3.1 Оцінка якості ручок

Новаторські ідеї інструменти PILOT, що пишуть, приголомшують великою кількістю новаторських ідей, використовуваних в їх конструкції і високими технологіями, вживаними в таких простих на перший погляд, виробах.

 Як і до всіх виробничих процесу, до питання виготовлення вузлів, що пишуть, фахівці корпорації PILOT личать строго з наукової точки зору, тому що саме він є "серцем" будь-якої ручки. Зрозуміло, сам принцип пристрою вузла кулькових ручок, що пише, кардинально не змінився з моменту його винаходу і, кажучи спрощено, складається з металевої кульки (PILOT використовує дуже міцне з'єднання - карбід вольфраму) і нержавіючій трубки, по якій на нього поступає чорнило. Але використання високих технологій, власних ноу-хау і сучасних матеріалів дозволяють PILOT добиватися по істині грандіозних успіхів: вузли ручок PILOT, що пишуть, витримують величезні навантаження, при цьому абсолютно не зношуються, зазори між кулькою і стінками трубки залишаються постійними, незалежно від сили натиску. Ось наприклад, якщо ви в серцях кілька разів ударите вузлом, що пише, по металевій поверхні, це жодним чином не відіб'ється на якості листа кулькової ручки PILOT - воно буде таким же рівним і м'яким. Не менше, ніж міцність вузла, що пише, приголомшує і діапазон "кульок", що випускаються. Зараз корпорація PILOT випускає ручки діаметром 0,5, 0,7, 1, 1,2, 1,6 міліметрів, а в ручках з біо- полімерним чорнилом діаметр кульки може бути 0,4 і навіть 0,3 міліметра - при цьому ширина лінії не перевищуватиме 0,15 мм! Всі кулькові ручки PILOT можна розділити на чотири групи за типом чорнив:

-  ручки з чорнильною пастою (їх ще називають - чорнила на масляній основі);

-  - ручки з рідким чорнилом (вони ж - на водній основі);

-   - ручки з типом гелю чорнив (консистенція яких "лежить" між першими двома типами);

-   ручки з біо-полімерним чорнилом.

Завдяки унікальному складу, чорнила на масляній основі є, мабуть, най економічнішим матеріалом. Кулькові ручки PILOT з чорнильною пастою забезпечують своїм користувачам ідеально м'яке і максимально довге лист, адже при невеликому об'ємі стрижня витрата чорнила мінімальна. Одній з найпопулярніших моделей ручок PILOT з чорнилом на масляній основі є серія ручок BPS-GP, в якій представлений весь діапазон розмірів кульки: 0,5 мм (ширина лінії не більше 0,25 мм), 0,7мм (0,32мм) 1,0мм (0,40мм), 1,2мм (0,45мм) и 1,6мм (0,55мм).

Також, яскравими (у буквальному і переносному сенсі) і дуже популярними представниками кулькових ручок PILOT з чорнильною пастою є приладдя серій Super Grip і Dr, що пише. Grip. Ці багаторазові автоматичні ручки користуються заслужену на любов в середовищі найактивніших "письменників" (школярів, студентів, офісних працівників) завдяки не лише високій якості листа, але і унікальному дизайну корпусу (про особливості якого ми розповімо декілька пізніше). Досить широкий в асортименті ручок з чорнильною пастою представлені моделі із стрижнями декількох кольорів. Найпопулярнішими є ручки Bpkg-30r "Feed Gp3" (чорнило чорного, червоного і синього кольорів) і Bpkg-30r "Feed Gp2" (чорний і червоний кольори).

Порівняно недавно з'явившись на Українському ринку, ручки з чорнилом гелів викликали справжній фурор, буквально принісся в наше життя нові фарби. Особливий склад чорнила типа гелю, розробці якого фахівці PILOT присвятили не один рік, дозволив випускати ручки приголомшливо яскравих, соковитих, виразних кольорів - від традиційних до пастельних і "металік". Писати ручками гелів легко і приємно. Чіткість і яскравість ліній зберігається на будь-якому типові паперу.

При виробництві ручок гелів серії Bl-p50 і Bl-p70 використовується особлива конструкція вузла, що пише. Мікро-кулька поміщена в якнайтонший сталевий наконечник, що має від 3 до 4 поглиблень. Ця ж конструкція використовується в кулькових ручках з рідким чорнилом.

Найпопулярнішими кульковими ручками з рідким чорнилом є ручки серії Hi-tecpoint Bx-v5, V7, Bl-vb-5, Bx-v2005. Окрім м'якого, рівного листа, безперечною перевагою цих моделей є можливість писати ними не лише на горизонтальних, але і на вертикальних поверхнях. Окрім цього, в моделі Bl-vb-5, що має особливу конструкцію корпусу, можна контролювати подачу чорнив. Завдяки системі ATT в ковпачку забезпечується безперебійний вступ чорнив.

Дуже цікава модель Explorer. Ручки цієї серії мають спеціальний пристрій затиску ковпачка, яке автоматично втягує вузол, що пише, коли ручка вставляється в кишеню. І жодних плям на одязі!

Особливе місце в безкрайньому асортименті кулькових ручок PILOT займають ручки з біо-полімерним чорнилом. Як наголошувалося вище, ручки з цим типом чорнила б'ють всі існуючі рекорди по найменшому діаметру кульки у вузлі, що пише. Неспеціалістові, як втім і професіоналові в цій області, складно уявити, як виглядає кулька діаметром 0,3 мм, здатний відтворювати лінію шириною не більше 0,15 мм! Ще одним безперечною гідністю цієї моделі є здатність ручок з біо-полімерним чорнилом писати при температурі нижче мінус 20 градусів - для суворого російського клімату характеристика більш ніж істотна. Окрім цього, чималу роль в успіху ручок з біо-полімерним чорнилом грає і широка колірна гамма - моделі Bl-gc3 і Bl-gc4 випускаються з чорнилом 10 кольорів.

Як показує досвід, більшість відвідувачів канцелярських магазинів, що зайшли туди з твердим наміром купити кулькову ручку, в першу чергу звертають увагу на дизайн корпусу. Про досконалість конструкції вузла, що пише, і типа чорнив покупець може розпитати продавця, але вирішити, зручно йому тримати в руці ту або іншу ручки, може лише він сам. Єдиний помічник в цій нелегкій справі - величезний асортимент PILOT, що дозволяє вибрати "саме свою" модель будь-якому покупцеві. Корпуси кулькових ручок PILOT випускаються самих різних діаметрів - від вузьких (для маленьких ручок) до широких, таких як, скажімо, модель Dr.Grip. Ця модель була розроблена фахівцями корпорації спільно з медичними працівниками і дозволяє на 40 % понизити напругу кистьового відділу руки під час роботи. Інколи цю модель називають антистресовою, і тим, кому доводитися багато писати щодня, навряд чи удасться знайти що-небудь більш відповідне і зручне. Переважну більшість ручок PILOT мають м'який наконечник з високоякісної суміші гуми з каучуком. Використання наконечників, які, доречно зауважити, не засолюється і не розношується з часом, забезпечують комфортний і м'який лист, оскільки дозволяє пальцям прийняти природне положення під час роботи.

Зі всього різноманіття інструментів, що пишуть, представлених на сучасному канцелярському ринку, найпопулярнішими, мабуть, є ручки гелів. Своєю назвою цей вигляд кулькових ручок зобов'язаний особливому складу чорнив, консистенція яких є чимось середнім між чорнильною пастою і рідким чорнилом.

Гельові ручки вважаються винаходом японських виробників письмового приладдя, хоча хто саме подарував їх світу тепер сказати складно. Услід за Країною Висхідного Сонця цю новинку освоїли виробники Південно-східної Азії і лише потім європейські компанії.

Основними достоїнствами гельових ручок є: плавніший і м'якший лист, в порівнянні з чорнильною пастою, а можливість вживання для листа по паперу будь-якої якості і щільності, у тому числі і крейдованою, вигідно відрізняє їх від ручок з рідким чорнилом, яке частенько розпливається на папері низької щільності. Окрім цього, чорнило гелів володіє більш насиченим кольором, ніж ручки з рідким чорнилом, і дуже стійки до дії ультрафіолетових променів. Вузол ручок гелів, що пише, по конструкції не відрізняється від вузла ручок, що пише, з чорнильною пастою і є наконечником і запресованою в нього кулькою. У всіх гельових ручок фірми PILOT кулька виготовлена з надтвердого сплаву карбіду вольфраму, а наконечник – з неіржавіючій сталі. Варто відзначити, що фахівцями PILOT під кожну модель і навіть колір чорнила розробляється свій вузол, що пише.

Корпорація PILOT справедливо вважає, що ручки гелів є найбільш перспективними і приділяють особливу увагу їх розробці і вдосконаленню.

Першою з гельових ручок PILOT була модель Bl-g1-5/7 (кулька 0.5 і 0.7мм відповідно), яка в ході удосконалення чорнила була перейменована в Bl-g1-5/7Т. Це ручка виготовляється в прозорому корпусі з металічеським наконечником і забезпечена змінним стрижнем Bls-g1-5/7. Ручка має унікальний формою ергономічний трикутний упор під пальці, який значно знижує втому при письмі. Насічка на упорі запобігає ковзанню пальців.

Наступною моделлю стала ручка Blgp-g1-5/7. Її основна відмінність полягає в тому, що упор під пальці виготовлений із спеціальної гігроскопічної гуми. Запасний стрижень той же - Bls-g1-5/7.

Почавши з класичних чорного, синього, червоного і зеленого кольору, згодом корпорація PILOT розробила і почала виробництво ручок екзотичних кольорів: жовтого, блакитного, рожевого і так далі Окремо були розроблені так звані кольори "металік" , золотий та інші, а спеціально для дітей компанія випускає чорнило "пастельних" кольорів.

Внаслідок того, що чорнило гелів швидко засихає, зберігається вони повинні з щільно закритим ковпачком. Тому до недавнього часу не існувало автоматичних ручок гелів, що скорочувало кількість споживачів. Для вирішення цього завдання корпорація PILOT розробила принципово нову ручку гелю - Bl-g2. Революційним рішенням з'явилося створення вузла, що писав, з підпружиненою кулькою, яка виконує функцію ковпачка. Коли ручка не використовується, притиснута пружиною кулька герметично закриває доступ повітря до чорнила, тим самим запобігаючи їх висиханню. Принцип дії цього механізму виглядає таким чином: при письмі, стосуючись паперу, кульку приймає положення, при якому чорнило починає поступати на нього. Як тільки ми припиняємо писати, кулька займає вихідне положення і перекриває доступ чорнив.

Ручки серії G-2 випускаються з діаметром кульки 0.5 і 0.7 мм. Протягом серії G-2 корпорація PILOT випустила наступні моделі - Bl-g21-7n і Bl-dg-80rn.

Ручка Bl-g21-7n має напівпрозорий, потовщений корпус яскравих неонових кольорів, а також посилений кліп з надміцної пластмаси і металевий наконечник. Ручка Bl-dg-80rn - популярна модель Dr.Grip, із стрижнем G-2, в корпусі яскравих неонових кольорів. Кліп виконаний з неіржавіючої сталі.

В даний час корпорація PILOT готує до масового виробництва ручки гелів нового покоління Bl-g3, з діаметром кульки 0.38мм і ручку Bl-g4.

Одним з найбільш популярних видів кулькових ручок PILOT є кулькові ручки з рідким чорнилом - це так звана v-серія. Основною метою розробки цього вигляду ручок було поєднання зручності і практичності у використанні традиційних кулькових ручок (з чорнильною пастою) з характерними особливостями пір'яних ручок. Головним достоїнством ручок v-серії є виняткова плавність м'якість листа. Вони є, мабуть, найбільш економічними, ніж вигідно відрізняються від близьких по плавності письма гельових ручок .

Економічність кулькових ручок з рідким чорнилом v-серії досягається за рахунок використання унікальної системи подачі чорнив. Ультрасучасний механізм контролера "High Controller" є прямим результатом розвитку технології виробництва пір'яних ручок фірми PILOT. Якщо під час листа з резервуару поступає зайвий потік чорнив, він тимчасово зберігається в спеціальній внутрішній частині за рахунок капілярного ефекту. Таким чином потік чорнив, що поступає на кульку, завжди залишається постійним. Саме цей механізм забезпечує рівномірну подачу чорнив до останньої краплі в ручках PILOT v-серії. Контролювати витрату чорнила можна через спеціальне віконце в корпусі ручки.

Унікальний в цій серії і ковпачок, в який вбудована так звана система "АТТ", що запобігає засиханню вузла, що пише. Окрім цього, якщо ручка довгий час зберігалася без ковпачка і "засохнула", то при надяганні ковпачка повністю відновлюється її працездатність.

При виробництві вузла ручок v-серії, що пише, застосовуються надтверді матеріали: спеціальний сплав карбіду вольфраму для виготовлення кульки і високолегована неіржавіюча сталь для трубки, в якій він закріплений. Використанню надміцного сплаву карбіду вольфраму запобігає передчасний знос кульки і, як результат, виключає утворення патьоків і плям, характерних для приладдя низької якості, що пише.

Чорнило ручок PILOT v-серії надзвичайно стійке до дії ультрафіолетових променів, а в останніх розробок, наприклад, Blv-vb5 "V-ball", вони ще і водостійкі.

Ще однією відмітною особливістю цих ручок є те, що чорнила в них знаходяться під тиском, що дозволяє писати при горизонтальному положенні ручки, наприклад, на стінці і навіть на стелі.

Найяскравіше достоїнства ручок з рідким чорнилом виявляються при швидкому листі, оскільки требу ют додатка мінімуму зусиль, що робить їх дуже популярними серед школярів і студентів. Крім того, всі моделі ідеально збалансовані.

Ще одним яскравим представником v-серії є ручка Bl-vb5 "V-ball". Ця модель має більш класичний округлий дизайн і традиційну форму вузла, що пише. Випускається в тій же, що і Bx-v5, колірній гаммі. В результаті вдосконалення складу чорнив на основі цієї моделі була створена ручка Blv-vb5 "V-ball" з водостійким чорнилом. Довжина безперервної лінії декілька менше, ніж в Bx-v5 - 1600 метрів.

Найближчим часом на ринку з'явиться остання розробка корпорації PILOT v-серії - Blgp-vb5"v-ball", що відрізняється від попередньої моделі наявністю м'якого упору під пальці із спеціальної гігроскопічної гуми.

Недавно PILOT змінив написання свого логотипу. Новий логотип корпорації символізує дух руху вперед, у той час коли інші хочуть повернутися в минуле. "Пілоти" упевнено ведуть свій корабель через незвідані води до нових горизонтів, "щоб казку зробити бувальщиною" ("make dreams come true").


Висновки

Шкільно-письмові товари - одна з поширених груп канцелярських товарів. У неї входять наступні підгрупи: олівці, ручки, пір'я, що пишуть вузли і балончики для чорнила, комплекти і прилади для листа, чорнила і туш.

Аналізуючи ситуацію, що склалася на сьогоднішній день в торгівлі канцелярськими товарами я приходжу до думки, що без єдиної класифікації канцелярських товарів розвиток ринку неможливий. Класифікація має бути закріплена на рівні державного стандарту, лише тоді можна буде говорити про цивілізований ринок канцелярських товарів в нашій країні .

Обсяг ринка канцтоварів оцінюється в 150-200 млн. USD. Близько 70% ринка складають товари імпортного виробництва, до 20 тис. найменувань. Порівняно невелика кількість «офіціальних» імпортерів пояснюється тим, що практично на 80% канцтоварів встановлені заборонні мито (у додатку виділені курсивом), що заганяє більшу частину ринка в «тінь». Український споживач не готовий покупати якісні європейські канцтовари з урахуванням 20-25% мито. Крім того, таке мито не є захистом місцевого виробника, бо його практично не існує. Наприклад, незважаючи на існування протягом довгого часу практично заборонної імпортного мита в 25% на кулькові ручки, вітчизняні виробники ручок не тільки не розвинули своє виробництво, а практично згорнули його. На сьогодні в Україні розвивається тільки виробництво паперово-білової продукції, папок і зошитів, та продукції з пластику. Канцелярський товар не є стратегічним для України, він також не є наукомістким і перспективним для подальшого формування економіки нашої країни, але потреба в ньому існує постійно. Таким чином, потреби українського ринка канцтоварів практично цілком покриваються за рахунок імпорту дешевих товарів з Китаю.

Особливістю українського ринку престижного пишучого приладдя є різноманітність торгових марок, що породжує конкуренцію між ними і можливість широкого вибору для споживача.

Що стосується тенденцій ринку, то поки що український споживач досить консервативний у виборі: надає перевагу чорним та сталевим кольорам і класичним моделям письмового приладдя.

Українські оператори з цікавістю стежать за ринком Росії, куди багато потужних закордонних підприємств інвестують капітали, привозять своє обладнання, надають технології та створюють спільні підприємства. В Україні поки що такі тенденції не спостерігаються, проте це лише справа часу. Очікують, що невдовзі виробники зацікавляться й Україною, зокрема паперовим ринком, виробництвом папок та пластикових виробів. Звісно, розміщення високотехнологічного виробництва, наприклад дорогих ручок, в Україні малоймовірне.

Сьогодні оператори намагаються максимально закріпити свої позиції, розвити всі можливі напрями та об’єднатись, очікуючи приходу потужних гравців. Коли на ринок приходить виробник, встановлює нові ціни, то зазвичай за цим відбувається перерозподіл ринку. На думку деяких операторів, більшість компаній будуть змушені піти з ринку або переорієнтовуватися на інші сегменти.

Вітчизняні споживачі шкільно-письмових товарів надають частіше перевагу товарам іноземного виробництва завдяки більшому асортименту таких товарів, їх великому ціновому діапазону і відповідності ціна-якість. Закордонні товари є більш конкурентоспроможними на українському ринку, і тому потрібно порекомендувати вітчизняним виробникам приділити велику увагу розробці нових ліній в асортименті приладів для письма, розробити нові моделі товарів, які б користувалися попитом, орієнтуватись на потреби і вимоги споживачів до таких приладів.


Література

1.  Баркан Д. І. Управление фирмой в условиях рынка.-Л.:Аквилон.1991.

2.  Власова В.М. Основы предпринимательской деятельности.-М.:Финансы и статистика.-1994.

3.  Економіка торгівлі: підручник для вузів.-М.:Економіка.-1990.

4.  Коваленко В.В. Повышение эфективности комерческой деятельности торговых предприятий и организаций.-К.:Вища школа.-1990.

5.  Маркетинг /под ред. А.Н.Романова./.-М.:Банки і біржі.-1995.

6.  Омельянович Л.Стан і проблеми торгівлі України //Економіка України.-1995.-7 липня.

7.  Осипова Л.В. Синяева И.М. Основы комерческой деятельности: Учебник для вузов.-М.: Банки и биржи,ЮНИТИ.-1997.

8.  Панкратов Ф.Г. Серегина Т.К. Комерційна діяльність: Підручник для вузів.-М.:Маркетинг.-1996.

9.  Порядок заняття торговельною діяльністю і правила торговельного обслуговування населення: Постанова Кабінету Міністрів України //Урядовий кур’єр.-1995.-21 лютого.

10.  Прауде В.Р. Білий О.Б. Маркетинг.-К.:Вища школа.-1994.

11.   Сребник Б.В. Экономика торговли. – М., 1989

12.  Ушакова Н.М. Кукурудза Л.А. Головачук Т.І. Олейник С.І. Економічна стратегія діяльності торгового підприємства в умовах ринкової економіки.-К.:КТЕІ.-1993.

13.  Ушакова Н.М. Кукурудза Л.А. Управління прибутком торговельного підприємства. Конспект лекцій.-К.:КТЕІ.1993.

14.   Шаповалов Н.Н. «Организация работы предприятий», - М, «Экономика», - 1990.

15.  Экономика торговли: Учебник. – М.,1990. – 414с.

16.  http://www.kancport.com.ua/

17.  Антонов Г.А. Стандартизация и качество промышленной продукции. - Л., 1999.

18.  Б.А. Гильман. Управление качеством и стандартизация непродовольственных товаров. - К., 1996.

19.  Ганцов Ш.К. Качество товаров и методы его оценки. - М.,1997.

20.  Коммерческое товароведение и экспертиза. — М.: Банки и биржи: Изд. об-ние «Юнити», 1997. — 133, [2] с.: табл.

21.  Кузнецова А.В. Товароведение. — К., 1999. — 158 с.:

22.  Кузнецова Т.А. Товарознавство непродовольчих товарів. — К., 2000. — 409 с.: іл., табл.

23.  Ліпич Л. Г., Войтович С. Я. Методи визначення потpеб індивідуальних споживачів. — Луцьк: Hадстиp’я, 1999. — 205с.:

24.  Марченко С.П. Товарознавство – наука, практика та перспективи розвитку в умовах ринку. — К., 1999. — Ч. 1, 1999.

25.  Р. Пісоцька Не пером єдиним… Сервісне обслуговування офісів стає прерогативою канцелярської справи// Практика бізнесу, - 2004. - № 10. с. 5-7

26.  Романов А.Г. Управление качеством товаров в торговле. - К.: Техника, 2002.

27.  Фатpелл, Чаpльз. Основы тоpговли/ Пеp. с англ. О. Р.Панкова и дp. — 4-е изд. — Тольятти: Изд. дом Довгань, 1995. — 698 c.


Информация о работе «Ринок шкільно-письмових товарів в Україні»
Раздел: Маркетинг
Количество знаков с пробелами: 45378
Количество таблиц: 0
Количество изображений: 3

Похожие работы

Скачать
47924
0
1

... і зобов'язаний забезпечити приймання, зберігання і продаж у роздрібній мережі шкільно-письмових товарів відповідно до вимог законодавчих актів, ГОСТів, ДСТУ, ТУ, зразків (еталонів). Шкільно-письмові товари у суб'єкта господарської діяльності повинні бути з відповідними документами, наявність яких передбачена законодавством. Суб'єкт господарської діяльності повинен реалізовувати товари, які пі ...

Скачать
34663
0
0

... альбомів для малювання, відповідний естетичний вигляд і висока щільність обкладинок, зручність у користуванні для дітей тими чи іншими канцелярськими товарами, рюкзаками, пеналами тощо. 3. Технологія продажу шкільно-письмових товарів та канцелярського приладдя 3.1 Приймання та зберігання Суб'єкт господарської діяльності зобов'язаний забезпечити приймання, зберігання і продаж у роздрібній ...

Скачать
205311
10
27

... Розділ 2. Аналіз зовнішньоекономічної діяльності дп “українська горілчана компанія nemiroff” та її положення на світовому ринку алкогольної продукції 2.1 Загальна характеристика діяльності ДП “Українська горілчана компанія NEMIROFF" Українська горілочна компанія Nemiroff - дочірнє підприємство кіпрської компанії Biostar Investments Ltd., на ринку працює з 1992 року [51]. У 2006 році в ...

Скачать
52863
0
0

... укладення, а у разі невиконання зазначеного розпорядження протягом п'ятнадцяти календарних днів притягує посадових осіб товариства до відповідальності відповідно до Закону України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні". Рішення про передачу ведення тимчасового реєстру акціонерів до проведення перших загальних зборів приватизованого підприємства і до розміщення не менше 60 ві ...

0 комментариев


Наверх