2.1 Порядок підготовки та розгляду проектів договорів

Підготовка необхідних матеріалів і оформлення проекту договору покладається на структурні підрозділи митниці відповідно до їх функцій.

Підрозділ, що подає проект договору на підпис керівнику митниці, або заступнику начальника митниці, уповноваженому на підставі довіреності, додає службову записку за підписом начальника структурного підрозділу з обґрунтуванням необхідності укладання договору.

Для раціонального та ефективного використання бюджетних коштів, начальник структурного підрозділу надає обґрунтування з порівняльною характеристикою переваги обраного підприємства перед іншими (ціна, якість, терміни постачання, знижки тощо).

Організацію роботи з укладання (підписання) господарських договорів з питань матеріально-технічного забезпечення митниці, а також оформлення та підготовку до підписання (укладення) договорів про оренду (позичку) службових приміщень, їх ремонт, енергопостачання, надання комунальних послуг та інші здійснюють керівники таких структурних підрозділів митниці: господарсько-експлуатаційний відділ, відділу технічних засобів митного контролю та зв’язків, загального відділу, відділу інформаційно-аналітичної роботи митних систем, відділу дізнання та провадження про порушення митних правил, відділу боротьби з незаконним переміщенням наркотичних засобів, а також головний інспектор із захисту державної таємниці, головний інспектор по охороні праці, головний інспектор зв’зків з громадськістю .

Проекти договорів на оренду чи позичку приміщень, отримання комунальних послуг, послуг зв'язку на наступний рік подаються на розгляд протягом грудня місяця поточного року.

При закупівлі товарів, робіт і послуг для митниці узгодження проектів договорів проводиться в такому порядку:

а) структурним підрозділом митниці, що подає на розгляд проект договору, у частині відповідності вимогам оформлення договорів згідно законодавства;

б) відділом бухгалтерського обліку та звітності митниці:

- у частині передбачено коштів кошторисом витрат і наявності фінансового забезпечення;

- у частині відповідності нормативним актам щодо порядку розрахунків за договором, а також наявності кошторису на виконання робіт, розрахунку вартості отриманих послуг, протоколу погодження ціни (тарифів),специфікацій, графіків поставок, календарних планів виконання робіт тощо;

в) юридичним відділом митниці - в частині відповідності договору чинному законодавству.

При оформленні договорів надання послуг необхідно передбачати застосування штрафних санкцій, а саме:

- за порушення строків виконання договірних зобов'язань виконавцем стягується пеня у розмірі 0,1 відсотка вартості робіт, послуг, з яких допущено прострочення виконання за кожний день прострочення, але не нижче облікової ставки НБУ;

- за прострочення виконання понад тридцять днів додатково з виконавця стягується штраф у розмірі 7 відсотків зазначеної вартості.

При оформленні договорів купівлі-продажу матеріальних цінностей передбачати застосування штрафних санкцій, а саме:

- у разі невиконання договірних зобов'язань продавцем на суму попередньої оплати нараховується штраф у розмірі 0,1 відсотка від дня, коли товар мав бути переданий, до дня фактичного передання товару покупцеві або повернення йому суми попередньої оплати з урахуванням 0,1 відсотка від дня одержання цієї суми від покупця, але не нижче облікової ставки НБУ.

Проект примірника договору, а також додатки до нього, які залишаються у справах митниці, візуються керівниками відповідних структурних підрозділів, в обов'язки яких входить робота, що є предметом договору, головним бухгалтером, і при наявності цих віз - юрисконсультом. Про зауваження робиться відповідний запис.

Після візування юрисконсультом, проект договору подається на підпис начальнику митниці або уповноваженому ним на підставі довіреності заступнику начальника митниці та закріплюється гербовою печаткою. Проект договору, який надходить до митниці разом з супровідним листом, реєструється в загальному відділі в книзі реєстрації вхідної кореспонденції і подається начальнику митниці або особі, яка його заміщує, для накладення резолюції. Візування договору відділом бухобліку та юридичним відділом здійснюється у триденний термін. Підписаний та скріплений гербовою печаткою митниці договір у двох примірниках разом з супровідним листом реєструється у загальному відділі в книзі вихідної кореспонденції та особисто направляється адресатові на розгляд (цінним) листом, чи вручається під розписку.

Після повернення другою стороною підписаного одного примірника договору, договір вважається укладеним.

Договір, який підлягає нотаріальному посвідченню або державній реєстрації, є укладеним з моменту його нотаріального посвідчення або державної реєстрації, а в разі необхідності і нотаріального посвідчення, і державної реєстрації — з моменту державної реєстрації.

Сторона договору, яка вважає за необхідне змінити чи розірвати договір, надсилає пропозицію про це другій стороні за договором.

Сторона договору, яка одержала пропозицію про зміну чи розірвання договору, повинна відповісти на неї не пізніше 20 днів після одержання пропозиції. Якщо сторони не досягли згоди щодо зміни чи розірвання договору,а також у разі неодержання відповіді в установлений строк, з урахуванням поштового обігу, заінтересована сторона має право передати спір на вирішення до господарського суду.

Спори, що виникають при укладенні господарських договорів, можуть бути подані на вирішення господарського суду, у порядку, визначеному Господарсько-процесуальним кодексом України.

 


Информация о работе «Організація діяльності юридичної служби по захисту інтересів митних органів у випадку порушення договірних зобов’язань»
Раздел: Государство и право
Количество знаков с пробелами: 44492
Количество таблиц: 0
Количество изображений: 0

Похожие работы

Скачать
106194
0
0

... і державою, хто готовий зробити все для того, щоб бути на рівні цієї відповідальності.[2;55] Розділ ІІІ. Діяльність юридичної служби в процесі здійснення кадрової роботи митних органів:   3.1 Правове забезпечення дотримання законодавства в процесі трудової та службової діяльності   Правову базу забезпечення дотримання законодавства в процесі трудової та службової діяльності в митних органах ...

Скачать
92218
1
0

... . [6] Юридична служба митного органу, спеціалізованого митного управління, організаціїї, відповідно до положення «Про юридичну службу митного органу, спеціалізованого митного управління, організації» Перевіряти стан законності в діяльності підрозділів митного органу (управління, організації), а також підпорядкованих митних органів (управлінь, організацій). Одержувати від посадових осіб митного ...

Скачать
51716
0
0

... майна (ч.4 ст.39 ЦПК України). Законні представники можуть доручити вести справу у суді іншій особі, яку вони обрали як представника (ч.5 ст.39 ЦПК України). РОЗДІЛ 3. ОСОБЛИВОСТІ ПРЕДСТАВНИЦТВА ТА ЗАХИСТУ ІНТЕРЕСІВ МИТНИХ ОРГАНІВ ПРИ ЗДІЙСНЕННІ ЦИВІЛЬНОГО СУДОЧИНСТВА   Згідно з Наказом Державної митної служби від 07.12.2007р. №1031 «Про затвердження Примірного положення про порядок ...

Скачать
58042
0
0

... сть за порушення умов договору підряду (контракту) про виконання робіт на будівництві об'єктів» потрібно скасувати. Розділ ІІІ. Використання адміністративних договорів у діяльності митних органів, участь юридичної служби у їх розробці 3.1 Особливість адміністративного договору серед інших видів договорів На думку Приймаченка Д. В. [16, 116] в умовах розширення міжнародних торговельних зв' ...

0 комментариев


Наверх