11. Визначення об'єму контролю. Плани контролю

Визначення об'ємів контролю здійснюється з метою раціонального призначення вибірок у партії об'єктів контролю. Визначення об'ємів контролю здійснюється з метою раціонального призначення вибірок у партії об'єктів контролю. Вибірки можуть відбиратися під час комплектування партіями або після комплектації всіх одиниць, що представляють собою партію. Відібрані вироби повинні бути опломбовані. Кількість повинне відповідати числу, установленому в нормативній документації на продукцію. виробам, Що Надійшло на контроль, привласнюється позначення відповідно до вимог нормативної документації.

Під планом контролю розуміють сукупність значень об'ємів вибірок, приймальних і бракувальних чисел. Для визначення плану контролю варто встановити тип плану контролю, показник якості й об'єм вибірки.

Для визначення об'єму й плану контролю скористаємося ДЕРЖСТАНДАРТ 50779-73 «Якість продукції. Статистичний приймальний контроль по альтернативній ознаці. Одноступінчасті й двоступінчасті плани контролів».

Темою даного курсового проекту передбачається 3 категорія контролю, який відповідає перевірка об'єктів контролю з вимогами економічно оптимальної якості й найбільший ефективності. Як режим контролю встановлюється нормальний режим, тому що даний режим застосовується при сталому процесі виробництва.

Вибираємо одноступінчастий план контролю, тому що він характеризується найбільшим об'ємом вибірки, і його варто застосовувати в наступних випадках: вартість контролю виробу є невеликий, тривалість контролю є занадто тривалою й партія не може бути затримана до моменту закінчення контролю.

Партією вважають деталі одного типу, виготовлені в тих самих технологічних умовах за період не більше 30 доби. Тому зубчасте колесо пред'являють до приймання партіями об'ємом 68 шт. Приймаємо другий ступінь контролю, тому що він забезпечує досить ретельний процес проведення контролю зубчастого колеса. При другому ступені контролю код об'єму вибірки - 10. Задаємо приймальний рівень якості для трьох класів дефектів (таблиця 8).

Таблиця 8 - Плани контролю

Клас дефектів Приймальний рівень якості в%
Критичні 0,10
Значні 0,25
Малозначні 0,4

Визначаємо об'єми вибірок, приймальні й бракувальні числа (таблиця 9).

Таблиця 9 - Бракувальні й приймальні числа

Клас дефектів Об'єм вибірки Приймальні й бракувальні числа
Критичні 125 0/1
Значні 200 1/2
Малозначні 125 0/1


Информация о работе «Технічний контроль на машинобудівних підприємствах»
Раздел: Промышленность, производство
Количество знаков с пробелами: 36518
Количество таблиц: 11
Количество изображений: 1

Похожие работы

Скачать
44872
0
0

... імені Володимира Даля Міністерства освіти і науки України, Луганськ, 2007. У дисертаційній роботі розглянуто теоретичні положення та розроблено практичні рекомендації щодо активізації маркетингової діяльності машинобудівного підприємства. Основні висновки та результати, які одержано в ході дослідження, зводяться до такого. Досліджено стан сучасних машинобудівних підприємств. Виявлено проблеми, ...

Скачать
30456
0
4

... , нарощування покриття і автоматично відключають систему, коли деталь готова. 2. Автоматизація виробництва як вищий етап технологічного розвитку підприємства Автоматизація виробництва - основа розвитку сучасної промисловості, генеральний напрямок технологічного розвитку. Розвиток автоматизації - довготривалий еволюційний процес - історично здійснюється на основі механізації. Автоматизація ...

Скачать
176822
12
5

... рішень, зв’язаних із регулюванням витрат і з питань інвестиційної діяльності підприємства. Отже, управлінський облік це формування інформації для управління витратами з метою підвищення ефективності функціонування підприємства. Причому, відповідно до Закону «Про бухгалтерський облік і фінансову звітність в Україні», підприємства вправі самостійно обирати систему і форми ведення управлінського ...

Скачать
86713
2
1

... техніка». – 2007. - №594. – С.141-148 У цій роботі розглядається інструментарій управлінського обліку виробничих запасів в контексті його використання для інформаційного забезпечення під час побудови логістичних систем управління на підприємстві. Ефективність управління виробничими запасами має велике значення, особливо на підприємствах, де зосереджуються великі потоки матеріальних ...

0 комментариев


Наверх