4.         Приступність. Необхідність мати зрозумілу, доступну, та просту в користуванні програму для автоматизації обліку.

5.         Сервіс. Наявність системи сервісного обслуговування клієнтів високого рівня. Надання клієнтам багатоканального телефону підтримки, проведення постійних семінарів для користувачів програми. Можливість замовникам оновлювати свої версії через Інтернет. За великими замовниками повинні бути закріплені постійні співробітники.

6.         Обсяг інформації, що обробляється. Бухгалтерам малих і середніх фірм рекомендація проста – купуйте найдешевші версії і розслабтеся. У представників великих фірм і проблеми великі. Їх турбують і величезні обсяги вкладеної інформації, і десятки відділень, і звірення, і консолідовані звіти.

3.         ПЕРЕЛІК ПРОГРАМ АВТОМАТИЗАЦІЇ ОБЛІКУ, ЩО ПРОПОНУЄ РИНОК ТА ЇХ ОСНОВНІ МОЖЛИВОСТІ

 

Ринок бухгалтерських програм, на відміну від продовольчого, ми не можемо побачити. Щоправда, знавці скажуть: є такий ринок – це виставки програмного забезпечення. Так, вони відбуваються, але беруть участь у них переважно самі виробники, а більшість потенційних покупців про них узагалі не знає.

Друга характерна відмінність ринку бухгалтерських програм від інших – неможливість швидко оцінити продукт. У супермаркеті ми швидко знаходимо потрібний товар. Бухгалтеру-покупцеві складніше зробити вибір. Так, він може побачити програму, прочитати основні відомості про неї, але для остаточної оцінки цього недостатньо.

Для полегшення вибору програми й об’єктивнішої її оцінки необхідно відкинути оцінку невідомих фірм і їхні програми, а також фірми з непомірно помітною рекламою (може виникнути підозра, що власники, кинувши значні кошти на рекламу, можуть “забути” про якість продукту). І необхідно пам’ятати – добра якість не буває дешева.

На ринку програмних продуктів представлено широкий спектр програм по автоматизації бухгалтерського обліку, найпоширенішими з яких і найбільш адаптованими до української системи ведення обліку є :

–          “1С: Підприємство” – 7 і 8 версія;

–          “Акцент-бухгалтерія”;

–          “Парус – Підприємство”;

–          “Бест Звіт Плюс”.

“1С: Підприємство 8” – програмний продукт ”1С:Бухгалтерія 8 для України” включає технологічну платформу “1С:Підприємство 8” і конфігурацію (прикладне рішення) “Бухгалтерія для України”.

Правила ведення обліку налаштовані саме в конфігурації. “1С:Бухгалтерія 8 для України” призначена для автоматизації бухгалтерського й податкового обліку, включаючи підготовку обов'язкової (регламентованої) звітності, в організаціях, що здійснюють які-небудь види комерційної діяльності: оптову й роздрібну торгівлю, комісійну торгівлю (включаючи субкомісію), надання послуг, виробництво і т.д. Бухгалтерський і податковий облік ведеться відповідно до чинного законодавства України. “1С:Бухгалтерія 8 для України” забезпечує рішення всіх завдань, які виникають перед бухгалтерською службою підприємства, якщо бухгалтерська служба повністю відповідає за облік на підприємстві, включаючи, наприклад, виписку первинних документів, облік продажів і т.д. Дане прикладне рішення також можна використовувати винятково для ведення бухгалтерського й податкового обліку, а завдання автоматизації інших служб, наприклад, відділу продажів, вирішувати спеціалізованими конфігураціями або іншими системами.

Пакет “1С: Підприємство” складається з таких модулів:

1.         Версія “1С: Підприємство 7.7”:

-           1С: Бухгалтерія;

-           1С: Торгівля і Склад;

-           1С: Зарплата і кадри.

2.         Версія “1С: Підприємство 8.0”:

-           1С: Бухгалтерія 8.0;

-           1С: Управління торгівлею 8.0;

-           1С: Зарплата і управління персоналом 8.0.

До складу “1С:Бухгалтерії 8 для України” включений план рахунків бухгалтерського обліку, відповідний до Наказу Міністерства Фінансів України “Про затвердження Плану рахунків бухгалтерського обліку та Інструкції про його використання” від 30.11.99р. №291. Склад рахунків, організація аналітичного, валютного, кількісного обліку на рахунках відповідають вимогам законодавства по веденню бухгалтерського обліку й відбиттю даних у звітності. При необхідності користувачі можуть самостійно створювати додаткові субрахунки й розрізи аналітичного обліку.

“Акцент-бухгалтерія” – це універсальна автоматизована програма для ведення бухгалтерського, управлінського та фінансового обліку на підприємствах. Ця програма забезпечує повноцінний правильний з бухгалтерської точки зору багатовимірний та багаторівневий аналітичний і синтетичний облік. В програмі реалізована загальноприйнята методика бухгалтерського фінансового та податкового обліку, яка підтримує НСБО. “Стандартне рішення” що входить в комплект поставки продукту, створене для підприємств оптово-роздрібної торгівлі. Також напрацьовано ряд спеціалізованих рішень, які базуються на стандартах і враховують специфіку бухгалтерського обліку при автоматизації підприємств.

“Акцент-бухгалтерія” версій 6.0 та 7.0 включає:

1.         Нарахування та виплата зарплати.

2.         Автоматизований розрахунок різних видів нарахувань і стягнень.

3.         Облік необоротних активів та балансової вартості основних засобів.

4.         Облік валових доходів та витрат.

5.         Розрахунки з бюджетом.

6.         Розрахунки з підзвітними особами.

7.         Розрахунки з постачальниками та покупцями.

8.         Облік банківських та касових операцій.

9.         Можливість формування, зберігання та друку всіх необхідних документів.

“Парус-Підприємство” – повнофункціональна система, що дозволяє автоматизувати всі облікові й управлінські завдання, характерні для підприємств малого і середнього бізнесу. У її складі тепер десять модулів:

–          “Парус-Адміністратор”;

–          “Парус-Бухгалтерія”;

–          “Парус-Реалізація і Склад”;

–          “Парус-Заробітна плата”;

–          “Парус-Персонал”;

–          “Парус-Менеджмент і Маркетинг” (CRM-модуль);

–          “Парус-Консолідація”;

–          “Парус-Ресторан”;

–          “Парус-Готель”;

–          “Парус-Лікувальна установа”.

“Бест звіт плюс” – програмний комплекс призначений для автоматизації процесів роботи зі звітною документацією встановленого зразка. Він забезпечує організацію електронного документообігу у всіх без винятку суб'єктів господарювання будь-якої форми власності та джерел фінансування або між ними та державними контролюючими органами, подача звітності яким передбачена чинним законодавством. Це можливість інтеграції даних з будь-якої бухгалтерської програми (1C, і т.д.) Передача звітності засобами електронної пошти із застосуванням підсистеми шифрування та пересилки.

Функціональні можливості програмного забезпечення:

1.         Формування картки установи.

2.         Формування та ведення реєстру форм (бланків) звітних документів.

3.         Формування звітних документів із використанням різноманітних функцій контролю

4.         Імпорт інформації зі встановлених на підприємстві автоматизованих систем бухгалтерського обліку та управління виробництвом.

5.         Формування пакетів звітності в електронному вигляді електронною поштою із застосуванням криптографічного захисту.

Отже, кожне підприємство може вибрати програмний продукт для автоматизації обліку відповідно до своїх особливостей ведення діяльності та особливостей ведення бухгалтерського обліку.

 


Информация о работе «Вибір автоматизованої програми для ведення бухгалтерського обліку на підприємстві»
Раздел: Бухгалтерский учет и аудит
Количество знаков с пробелами: 23903
Количество таблиц: 5
Количество изображений: 0

Похожие работы

Скачать
51802
2
1

... ться з балансу СП "Київ – Захід" у разі його вибуття внаслідок продажу або невідповідності критеріям визнання активом.   3.         ОРГАНІЗАЦІЯ ОБЛІКУ НЕМАТЕРІАЛЬНИХ АКТИВІВ НА ПІДПРИЄМСТВІ Класифікація нематеріальних активів в бухгалтерському обліку на СП "Київ – Захід" здійснюється за наступними групами:   НЕМАТЕРІАЛЬНІ АКТИВИ (РАХУНОК №12) № групи Код Назва 1 121 Права користування ...

Скачать
89609
5
0

... «Розрахунки з постачальниками і підрядчиками) К-т рах. 31 «Рахунки в банках». Якщо договором передбачена попередня оплата постачальникам виробничих запасів, що підлягають поставці, то в бухгалтерському обліку підприємства роблять записи: 1.   на суму, перераховану постачальнику в оплату відпускної вартості виробничих запасів, що підлягають поставці (без ПДВ): Д-т рах. 63 «Розрахунки ...

Скачать
142856
36
5

... рішень, прийнятих за матеріалами ривізії. 4. Система автоматизації обліково – аналітичної роботи з формування прибутку підприємства та розрахування з бюджетом та його оподаткування   4.1. Характеристика автоматизованих систем, автоматизації обліку та контролю формування прибутку. Зміни в господарському механізмі актуалізують проблему підвищення ефективності діяльності суб¢єктів ...

Скачать
60836
8
1

... , а також, узагальнили отриманий на практиці досвід і розробили рекомендацій по підвищенню ефективності облікового процесу. Під час написання курсової роботи на тему: «Особливості організації та функціонування інформаційних систем обліку активів», на основі програмного забезпечення «Акцент: 6.0», що використовується на ЗАТ «Рівне-борошно», було встановлено, що: 1.  Метою діяльності ЗАТ «Рівне- ...

0 комментариев


Наверх