План

Вступ

Розділ 1

1.1   Історія розвитку глобальної мережі Інтернет

1.2   Опис використання основних послуг мережі Інтернет

1.3   Способи підключення до мережі Інтернет

Розділ 2

2.1. Аналіз навчальних програм з інформатики

2.2. Аналіз шкільних підручників з інформатики

2.3. Рекомендації для вчителів інформатики по вивченню основних послуг Інтернет

2.4. Розробка програм для гурткових занять по вивченню основних послуг Інтернет

Висновок

Список літератури

Додатки


Вступ

 

Інтернет – це всесвітнє, глобальне джерело інформації, що розширюється з неймовірною швидкістю щосекунди в усьому світі!

Початок 90-х років пройшов під знаком стрімкого розвитку Інтернету. Компанії й окремі користувачі усе більше переконувалися в зручності практично миттєвої передачі пошти, новин і будь-якої іншої комп'ютерної інформації в будь-яку точку земної кулі.

Тепер же, Інтернет заповнив увесь світ, майже в кожному будинку де є комп'ютер є підключення до Інтернету. Ця всесвітня павутина дозволяє робити речі в багато разів швидше, ніж би зробила це людина в реальному світі: відправлення пошти, пересилання якої-небудь інформації, починаючи від текстів і закінчуючи великими мультимедійними файлами, перегляд новин, замовлення продуктів і т.д. І все це не виходячи з будинку! Ви просто сидите у себе в будинку за комп'ютером і просто одним натисканням кнопкою миші ви одержуєте, те що ви хотіли.

І це тільки мізер, що може робити Інтернет. В цілому його дії не обмежені. Щодня люди втілюють у віртуальний світ те, що вони можуть зробити в реальному світі, для полегшення власного життя. Наприклад: переклад грошей, оплата по рахунках, роботи на біржах, позаштатна робота співробітником якої-небудь компанії, курси мов країн світу, ради високо-кваліфікованих докторів, пошук любові…і т.д. і все це можна зробити не виходячи з будинку.

Подумати тільки, якщо Інтернет за такий короткий час розвитку робить такі неуявні речі, то що буде в майбутньому!? Інтернет, увійде в кожен будинок. Використання Інтернету буде настільки ж багатогранно, як багатогранна й саме життя, оскільки Мережа дозволить передавати будь-яку інформацію, у тому числі й комерційному характері. Тому, тому ми не повинні відставати від розвитку Інтернету і навчатися його основним можливостям та новим послугам.

Актуальність даної теми зумовлена тим, що на даному етапі розвитку комп’ютерной техніки загалом і локальних та глобальних мереж зокрема, виникла гостра необхідність захисту інформації від комп’ютерних вірусів

Протиріччя. Між тим обсягом матеріалу, що учні вивчають на уроках в школі з розділу «Глобальна мережа Інтернет» і тими знаннями, що необхідні користувачеві сучасного ПК для роботи.

Гіпотеза. Збільшення кількості годин у шкільній програмі на вивчення розділу «Основи Інтернет» та запропоновані рекомендації вчителям збільшать ефективність вивчення основних послуг Інтернет.

Об’єкт. Процес навчання інформатики у сучасній школі.

Предмет: форми, методи, засоби, прийоми викладання розділу «Основи Інтернет»

Тема: Методика навчання основним послугам Інтернет.

Мета: Теоретично дослідити наявні на даний момент програми з інформатики і розробити програму для гурткової роботи з розділу «Основи комп’ютерної безпеки», розробити рекомендації для вчителів інформатики по захисту інформації від вірусів.

Завдання.

1.  Проаналізувати програми з інформатики та шкільні підручники.

2.  Розробити рекомендаціїї вчителям інформатики по вивченню основних послуг Інтернет.

3.  Для розділу «Основи Інтернет» розробити програму для занять учнів з гуртковою та факультативною формою роботи.


Розділ 1.

 

1.1. Історія розвитку глобальної мережі Інтернет.

Приводом для створення глобальної комп'ютерної мережі стала розробка Пентагоном глобальної системи раннього оповіщення про пуски ракет. Центр керування пусками був уведений у дію в 1964 р., і, властиво, із цього часу можна говорити про роботу першої глобальної комп'ютерної мережі, хоча й відомчої. Із середини 60-х років до неї стали підключатися авіаційні, метеорологічні й інші військові й цивільні служби. Основним недоліком централізованої мережі була низька стійкість, пов'язана з тим, що при виході з ладу будь якого з вузлів повністю виходив з ладу й весь сектор, що перебував за їм, а при виході з ладу центра керування виходила з ладу вся мережа. В часи ядерного протистояння наддержав цей недолік був критичним. Полігоном для випробувань нових принципів стали найбільші університетські й наукові центри США, між якими були прокладені лінії комп'ютерного зв'язку. Перша позавідомча національна комп'ютерна мережа одержала назву ARPANET. Її впровадження відбулося в 1969 р. Основним призначенням її став обмін електронною поштою й файлами з наукової й проектно-конструкторською документацією. Другою датою народження Інтернету прийнято вважати 1983 р. В цьому році відбулися революційні зміни в програмному забезпеченні

комп'ютерного зв'язку. Проблема стійкості глобальної мережі була вирішена впровадженням протоколу TCP/IP, що лежить в основі всесвітньої мережі по нинішній

день. Так в 1983 р. утворилася глобальна мережа NSFNET. У середині 80-х до неї почали активно підключатися академічні й наукові мережі інших країн, наприклад академічна мережа Великобританії JANET (Joined Academic Network).

Роки, коли глобальною мережею керував Національний науковий фонд США, увійшли

у історію як епоха рішучої боротьби зі спробами комерціалізації мережі. Мережа фінансувалася на урядові засоби. Національний науковий фонд розподіляв їх між вузлами й матеріально карав тих, хто намагався мати від мережі нелегальні доходи. У той же час, розвиток мережі після впровадження протоколу TCP/IP значно прискорилося, і він уже не встигав відслідковувати діяльність кожного вузла, а з підключенням іноземних секторів його роль стала чисто символічною.

У другій половині 80-х років відбувся розподіл всесвітньої мережі на домени за принципом приналежності. Домен gov фінансувався на засоби уряду, домен sci - на засоби наукових організацій, домен edu - на засоби системи освіти, а домен com - (комерційний) не фінансувався ніким, тобто його вузли повинні були розвиватися за рахунок власних ресурсів.

Національні мережі інших держав стали розглядатися як окремі домени, наприклад uk – домен Великобританії, su - домен Радянського Союзу. Коли в другій половині 80-х років склалася й запрацювала система домених імен (DNS, Domain Name System), Національний науковий фонд США втратив контроль за розвитком мережі. Тоді й з'явилося поняття Інтернет як саморозвиваючоїся децентралізованої ієрархічної структури.

 


Информация о работе «Методика вивчення основних послуг Інтернет»
Раздел: Информатика, программирование
Количество знаков с пробелами: 116127
Количество таблиц: 1
Количество изображений: 0

Похожие работы

Скачать
104480
11
13

... значних результатів. За підсумками роботи за рік показники якості значно краще, ніж встановлені для них нормативні рівні, як українські, так і міжнародні. Розділ 3. Шляхи вдосконалення управління якістю послуг Інтернет зв’язку в компанії «People.net» 3.1 Вдосконалення системи стандартів якості послуг Інтернет зв’язку Сьогодні в Україні відмічено масовий рух із впровадження на підприє ...

Скачать
188573
9
0

... Республіка (ПАР), найбільш економічно розвинена держава Африки. Основними галузями господарства регіону є сільське господарство та обробна промисловість. Розділ 3 МЕТОДИКА ВИВЧЕННЯ КРАЇН АФРИКИ   3.1.     Поурочне планування підрозділу У відповідності до Програми з країнознавства для профільного навчання тема «Африка» вивчається у Розділі І − «Регіони і країни світу», який складає ...

Скачать
22504
0
5

... самим відступаючи від стандарту. Таким чином з'являються специфічні для кожної конкретної СУБД діалекти мови SQL. 2. Розробка програми (компоненту)   2.1 Загальний опис програми (компоненту) Програмний продукт повинен забезпечувати основні функції інтернет- магазину. Продукт дозволяє зробити покупку, використовуючи стандартні форми: •назва товару •вартість Також повинна існувати можлив ...

Скачать
107087
6
26

... і;  – досягнення цілей на сайті. Сполучення висококваліфікованої ручної праці й високих технологій дозволяє домагатися найкращих результатів від контекстної реклами.   3.3 Сутність диверсифікації та розробка стратегії диверсифікації послуги «Контекстна Інтернет-реклама» для РА AdLabs   Сутність диверсифікації полягає в одночасному розвитку багатьох технологічно не зв'язаних між собою видів ...

0 комментариев


Наверх