1. Відкриття йому поточного рахунку здійснюється в такому порядку.

Особи (особа), які (яка) від імені юридичної особи відкривають поточний рахунок, мають:

– пред'явити паспорт або документ, що його замінює, і документи, що підтверджують їх повноваження. Фізичні особи – резиденти додатково пред'являють документ, виданий відповідним органом державної податкової служби, що засвідчує присвоєння їм ідентифікаційного номера платника податків;

– подати документи (копії документів, засвідчені в установленому порядку), визначені в Інструкції.

На підставі зазначених вище документів уповноважений працівник банку здійснює ідентифікацію клієнта та осіб, уповноважених розпоряджатися поточним рахунком.

Між банком і клієнтом укладається в письмовій формі договір банківського рахунку.

2. Для відкриття їй поточного рахунку потрібно подати такі документи:

– заяву про відкриття поточного рахунку. Заяву підписують керівник і головний бухгалтер юридичної особи. Якщо в штатному розписі немає посади головного бухгалтера або іншої особи, на яку покладено функцію ведення бухгалтерського обліку та звітності, то заяву підписує лише керівник;

– копію свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи в органі виконавчої влади, іншому органі, уповноваженому здійснювати державну реєстрацію, засвідчену нотаріально або органом, який видав свідоцтво про державну реєстрацію.

– копію довідки про внесення юридичної особи до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, засвідчену органом, що видав довідку, або нотаріально чи підписом уповноваженого працівника банку;

копію документа, що підтверджує взяття юридичної особи на облік в органі державної податкової служби, засвідчену органом, що видав документ, або нотаріально чи підписом уповноваженого працівника банку;

– картку із зразками підписів і відбитка печатки, засвідчену нотаріально або організацією, якій клієнт адміністративно підпорядкований, в установленому порядку. До картки включаються зразки підписів осіб, яким відповідно до законодавства України або установчих документів юридичної особи надано право розпорядження рахунком та підписання розрахункових документів.

Юридичні особи, які використовують найману працю і відповідно до законодавства України є платниками страхових внесків, додатково до вищезазначеного переліку документів мають подати такі документи:

– копію документа, що підтверджує реєстрацію юридичної особи у відповідному органі Пенсійного фонду України, засвідчену органом, що його видав, або нотаріально чи підписом уповноваженого працівника банку;

– копію страхового свідоцтва, що підтверджує реєстрацію юридичної особи у Фонді соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України як платника страхових внесків, засвідчену органом, що його видав, або нотаріально чи підписом уповноваженого працівника банку.


3. Бізнес-план створення товариства з обмеженою відповідальністю «Браво Гласс»

3.1 Реєстраційна документація ТОВ «Браво Гласс»

 

Товариство з обмеженою відповідальністю «Браво Гласс» (надалі - Товариство), створене відповідно до чинного законодавства України, зареєстроване Печерською районною у м. Києві державною адміністрацією 18.09.2002 року, про що зроблено запис 18.09.2002 року в журналі обліку реєстрації за №34275, ідентифікаційний код 32161113 (Додаток А).

Засновниками Товариства є: громадяни України:

– АВРАМЕНКО Вячеслав Валентинович, 20.10.1967 р.н., ідентифікаційний номер 2476404556, паспорт СО 049655, виданий Шевченківським РУГУ МВС України в м. Києві 19.01.1999 року, що мешкає за адресою Україна, м. Київ, вул. П. Орлика, буд. 22/2, кв. 23.

– СУЛЕЙМАНОВА Олександра Юріївна, 30.08.1978 р.н., ідентифікаційний номер 2873105646, паспорт СН 622417, виданий Мінським РУГУ МВС України в м. Києві 18.11.1997 року, що мешкає за адресою: Україна, м. Київ, вул. Гер. Дніпра, буд. 30, кв. 53.

Повне найменування Товариства українською мовою – Товариство з обмеженою відповідальністю «Браво Гласс». Місцезнаходження Товариства: Україна, м. Київ, бульв. Лесі Українки, буд. 5-а.

Статутний фонд /капітал/ Товариства складається з грошових внесків Засновників і становить 16 500 (шістнадцять тисяч п'ятсот) гривень.

Одним із видів діяльності ТОВ «Браво Гласс» на сучасному етапі розвитку є реорганізація виробництва пресервів на базі бувшого ЗАТ «Бахмацька рибна база».

 


3.2 Конкурентний аналіз галузі пресервної переробки риби в Україні та місце ТОВ «Браво Гласс» на ринку

 

3.2.1 Оцінка рушійних сил розвитку виробництва пресервів для ТОВ «Браво Гласс» та загальна характеристика виробництва пресервів в рибопереробній галузі

Пресерви – це солоний продукт з риби, інших водних живих ресурсів з додаванням консервантів чи антисептиків, розфасований у герметизовану тару, що підлягає зберіганню при температурі від 0° C до мінус 15° C [1] та випускається згідно технічних умов – ГОСТ 3945–78, ГОСТ 7453–86, ГОСТ 9862–90, ДСТУ 20546–85, ДСТУ 20056–97, ТУУ 15.2.2572.2541:002–2002.

Згідно Закону України «Про рибу, інші водні живі ресурси та харчову продукцію з них» [12], введеного в дію у 2003 році – переробку продуктів лову мають право здійснювати суб'єкти господарювання за наявності у них дозволу на цей вид діяльності, який видається органами державної санітарно-епідеміологічної служби та державною службою ветеринарної медицини.

Суб'єкти господарювання, які здійснюють рибоконсервне та пресервне виробництво, підлягають обліку в центральному органі виконавчої влади у сфері рибного господарства. Облік суб'єктів господарювання засвідчується номером, який присвоюється їм для маркування продукції власного виробництва. Переробку продуктів лову можуть здійснювати тільки суб'єкти господарювання, виробництво яких пройшло атестацію на виконання цих робіт.

Під час переробки продуктів лову повинні забезпечуватися:

– ведення обліку надходження продуктів лову, а також обліку виготовленої з них продукції;

– проведення постійного контролю якості та безпеки продуктів лову, що надходять на переробку, а також супутніх матеріалів та харчової продукції з них відповідно до статті 7 Закону [12];

– реалізація виготовленої харчової продукції та використання продуктів лову для переробки лише за наявності документального підтвердження їх якості та безпеки;

Контроль якості продуктів лову, харчової продукції з них та супутніх матеріалів здійснює виробнича лабораторія, яка підлягає акредитації.

Згідно з «Порядком обліку суб'єктів господарювання, які здійснюють консервне та пресервне виробництво з риби та інших водних живих ресурсів (далі – суб'єкти господарювання)» [15], для здійснення підприємницької діяльності в області переробки рибної продукції необхідно здійснити ліцензування та сертифікацію виробництва:

1. Облік суб'єктів господарювання засвідчується номером, який присвоюється їм для маркування продукції власного виробництва (далі – номер).

2. Облік проводиться з метою ведення Переліку суб'єктів господарювання, які здійснюють консервне та пресервне виробництво з риби та інших водних живих ресурсів (далі – Перелік), та створення бази даних щодо їх виробництва.

3. Обліку підлягають суб'єкти господарювання, що мають дозвіл на цей вид діяльності:

– атестат виробництва – офіційне підтвердження органом з сертифікації наявності необхідних та достатніх умов, які забезпечують дотримання встановлених нормативно-правовими актами та нормативними документами вимог до конкретного переробного виробництва [16];

– дозвіл територіальної установи державної санітарно-епідеміологічної служби на виробництво консервів та пресервів з риби та інших водних живих ресурсів, виданий на підставі позитивного висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи з узгодженим асортиментом продукції;

– дозвіл територіальної державної установи ветеринарної медицини на виробництво консервів та пресервів з риби та інших водних живих ресурсів на підставі його відповідності ветеринарним вимогам;

– атестат акредитації виробничої лабораторії на право проведення вимірювань з галуззю акредитації – для консервних виробництв. Для пресервних виробництв можливо подання копії атестата акредитації іншої вимірювальної лабораторії на право проведення вимірювань з галуззю акредитації та копії договору з такою лабораторією на проведення таких вимірювань.

Реалізація пресервів здійснюється при наявності в товаросупровідних документах наступних свідоцтв:

– ветеринарного свідоцтва;

– свідоцтва виробника про якість;

– сертифіката відповідності чи свідоцтва про визнання в Україні іноземного сертифіката (для імпортованої продукції);

– маркування згідно з вимогами Закону України «Про якість та безпеку харчових продуктів і продовольчої сировини» [13].

Типовий склад інгредієнтів в пресервах з оселедця:

-     філе оселедця (шматочки) – 70% від ваги нетто;

-     суміш спецій;

-     олія;

-     сіль;

-     дозрівач;

-     консервант Е-211.

Харчова цінність продукту (в 100 г.):

-     білків – 14 г.;

-     жирів – 27 г.;

-     енергетична цінність – 298 Ккал /100 г.

Строк зберігання:

-     при розфасовці в пластикові банки з кришкою – 90 днів (3 місяці);

-     при розфасовці в скляну тару –90 днів (3 місяці);

-     при герметичній розфасовці в алюмінієві банки – 240 днів (8 місяців);

На рис. 3.1, 3.2 наведені деякі типові види розфасовок та заливок пресервів з оселедця.

Оселедець філе «Матьє» у винному соусі 350г (Плеяди)

Одна з найпопулярніших позицій.

Ніжні шматочки оселедця в соусі з доданням сухого вина і тонким ароматом ретельно підібраних спецій.

Склад: філе оселедця, сіль, цукор,

вино сухе, кислота лимонна, спеції,

консервант Е-211, дозрівач

ТУУ 15.225729541.002–2002

Штрихкод: 4820024530484

Умови зберігання:

Від -2 до -8*С не більше 90 діб

Фасовка:

полімерна баночка / лодка 350г

Оселедець філе в банкетній заливці 170г (Плеяди)

Склад: філе оселедця, сіль, цукор, вино сухе, кислота лимонна, спеції, консервант Е-211

ТУУ 15.2 – 20601782.001–2001

Штрихкод: 4820024530811

Умови зберігання:

від 0 до -8*С не більше 90 діб

Фасовка:

полімерна баночка / лодка 170г

Оселедець по-ісландські в біловинному соусі, 125г. (Раптика)

http://www.pleyady.com.ua/catalogue.php?action=edit&id=28

Оселедецеві по-ісландські «Раптика» в біловинному соусі властивий витончений смак і аромат натурального білого вина. Сполучення оселедця і біловинного соусу надає продукту неповторний букет і запах свіжої виноградної лози. Цей вид разом із оселедцем в червоновинному соусі користується заслуженою увагою і попитом.

Розфасовано в алюмінієві банки з кільцем для відкривання Маса нетто – 125 г. Термін зберігання – 8 місяців при температурі від 0 °C до -8 °C

Оселедець по-ісландські в гірчичному соусі «Діжон», 125г (Раптика)

http://www.pleyady.com.ua/catalogue.php?action=edit&id=28

Філе-шматочки оселедця в соусі «Діжон» – новий вид продукції для шанувальників дивовижного і неповторного смаку оселедця в гірчичному соусі. Руську гірчицю ми обробляємо в особовий спосіб, додаємо духмяні прянощі. Чудове сполучення вершкової ніжності й гостроти справжньої гірчиці!

Розфасовано в алюмінієві банки з кільцем для відкривання
Маса нетто – 125 г.

Термін зберігання – 8 місяців при температурі від 0 °C до -8 °C

Рис. 3.1 Типові види розфасовки та асортиментів заливки пресервів з оселедця

Оселедець в майонезі з ананасами 170г АРКОМ

Склад: філе оселедця, сіль, ананаси, кукурудза, морква, цибуля, майонез, консервант Е211

ТУУ 15.2 – 20601782.001–2001

Штрихкод: 4823030700575

Умови зберігання:

від 0 до -8*С не більше 90 діб

Фасовка:

полімерна баночка / черепашка 170г

Оселедець філе «Матьє» в винному соусі 170 г. Арком

Склад: філе оселедця, сіль, цукор, вино сухе, кислота лимонна, спеції, консервант Е-211, дозрівач

ТУУ 15.2 – 20601782.001–2001

Штрихкод: 4820024530200

Умови зберігання:

від -2 до -8*С не більше 90 діб

Фасовка:

полімерна баночка / черепашка 170г

Рис. 3.2 Типові види розфасовки та асортиментів заливки пресервів з оселедця з салатними наповнювачами

Основними рушійними силами для розвитку виробництва пресервів для ТОВ «Браво Гласс», яке створюється на базі реорганізації ЗАТ «Бахмацька рибна база» є:

-     20-річний досвід роботи в рибообробній промисловості;

-     наявність технологічного специфічного виробництва по первинній обробці рибної сировини;

-     наявність кваліфікованого персоналу та технологій;

-     високий попит на готову рибну продукцію у вигляді пресервів;

-     поява спеціалізованих супермаркетів з холодильниками, в яких

продукція зберігається на протязі 3-х місячного терміну, та зростаючих

заявок від них на постачання продукції;


Информация о работе «Організація роботи команди засновників фірми у вигляді товариства з обмеженою відповідальністю (на прикладі ТОВ "БРАВОГЛАСС")»
Раздел: Экономика
Количество знаков с пробелами: 101979
Количество таблиц: 16
Количество изображений: 4

0 комментариев


Наверх