2.3 Пір'я і вузли, що пишуть, балони для чорнила до авторучок

Пір'я для автоматичних ручок випускає 3 типів: 1) ПК—конусообразні (для авторучок із закритим пером); 2) ПЦН, ПЦВ— циліндрові (для авторучок із закритим пером); 3) ПС — спеціальні.

Сталеве звичайне пір'я виготовляють з вуглецевої сталі У9Л, У10А і застосовують для листа на папері канцелярським чорнилом. Виготовляють пір'я 4 класів: 1-й клас — загострені лаковані (№ 11—19, 111, 114) для шкільно-канцелярських робіт; 2-й клас — із заломленим кінчиком (№ 21—26), нікельовані для скоропису; 3-й клас — з широким кінчиком (№ 31—32); 4-й клас — для графічних робіт (№ 41—45), лаковані.

Плакатне пір'я виготовляє із сталі у вигляді лопаток. По ширині лопатки їх випускають від № 1 до № 8. Ширина робочої частини в пера № 1 — 2 мм, в пера № 8 — 20 мм. У продаж надходять набори з 4 пір'я (№ 1—4) і 8 пір'я (№ 1—8).

Пір'я для спеціальних шрифтів і конструкторських робіт «Редис» мають заломлений широкий кінчик, що пише. Залежно від ширини пір'я виготовляє з № 1 по № 7. Нотне пір'я № 98 виготовляють із сталі; кінчик, що пише, у них з двома просіченнями.

Вузли пишуть (УП) для автоматичних кулькових ручок служать для зарядки їх спеціальною пастою і є частиною (змінною) кулькової ручки. Виготовляють вузли малого і великого об'єму. Вузол малого об'єму складається з латунного наконечника із завальцованим в нього кулькою з неіржавіючої сталі і сполученої з ним пластмасової трубки (частіше з поліпропілену або поліетилену), яка є резервуаром для чорнильної пасти. Діаметр трубки — 2,4 мм, діаметр кульки —1,0 мм, довжина вузла, що пише (залежно від типа): УП-1 — 67 мм, УП-2 —82, 93, 107 мм, УП-3 —67, 107, 135 мм. Середній термін придатності вузлів всіх типів — 6 міс. Довжина лінії, утвореної вузлом при письмі пастою синього кольору має бути, не менше: для типів УП-1 —600 м-код, УП-2 — від 800 до 1200, УП-3 —от 1200 до 1300 м.

Вузол кульковий, що пише, великого об'єму (УПБ) складається з латунного наконечника із завальцованим в нього кулькою з твердого сплаву і нерозбірно сполученою з ним пластмасової або металевої трубки великого діаметру (5,8—6 мм), яка є резервуаром для чорнильної пасти. Діаметр кульки—1,0 мм, довжина трубки — 107 мм.

Балони для чорнила до автоматичних пір'яних ручок виготовляють з прозорої пластичної маси і заповнюють спеціальним чорнилом для авторучок. Балони вставляють в корпус автоматичної пір'яної ручки. Спеціальним пристроєм робиться прокол балончика, і чорнило поступає на кінчик пера ручки. Діаметр балона — 7,8 мм, довжина — 38 мм, маса чорнив в балоні — 0,8 р. Упаковують в блок по 8 шт.

2.4 Набори і прилади для письма

Набори для листа є комплектом приладдя для листа: автоматична пір'яна ручка і механічний олівець (набір Ленінград і ін.), або автоматичні пір'яні і кулькова авторучки (набір Малахітовий і ін.), або автоматичні пір'яна і кулькова ручки і механічний олівець (набір Делегатський і ін.). Ці набори укладають в спеціальні (для кожного набору різні) футляри з пластичних кольорових мас. Так, забарвлення футляра для набору Малахітовий імітує забарвлення малахіту .

Прилади для письма. До них відносять велику кількість всіляких настільно-письмових приладів, що складаються з автоматичних пір'яних і кулькових ручок, чорнильних приладів, стаканів для олівців і ін. У настільно-письмових приладах може бути один, два і більш за предмети для листа.

Письмовий прилад (типа Вимпел) має підставу — підставку з деревини, пластмаси або іншого матеріалу з тримачем-вставкою для автоматичної ручки.

Чорнильні прилади, що виготовляються з різних матеріалів, мають підставу, на якій кріплять (встановлюють) чорнильниці, карандашниці, тримачі для авторучок і ін.

Стакани для олівців виготовляють з різних матеріалів зі всілякою обробкою (хохломський розпис, пластмаса і ін.).


2.5 Чорнила і туш

Чорнила для листа канцелярськими ручками є водним розчином органічного фарбника і склеювальних речовин.

Чорнила для листа автоматичними пір'яними ручками є розчином органічного фарбника з додаванням спирту, загусника і антисептика (фенолу, гліцерину, декстрину). Чорнила для авторучок висихають на папері швидше за рахунок вмісту спирту і не викликають корозії пера (Веселка-2). Випускають чорнило чорного, червоного, синього і зеленого кольорів, в барвистих флаконах .

Чорнила для заправки оформлювальних олівців, виготовлені на водній основі, випускають в пластмасових флаконах. Як правило, у продаж надходять набори по 6 флаконів (червоного, синього, жовтого, зеленого, коричневого і чорного кольорів), упакованих в картонну коробку.

Сухе чорнило в пігулках масою 2,5—3 г або в порошках масою 2 г призначені для розчинення в 100 см3 води. Випускають таке чорнило чорного, фіолетового і зеленого кольорів.

Туш виготовляють 2 видів:

1) звичайна,

2) морозостійка.

Звичайна туш — це розчин казеїну в нашатирному спирті і бура з додаванням антисептика, щоб туш не запліснявіла. Для закріплення плівки, утвореної на папері кольоровою тушшю, в неї додають невелику кількість етилового спирту. Фарбувальною речовиною чорної туші є сажа, а кольоровий — відповідний фарбник. У морозостійку туш додають цукор і етиловий спирт.


Информация о работе «Ринок шкільно-письмових товарів в Україні»
Раздел: Маркетинг
Количество знаков с пробелами: 45378
Количество таблиц: 0
Количество изображений: 3

Похожие работы

Скачать
47924
0
1

... і зобов'язаний забезпечити приймання, зберігання і продаж у роздрібній мережі шкільно-письмових товарів відповідно до вимог законодавчих актів, ГОСТів, ДСТУ, ТУ, зразків (еталонів). Шкільно-письмові товари у суб'єкта господарської діяльності повинні бути з відповідними документами, наявність яких передбачена законодавством. Суб'єкт господарської діяльності повинен реалізовувати товари, які пі ...

Скачать
34663
0
0

... альбомів для малювання, відповідний естетичний вигляд і висока щільність обкладинок, зручність у користуванні для дітей тими чи іншими канцелярськими товарами, рюкзаками, пеналами тощо. 3. Технологія продажу шкільно-письмових товарів та канцелярського приладдя 3.1 Приймання та зберігання Суб'єкт господарської діяльності зобов'язаний забезпечити приймання, зберігання і продаж у роздрібній ...

Скачать
205311
10
27

... Розділ 2. Аналіз зовнішньоекономічної діяльності дп “українська горілчана компанія nemiroff” та її положення на світовому ринку алкогольної продукції 2.1 Загальна характеристика діяльності ДП “Українська горілчана компанія NEMIROFF" Українська горілочна компанія Nemiroff - дочірнє підприємство кіпрської компанії Biostar Investments Ltd., на ринку працює з 1992 року [51]. У 2006 році в ...

Скачать
52863
0
0

... укладення, а у разі невиконання зазначеного розпорядження протягом п'ятнадцяти календарних днів притягує посадових осіб товариства до відповідальності відповідно до Закону України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні". Рішення про передачу ведення тимчасового реєстру акціонерів до проведення перших загальних зборів приватизованого підприємства і до розміщення не менше 60 ві ...

0 комментариев


Наверх