1.1.2 Встановлення підшипників

Працездатність, надійність і довговічність підшипників кочення залежить не тільки від матеріалу і якості виготовлення їх деталей, але й від того, як вони встановлені. Підшипники кочення мають точно фіксувати положення вала і не відчувати додаткових навантажень від температурних деформацій вала, перенатягу при монтажі тощо. Довгі вали можуть мати значні температурні деформації і тому кріплення їх в корпусі здійснюється однією нерухомою опорою, інші опори цих валів виконують „плаваючими”, тобто такими, які допускають осьове переміщення вала (рис.7, а). Для здійснення вільних осьових переміщень найбільш підходять радіальні роликові підшипники і радіальні шарикопідшипники з незакріпленими зовнішніми кільцями.

Описание: 1.png

Рис. 7. Встановлення довгих (а) і коротких (б) валів

Короткі вали при відсутності значного нагріву можна кріпити двома опорами таким чином, щоб одна з них утримувала вал в одному, а друга – в іншому осьовому напрямках (рис.7, б). Для усунення можливості защемлення тіл кочення в радіальних підшипниках передбачають осьовий проміжок (0,2÷0,3) мм між кришкою підшипника і зовнішнім кільцем, а в радіально-упорних – осьове регулювання шляхом змін загальної товщини набору прокладок між фланцем кришки підшипника і його корпусом. Якщо в опорах вала встановлені тільки радіальні підшипники, то підшипником, який фіксує вал від осьового зміщення і сприймає осьове зусилля, рекомендується приймати той, який має найменше радіальне навантаження. При наявності упорного або радіально-упорного дворядного або багаторядного підшипника всі радіальні підшипники цього вала мають бути „плаваючими”. Обидва кільця підшипників, що фіксують вал від осьового зміщення, а також кільця, які обертаються, для запобігання їхнього обертання за посадочними поверхнями при динамічних навантаженнях відповідно закріплюють на валах і в корпусі. Це закріплення виконують за допомогою посадок кілець на вали і в корпусах з натягом, а також за допомогою інших засобів закріплення.

Посадки внутрішніх кілець підшипників кочення на вал виконують за системою отвору, а посадки зовнішніх кілець в корпусах – за системою вала. Поля допусків валів і отворів корпусів для встановлення підшипників кочення надані в таблиці 1 і 2.

Таблиця 1. Рекомендовані посадки підшипників кочення на вал

Машини і підшипникові вузли Умови, які визначають вибір посадки Посадки кілець підшипників класів точності 0 і 6
Обертання вала Вид навантаження Режим роботи Діаметри підшипників d, мм
1 2 3 4 5 6
Ролики стрічкових транспортерів, ролики конвеєрів Немає Місцеве Легкий або нормальний g6
Колеса автомобілів (не приводні), тракторів, вагонеток, літаків Те ж Нормальний або важкий Всі діапазони розмірів h6
Центрифуги, відцентрові насоси, вентилятори Є Циркуляційне Легкий або нормальний

До 40

Понад 40 До 140

k6

k6; h6

Коробки передач автомобілів і тракторів, великі редуктори Є Циркуляційне або комбіноване Нормальний або важкий

До 40

Понад 40

До 140

Понад 100

До 200

k6; j86

m6

n6; p6

k6

Редуктори коробок швидкостей верстатів, ланцюгові передачі Є Циркуляційне Легкий або нормальний

До 40

Понад 40

До 140

k6; h6; j86

Примітка: Кільце упорних шарико- та роликопідшипників усіх типів встановлюють на валу за допуском j86. Кільця підшипників по валу у процесі регулювання саджають за допуском h6.

Таблиця 2. Рекомендовані посадки підшипників кочення у чавунний або сталевий корпус

Машини і підшипникові вузли Умови, які визначають вибір посадки Посадки кілець підшипників класів точності 0 і 6
Обертання вала Вид навантаження Режим роботи Діаметри підшипників D, мм
1 2 3 4 5 6
Ролики стрічкових транспортерів, ролики конвеєрів Є Циркуляційне Важкий M7
Колеса автомобілів (не приводні), тракторів, вагонеток, літаків Те ж Нормальний або важкий Всі діапазони розмірів Р7
Центрифуги, відцентрові насоси, вентилятори Немає Циркуляційне або комбіноване Нормальний або важкий К7
Коробки передач автомобілів і тракторів, великі редуктори Немає Місцеве Нормальний К7
Редуктори коробок швидкостей верстатів, ланцюгові передачі Немає Циркуляційне або комбіноване Нормальний або важкий К7

Примітка: Кільця підшипників, що пересуваються по корпусу у процесі їх регулювання, саджають за допуском Н7.


При встановленні підшипників на вал і в корпус обов’язковим є виконання наступної умови: осьове зусилля має передаватися безпосередньо на те кільце, яке напресовується або знімається. Це зусилля не повинне передаватися через тіла кочення (кульки або ролики), інакше на доріжках і самих тілах кочення утворюються вм’ятини.

Існують три види навантаження кілець підшипників:

1) кільце обертається відносно радіального навантаження, зазнаючи так зване циркуляційне навантаження;

2) кільце нерухоме відносно радіального навантаження і зазнає місцеве навантаження;

3) кільце навантажене рівнодіючою радіального навантаження, яка не здійснює повний оберт, а коливається на певній частині кільця; таке навантаження буде коливальним.

Внутрішні кільця підшипників додатково закріплюють на валу виступом вала, розпірною втулкою і стопорним кільцем, яке закладують в канавку вала (рис.7, рис.8, б), торцевою шайбою, яка закріплена на валу гвинтами (рис.8, в), упорною гайкою зі стопорною шайбою, в якій внутрішній зуб входить в паз на валу, а один із зовнішніх зубців відгинається в шлиць гайки (рис.7 а, 8, г), та іншими методами закріплення. Закріплення внутрішніх кілець підшипників кочення на валах постійного діаметра (наприклад, трансмісійного) здійснюють за допомогою конічної розрізної фіксуючої втулки і упорної гайки зі стопорною шайбою (рис.8, д).

Описание: 1.png

Рис.8. Закріплення внутрішніх кілець підшипників


Зовнішні кільця підшипників кочення закріплюють у корпусі, який обертається, за допомогою відповідної посадки (звичайно напруженої або щільної) і додатково наступними засобами: для усунення можливого переміщення в одному осьовому напрямку – виступом (заплечиком, буртиком) в корпусі (рис.9, а), стакані або кришці підшипника (рис.7, рис.9, б), для усунення можливих переміщень в обох осьових напрямках – поєднання виступів у корпусі і в кришці (рис.9, в) або в стакані і в кришці (рис.9, г).

Описание: 1.png

Рис.9. Закріплення зовнішніх кілець підшипників

Для кілець, які рухаються , у „плаваючих” підшипниках або для кілець радіально-упорних підшипників кочення, які отримують осьове переміщення під час регулювання їхнього встановлення, має бути підібрана відповідна посадка.


Информация о работе «Підшипники кочення»
Раздел: Промышленность, производство
Количество знаков с пробелами: 36774
Количество таблиц: 9
Количество изображений: 20

Похожие работы

Скачать
26598
6
3

... -ням З голчастими роликами: сферичні Дворядні однорядні комбіновані сферичні Приведемо коротку експлуатаційну характеристику основних типів підшипників.   2. Експлуатаційні характеристики підшипників   2.1 Кулькові підшипники радіальні однорядні Кулькові підшипники радіальні однорядні найбільш ...

Скачать
18807
9
2

... класу точності підшипника ГОСТ 520 передбачає п'ять класів точності підшипників. Клас точності підшипника вказується однією цифрою, що розташовується через тире перед цифрою умовної позначки підшипника. Установлюються наступні класи точності і їхнє позначення: нормальний клас точності позначається цифрою 0, надвисокий клас точності цифрою 2, а потім у порядку зниження точності 4, 5, 6 і 0. ...

Скачать
93466
15
35

... (кульками, роликами) і кільцями. Внаслідок малих допусків зазорів і малої допустимої різнорозмірності комплекту тіл кочення кільця підшипників і тіла кочення підбирають селективним методом. Повна взаємозамінність по приєднувальних поверхнях дозволяє організувати їх малосерійний випуск на спеціалізованих заводах, а отже, зробити більш дешевим їхнє виробництво, а також швидко монтувати і заміняти ...

Скачать
56096
10
8

... ів, sH £ [sH] ; 2) витривалість зубів шестірні, sF1 £ [sF]1 ; 3) витривалість зубів колеса, sF2 £ [sF]2 . 2. ДРУГИЙ ЕТАП ЕСКІЗНОГО ПРОЕКТУ. РОЗРАХУНКИ ПІДШИПНИКІВ КОЧЕННЯ РЕДУКТОРА Для виконання розрахунків підшипників кочення використовується інформація з розділів 1.4, 1.6 і 1.7. 2.1 Визначення ресурсу підшипників проміжного вала редуктора Розрахункова ...

0 комментариев


Наверх