2.2 Цінова стратегія

Для кожного підприємства важливим в стратегічному плануванні є вибір ціни, яка задовольнятиме споживача і буде приносити виробнику прибуток.

Існують такі види цінових стратегій:

·        для нових товарів;

·        для модернізованих товарів;

·        для традиційних товарів.

Оскільки підприємство вибрало ринкову стратегію розвитку ринку, то використовувати для підприємства цінові стратегії для нових товарів є недоцільним. Якщо говорити про стратегію цін на модернізовані товари, то підприємство буде модернізувати свої товари, в залежності від виявлення нових потреб потенційних споживачів.

Отже, найбільш кращою і рекомендованою стратегією ціноутворення для традиційних товарів є стратегія гнучких цін, тобто встановлення рівня ціни залежно від кон’юнктури ринку, що сформувалася на даний момент часу. Дана стратегія також підходить ще й тому, що в умовах нестабільності і кризи ціни на сировину та енергоресурси часто змінюються, а отже і ціна на кінцевий продукт буде мінятися.

Оскільки підприємства не встановлює однакової стратегії для всієї продукції, то доцільно використовувати стратегію договірних цін, дана стратегія допомагає утримати ринкові позиції підприємства в умовах високої конкуренції.

Специфіка промислових підприємств є такою, що більшість угод укладаються в процесі довгострокових переговорів, і ціна формується в залежності від замовлення і необхідного рівня обслуговування. Деяких споживачів необхідно заохотити для подальшої співпраці і з цією метою надаються знижки.[8]

Підприємство може надати такі знижки для своїх споживачів табл. 2.1

Таблиця 2.1 – Види знижок для ТОВ «Мотордеталь-Конотоп»

Знижка «сконто» Надають тим споживачам, які сплачують за товар раніше встановленого терміну або готівкою. Цей вид використовується в основному для оплати товарів по безготівковому розрахунку та виконання умов договору.
Спеціальні знижки Надаються постійним покупцям, а також покупцям, в яких продавець найбільше зацікавлений
Оптові знижки Надаються покупцям за великий обсяг замовленої чи купованої продукції.

 

2.3 Комунікаційна стратегія

 

Комунікаційна стратегія – комплексна програма дій, яка спрямована на вибір приоритетних інструментів маркетингових комунікацій, їх оптимальне поєднання та посилення інтегративного впливу на споживачів.

Підприємство ТОВ «Мотордеталь-Конотоп» багато років працюючи як з українськими підприємствами так і з зарубіжними. Для того щоб отримувати належні прибутки, підприємству необхідно не тільки реалізовувати якісну продукцію, але й необхідна технологія для його переробки. Підприємство також приймає участь в соціальних та благодійних проектах.

Розгляне основні етапи комунікаційних стратегій для ТОВ «Мотордеталь-Конотоп»:

1.     Визначення комунікаційних цілей

ТОВ «Мотордеталь-Конотоп» вирішило провести комунікаційну політику для збільшення обсягів продажу, збільшення прибутку, збільшення імпульсних закупівель, залучення нових споживачів.

Отже, ціль – збільшити обсяг на 10%.

2.     Визначення ринкових цілей

Ринкові цілі будуть узгоджені з комунікаційними цілями. Попит на гільзу циліндрів є спадний, тому метою буде підвищити попит. Для цієї цілі основним видом маркетингу є ремаркетинг.

3.     Аналіз цільової аудиторії

ТОВ «Мотордеталь-Конотоп» розповсюджує свою продукцію на ринку України, країнах СНД та світовий ринок. Підприємство поставляє понад 30 країнам світу.

Цільова аудиторія:

·                   мотобудівельні підприємства, які купують гільзи в якості комплектуючих виробів на нові;

·                   мотороремонтні підприємства, які використовують гільзи при ремонтні двигуна;

·                   власники різної техніки, юридичні і фізичні особи, які самі ремонтують свою техніку.

·                   посередники, які купують гільзу для послідуючого перепродажу.

4.     Аналіз сучасних тенденцій на ринку маркетингових комунікацій

Розвиток науки і техніки прямо пропорційно впливає на розвиток рекламних технологій. В сучасному світі постійно вдосконалюються або з’являються нові інструменти маркетингових комунікацій. Це дозволяє знаходити нові підходи до споживачів, використовувати мотиваційні чинники, яким не приділялася увага раніше. Це важливий напрямок у маркетинговій діяльності, бо люди пристосовуються до існуючих інструментів комунікацій, та менше на них реагують.

На сьогоднішній день широко розповсюдження набули BTL-інструменти, ніж ATL-методи.

До сучасних методів маркетингових комунікацій належать вірусний маркетинг, партизанський, латеральний, ремаркетинг, синхромаркетинг, аромамаркетинг, холістичний, нейромаркетинг, екологічний та інші.

Для просування гільзи серед сучасних методів можна виділити екологічний маркетинг, акції, можливо, бенчмаркетинг, щоб визначити як іноземні компанії залучують.


Информация о работе «Вибір маркетингової стратегії та оцінка її ефективності»
Раздел: Маркетинг
Количество знаков с пробелами: 43168
Количество таблиц: 15
Количество изображений: 2

Похожие работы

Скачать
64007
20
3

... , частку ринку. Можна виділити три напрями росту – інтенсифікація наявних можливостей, об’єднання зусиль з іншими фірмами і вихід фірми в інші сфери діяльності. Вибір напрямку росту обумовлює і вибір маркетингових стратегій: ·                   Стратегій інтенсивного росту, які передбачають збільшення обсягу продажу, ринкової частки та прибутку шляхом інтенсифікації наявних ресурсів фірми. ...

Скачать
101442
21
4

... до найкращої ситуації, а стратегії це основні напрямки руху. Один з методів визначення проблеми – матриця визначення проблеми, яка наведена в Додатку № 3. Особливості процесу розробки маркетингової стратегії в Державній акціонерній холдинговій компанії “Артем”.   2.1.   Аналіз поточного стану Компанії, її зовнішнього та внутрішнього середовища. Державна акціонерна холдингова компанія “Артем ...

Скачать
65632
8
3

... побудову стратегічної маркетингової матриці (матриця ділової активності фірми, бостонська матриця, матриця конкуренції), що відображає позицію підприємства на ринку залежно від комбінації дії деяких факторів.   РОЗДІЛ 3. УДОСКОНАЛЕННЯ МАРКЕТИНГОВОЇ СТРАТЕГІЇ ПІДПРИЄМТСТВА Світові тенденції глобалізації, швидкого технічного та технологічного підйому виробництва, зростання темпів розвитку наці ...

Скачать
48124
1
0

... вже визнані споживачами. Важливо лише правильно позиціонувати товар, показати споживачам ті його властивості, які формують його вищу споживчу вартість. 2. Формування маркетингової стратегії Інноваційний маркетинг є частиною стратегічного менеджменту. Маркетингова стратегія підприємства значною мірою залежить від набору різних функцій за життєвим циклом продукції. При спеціалізації підприє ...

0 комментариев


Наверх