3. Маркетингова концепція торговельного підприємства

Успішне функціонування торговельного підприємства передбачає прийняття ряду маркетингових рішень:

А) Рішення відносно цільового ринку

Цільовою групою споживачів, які куплятимуть у нас велику побутову техніку будуть споживачі з різними рівнями доходів (від низьких до великих) і відповідно до цього будуть створюватися певні найбільш вигідні пропозиції, які задовольнятимуть кожного споживача. Однак, найбільшою мірою наше підприємство «НаноТех» буде орієнтуватися на споживачів з середнім рівнем доходів. На нашу думку ця група є найбільш ємкою та прибутковою для нашого підприємства. Найвигіднішими клієнтами для нас будуть ті, які куплятимуть певні комплексні групи великої побутової техніки, наприклад холодильник, плиту та витяжку. Для таких клієнтів будуть діяти постійні знижки, які забезпечуватимуть привабливість купівлі товарів разом, а не кожен по окремості. Для усіх споживачів будуть діяти святкові та акційні знижки. Також з метою залучення максимального обсягу клієнтів їм будуть надаватися на вибір подарунки на суму, яка становить 5% від суми їхньої покупки.

Б) Рішення, пов’язані з асортиментом товарів.

Підприємство «НаноТех» орієнтується на реалізацію великої побутової техніки в основному домашнього призначення. На нашу думку в нас присутній досить широкий асортимент великої побутової техніки, а саме: а) Витяжки; б) Плити/духові шафи; в) Посудомийні машини; г) Морозильні камери; д) Варильні поверхні; е) Мікрохвильові печі; є) Холодильники; ж) Сушильні машини; з) Пральні машини. Глибина асортименту товару визначається кількістю різновидностей певного товару, які відрізняються між собою споживчими властивостями та характеристиками. ТзОВ «НаноТех» займається розповсюдженням лише великої побутової техніки і тому має в наявності майже всі існуючі різновидності певних товарів, які б максимально задовільнили кожного вибагливого споживача. Для прикладу наше підприємство розповсюджує всі види плит (духових шаф): газові, електричні, комбіновані; холодильників: односторонніх або Side-by-side; пральні машини: від великих до малих.

Найвигіднішими для нашого підприємства товарними групами є новітні плити, холодильники, сушильні та пральні машини, оскільки вони займають найбільшу частку в купівлі споживачів, а також і у нашому прибутку. Тому найбільші запаси та акцент у розповсюджені зосереджені саме на них.

В) Рішення про ціноутворення

Ціноутворення ТзОВ «НаноТех» буде здійснюватися на основі витратного методу, а саме методу надбавки до собівартості продукції. В нашому випадку собівартість продукції буде включати її купівлю, транспортування, зберігання, обслуговування, встановлення, рекламу та інші збутові витрати великої побутової техніки. З метою мінімізації витрат на закупівлю підприємство планує закуповувати товари великими партіями, тим самим знизивши закупівельні витрати, але дещо збільшивши витрати на зберігання. Проведений аналіз витрат показав, що наше підприємство виконавши дані оптові закупівлі зекономить у собівартості до 5% на кожній одиниці великої побутової техніки.

Також важливо зазначити, що в нашому підприємстві ціни будуть дуже цікаво диференційовані. На нашу думку товари кращі за якістю мають мати не дуже велику різницю в ціні від товарів дещо гірших за якістю. Тобто споживач має чітко бачити ефект від того, що він купить товар дещо дорожчий, але кращий за якістю, що створить збільшення частки купівлі дорожчих товарів та підвищення прибутковості загалом.

Як вже було зазначено на підприємстві будуть постійно діяти святкові та акційні знижки, а також так звані «подарункові знижки». Вони будуть сприяти реалізації залишкових запасів попередніх періодів, підвищуючи нашу прибутковість та рентабельність.

Г) Рішення пов’язані із розповсюдженням товарів

ТзОВ «НаноТех» є підприємством посередником, який в каналі розподілу займає проміжне місце між товаровиробниками великої побутової техніки та кінцевими споживачами. Відповідно до цього воно виконує функції, які пов’язані із виробником та споживачем. До функцій, пов’язаних із виробниками належать:

1)  Закупівельна – підприємство «НаноТех» закупляє велику побутову техніку напряму у офіційних виробників, що знижує затрати на закупівлю і сприяє створенню тісніших партнерських зв’язків з виробником. Це в майбутньому дозволить нам якісно кооперувати, що збільшить економічний ефект обох сторін.

2)  Посередницька – підприємство «НаноТех» бере на себе зобов’язання посередника між виробником і споживачем і тому несе відповідальність за створення якісних умов транспортування, зберігання (пакування) та продажу товарів, а також їх гарантійного та післягарантійного обслуговування. Для виконання даної функції на підприємстві існують логістичний, транспортний, складський та гарантійний відділ. Вони займаються оптимізацією матеріального потоку від виробника до споживача з метою зменшення економічний витрат, а також виконує послуги по обслуговуванню споживачів.

3)  Рекламна і збутова – підприємство «НаноТех» займається рекламою, просуванням та реалізацією продукції кінцевому споживачу, тим самим створюючи імідж певних товаровиробників при співпраці з ними. Тому підприємство «НаноТех» несе відповідальність за неякісний товар, його погане зберігання та транспортування, що в подальшому викликало незадоволення споживача, перед виробником та споживачем великої побутової техніки.

До функцій пов'язаних із споживачами належать:

1)  Транспортна – якісна доставка товару до споживача. Велика побутова техніка характеризується такими споживчими властивостями як велика вага та розміри. Тому дуже необхідно доставляти товари споживачу.

2)  Установочна – велика побутова техніка характеризується високою технологічною складністю, що несе за собою потребу наявності певної кваліфікації щодо її установки та експлуатації. З цією метою на нашому підприємстві працюють кваліфіковані працівники, які разом з доставкою займаються встановлення великої побутової техніки.

3)  Гарантійна (обслуговуюча) – функція пов’язана з наданням гарантій щодо надійності та можливості обслуговування товару в гарантійний та післягарантійний термін. Вона здійснюється гарантійним відділом нашого підприємства.

Д) Рішення стосовно просування товарів.

ТзОВ «НаноТех» займається реалізацією великої побутової техніки відомих товаровиробників, які вже мають певні стратегії по просуванню та рекламі товару. Однак для здійснення ефективної діяльності наше підприємство використовує власні стратегії просування товару. Вони полягають в наступному:

1)  Телевізійна реклама новинок великої побутової техніки, які є наявні для закупівлі у наших точках збуту;

2)  Розсилання листівок, буклетів, прайсів на контактні адреси наших клієнтів з метою їх зацікавлення, ознайомлення з існуючими умовами купівлі тощо;

3)  Створення певних акції, знижок, розіграшів з метою реалізації залишкового товару, збільшення попиту, привабливості, прибутковості та рентабельності нашого підприємства;

4)  Вітальні листівки, які вітають споживачів зі святами та інформують їх про наявні святкові знижки;

5)  Участь підприємства у різних благодійних акціях та заходах з метою створення позитивної соціальної думки населення та залучення додаткових клієнтів.

Співпраця з основними товаровиробниками надає нам змогу чітко визначити основні пріоритети та переваги товарів, які ми реалізуємо, створити нові програми їх просування з чітким акцентуванням переваг.


Информация о работе «Аналіз ринку великої побутової техніки»
Раздел: Маркетинг
Количество знаков с пробелами: 46810
Количество таблиц: 7
Количество изображений: 1

Похожие работы

Скачать
23605
0
3

... вони використовують одночасно дві стратегії. Проте дотримання однієї стратегії – одна з найважливіших умов щодо тривалого функціонування та успіху на ринку великої побутової техніки.   Кон’юнктурне дослідження ринку великої побутової техніки в Україні Світовий товарний ринок та український ринок тісно повязані, особливо в рамках процесу вступу України до СТО, що надать можливість зменшити ...

Скачать
146565
2
4

... ; Високій рівень професійної та ділової етики; Відсутність плинності кадрів; Справедливість нарахування заробітної плати та своєчасність її виплати. РОЗДІЛ 3 АНАЛІЗ КОМЕРЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПП РТА "РУБІН"   3.1 Аналіз ліквідності Господарська діяльність є ефективною, якщо підприємство: 1. раціонально використовує свої активи; 2. своєчасно погашає зобов'язання; 3. рентабельно. ...

Скачать
96502
19
5

... АТ “Тепловодомер” м. Митищі, завод “Точмаш” м. Володимир. Однак, по потужних лічильниках, таким як СТ - 50Х,Г - 01 для гарячої й холодної води завод є лідером на ринку. 3. МАРКЕТИНГОВІ ДОСЛІДЖЕННЯ РИНКУ ПОБУТОВОЇ ТЕХНІКИ ВОДОЛІЧИЛЬНИКІВ ПІДПРИЄМСТВА ДП “ХЗЕА”   3.1 Проведення маркетингових досліджень   Виявлення проблеми й формування цілей маркетингового дослідження. Останнім часом в Укра ...

Скачать
40160
1
1

... ів важко визначити, оскільки офіційна статистика відсутня та ігноруються такі важливі його фактори, як місцеве виробництва та тіньовий ринок. Дослідивши ринок комп’ютерної техніки міста, я відібрав 76 організацій, які займаються продажем комп’ютерів та комплектуючих і наданням супровідних послуг (їх адреси і назви в додатку 1). Всіх продавців комп’ютерної техніки в Рівному можна поділити на 3 ...

0 комментариев


Наверх