки змащують спец. Засобом. На робочому місці не можна приймати їжу, пити води, палити.

На місце роботи не допускається присутність по сторонніх осіб, особливо дітей.

Забороняється залишати без охорони оброблені об’єкти та хімреактиви, а також заправлені баки та тару, у яких знаходяться робочі розчини. Перевозити хімічні речовини потрібно у не пошкодженій тарі. На кожній ємкості повинно бути етикетка, на якій помічено місце, дата та серія виготовлення, строк придатності, спосіб зберігання, доза примінення та інше.

Знешкоджуючі засоби та використовану для мойки воду потрібно збрасувати тільки у спеціальні поглинаючі ями глибиною не менше1 м, розміщенні на відстані 500м від населеного пункту.

Яму у період роботи систематично обеззаражують хлористим вапном чи іншими засобами, а після роботи засипають.

При гідроочищенні та дезінфекції внутрішню проводку та силові пристрої необхідно обезточити. Під час роботи не можна допускати попадання рідини на електрообладнання чи проводку.

По закінченню обеззаражування приміщення провіряють. Підтік препарату та кормушок промивають водою з милом чи розчином кальцинованої соди.

З метою охорони навколишнього середовища забороняється: зливати залишок розчину на території ферми, дорогу, у водойм;промивають баки та комунікації поблизу водоймів та інше.


ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ

 

Використовуючи дані проекту механізації ветеренарно-санітарних робіт на відгодівельній фермі ВРХ в господарстві ‘‘АгроДарекс’’ Синельниківського р-ну Дніпропетровської обл. робимо такі основні висновки:

-  По заданому річному об’єму виробництво мяса визначена необхідна структура та поголів’я стада, необхідна кількість та види приміщень, будівель та будівниць на фермі. Це дозволило розробити більш раціональний генплан ферми при допомозі подальшого її розширення.

-  Прийняті машини та механізми для комплексної механізації робіт на фермі, а також прийнята машина для гідроочищення та дезінфекції приміщень(ОМ-22614), виконаний її розрахунок, витрати її праці, ел.енергії, палива та інше. Представлена покращена схема вузла гідромонітора та інше.

Проведені розрахунки у економічній частині показали на ефективність проекту, що дозволяє зробити висновок у необхідності введення проекту у господарстві


БІБЛІОГРАФІЧНИЙ СПИСОК

 

1. Ревенко І.І. та інші. Проектування механізованих технологічних процесів тваринницьких підприємств.-К. Урожай, 1999-192с.

2. Брагинець Н.В., Палишкін Д.А. Курсовое и дипломное проектирование по механизации животноводства.-М:Агропромиздат,1991-192с.

3. Мельников С.В. технологическое оборудование животноводческих ферм и комплексов –Л:Агропромиздат,1985-640с.

4. Рощин П.М. механизация в животноводчестве-М: Агропромиздат,1988-288с

5. Карташов Л.П. и др. механизация и електрофикация животноводчества-М: Агропромиздат,1987- 480с

6. Носов М.С. механизация робот по животноводческих фермах-М: Агропромиздат 1987- 416с.

7.Грегкосій В.Д. та ін. Довідник сільського інженера-К Урожай 1988 – 398с.

8.Хитрун Л.Н. справочник по планированию сельского хазяйства-М: Агропромиздат 1974 – 736с

9. Кива А.А. и др. машины и оборудование для птицеводства. Справочник.-М: Агропромиздат 1987 – 240с

10. Цыбин Л.А. Гидравлика и насосы – М: Высшая школа,1976 – 256с.

11. Проектування механізованих технологічних процесів тваринницьких підприємств / За ред.Ревенка І.І. – К.: Урожай, 1999.


Информация о работе «Проект комплексної механізації лінії ветеринарно-санітарної обробки тварин на відгодівельній фермі великої рогатої худоби»
Раздел: Ботаника и сельское хозяйство
Количество знаков с пробелами: 30899
Количество таблиц: 4
Количество изображений: 1

Похожие работы

Скачать
626537
17
17

... коштів є важливим чинником у зниженні собівартості продукції чи виконаної роботи. Раціональне використання оборотних коштів залежить від правильного їхнього формування і ефективної організації виробництва. Зосередження н підприємствах зайвих оборотних коштів приводить до їхнього заморожування. Це завдає шкоди економіці господарства. Щоб уникнути такого положення, оборотні кошти нормуються, що є ...

Скачать
245206
27
12

... екоконтролінгу повинен стати екологічний аудит, як ефективний засіб регулювання відносин виробництва з навколишнім природним середовищем. РОЗДІЛ 2 ОЦІНКА СТАНУ ЕКОЛОГІЧНОГО ОБЛІКУ ТА ЕКОКОНТРОЛІНГУ НА СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВАХ МЕЛІТОПОЛЬСЬКОГО РАЙОНУ   2.1 Вплив рівня забруднення навколишнього середовища регіону на сільськогосподарське виробництво Навколишнє середовище є необхі ...

Скачать
132672
27
7

... . Своєчасна та швидка дія механізму охорони навколишнього середовища залежить від працівників сільського господарства і, перш за все, його спеціалістів. TOB ім. Воровського знаходиться у більш-менш екологічно чистій частині Полтавського району Полтавської області, оскільки досить віддалене від шкідливих промислових підприємств. Проте досить значним джерелом забруднення атмосферного повітря і ...

Скачать
158648
32
2

... нця року плануватиметься його вже більш плавне зростання, собівартість 1 ц. виробленого молока буде становити приблизно 130 грн. (виходячи з даних поточного планування). 3.4 Перспектива розвитку молочного скотарства в СТОВ ім. «Гагаріна» на 2009 – 2015 роки На сучасному етапі склалися незадовільні умови для розвитку сільськогосподарського виробництва, особливо тваринництва, всі галузі якого ...

0 комментариев


Наверх