2.3 Визначення cкладу робочої бригади

До початку монтажно-збірних робіт керівник монтажної ділянки повинен перевірити: знання правил техніки безпеки працівниками, наявність відповідних ресурсів, наявність приладів, які забезпечують безпечні умови праці, наявність дипломів в працівників, прав на управління механізмами.

Для виконання будь яких санітарно-технічних робіт встановлюються ліміти трудових затрат на виконання певного об'єму робіт. Створюються бригади кваліфікованих робітників, які виконують данні роботи за певний проміжок часу, їх кількість визначається відповідно до об'єму виконання робіт і строків їх здачі.

Чисельність складу бригади на виконання санітарно-технічних робіт досягає від 5-10 чоловік. Хорошим стимулом виконання своєї роботи працівниками є створення преміальної системи розрахунку за виконану роботу. При хорошій організації роботи в бригаді розподіляється між працівниками відповідно до розряду і навиків роботи працівників. Кваліфікаційний склад бригади приймаємо;

Бригадир слюсар-сантехнік 6-розряду - 2 чоловіка.

Заступник бригадира слюсар-сантехнік 5-розряду - 2 чоловіка. Члени бригади:

Слюсар-сантехнік 4-розряду - 2 чоловіка.

Слюсар-сантехнік 3-розряду - 2 чоловіка.

Разом 8 чоловік.

2.4 Монтажне проектування. Призначення і задачі монтажного проектування

Технічна документація потрібна для виконання робіт з монтажу санітарно-технічних систем, повинна бути передана монтажній організації, генеральним підрядником або замовником в такі терміни і в такому обсязі:

1. Технічний проект санітарно-технічних систем з кошторисами, каталогами з деталями з прив'язанням до місцевих умов - при укладанні угоди на виконання монтажних робіт в двох екземплярах.

2.   Робочі креслення і складені за ними кошториси за 3 місяці.

3.   Паспорта (сертифікати) на обладнання, з актами технічних випробувань за місяць до початку робіт в двох екземплярах.

4.   Основні будівельні креслення будинку ( плани поверхів,
розташування балок, характерні перерізи будівель.) за 3 місяці до початку робіт в 1- екземплярі.

Монтажне проектування виконується двома способами:

1.    Монтажні ескізи складають на основі робочого проекту санітарно-технічних приладів і розмірів з натури.

2.    Монтажні проекти складають на основі робочих будівельних креслень і проекту санітарно-технічних приладів з урахуванням комунікацій іншого призначення.

 Монтажні проекти розробляють до початку будівництва будинку, в цьому і перевага і перед монтажними ескізами. Але монтажні ескізи мають свої переваги, заміри роблять з натури усіх систем санітарно-технічного обслуговування.

Монтажне проектування приймає за основу два положення:

1.    Застосування типових монтажних положень пристроїв, обладнання, трубопроводів, по відношенню до будівельних конструкцій.

2.    Максимальне використання стандартних і типових деталей трубопроводів.

В донному проекті монтажні креслення приведені на першому листі графічного пояснення.

2.5 Визначення техніко-економічних показників проекту

Необхідними умовами перебігу виробничих процесів на підприємстві є: постійне підтримання в робочому стані машин та устаткування, інших засобів праці, своєчасне забезпечення робочих місць сировиною, матеріалами, інструментом, енергією, виконання транспортних операцій та інших зв'язаних з ними робіт. Усе це має здійснювати ефективно діюча система технічного обслуговування виробництва.

У мережах системи технічного обслуговування виробництва виконують такі функції:

 Ремонт технічного , енергетичного, транспортного та іншого-устаткування, догляд за ним і налагодження. Забезпечення робочих місць інструментом і пристосуваннями як

власного виробництва, так придбаних у спеціальних виробників. Переміщення вантажів, виконання вантажно-розвантажувальних

робіт. Забезпечення підрозділів електричною та тепловою енергією,

паром, газом, стиснутим повітрям тощо. Своєчасне забезпечення дільниць сировиною, основними та

допоміжними матеріалами. Складання та зберігання завезених матеріальних ресурсів, а також

окремих складальних одиниць готових виробів.

До системи технічного обслуговування виробництва входять відповідні структурні підрозділи підприємства.

Інструмент не господарство - це сукупність внутрішньовиробничих підрозділів підприємства, що займаються придбанням, проектуванням, виготовленням, відновленням і ремонтом технологічної оснастки, її обліком, зберіганням і видачею на робочі місця.

Умовою безперервного перебігу виробничого процесу на будівництві є створення певних запасів сировини, матеріалів, палива, комплектувальних виробів, а також міжцехових та внутрішньо цехових запасів напівфабрикатів власного виготовлення.

Найменування робіт Загальна трудомісткість Тривалість будівництва (днів)
Люд/год Люд/ днях
1 Холодний водопровід 341,14 87,47 14
2 Гарячий водопровід 264,97 42,62 9
3 Опалення 700,61 33,06 6
4 Каналізація 751,26 93,9 15
5 Газопостачання 366,68 45,76 10

Информация о работе «Технологія і організація санітарно-технічних робіт житлового 18-ти квартирного будинку в м. Чернігів»
Раздел: Строительство
Количество знаков с пробелами: 25101
Количество таблиц: 4
Количество изображений: 0

Похожие работы

Скачать
354378
0
3

... комісією з питань бюджету відповідної ради, після чого ці ради затверджують звіт про виконання бюджету або приймають інше рішення з цього приводу.   Тема 3. Фінансові ресурси місцевого самоврядування Місцеві фінансові ресурси — це сукупність фондів грошових засобів, які створюються в процесі розподілу та перерозподілу ВВП і спрямовуються на економічний та соціальний розвиток адміністративно- ...

Скачать
229304
7
1

... населення — потенціал живої праці, який мають регіони на певний момент часу. Їх відтворення і раціональне використання є одним з найважливіших напрямів регіональної економічної політики, дотримання якого націлює управління на вирішення таких завдань: —створення умов для повного здійснення громадянами конституційного права на працю; —забезпечення рівних можливостей у виборі професії та роду ...

Скачать
100701
34
14

... ітарні норми мікроклімату виробничих приміщень» ДСН 3.3.6.042–99.7. Зміст завдань щодо маркетингової діяльності електродепо «Оболонь» КП «Київський метрополітен»   7.1 Маркетингова діяльність в електродепо «Оболонь»   На рівні електродепо «Оболонь» як безбалансового структурного підрозділу комунального підприємства «Київський метрополітен» самостійна маркетингова діяльність не ведеться, оскі ...

Скачать
86381
11
0

... і контейнери, які установлені на бетонованих площадках, відносяться до ІV класу небезпек, укладено договір з житлово-комунальним підприємством про вивезення побутових відходів на сміттєзвалища смт. Ставище. Залишається невирішеною проблема утилізації і знешкодження непридатних для користування пестицидів і агрохімікатів. Яких накопичено в Ставищанському районі – 14000 кг. Із них: в господарствах ...

0 комментариев


Наверх