3.5. Стратегії проекту

Стратегія, яка направлена на розширення спектра послуг

 На сьогоднішній день послуги що надаються кафе-баром, користуються достатнім попитом, тобто послуга знаходиться на етапі зрілості. Етап зрілості послуги необхідно підтримувати на певному рівні, пропонуючи додатковий спектр послуг:

- 5% знижки клієнтам, які зробили замовлення на суму 100 грн.

- виклик таксі за замовленням клієнта.

- безкоштовні десерти до гарячих напоїв

- високоякісне сервісне обслуговування

- проведення тематичних вечорів. Тобто раз або двічі на тиждень у кафе-барі «Незабудка» буде звучати музика відповідного напряму. Наприклад: вечір мелодичної, повільної або вечір танцювальної музики.

Стратегія ціни

- форма розрахунку із споживачем проводиться як готівковим, так і безготівковим розрахунком(кредитні карти).

- зниження ціни на гарячі блюда в будні дні. Це пов'язано з тим щоб збільшити кількість клієнтів в робочі дні.

- використання високої якості продукції з невисокими цінами на послуги.

- рівень цін на продукцію кафе-бару буде встановлено 50% з націнкою від витрат.

3.7. Підтримка збуту

Канал збуту

Керівництву необхідно прийняти рішення, як саме продавати послугу, тобто вибрати канал збуту. На основі цієї інформації про схему розповсюдження послуги матимемо нагоду забезпечити зростання продажів.

Для реалізації продукції, вироблюваної кафе-баром «Незабудка» буде задіяна канал збуту виробник - споживач, тобто канал нульового рівня.

виробник

 

споживач

 

виробник

 

споживач

 

Рис. 3.1. Канал збуту кафе-бару “Незабудка”

Канал збуту ”виробник-споживач” вибраний з таким чином, щоб самостійно контролювати збут продукції і працювати із споживачами напряму для узгодження своєї роботи з їх перевагами.

Система обслуговування побудована так, щоб активно взаємодіяти із споживачем. Споживачу надається вся необхідна інформація про ту, продукцію яка його цікавить, і при необхідності він може отримати більш розгорнену інформацію про замовлене блюдо у офіціанта. Планується доставляти продукцію до дому, при бажанні споживач може сам забрати замовлення.

Постачання продукції

Виробництво послуг невід’ємно від їх виконання, тому значну увагу повинно бути надано постачальнику послуг. Через те, що на послугу впливають багато чинників, пов'язаних з поставкою, існує непостійність як послуги.

Більшість покупок вимагає використовування посередницьких каналів. Тому може виникнути потреба в послугах агентів та оптових торговців.

Основними постачальниками необхідної продукції буде корпорація «Кивіт» одна з найкрупніших торгових корпорацій Півдня України, яка вже успішно працює більше 10 років. В структуру корпорації входять торгові компанії: «Світ продуктів», «Водний світ» і оптово-роздрібні магазини в м. Миколаєві. Також передбачається співпраця з оптовою базою «Ірбіс».

Рекламна кампанія

Для вступу на ринок необхідно зробить основний упор в маркетинговій стратегії на проведення рекламної кампанії. Від цього залежить успіх просування послуги. Необхідно визначити яким способом рекламуватимемо послугу, адже існує багато каналів реклами. Планується зайняти значне місце на ринку, але спочатку буде відсутня можливість дозволити собі рекламу на телебаченні, це вимагає значних капіталовкладень.

Щоб провести всю рекламну компанію необхідно привернути фахівців в даній галузі, звернутися до послуг рекламного агентства. Для залучення клієнтів планується використовування на візитних картках лозунгу: „Кафе-бар «Незабудка», проведіть незабутній вечір в добрій компанії!”. Наш план реклами на 2008 рік наведений у таблиці 3.4.

Таблиця 3.4. План рекламних заходів кафе-бару на 2008рік

Засоби реклами

Число

Розцінка за одиницю

Загальні витрати (грн.)

2008

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

Газета “Норма” 6 20,00 120,00
Журнал “Світські хроніки” 4 50,00 200,00
Журнал “Вечерний Николаев” 4 50,00 200,00
Візитні картки 700 1,00 700,00
Маркірування посуду 100 4,00 400,00
Послуги рекламного агентства 2 250,00 500,00
Вивіски 3 700,00 2100,00
Інші витрати - - 800,00
Загальні витрати 5000,00

Информация о работе «Розробка плану маркетингу малого (середнього) підприємства»
Раздел: Маркетинг
Количество знаков с пробелами: 47702
Количество таблиц: 9
Количество изображений: 0

Похожие работы

Скачать
57835
12
9

... іод: від одного дня до місяця або кварталу. Вихідним розділом стратегічних, тактичних та оперативних планів є маркетингова програма підприємства. На відміну від великих підприємств, малі та середні не мають в своїй структурі відділів маркетингу: аналіз ринку, прогнозування кон'юнктури ринків, розробка цінової та збутової політики, планування якості продукції, рекламних заходів проводяться самими ...

Скачать
56957
8
0

... , як підприємства загалом, так і його структурних підрозділів, точно і своєчасно знайти і врахувати фактори, що впливають на кінцевий результат діяльності цього підприємства. Найважливішим показником ефективності роботи торговельного підприємства є прибуток, в якому відбиваються результати торговельної діяльності підприємства. Від розміру отриманого прибутку залежить поповнення фондів, матері ...

Скачать
163721
29
18

... висока продуктивність праці низький імідж підприємства РОЗДІЛ 3. ШЛЯХИ ВДОСКОНАЛЕННЯ УПРАВЛІННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЮ ВАТ "ЮНІСТЬ"   3.1 Формування механізмів управління конкурентоспроможністю підприємства при виході на зовнішній ринок Кожне підприємство функціонує в певному зовнішньому середовищі, з елементами якого воно взаємодіє. Це середовище постійно змінюється, а тому і підприємству ...

Скачать
101442
21
4

... до найкращої ситуації, а стратегії це основні напрямки руху. Один з методів визначення проблеми – матриця визначення проблеми, яка наведена в Додатку № 3. Особливості процесу розробки маркетингової стратегії в Державній акціонерній холдинговій компанії “Артем”.   2.1.   Аналіз поточного стану Компанії, її зовнішнього та внутрішнього середовища. Державна акціонерна холдингова компанія “Артем ...

0 комментариев


Наверх