2.1 Олівці

Олівці в деревній оболонці. Обсяг їх виробництва в РФ щорік збільшується. Якщо в 2001 р. їх було виготовлено 1075 млн. шт., то в 2005 г.— близько 1500 млн. шт. Олівці складаються з чернографітного або кольорового стрижня діаметром від 2,15 до 3,6 мм, заклеєного в дерев'яну оболонку (краще з кедра). Довжина олівців — від 95 (набір «Дитячий») до 177 мм, діаметр — від 5,0 до 8,2 мм .

По твердості стрижнів олівці підрозділяють на 15 мір: м'які (від 6М до М-коду); твердо-м'які (ТМ), середній твердості (СТ) і тверді (від Т до 7Т). Чим більше цифра, що стоїть поряд з буквою, тим м'якше або твердіше стрижень.

Крім того, залежно від кольору графіту олівці підрозділяють на чорнографітні, що кольорові, такі, що копіюють і набори олівців. Форма олівців може бути круглою, гранованою або овальною.

Механічні олівці. Корпус (ствол) цих олівців виготовляють з полістиролу різних кольорів, що дозволяє економити коштовну деревину. Виготовляють ці олівці двох основних конструкцій: цангові і гвинтові.

Цангові олівці в підстави мають металеві пелюстки, які при натисненні верхньої кнопки розкриваються, а в порожнистий корпус (ствол) вставляють графітний стрижень. При знятті навантаження на кнопку пелюстки закриваються і обхвачують стрижень. Подача графітного стрижня в цангових олівців може бути дозованою.

В гвинтових олівців графітний стрижень, вставлений в корпус, висувається і забирається за допомогою повороту кришки-корпусу або самого корпусу.

Виготовляють механічні олівці 3 типів: 1-й тип МК-1 — цангові, без дозованої подачі графітного стрижня, 2-й тип МК-П — гвинтові і 3-й тип МК-111 — цангові з дозованою подачею стрижня.

По терміну служби механічні олівці підрозділяють на 2 класи: термін служби олівців 1-го класу — 48 міс., ресурс механізму — від 5 до 15 тис. циклів; термін служби олівців 2-го класу — 24 міс., ресурс — від 2 до 5 тис. циклів.

Маркувальні олівці (фломастери). Ці олівці виготовляють двох видів: з капілярно-пористим стрижнем (фломастери), маркувальні МК-2 і оформлювальні (Плакар) з фетровим стрижнем.

Олівці з капілярно-пористим різноколірним стрижнем, що пише, і з фетровим стрижнем останнім часом стали мати підвищений попит: у 2005 р. обсяг їх виробництва збільшився в порівнянні з 2000 р. в 8 разів і досяг 200 млн. шт. При цьому значно розширився їх асортимент.

Фломастер складається з кольорового пластмасового корпусу з кришкою без тримача, усередині якого знаходиться тампон, заповнений спеціальним чорнилом певного кольору. У підставу олівця вставлений стрижень з синтетичного пористого матеріалу — кольоровий вузол, що пише. Стрижень володіє великою стійкістю до стирання і при тривалому вживанні має незначне потовщення; закривається пластмасовою кришкою. Колір корпусу відповідає кольору чорнила вузла, що пише.

Олівці маркувальні МК-2 і оформлювальні (Плакар) з фетровим стрижнем складаються з пластмасового корпусу, в який вставлений гігроскопічний стрижень певного кольору, з пластмасовим тримачем кольору стрижня, що пише, що нагвинчує. Довжина безперервної лінії з однієї заправки складає 500—1000 м. Призначені для маркирування по дереву, паперу, тканинам, металу.

 

2.2 Автоматичні ручки і канцелярські ручки

Автоматичні ручки підрозділяють на: автоматичні пір'яні, автоматичні кулькові і набори автоматичних ручок.

Автоматичні пір'яні ручки з автоматичною подачею чорнив до пера випускають 3 типів:

1) AP-I з вакуумно-піпеточним вузлом набору чорнив,

2) АР-ii з поршневим набірним вузлом,

3) АР-iii із змінними балонами для чорнила.

По вигляду пера автоматичні ручки можуть бути з відкритим пером і із закритим або напівзакритим.

Полягають автоматичні пір'яні ручки з пластмасового корпусу або з металевого корпусу з гальванічним покриттям (золотом, сріблом, хромом або нікелем), кришки, кільця, тримача і набірного механізму. За формою корпусу бувають різні, частіше напівобтічні, але є циліндрові і сигароподібні. Інколи корпус ручки і набірний механізм служать і резервуаром для чорнила.

Залежно від виконання ручки випускають 3 класів з експлуатаційними параметрами, показаними в табл.1.

Таблиця 1

Автоматичні кулькові ручки складаються з корпусу, вузла (малого або великого об'єму), що пише, кришки з тримачем. Корпус виготовляють з кольорового полістиролу або металевим з гальванічним покриттям (хромування, золочення і ін.). Кришка з тримачем, як правило, з металу з гальванічним покриттям, кільця — металеві. Вузли (УП-1, УП-2, УП-3), що пишуть, заряджені спеціальною пастою, різної довжини (від 67 до 135 мм), змінні.

Автоматичні кулькові ручки випускають 3 типів: РШ I — однобарвні з нерухомим вузлом, що пише, РШ II — однобарвні з висувним вузлом, що пише, РШ III — багатоколірні з висувними вузлами, що пишуть. Вузол, що пише, висувається за допомогою кнопки на кінці корпусу або натисненням кришки корпусу.

По терміну служби ці ручки ділять на 2 класи: 1-й клас — 48 міс. з ресурсом висувного механізму до першої відмови в циклах РШИ —32 000, РШШ —20 000 для одного вузла, що пише, і 25 000 для всіх вузлів, що пишуть; 2-й клас — 24 міс. з ресурсом висувного механізму до першої відмови РШН — 16 000, РШШ — 10 000 для одного вузла, що пише, і не більше 7500 для всіх вузлів, що пишуть. Середній ресурс тримача — 16 000 і 7500 відгинів на 2,5 мм.

Канцелярські ручки виготовляють різних форм з дерева і пластичних мас, діаметром 8—12 мм, завдовжки 175 мм. Учнівські ручки бувають дерев'яні, циліндрової форми, забарвлені з металевим або пластмасовим перодержателем. Діаметр — 8 мм, довжина—170 мм (№ 1) і 150 мм (№2).

Дорожні ручки мають металевий корпус у вигляді трубки з двома вставками: у першій — олівець, в іншій — сталеве перо. У неробочому стані вставки забираються в корпус.

 


Информация о работе «Ринок шкільно-письмових товарів в Україні»
Раздел: Маркетинг
Количество знаков с пробелами: 45378
Количество таблиц: 0
Количество изображений: 3

Похожие работы

Скачать
47924
0
1

... і зобов'язаний забезпечити приймання, зберігання і продаж у роздрібній мережі шкільно-письмових товарів відповідно до вимог законодавчих актів, ГОСТів, ДСТУ, ТУ, зразків (еталонів). Шкільно-письмові товари у суб'єкта господарської діяльності повинні бути з відповідними документами, наявність яких передбачена законодавством. Суб'єкт господарської діяльності повинен реалізовувати товари, які пі ...

Скачать
34663
0
0

... альбомів для малювання, відповідний естетичний вигляд і висока щільність обкладинок, зручність у користуванні для дітей тими чи іншими канцелярськими товарами, рюкзаками, пеналами тощо. 3. Технологія продажу шкільно-письмових товарів та канцелярського приладдя 3.1 Приймання та зберігання Суб'єкт господарської діяльності зобов'язаний забезпечити приймання, зберігання і продаж у роздрібній ...

Скачать
205311
10
27

... Розділ 2. Аналіз зовнішньоекономічної діяльності дп “українська горілчана компанія nemiroff” та її положення на світовому ринку алкогольної продукції 2.1 Загальна характеристика діяльності ДП “Українська горілчана компанія NEMIROFF" Українська горілочна компанія Nemiroff - дочірнє підприємство кіпрської компанії Biostar Investments Ltd., на ринку працює з 1992 року [51]. У 2006 році в ...

Скачать
52863
0
0

... укладення, а у разі невиконання зазначеного розпорядження протягом п'ятнадцяти календарних днів притягує посадових осіб товариства до відповідальності відповідно до Закону України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні". Рішення про передачу ведення тимчасового реєстру акціонерів до проведення перших загальних зборів приватизованого підприємства і до розміщення не менше 60 ві ...

0 комментариев


Наверх