Загальна структура та характеристики діяльності електродепо «Оболонь», як одного з структурних підрозділів КП «Київський метрополітен»

Фінансово–господарська діяльність електродепо "Оболонь" комунального підприємства "Київський метрополітен" як структурного безбалансового підрозділу
Січня 2009 року введено в експлуатацію перший потяг вітчизняного виробництва Загальна структура та характеристики діяльності електродепо «Оболонь», як одного з структурних підрозділів КП «Київський метрополітен» Аналіз стану та основні напрямки розвитку матеріально-технічних ресурсів електродепо «Оболонь» Економічно обґрунтований тариф (Т) визначається за формулою Людські ресурси та система матеріального стимулювання працівників в електродепо «Оболонь» Розподіл житлової площі проводити згідно з житловим Кодексом України та «Правилами обліку громадян, що потребують поліпшення житлових умов» Зміст завдань щодо фінансової діяльності електродепо «Оболонь» КП «Київський метрополітен» Зміст завдань щодо інноваційної діяльності електродепо «Оболонь» КП «Київський метрополітен» Ефективність асортиментної політики послуг електродепо «Оболонь» Зміст завдань щодо загальної оцінки ефективності, проблем та перспектив діяльності електродепо «Оболонь» КП «Київський метрополітен»
100701
знак
34
таблицы
14
изображений

1.2 Загальна структура та характеристики діяльності електродепо «Оболонь», як одного з структурних підрозділів КП «Київський метрополітен»

Київський метрополітен – це система ліній метрополітену в Києві. Київський метрополітен представляє собою комплексне підприємство, сучасний складний інженерний комплекс. У його складі діють 11 експлуатаційних служб, 3 електродепо (ТЧ-1 «Дарница», ТЧ-2 «Оболонь» і ТЧ-3 «Харьківсь-ке»), майстерні з ремонту рухомого складу, дирекція будівництва метрополітену. Електродепо київського метрополітену мають наступні технічні позначки:

ТЧ-1 – електродепо «Дарниця»;

ТЧ-2 – електродепо «Оболонь»;

ТЧ-3 – електродепо «Харківське»;

Таблиця 1.8. Типи обслуговуємих вагонів в електродепо КП «Київський метрополітен»

Київський метрополітен

ТЧ-1 «Дарниця» 1965 Е, Еж, Еж1, Ем-501, Ема-502, 81–714.5М, 81–717.5М 270/106 Святошинсько-Броварська
ТЧ-2 «Оболонь» 1982 81–714, 81–717,81–553.1, 81–554.1, 81–555.1 187/74 Куренівсько-Червоноармійська
ТЧ-3 «Харківське» 2007 81–714.5, 81–714.5М, 81–717.5, 81–717.5М 189/76 Сирецько-Печерська
Загальна кількість вагонів київського метрополітену

617/247


2. Зміст завдань щодо операційної діяльності електродепо «Оболонь» КП «Київський метрополітен»

 

2.1 Організація операційної діяльності в електродепо «Оболонь»

 

Основне завдання електродепо метрополітену – це забезпечення надійності рухомого складу при експлуатації за рахунок формування інфраструктури техобслуговування та ремонту (рис. 2.1).

Рис. 2.1. Склад електродепо метрополітену

 

Техобслуговування та ремонт включають:

1. Міжремонтне обслуговування:

– періодичне;

– по вимозі.

2. Періодичний ремонт:

– поточний;

– капітальний.

В практиці нормативних документів електродепо метрополітену техобслуговування та ремонт поділяють на наступні групи (на прикладі вагонів типу 81–717, 81–714):

1) Техобслуговування (ТО):

– ТО-1 – через 8 – 14 годин;

– ТО-2 – через 3,75 тис. км руху потягу метрополітену;

– ТО-3 – через 7,5 тис. км руху потягу метрополітену;

– ТО-4 – при необхідності обточки колісних пар у складі потягу (по результатам діагностичного огляду);

2) Поточний ремонт (ТР)

– ТР-1 – через 60 тис. км руху потягу метрополітену;

– ТР-2 – через 175 тис. км руху потягу метрополітену;

– ТР-3 – через 350 тис. км руху потягу метрополітену;

3) Капітальний ремонт (КР)

– КР-1 – через 700 тис. км руху потягу метрополітену;

– КР-2 – через 2800 тис. км руху потягу метрополітену;

Розрахунковий час експлуатації головних та внутрішніх вагонів метрополітену складає не менше 31 року.

ТО-1 виконується слюсарями на лінії або локомотивними бригадами при короткостроковому відстої у технологічних тупиках станцій метро.

ТО-2, ТО-3, ТО-4, ТР-1, ТР-2 виконується в електродепо комплексними бригадами електродепо.

ТР-3, КР-1 виконується в електродепо спеціальними бригадами;

КР-2 виконується на спеціалізованому вагоноремонтному заводі, який випускав вагони метрополітену відповідного типу.

Комплекси робіт ТО-1, ТО-2, ТО-3 виконують для попередження відмов та підтримування рухомого складу метрополітену в працездатному та санітар-но-гігієнічному стані, що забезпечує безперебійну роботу, безаварійність руху та високий рівень обслуговування пасажирів.

Комплекси робіт ТР-1, ТР-2, ТР-3 виконують для відновлення основних технічних характеристик та працездатності рухомого складу (ремонт та заміна окремих деталей та вузлів, регулювання параметрів та модернізація деяких систем.

Комплекси робіт КР-1, КР-2 виконують для відновлення експлуатаційних характеристик та ресурсів всіх агрегатів та систем, включаючи базові. При КР-2 виконується заміна усієї електропроводки та проводиться капітальна модернізація вагонів з заміною двигунів та колісних пар.

Відповідно з задачами ТО, ТР та КР електродепо розбите на 7 виробничих дільниць з під’їздними коліями та критими капітальними ангарами:

– ділянки для приймання потягів метрополітену на оглядові ями (глибина 1,4 м) та проведення діагностики та ТО-2, ТО-3;

– ділянки для приймання потягів метрополітену на оглядові ями (глибина 1,4 м) та проведення за результатами виявлених дефектів при діагностиці та ТО-4, ТР-1, ТР-2;

– ділянки для планового приймання потягів метрополітену на оглядові ями (глибина 1,4 м) та проведення ТР-3 та КР-1 ремонтів;

– ділянки для планового приймання потягів метрополітену на оглядові ями (глибина 1,4 м) та відстою для направлення на КР-2 ремонт;

– ділянка миття та сушки вагонів після ТО, ТР, КР;

– механічний цех;

– електромеханічний цех;

На території електродепо окремо розташований адміністративно – управлінський корпус.

Більшість робіт групи ТО-1, ТО-2 та мийка і сушка вагонів проводяться нічними бригадами, для чого електропотяги на ніч заїжджають на територію електродепо відповідної лінії.

Операційна діяльність електродепо проводиться згідно щомісячних планів та додаткових планів неочікуваних втрат працездатності систем рухомого складу.



Информация о работе «Фінансово–господарська діяльність електродепо "Оболонь" комунального підприємства "Київський метрополітен" як структурного безбалансового підрозділу»
Раздел: Экономика
Количество знаков с пробелами: 100701
Количество таблиц: 34
Количество изображений: 14

0 комментариев


Наверх