ЗМІСТ

 

Вступ

І. Перспективи розвитку шкільно-письмових приладів в Україні

ІІ. Аналіз діючих класифікацій приладдя для письма

2.1  Олівці

2.2  Автоматичні ручки і канцелярські ручки

2.3  Пір’я та вузли, що пишуть

2.4  Набори та приладдя для письма

2.5  Чорнила і туш

2.6  Вимоги до якості шкільно–письмових товарів

ІІІ. Аналіз структури асортименту приладдя для письма ТМ «PILOT”

3.1 Оцінка якості ручок

Висновки

Література

 


Вступ

Український канцелярський ринок досить молодий. Більш менш цивілізовані межі він став знаходити лише в 2000 р. Його прийнято називати ринком товарів для офісу і школи, оскільки близько 40% операторів мають в своєму асортименті не лише канцелярські товарні категорії.

Ділові аксесуари , що пишуть приладдя успішно реалізуються і на інших ринках: рекламному, сувенірному. Канцелярський ринок складається з багатьох сегментів: приладдя, що пишуть і письмові, паперова продукція, товари для хобі і творчості, всілякі товари для офісів, сувенірна продукція і др. Тому специфіку діяльності компаній, що працюють на цьому ринку, розрізняють, в основному, залежно від характеру збуту: дистрибуція, опт, роздріб, а також обслуговування корпоративних клієнтів.

Багато гравців створюють власні ТМ, організовуючи виробництво в країнах Південно-східної Азії. Це не просто вигідно з економічної точки зору, але ще і престижно. Безумовно, вивід новою ТМ вимагає сильної маркетингової підтримки. При цьому особливі методи просування не використовуються. А кроки по впровадженню privatе label в основному роблять компанії, що мають дистриб'юторський досвід, тому вони йдуть вже уторованими дорогами.

На думку самих операторів, одноосібних лідерів на ринку канцтоварів поки що немає. Він щорік зростає в середньому на 15-25% (залежно від сегменту). Проте зростання об'єму ринку не визначає його злагодженість. Рентабельним (йдеться, за словами операторів ринку, про верхній кордон в 30%) цей бізнес як і раніше залишається для крупних компаній, що використовують перехресні канали збуту, тобто що поєднують опт, роздріб і обслуговування корпоративних клієнтів.


I. РОЗВИТОК ШКІЛЬНО ПИСЬМОВИХ ПРИЛАДІВ В УКРАЇНІ

 

Асортимент товарів — набір товарів, що формується по певних ознаках і задовольняє всілякі, аналогічні і індивідуальні потреби. Термін стався від французького слова «assortiment», що означає підбір різних видів і сортів товарів. Проте в товарознавстві прийнято набір товарів обмежувати їх найменуваннями, а сорти як градації якості товарів одного вигляду і найменування відносити до сортаменту.

Група канцелярських товарів охоплює широкий асортимент різних виробів повсякденного попиту. Ними користуються практично всі верстви населення. Останніми роками асортимент цих товарів розширився, з'явилася велика кількість нових товарів всілякого оформлення.

Канцтовари для школи характерні яскраво вираженою сезонністю. За рахунок масованого продажу в серпні, вересні та жовтні, а також невеликому сплеску в другому півріччі, постачальники шкільних канцтоварів живуть цілий рік. Частка шкільних канцтоварів складає близько 40 відсотків від загальної кількості. Проте, якщо попит на офісні товари щороку зростає, то на шкільні тримається на стабільному рівні.

Роздрібний продаж шкільно-письмових товарів здійснюється через спеціалізовані підприємства, у тому числі фірмові, підприємства з універсальним асортиментом непродовольчих товарів, спеціалізовані відділи (секції) підприємств з універсальним асортиментом продовольчих товарів, підприємства роздрібної торгівлі споживчої кооперації, дрібнороздрібну торговельну мережу.

Оскільки шкільно-письмові товари є підгрупою канцелярських товарів, то в подальшому будемо розглядати організацію продажу канцелярських товарів, тому що в окремий відділ шкільно-письмові товари виділяються тільки в спеціалізованих канцелярських крамницях.

Роздрібна торгівля канцелярськими товарами може здійснюватися декількома різновидами магазинів.

У першу чергу, це спеціалізовані магазини. Другий різновид - універмаги, які пропонують подарунковий і представницький асортимент. Як правило, це якісна та дорога канцелярська продукція.

Торговельні супер- та гіпермаркети, кількість яких постійно зростає в останнього часу, також пропонують серед свого асортименту канцелярію. До того ж, "перетягують" значну частину найбільш забезпечених покупців, тобто родини, які мають машини.

Переваги крупних торговельних мереж полягають у тому, що їх відвідувачам зручно купувати все необхідне в одному місці, до того ж, такі магазини можуть працювати на дуже низьких цінах, привабливих для всіх верств населення.

Один із видів роздрібної торгівлі - канцелярські крамниці. На ринку України вибір магазинів досить широкий. Для того щоб магазин був успішним, сьогодні потрібно вирватись з інформаційного хаосу ринку та встановити емоційний взаємозв'язок з покупцем. Торговці починають усвідомлювати помилковість методу, коли вони, наприклад, минулого тижня пропонували споживачам знижку 40%, пропонують її на цьому тижні і пропонуватимуть у майбутньому. Потрібно постійно вигадувати щось нове. Усі крамниці мають спільну тенденцію, а саме: окремо виділяють місця та стенди для певних торгових марок, так званих ринкових брендів, оскільки вони диференціюються між собою та викликають асоціації у споживача.

За останні декілька років на ринку дитячих шкільних канцтоварів чітко сформувалась така тенденція: споживачі стали вимогливими не до ціни, а до якості товару. Сьогодні набагато більший попит мають такі товари, які відповідають найвищим вимогам: це, наприклад, високий відсоток білизни паперу зошитів і альбомів для малювання, відповідний естетичний вигляд і висока щільність обкладинок, зручність у користуванні для дітей тими чи іншими канцелярськими товарами, рюкзаками, пеналами тощо. В даний час сталося розділення українських «канцелярщиков» на дві великі групи: постачальників канцтоварів іменитих фірм, так називаэмих «брендових» канцтоварів і поставщиків, що будують свою політику на чисто ціновому маркетингу, на товарах, що продаються «за ціною». Обидві ці концепції виявилися плодотворними і дозволили ряду фірм создати потужні організаційні структури. На сьогоднішній день по оцінках різних фахівців консолідований зворот ринку канцелярських товарів складає в Україні від 600 мільйонів до 1 міліардів доларів в рік, окремі спеціалісти вважають, що до 3 млрд. доллрів.

(Малюнок 1)

Річна динаміка продаж письмових приладів в Україні

Об'єм продажів (тыс $)

місяці

На ринку існує багато фірм тих, що виготовляють ручки, розглянемо де які з них.

Компанія CELLO випускає більше 3 мільйонів ручок, стрижнів. При виробництві ручок і стрижнів використовуються якісні матеріали, новітні технологічні розробки, сучасне устаткування. Прозорі ковпачки можуть витримати удар до 5 кг, а корпус ручки до 3кг. Ручки компанії CELLO оснащені подушечками для пальців, які виготовляють із спеціального антибактеріального матеріалу, вироблюваного в США компанією SANTOPRIN. Дизайн корпусів ручок – це результат роботи індійських, німецьких, японських, італійських фахівців. Всі ручки CELLO поставляються із замінюваними стрижнями. Стрижні мають свій індивідуальний формат і форму голковидних вузлів, що пишуть. Наконечники кулькових ручок CELLO, що пишуть, виробляють на швейцарському устаткуванні. Корпуси вузлів, що пишуть, виготовляють з високоміцного сплаву срібла і нікелю, а кульки – з карбіду вольфраму. Чорнила для кулькових ручок виготовляють в Германії. Відмітна особливість чорнила кулькових ручок CELLO – низька в'язкість при високій колірній інтенсивності. Чорнило лягає м'яко, при попаданні на папір. Наконечники, що пишуть, для ручок гелів CELLO і чорнило гелів виробляє японська компанія MECONI. Вузли ручок гелів, що пишуть, виготовлені з неіржавіючої сталі. Гелі черніла- висока колірна інтенсивність і водостійкість. Вони не розпливаються при попаданні на них води. При струшуванні ручки запобігає утворення повітряних бульбашок. Основа популярності і успіху продукції, яку випускає компанія CELLO – гарантована якість листа. Кожна вироблена ручка CELLO перед упаковкою тестується уручну!

Впродовж більш ніж 100 років, Parker (Паркер) виступає на передових позиціях дизайну і технологій і виробляє самі кращі ручки в світі. Ручки Parker (Паркер) це більш ніж просто інструменти для листа, це стиль життя.

Ручки Parker (Паркер) відомі всьому світу завдяки їх неперевершеній якості. Інструменти Parker (Паркер), що пишуть, додають упевненість в рішеннях і роблять лист значимішим. Традиції, що поєднують в собі, і прогрес, чарівні, вишукані і класичні ручки Parker (Паркер) ідеальні як для щоденного використання, так і для випадків,когда звичайна ручка не підійде.

Продукції Parker (Паркер) чотири види інструментів, що пишуть: У асортименті пір'яна ручка Parker (Паркер), ролер, кулькова ручка Parker (Паркер) і олівець. У пір'яній ручці Parker (Паркер) приплив чорнила контролюється точно сконструйованою системою подачі і збору чорнив. Широкий вибір пір'я по видах і розмірах дозволяє підібрати ручку на свій смак і для різної техніки листа. У стандартних ручках ролерах, використовується чорнило на водяній основі, подібне до чорнила для пір'яної ручки. Досконала система подачі і збору чорнила дає користувачеві можливість писати з мінімальним натиском. Кулькові ручки Parker (Паркер) – по колишньому залишаються одним з найбільш зручних інструментів для листа, вони забезпечені кулькою із структурованого карбіду вольфраму, який дозволяє писати чисто і акуратно на більшості існуючих поверхнях. Олівці Parker (Паркер) мають зручну, міцну систему подачі грифеля.

PILOT- визнаний світовий лідер у виробництві письмового приладдя. Фірма почала свою історію в 1918 році. З тих пір мережа її представництв і заводів охопила весь світ. Відмінною рисою продукції "PILOT" є передовий японський дизайн. У своїх розробках фірма широко використовує останні комп'ютерні технології, розробки власних учених.


ІІ. КЛАСИФІКАЦІЯ АСОРТИМЕНТУ ШКІЛЬНО – ПИСЬМОВИХ ТОВАРІВ, ВИМОГИ ДО ЯКОСТІ
Информация о работе «Ринок шкільно-письмових товарів в Україні»
Раздел: Маркетинг
Количество знаков с пробелами: 45378
Количество таблиц: 0
Количество изображений: 3

Похожие работы

Скачать
47924
0
1

... і зобов'язаний забезпечити приймання, зберігання і продаж у роздрібній мережі шкільно-письмових товарів відповідно до вимог законодавчих актів, ГОСТів, ДСТУ, ТУ, зразків (еталонів). Шкільно-письмові товари у суб'єкта господарської діяльності повинні бути з відповідними документами, наявність яких передбачена законодавством. Суб'єкт господарської діяльності повинен реалізовувати товари, які пі ...

Скачать
34663
0
0

... альбомів для малювання, відповідний естетичний вигляд і висока щільність обкладинок, зручність у користуванні для дітей тими чи іншими канцелярськими товарами, рюкзаками, пеналами тощо. 3. Технологія продажу шкільно-письмових товарів та канцелярського приладдя 3.1 Приймання та зберігання Суб'єкт господарської діяльності зобов'язаний забезпечити приймання, зберігання і продаж у роздрібній ...

Скачать
205311
10
27

... Розділ 2. Аналіз зовнішньоекономічної діяльності дп “українська горілчана компанія nemiroff” та її положення на світовому ринку алкогольної продукції 2.1 Загальна характеристика діяльності ДП “Українська горілчана компанія NEMIROFF" Українська горілочна компанія Nemiroff - дочірнє підприємство кіпрської компанії Biostar Investments Ltd., на ринку працює з 1992 року [51]. У 2006 році в ...

Скачать
52863
0
0

... укладення, а у разі невиконання зазначеного розпорядження протягом п'ятнадцяти календарних днів притягує посадових осіб товариства до відповідальності відповідно до Закону України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні". Рішення про передачу ведення тимчасового реєстру акціонерів до проведення перших загальних зборів приватизованого підприємства і до розміщення не менше 60 ві ...

0 комментариев


Наверх