Методи і послідовність виробництва робіт

Проектування монолітного п’ятнадцятиповерхового будинку
АНАЛІТИЧНИЙ ОГЛЯД Характеристика об`єкту Опалювання і вентиляція Розрахунок пальових фундаментів Вибір глибини закладання роствірка Конструкційна характеристика плит Методи і послідовність виробництва робіт Методи і прийоми праці робочих по виконанню робочих процесів і операцій Техніка безпеки при виробництві бетонних робіт Потреба в машинах, устаткуванні, інструментах і пристосуваннях НАУКОВО-ДОСЛІДНИЦЬКА ЧАСТИНА Переваги і недоліки сталевих конструкцій Загальна характеристика ферм Земляні роботи Вибір основного монтажного механізму Визначення складу тимчасових будівель і споруд Розрахунок потреб в складських площах Розрахунок потреби у воді Розрахунок потреби в електроенергії Вибір трансформаторної підстанції Розрахунок потреб в транспортних засобах Графік виробництва робіт Теплопостачання Об'єктний кошторис на будівництво монолітного житлового будинку в м. Києві Зведений кошторисний розрахунок на будівництво монолітного житлового будинку в м. Києві Локальний кошторис Заходи щодо екологічної безпеки на будгенплані ОХОРОНА ПРАЦІ Технічні та організаційні заходи та засоби для зниження рівня впливу небезпечних та шкідливих виробничих факторів Забезпечення пожежної та вибухової безпеки при бетонуванні
195822
знака
33
таблицы
8
изображений

5.2 Методи і послідовність виробництва робіт

 

5.2.1 Пристрій опалубки і армування стін і перекриттів

Установка і розбирання краном крупнощитової деревометалевої опалубки стін. Опалубка однієї сторони стіни встановлюються на всю висоту стіни і закріплюється підкошуваннями і гвинтовими струбцинами. Опалубка другої сторони стіни встановлюється після установки арматури стіни. При установці щитів другої сторони опалубки, встановлюються сутички, тимчасові розпірки і болтові стягування. Установка і розбирання опалубки проводиться з підмостів.

Установка опалубки перекриттів, розташованих на висоті до 5,5 м від нижчестоячего перекриття, проводиться без попереднього пристрою лісів. Щити опалубки перекриттів укладають на стіни, після чого під них підводять інвентарні розсувні стійки, розсунені на необхідну довжину. Точна установка щитів опалубки досягається підгвинченням домкратів під стійками. Опалубку перекриттів встановлюють з переносних драбин.

Армування стін проводиться спільно з монтажем опалубки стін. Арматура подається краном, в'яжеться в просторові каркаси.

Армування перекриттів проводиться після встановлення опалубки перекриттів. Арматура подається краном, в'яжеться в сітки, виставляється на бетонних прокладках, закріплюється і вивіряється.

5.2.2 Бетонування стін і перекриттів

Для доставки бетонної суміші, використовуються автобетонозмішувачі СБ-92, місткістю барабана 5 м3. Бетонна суміш подається до місця бетонування за допомогою баштового крана в баддях ємкістю 1,5 м3.

Стіни в розбірно-переставній опалубці бетонують без перерви, ділянками заввишки не більше 2 м. Ущільнюють бетонну суміш глибинними вібраторами.

При бетонуванні стін зверху, нижню частину опалубки спочатку заповнюють на висоту 10-20 см цементним розчином складу 1:2–1:3 щоб уникнути в цій частині стіни пористого бетону з скупченням крупного заповнювача.

5.2.3 Витримка бетону і оборотність опалубки

Демонтаж опалубки починають після досягнення бетоном необхідної міцності. Оскільки швидкість тверднення бетону в основному залежить від температури зовнішнього повітря, той час, через який проводиться демонтаж опалубки, встановлюється по СНиП: для плит прольотом до 3 м, 70% міцності від нормативної при температурі бетону 20°С досягається при 7 добах з дня бетонування.

При видаленні поетажних стійок, що підтримують опалубку забетонованих перекриттів багатоповерхових будівель, керуються наступними правилами:

видаляти стійки опалубки перекриття, що знаходиться безпосередньо під бетонованим перекриттям, не допускається;

стійку опалубки наступного перекриття, що пролягає нижче, можна видаляти лише частково, при цьому під всіма балками прольотом 4 м і більш залишають стійки безпеки, розташовані одна від одної на відстані не більше 5 м;

стійки опалубки решти перекриттів, що пролягають нижче, можна видаляти повністю, якщо міцність цих перекриттів досягла проектної.

5.3 Чисельно-кваліфікаційний склад ланок

Для забезпечення процесу монолітних робіт в терміни, визначені графіком будівельних робіт, склад ланки приймається відповідно до Енір.


Таблиця 5.1

Склад ланки

№ п/п Основна професія Розряд

Шифр

рабоч.

Змінна професія

робочого

Розряд змін.

проф.

Робота виконувана робочим
Ланка № 1
1 Слюсар 4 М-1

Установка опалубки стін і перекриттів

Установка арматури

у 1 зміну

2 Слюсар 4 М-2 Арматурник 4
3 Слюсар 3 М-3 Арматурник
4 Слюсар 3 М-4 Арматурник
5 Слюсар 2 М-5 Арматурник
6 Машиніст кр. 6 М-6
Ланка № 2
7 Слюсар 4 М-7

Установка опалубки стін і перекриттів

Установка арматури

У 2 зміну

8 Слюсар 4 М-8 Арматурник 4
9 Слюсар 3 М-9 Арматурник
10 Слюсар 3 М-10 Арматурник
11 Слюсар 2 М-11 Арматурник
12 Машиніст кр. 6 М-12
Ланка № 3
13 Бетонувал. 4 М-13

Бетонування стін і перекриттів

у 1 зміну

14 Бетонувал. 4 М-14
15 Бетонувал. 4 М-15
16 Бетонувал. 3 М-16
17 Бетонувал. 3 М-17
18 Бетонувал. 3 М-18
Ланка № 4
19 Бетонувал. 4 М-19

Бетонування стін і перекриттів

У 2 зміну

20 Бетонувал. 4 М-20
21 Бетонувал. 4 М-21
22 Бетонувал. 3 М-22
23 Бетонувал. 3 М-23
24 Бетонувал. 3 М-24


Информация о работе «Проектування монолітного п’ятнадцятиповерхового будинку»
Раздел: Строительство
Количество знаков с пробелами: 195822
Количество таблиц: 33
Количество изображений: 8

0 комментариев


Наверх