Охорона праці та техніка безпеки

Підвищення економічних показників державного підприємства "Дніпропетровські магістральні електричні мережі"
Економічний аналіз виробничо-господарської діяльності ВАТ "Титан". Постановка задачі дослідження Основні показники господарської діяльності ВАТ "Титан" Економічний аналіз виробничо-господарської діяльності підприємства Аналіз ліквідності балансу підприємства "Титан" Оцінка погрози банкрутства підприємства "Титан" Класифікація типу фінансового стійкості підприємства "Титан" Аналіз факторів величини прибутку Величина оплачених витрат Ціна на реалізовані послуги Етап. Установлення остаточної ціни Економетричні методи визначення цін Економічна модель максимізації прибутку в умова підприємства "Титан" Розробка моделей одержання прибутку на комерційному підприємстві на прикладі "Титан" Вхідні дані для моделей Вибір методу прогнозування даних Моделі максимізації прибутку Прийняття рішення по максимізації прибутку ВАТ "Титан" Створення основних елементів інформаційної системи Охорона праці та техніка безпеки Вимоги до розміщення оснащення і організації робочих місць
154124
знака
34
таблицы
23
изображения

4. Охорона праці та техніка безпеки

 

Забезпечення комфортних умов роботи і зведення до мінімуму вірогідності дії на співробітників шкідливих виробничих чинників – це завдання охорони праці.

Метою аналізу безпеки дипломного проекту є аналіз умов праці, небезпечних і шкідливих чинників при роботі на туристичному підприємстві. А також рекомендації по захисту від дії шкідливих чинників, що роблять вплив на здоров'ї співробітників і клієнтів відкритого акціонерного товариства «Титан».

 

4.1 Організація роботи офісу

 

Офіс призначений для ефективної роботи співробітників фірми, обслуговування клієнтів.

Розміри приміщення складають 40 м. Дане приміщення оснащене 5 комп'ютерами, файл-сервером, 1 цифровим модемом, 2 факсиміле апарату і 1 ксероксом.

По ступеню ураження електричним струмом приміщення класифікується як приміщення без підвищеної небезпеки (сухе, з нормальною температурою повітря, ізолюючими підлогами, що має невелику кількість заземлених предметів).

У цьому приміщенні не вимагається додаткових заходів захисту від поразки електричним струмом. Живлення устаткування проводиться від однофазної мережі змінного струму з напругою 220 В і частотою 50 Гц.

По вибухонебезпеці приміщення не класифікується, оскільки ні в регіональному, ні в аварійному режимах вибухонебезпечна суміш утворитися не може.

Освітлення приміщення складається з природного і штучного. У приміщенні є три віконні отвори, розташованих вертикально робочій поверхні і що виходять на східну сторону, природне світло з світлових отворів падає збоку, що відповідає всім вимогам ДСТУ.

Дане приміщення характеризується невеликим діапазоном коливань температури, нормальною вологістю(40-60%) і запиленою.

 

4.2 Мікрокліматичні умови в приміщенні

Забрудненість повітря значно знижує безперебійну і надійну роботу технічних засобів.

Пил, що переміщається в просторі, володіє електричним зарядом і прилипає до будь-якої поверхні. Під її дією змінюються фізичні характеристики матеріалів носіїв інформації, порошинки можуть викликати неполадки в накопичувачах на дисках і інших пристроях. Пил, що має в своєму складі сильний електроліт, поглинає велику кількість вологи з повітря, і при цьому на поверхні елементів може утворитися плівка з електролітичного розчину, що знижує працездатність.

Тому повітря, що поступає в приміщення, повинне містити гранично допустиму концентрацію пороши.

Для підтримки допустимих норм запиленої використані будівельні, ізоляційні і обробні матеріали, які не виділяють пил. Щодня в приміщенні робиться вологе прибирання, що знижує вірогідність накопичення пороши. Вентиляція повинна створювати на робочих місця, в робочій і обслуговуваній зонах приміщень метеорологічні умови і чистоту повітряного середовища, відповідні санітарним нормам, що діють.

У приміщеннях з тривалим перебуванням людей і в приміщеннях, де потрібна підтримка певної температури в холодний період року, влаштовуються опалювальні системи. Системи опалювання повинні відповідати вимогам санітарних норм, що діють, будівельних норм і стандартів ССТБ. Теплопостачання окремих будівель або груп будівель, обладнаних системами центрального опалювання, передбачається від теплової мережі.

 

4.3 Правила охорони праці при експлуатації ПЕОМ

 

Дані правила встановлюють:

1. Вимоги до виробничих приміщень, в яких експлуатуються ПЕОМ і виконується їх обслуговування.

Облаштування робочих місць, обладнаних відеотерміналами, повинне забезпечувати:

 належні умови освітлення приміщення і робочого місця, відсутність відблисків;

 оптимальні параметри мікроклімату;

 належні ергономічні характеристики основних елементів робочого місця;

 належні ергономічні характеристики основних елементів робочого місця враховувати такі небезпечні і шкідливі чинники, як наявність шуму і вібрації, рентгенівське, електромагнітне, ультрафіолетове і інфрачервоне випромінювання, наявність пороши, озону, оксидів азоту і аероіонізації.

У приміщеннях з ПЕОМ слід щодня проводити вологе прибирання, повинні бути медичні аптечки першої допомоги, мати природне і штучне освітлення. Приміщення, в яких розташовуються ПЕОМ, обладналися системою автоматичної пожежної сигналізації і засобами пожежогасінні, системами опалювання, кондиціонування повітря рівні звукового тиску, рівні звуку і еквівалентні рівні звуку на робочих місцях повинні відповідати вимогам ДСТУ 12.1.003.

2. Вимоги до устаткування на відповідність державній системі сертифікації УКРСЕПРО.

Відеотермінали, ПЕОМ, спеціальні периферійні пристосування ПЕОМ, вітчизняні і імпортні, такі, що знаходяться в експлуатації, підлягають обов'язковій сертифікації в Україні проходять експертизу в органах стандартизації по параметрах, на які є вимоги щодо забезпечення безпеки праці, життя і здоров'я людей.


Информация о работе «Підвищення економічних показників державного підприємства "Дніпропетровські магістральні електричні мережі"»
Раздел: Экономико-математическое моделирование
Количество знаков с пробелами: 154124
Количество таблиц: 34
Количество изображений: 23

Похожие работы

Скачать
127158
2
46

... метою дипломного проекту є обґрунтування реального інвестиційного проекту підприємства. Основними задачами, що необхідно вирішити для досягнення поставленої мети є: Ø    аналіз економічних показників роботи підприємства у тому числі витрат на ремонти; Ø    прогнозування витрат на 2008 рік; Ø    проаналізувати необхідність здійснення реального інвестиційного проекту на підприє ...

Скачать
227043
58
10

... Кабінету Міністрів України. В шкідливих умовах праці знаходяться близько 400 чоловік, з них 30 жінок. Висновки Тема даної дипломної роботи: „Розробка заходів щодо удосконалення антикризового управління підприємством (на прикладі КП ”Втп ”ВОДА”)”. Проведені в роботі дослідження дозволяють зробити наступні висновки. В першому теоретичному розділі повністю розкрита сутність обраної теми, досліджено ...

Скачать
83427
19
18

... стар". Згідно проекту "Наземний старт" підприємство постачає ракетоносії "Зеніт" для запуску супутників з космодрому "Байконур". 1.2 Характеристика продукції підприємства та ринків її збуту   Сьогодні державне виробниче об’єднання “Південний машинобудівний завод ім.О.М.Макарова” головне державне підприємство ракетно-космічної галузі машинобудування. Підприємство багатопрофільне, виробляє: ...

Скачать
110580
7
5

... груп основних засобів становить їхню структуру. Поліпшення структури основних засобів, передовсім підвищення питомої ваги активної їх частини, сприяє зростанню виробництва, зниженню собівартості продукції, збільшенню грошових нагромаджень підприємства. Необхідною умовою правильного обліку й планування відтворення основних фондів підприємств є їхня класифікація. Найбільше економічне значення має ...

0 комментариев


Наверх