Розробити анкету, яку можна було б використати для претендентів на посаду: а) насира; б) головного бухгалтера; в) спеціаліста з фінансового обліку

13710
знаков
5
таблиц
0
изображений

8. Розробити анкету, яку можна було б використати для претендентів на посаду: а) насира; б) головного бухгалтера; в) спеціаліста з фінансового обліку.

 

АНКЕТА №

Претендент на посаду _________________________________

 ____________________________________________________  1.Прізвище___________________________________________

Им’я_______________________________________________

По батькові _________________________________________

2.Дата народження: число_____місяць______________рік_____________________

3.Адреса:_____________________________________________________________

4.Домашний телефон:_________________

Рабочий телефон: _________________

Контактний телефон_________________

5.Ваш семейний стан:

6.Освіта :

 Дата вступлення-

закінчення

Наименування учбового

Закладу

Факультет

Спеціальність,

спеціалізація

7.Додаткова освіта, спецкурси, стажировки:

Даты вступлення-

закінчення  

Наименування учбового

Закладу

Назва курсу Спеціальність

 

8.Досвід работи (заповнювати з останнего места работи до першого):

Дата

прийома-

звільнення

Наименование, местознаходження,

профиль деятельности

організації

Посада Основні обов’язки

9.Маєтє ли Ви атестат профессійного бухгалтера (номер, дата выдачи):

10.Спеціалістом в якій области бухгалтерского обліку Ви себе считаете:

______________________________________________________________________

11.Яка бухгалтерськая програма применялась на підприємстві:

______________________________________________________________________

12.Маєте ли Ви досвід податкових перевірок, спорів с податкової инспекціей:

______________________________________________________________________

 

“_____”______________ 200_р. Підпис ______________________

Завдання 3

Визначити, які підтверджуючі документи повинен надати бухгалтер, щоб довести факт проведення розробки, в результаті якого виник об’єкт нематеріальних активів (відповідь обгрунтувати).

Дані для виконання:

Підприємство в результаті розробки отримало морозостійкий сорт помідорів. Бухгалтер підприємства, ознайомившись з П(с)БО 8, визначив даний об’єкт як нематеріальний актив – право на об’єкти промислової власності. При проведенні чергової перевірки дії бухгалтера були визнані помилковими, так як він не зміг довести чинність всіх умов відображення в обліку даного об’єкту нематеріального активу, отриманого в результаті розробки.

 

Нематеріальні активи – це немонетарні активи, які не мають матеріальної форми та контролюються підприємством з метою використання протягом періоду більше одного року (або одного операційного циклу, якщо він перевищує один рік) для виробництва, торгівлі, для адміністративних потреб чи надання в оренду іншим юридичним або фізичним особам.

Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 8 “Нематеріальні активи” №242 від 18.10.99 р. визначає нематеріальний актив як актив, якщо:

·     існує ймовірність отримання у майбутньому економічних вигод підприємством внаслідок його використання;

·     його оцінка може бути достовірно визначена.

Надходження і оприбуткування будь-якого об’єкта нематеріальних активів на підприємстві мають підтверджуватись відповідними первинними документами, в яких наводяться детальна характеристика об’єкта, його первісна вартість, термін корисного використання, норми зносу (амортизації), місце, де буде використовуватися об’єкт.

Право власності на сорт рослин – це об’єкти інтелектуальної власності, вони належать до нематеріальних активів. На мою думку даний об’єкт не мав патента.

Нематеріальний актив, отриманий у результаті розробки, слід відображати в балансі за умов, якщо підприємство має: намір, техничну можливість та ресурси для проведення нематеріального активу до стану, в якому він придатний для реалізації або використання; можливість отримання майбутніх економічних вигод від реалізації або використання нематеріального активу; інформацію для достовірного визначення витрат, пов’язаних з розробкою нематеріального активу.

Якщо нематеріальний актив не відповідає вказаним критеріям визнання, то витрати, пов’язані з його придбанням чи створенням, визначаються витратами того звітного періоду, протягом якого вони були здійсненні без визнання таких витрат у майбутньому нематеріальним активом.

 

Список використаних джерел:

1.                “Організація бухгалтерського обліку” Ф.Ф. Бутинець, С.М. Лайчук, О.В. Олійник, М.М. Шигун.

2.                “Бухгалтерський облік і фінансова звітність в Україні” навчальний посібник.

3.                Інструкція “Про організацію роботи з готівкового обігу установами банку Укріїни” затв. Пост НБУ від 19.02.2001р. №69.

4.                Положення “Про порядок ведення касових операцій у національній валюті в Україні” затв. Пост НБУ від 19.02.2001р. №72.

5.                Ф.Ф. Бутинець “Бухгалтерський і фінансовий контроль” 2000р.


Информация о работе «Організація обліку грошових коштів»
Раздел: Бухгалтерский учет и аудит
Количество знаков с пробелами: 13710
Количество таблиц: 5
Количество изображений: 0

Похожие работы

Скачать
59635
5
0

... особливого контролю з боку державних органів. Як ми бачимо, облік касових операцій достатньо жорстко регламентований законодавством при тому, що документообіг при вчиненні цих операцій дуже ємний. 2. Організація обліку грошових коштів в касі на прикладі сумської науково-дослідної станції “Семичи”   2.1 Організаційно-економічна характеристика підприємства. Сумська науково-дослідна станція “ ...

Скачать
38283
2
0

... «Злагода» входить до числа кращих підприємств у районі. По ефективності ведення господарства, товариство займає одне з кращих місць серед одинадцяти підприємств району. СТОВ «Злагода» знаходиться в селі Кірове Полтавського району Полтавської області за 30 км від міста Полтава та займає територію 4842 га. Дане господарство розташоване на березі річки Полузір’я. Підприємство має свій млин, пекарню ...

Скачать
87654
8
0

... аудиту по його напрямкам, а також час, який необхідно витратити на кожен напрямок аудиту або аудиторських процедур. Для ТзОВ «Цегельний завод «Промінь» розроблена програма аудиту грошових коштів та оцінки платоспроможності підприємства (Додаток Д).   2. Методика аудиторської перевірки грошових коштів та платоспроможності ТЗОВ Цегельний завод «Промінь»   2.1 Опис альтернативних облікових рі ...

Скачать
34393
1
0

... аспекти праці — колективний та індивідуальний — перебувають під впливом соціального, ергономічного та мотиваційного забезпечення діяльності працівників бухгалтерської служби. Отже, до об’єктів організації бухгалтерського обліку як виду діяльності в колективному та індивідуальному планах належать: структура апарату бухгалтерської служби; кількість працівників облікового підрозділу установи, ...

0 комментариев


Наверх