3.2.3 Аналіз найближчих конкурентів

Найближчими основними конкурентами на ринку пресервів з оселедця у Київській області для ТОВ «Браво Гласс» є:

А) ТОВ «Плеяди», м. Боярка, провулок Сосновий 2, Тел. (04498) 42–800,

46–801, 46–820,pleyady@mail.ru

Випускає номенклатурний ряд – 55 видів пресервів з оселедця в коробках від 170г до відер 5–10 кг

Компанія «Плеяди» успішно працює на ринку рибних і морепродуктов з 1998 року і займає лідируючі позиції в цій галузі. З кожним роком компанія «Плеяди» удосконалює технології виробництва і якість продукції, орієнтуючись на бажання споживачів. У 2000 році ТМ «Плеяди» стала лауреатом усеукраїнського конкурсу «Бренд року», у 2004 р. – усеукраїнського конкурсу «100 кращих товарів України», у 2005 р. одержала диплом «За кращий стенд» на виставці «ПродЭкспо-Украина».

ТОВ «Плеяди» випускає готові рибні делікатеси з максимумом збережених корисних речовин.

Асортимент продукції, що випускається, понад 300 найменувань: риба холодного і гарячого копчення, солона, в'ялена, пресерви з оселедця, скумбрії, лососевих, салати з морської капусти, різні делікатеси у вакуумному упакуванні. Серед клієнтів нашого підприємства більш 1000 організацій оптової і роздрібної торгівлі.

Особливістю копчених морських делікатесів ТМ «Плеяди» є класична технологія гарячого димового копчення – їх обробляють димом, використовуючи деревину вільхи. Такий підхід додає дарункам моря незвичайний смак і дозволяє зберегти весь комплекс необхідних організму речовин, що містяться в море продуктах: легко засвоюваний білок, незамінні амінокислоти, вітаміни, мікроелементи.

Крім класичних видів пресервів ТОВ «Плеяди» пропонує: ніжні шматочки скумбрії, горбуші й оселедці в сполученні з підібраними спеціями, солодким перцем, кукурудзою, горошком, грибами й ананасами. А щоб не втратитися в такому достатку асортименту, компанія «Плеяди» постійно проводить дегустації своєї продукції в супермаркетах. Ви маєте можливість познайомитися з новими видами продукції й оцінити її якість. У 2004 році компанія «Плеяди» випустила нову асортиментну лінію пресервів оселедця торгової марки «Арком», а в квітні 2005 року торгову марку «Рибний день». Це новий неповторний смак риби, підійде як для сімейного обіду, так і для святкового застілля. Легка і корисна їжа з великою кількістю вітамінів!

Оселедець філе «Матьє» в олії з духмяними травами 330г (Плеяди)

Склад: філе оселедця, сіль, дозрівач,

спеції, олія рослинна, консервант Е-211

ТУУ 15.225729541.002–2002

Штрихкод: 4820024530453

Умови зберігання:

Від -2 до -8*С не більше 90 діб

Фасовка:

полімерна баночка / лодка 330г

Оселедець філе «Матьє» в олії зі спеціями 330г (Плеяди)

Склад: філе оселедця, сіль, дозрівач,

спеції, олія рослинна, консервант Е-211

ТУУ 15.225729541.002–2002

Штрихкод: 4820024530477

Умови зберігання:

Від -2 до -8*С не більше 90 діб

Фасовка:

полімерна баночка / лодка 330г

Рис. 3.5 Загальний вид продукції основних конкурентів на ринку пресервів

б) ТОВ «С.О.В. Гавань», Адрес: 03151 Украина, г. Киев, ул. Молодогвардейская 32, Тел./факс: (+38044) 246–26–86, 241–12–87 E-mail: marketing@sovgavan.com

Випускає номенклатурний ряд – 23 видів пресервів з оселедця в упаковці від 150 г. до 300 г.

 

3.2.4 Визначення провідних факторів успіху в галузі виробництва пресервів

Попит на пресерви в останній час зростає, та як споживач купує товар, готовий до споживання, на відміну від рибних продуктів, які потребують додаткових затрат часу на переробку та приготування.

Провідними факторами успіху в галузі виробництва та реалізації пресервів є наступні:

а) Сертифікація виробництва та отримання індивідуального номера виробника, який свідчить на наклейці про якість технологічного процесу, наявність лабораторії контролю за якістю вхідної сировини та вихідної продукції.

б) Асортиментна стратегія

Асортиментна стратегія основується на випуску 4-х типів пресервів в невеликих прозорих пластикових упаковках – 180 г. та 320 г., що дозволяє споживачу роздивитися зовнішній вид шматочків оселедця, а яскрава наклейка є одночасно ї інформацією для споживача і рекламою (як, наприклад, «помексіканські», що збуджує у споживача вкусові мрії про гостру заливку з неопробованим смаком). Наявність однакового товару, розфасованого у різні за вагою банки, дозволить споживачу зробити «пробну покупку» банки вагою 180 г. (за 5,50 грн.), я якщо пресерви стануть до смаку, то споживач буде покупати більш «економну» банку вагою 330 г. (за 7,90 грн.).

в) Цінова політика

Цінова політика буде формуватися на основі:

-   невеликих знижок відносно цін конкурентів на початковому етапі планомірного захвату частки ринку споживача;

-   збереження встановленої норми виробничої доходності бізнесу в 25%, що

дозволить оперувати витратами реалізації для досягнення загальної рентабельності підприємства не нижче 10 –15%;

г) Стратегія продвинення продукції

В якості стратегії продвинення продукції на ринку доцільною є стратегія «проштовхування», яка передбачає об’єднання всіх зусиль на продвинення товарів по каналах розподілу:

-     розробка бренд-марки пресервів ТОВ «Браво Гласс» на основі сертифікації виробництва;

-     проведення рекламної компанії «Наша якість – це офіційний державний номер сертифікації № ___» та розробки фірмової наклейки і фірмової розфасовки;

-     оптимізація поставок продукції у мережу власних магазинів та особливо на ринок м. Києва на основі наявності складів на холодокомбінаті №3;

-     заключення прямих договорів з мережами універсамів м. Києва про пряму поставку продукції на постійній основі та впровадження «полок продукції ТОВ «Браво Гласс»;

В даний момент розвиток виробництва пресервів йде в наступних напрямках:

1) Розширення асортиментного ряду традиційних пресервів з оселедця з різноманітними заливками та добавками;

2) Освоєння технології пресервів з більш дорогих порід риби (скумбрія, ставрида, лососеві);

3) Освоєння технологій герметизації пресервів в алюмінієві банки з ключем відкриття з підвищенням строку використання з 3-х місяців до 8-ми місяців;

Основними проблема розвитку виробництва є:

-     100% залежність виробників від імпорту рибної сировини, оскільки в Україні відсутній риболовний флот при наявності морських портів і виходів в Атлантику та інші світові океани.

-     практично 90% ручний труд при обробці риби, що стримує підвищення обсягів виробництва.

 



Информация о работе «Організація роботи команди засновників фірми у вигляді товариства з обмеженою відповідальністю (на прикладі ТОВ "БРАВОГЛАСС")»
Раздел: Экономика
Количество знаков с пробелами: 101979
Количество таблиц: 16
Количество изображений: 4

0 комментариев


Наверх