3.1.3 Культові споруди

NOTRE DAME (Собор паризької Богоматері). Собор Паризької Богоматері побудований в західній частині острова Ситі, на місці, де в I столітті нашої ери знаходився давньоримський вівтар, присвячений Юпітеру.

У Соборі Паризької Богоматері зберігається одна з великих реліквій християнства - Терновий вінець Ісуса Хріста.

St.de la MADLEINE. Паризька церква Мадлен- це церква Святої Марії Магдалини; знаходиться в 8-му окрузі французької столиці, на однойменній площі; яскравий зразок неокласицизму в архітектурі.

PANTHEON. На горбі Св. Женевьеви, що підноситься на 60 м над рівнем Сени, коштує Пантеон - один з орієнтирів Парижа, видний з різних кінців міста.

St.SULPICE. Ця церква, мабуть, має якусь магічну ауру. Неспроста в багатьох белетристичних творах XX ст. саме в ній відбуваються таємничі події, виявляються таємні і загадкові послання. Дослідники окультних суспільств вважають, що Сен-сюльпіс пов'язана з могутнім масонським суспільством, що приховано впливає на європейське життя в течію, як мінімум, 10 століть.

St.DENIS. Собор був побудований на місці галло-римского кладовища, де був похоронений перший єпископ Парижа, що прийняв мученицьку смерть близько 250 р. Колись тут був знаменитий монастир. Історія собору тісно пов'язана з монархією. Тут знаходяться усипальні французьких королів, тут коронувалися багато королев. На кожній гробниці викладений барельєф того, хто в ній похований. Це один з найзагадковіших і дивовижніших Соборів Парижа.

St.CHAPELLE. Царствено-величава, створена в стилі зрілої готики, за наказом Людовика Святого, каплиця Сент-шапель зводилася, як королівська церква і повинна була стати символом священної влади французьких монархів. Тут зберігаються частинки Хреста Ісуса Хріста.

St.EUSTACHE. Церква Сент-есташ по своїх розмірах сопоставіма з собором Паризької Богоматері, а висота її зведення навіть на декілька метрів перевищує висоту Норт-дам. У архітектурному плані вона дивовижна тим, що поєднує середньовічну готику із зразками італійського Відродження. А додавши сучасної скульптури, ми, взагалі, отримуємо надзвичайний коктейль.


3.1.4 Етнографічні ресурси

Особливістю французької кухні є приготування і вживання Бургундських равликів, каштанів і жаб. Салат "Олівье" теж родом з Франції. З винних виробів славитися Бургундське вино. Історія відомого напою шампанське бере свій початок у французькій провінції Шампань. Також Франція славитися дуже багатою сувенірною продукцією. Найчастішими таким, що набуває туристами сувеніром є маленька Ейфелева башта, що характеризують саме цю країну. Французькі духи визнані найстійкішими і чарівливими ароматами у всьому світі (Coco Chanel).

 

3.2 Біосоціальні ресурси

Франція відома не тільки Ейфелевою баштою або модою, також тут дуже багато знаменитих на весь світ осіб. Таких як: Наполеон I Бонапарт (Napoleon I Bonaparte, Buonaparte) (15 серпня 1769, Аяччо - 5 травня 1821, острів Святої Олени) - французький державний діяч, полководець, імператор в 1804-1814 і в березні - червні 1815. (Мал.3.1) . Сирано Де Бержерак, Савіньен (Cirano de Bergerac, Savinien) (6 березня 1619-1655) - французький поет, драматург, воїн. (Мал.3.2). Шарль де Голль (Gaulle) (22 листопада 1890, Лілль 9 листопада 1970, Коломбе-ле-дез-егліз) - французький політичний і державний діяч, засновник і перший президент П'ятої республіки. (Мал.3.3). Вінсент ван Гог (30 березня 1853, Грот-зюндерт, Нідерланди - 29 липня 1890, Овер-сюр-Уаз, Францію) - відомий художник-постімпрессіоніст. (Мал.3.4).


Наполеон    

Мал.3.1 Мал.3.2 Мал.3.3 Мал.3.4

Наполеон I Бонапарт; Сирано де Бержерак; Шарль де Голль; Вінсент Ван Гог.

 

3.3 Подієві ресурси

 

День Перемоги і День Перемир'я. З цивільних свят День Перемоги в другій світовій війні (8 травня) і День Перемир'я в першій світовій війні (11 листопада) наголошуються урочистими офіційними церемоніями.

Паризьке Аерошоу. Почавши свою історію з 1909 року, Аерошоу в Ле Бурже поблизу Парижа перетворилося на престижний захід міжнародного масштабу.

Свято музики. 21 червня - щонайдовший світловий день і Свято музики по всій Франції.

День узяття Бастілії. 14 липня на вулицях Парижа завжди весело, багатолюдно і шумно, країна відзначає своє велике національне свято. Не дивлячись на декілька скромну офіційну програму торжеств, по всьому місту - в дискотеках, барах, нічних клубах, в будинках і просто на вулицях - проходять безперервні вечірки.

Театральний фестиваль в Авіньоне в липні. У французькому Авіньоне щорічно, вже більш за півстоліття проходить театральний фестиваль - один з двох найвідоміших в світі. Містечко, відмічене в європейській історії епізодом під назвою "Авіньонськоє полонення тат", без малого весь липень зачаровується театром в різноманітних його проявах.


3.4 Забезпеченість суспільно - історичними рекреаційними ресурсами

Країна добре забеспеченна суспільно-історичними рекреаційними ресурсами. На сто квадратних кілометрів доводитися приблизно один суспільно-історичний ресурс.


Висновок

Франція – найбільша країна Зарубіжної Європи. Велику частину населення складають жителі віком від 15 до 64 років (65 %). Народжуваність набагато перевищує смертність, що дає можливість розвиватися країні. Що стосується релігійного світогляду, то практично все населення дотримується католицького світогляду (83-88 %). Сучасна економіка Франції – одна з найбільш потужних в світі (ВВП — 5-е місце, питома вага — 5-е місце, експорт — 4-е місце). Працездатне населення в основному працює у сфері послуг (69 %), що характерний для багатьох країн сучасності.

Якщо брати ландшафтні ресурси, то у Франції є всі їх підвиди, отже і всі види туризму тут розвинені.

Беручи до уваги флору і фауну ми можемо сказати, що і це присутнє у Франції. Але потрібно підкреслити, що за останні роки тваринний світ збіднів, із-за господарської діяльності людини.

Клімат у Франції дуже мінливий, оскільки йде постійна боротьба мас океанічного, континентального і середземноморського повітря.

У Франції дуже багаті гидромінеральні ресурси, на їх базі побудована велика кількість курортів.

Достаток природно-антропогенних ресурсів теж велик. У Франції дуже багато заповідників, парків, самих різних статусів (національні, регіональні, і так далі), і багато чого іншого. Тому збираючись у подорож до Франції неодмінно увімкніть до свого розкладу відвідування заповідних та паркових зон країни.

Навіть не вивчаючи Францію серйозно кожна людина може назвати достатню кількість пам'ятників історії і культури, наприклад таких як: Єлісейскі поля, Тріумфальна арка, Версаль, Ейфелева башта та інші.

У Франції дуже багато самих найрізноманітніших музеїв. Кожному туристу, навіть самому вимогливому, знайдеться музей за інтересом.

Вирушаючи в таку країну, як Франція, кожен має прогулятися відомими вулицями Парижу.Дівчини, котрі полюбляють моду мріють відвідати Дома моди відомих кутюр'є та придбати вишуканий наряд за неймовірною знижкою. А тім кто залишається байдужим до всього цього, можемо порекомендувати відвідати сувенірні лавки, в котрих ви неодмінно знайдете приємний подарунок для ваших близьких.

Що стосується біосоціальних ресурсів, то такі відомі люди, як Наполеон I Бонапарт, Сирано де Бержерак, та багато інших відомих особистостей родом саме з цієї чудової країни.


Літературні джерела

 

1.  Генш К. Курорты мира - М.: Аст, 2007

2.  Кусый И. А., Стамбулян Е. Р. Вокруг Света. Франция - М.: Издательство «Вокруг света», 2005

3.  Квартальнов В. А. Иностранный туризм - М.: «Финансы и кредит», 1999.

4.  Романов А. А, Саакянц Р. Г. География туризма - М.: Издательство «Советский спорт», 2004

5.  ВСЕ СТРАНЫ МИРА доступ з www.stranymira.com/2007/02/15/page,2,francija.html [25.12.2009]

6.  FranceTour.ru доступ з www.francetour.ru [26.12.2009]

7.  Ртуристо.ру доступ з www.rturisto.ru/city/france/paris/dost/mont

[13.02.2010]

8.  Otpusk доступ з www.otpusk.com/ref/fr/parizh/ctyinfo [13.02.2010]

9.  EUROPA европейский портал доступ з www.evropa.org.ua/country/france/5_1.htm [15.02.2010]

10.  Все страны мира – туры и путешествия доступ з www.c.weare1.info/europe-france.html [15.02.2010]


Информация о работе «Рекреаційний потенціал Франції»
Раздел: Физкультура и спорт
Количество знаков с пробелами: 48200
Количество таблиц: 0
Количество изображений: 0

Похожие работы

Скачать
45368
0
0

... місцем проведення дозвілля[1, c.74]. Необхідною умовою розвитку рекреації є наявність рекреаційного потенціалу, який може оцінюватися в різних масштабах: на рівні світу, країни, району і т.д. Рекреаційний потенціал – сукупність природних, культурно-історичних і соціально-економічних передумов організації рекреаційної діяльності на певній території[6, c.46]. Важливою складовою частиною рекреаці ...

Скачать
21768
0
0

... рських улоговинах Східного Сибіру проходить зона степів. Родючі ґрунти цієї зони (каштанові, чорноземи) дозволяють одержувати багаті врожаї, і тому ці території є майже повністю розораними. Росія має значний природний рекреаційний потенціал: гірські масиви, узбережжя морів, тайгові простори, незаймана цивілізацією природа. Однак багато місць відпочинку, що раніше приваблювали безліч туристів, не ...

Скачать
286797
15
11

... з них: у санаторіях - 74 грн.; у пансіонатах з лікуванням - 65; у санаторіях-профілакторіях - 57; у пансіонатах відпочинку – 73; на базах та інших закладах відпочинку – 40грн. Розділ ІІІ. Перспективи розвитку оздоровчої рекреації в Запорізькій області Головною умовою перспективного розвитку рекреації Запорізької області є, насамперед: раціональне використання та розширене відтворення й охорона ...

Скачать
55977
0
6

... ії експортних культур. На багатьох ділянках побережжя в межах заболочених низовин в гирлах річок поширені мангрові чагарники. 3. Характеристика туристичної інфраструктури регіону   3.1 Транспортна та сервісна інфраструктура острівних країн Карибського моря Транспортна та сервісна інфраструктура є основою для створення сприятливих умов для розвитку туристичної індустрії регіону. Основні ...

0 комментариев


Наверх