Синергетичний ефект маркетингових комунікацій

Рекламна діяльність служби маркетингу на підприємстві ТОВ "Україна-АРТ" та її ефективність
СУТНІСТЬ МЕТОДІВ ПРОСУВАННЯ ТА МІСЦЕ РЕКЛАМНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В ЕЛЕМЕНТАХ МАРКЕТИНГОВОЇ СТРАТЕГІЇ ПІДПРИЄМСТВА Сутність методів просування при реалізації маркетингової стратегії диференціації по М.Портеру Сутність маркетингових комунікацій у побудові комплексу маркетингу підприємства Реклама як 1-й інструмент маркетингових комунікацій Комерційна пропаганда (public relations) як 2-й інструмент маркетингових комунікацій Синергетичний ефект маркетингових комунікацій АНАЛІЗ ДІЯЛЬНОСТІ СЛУЖБИ МАРКЕТИНГУ В РЕКЛАМНОМУ АГЕНТСТВІ ТОВ „УКРАЇНА-АРТ” Технологія надання рекламних послуг та характеристика проектів РА „Україна-АРТ” Діагностика ефективності проектної діяльності рекламного агентства ТОВ „Україна-АРТ” Обґрунтування пропозицій по шляхам розвитку підприємства ТОВ „Україна-АРТ” ШЛЯХИ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ РОБОТИ СЛУЖБИ МАРКЕТИНГУ РЕКЛАМНОГО АГЕНТСТВА ТОВ “УКРАЇНА – АРТ” Розрахункова девальвація національної валюти відносно долара США становить 0,25 % на рік (втрати від обмінного курсу при поверненні кредиту) В Розділі 1 відображені результати проведеного аналізу існуючого механізму та інструментарію роботи служби маркетингу підприємства
170472
знака
30
таблиц
42
изображения

1.4.6 Синергетичний ефект маркетингових комунікацій

Комунікаційна політика підприємства базується на визначених закономірностях, при цьому, як було відзначено вище, вони не лежать тільки в сфері економіки. З економічних законів, застосованих до маркетингових комунікацій, можна виділити широко відомий закон попиту.

Використовуючи інструменти цінового стимулювання, підприємство збуджує купувати більше свого товару, тому що при зниженні ціни зважена за ціною гранична корисність товару збільшується. Звідси випливає закон попиту, що лежить в основі всіх інструментів цінового стимулювання збуту, відповідно до якого зі зменшенням ціни росте кількість товару, що покупається, а також супутньому законові попиту ефекту доходу і заміщення. Крім того, підприємству при розробці комунікаційних повідомлень варто враховувати описані в економічній теорії ефект приєднання до більшості, ефект сноба й ефект Веблена [ ].

Основним ефектом, цілеспрямоване використання і прогнозування якого є найважливішим при реалізації стратегії інтегрованих маркетингових комунікацій, є синергетичний ефект маркетингових комунікацій. Цей ефект - прояв однієї зі сторін синергичного ефекту в системі маркетингу. Він виражається в тім, що ефект комплексного застосування засобів комунікації (інтегрованих комунікацій) відрізняється від простого додавання ефектів застосування кожного засобу окремо.

Ек # Е1+Е2+Е3+Е4 (1.1)

Ек -ефективність інтегрованих маркетингових комунікацій

Е1 - ефективність ФОМ (формування суспільної думки, PR)

Е2 – ефективність реклами

Е3 - ефективність персональних продажів

Е4- ефективність стимулювання збуту

Синергичний ефект комунікацій може бути як позитивним (2х2>4), так і негативним (2х2<4) у залежності від ефективності взаємодії складових комплексу комунікацій, можливості прогнозування і запобігання негативним зворотним зв'язкам, що знищують процес взаємодії факторів.

При плануванні інтегрованих маркетингових комунікацій має місце так називаний spill-over ефект [8], що полягає в неможливості визначити ефективність окремих інструментів комунікації при їхньому комплексному використанні. Це є причиною проблематики оцінки ефективності окремих засобів комунікації при їх спільному використанні. Крім того необхідно пам'ятати і про ефект знецінення – забувані споживачем при визначеному ослабленні комунікаційних зусиль [11]. Ефект знецінення зв'язаний із законом Вебера, він виникає коли комунікаційний вплив послабляється настільки, що виходить за “поріг сприйняття”.

Принципи, яким доцільно керуватися при розробці комунікаційної політики, наступні [3]:

1. Принцип послідовності, що вимагає узгодження кожної змінної величини з іншими перемінними. Так, наприклад, висока якість реклами повинне супроводжуватися ретельно спланованими заходами по стимулюванню, що підсилюють ефект реклами.

2. Принцип зваженого підходу, що припускає дослідження й облік чутли-вості ринку до постійно мінливих перемінних кон’юнктури ринку.

3. Принцип обліку зміни бюджетних і інших витрат фірми.

На рівні інструментальних проробок комплексу просування акту-алізуються наступні принципи стратегічного маркетингу [18]:

1.  принцип створення відмітної переваги;

2.  принцип створення споживчої цінності;

3.  принцип виборчої концентрації;

4.  принцип обліку фактора часу.

Правила, що поширюються на комплекс просування, багато в чому обу-мовлені принципами розробки комплексу комунікацій і взаємопов'язані з ними. Так, принцип виборчої концентрації заснований на правилі сильної половини, відповідно до якого переважна більшість випадків конкретного результату походить з малої кількості причин (наприклад, 80% доходу приносять 20% покупців).

Правила, зв'язані з позиціонуванням представляють особливу важливість для розробки комплексу просування. Головне правило позиціонування [18] – торговельна марка позиціонується по головному (найдужчі мотивові), якщо інші марки в даній товарній категорії не позиціонуються по цьому мотиві, у противному випадку марка позиціонується по другому (наступному по силі) мотивові. Складність правильного використання цього правила полягає в тім, що вкрай складно правильно класифікувати мотиви покупця. У цьому випадку кількісні мотиваційні дослідження можуть представляти особливу важливість для створення комунікаційних повідомлень. Це правило частіше використовуються в рекламі, але воно також застосовується для позиціонування марки за допомогою використання інших засобів комунікації.

Синергізм – термін, що став останнім часом популярним, використвується сьогодні як у менеджменті, так і в маркетингу і стосовно до комплексу маркетингових комунікацій означає, як уже було відзначено, ефект взаємодії різних інструментів комунікації, що виникає при їхньому спільному використанні. Зберігаючи єдине позиціонування в рамках кожного цільового сегменту, інструменти комунікації підсилюють один одного, створюючи синергический ефект. Синергичний ефект, таким чином, є наслідком реалізації централізованої, чітко сформульованої і послідовно здійснюваної стратегії інтеграції маркетингових комуникацій.

 



Информация о работе «Рекламна діяльність служби маркетингу на підприємстві ТОВ "Україна-АРТ" та її ефективність»
Раздел: Маркетинг
Количество знаков с пробелами: 170472
Количество таблиц: 30
Количество изображений: 42

Похожие работы

Скачать
159539
44
26

... будуть покладені обов'язки з підготовки структури компанії і персоналу до реалізації маркетингової стратегії. РОЗДІЛ 4. РОЗРОБКА ЗАХОДІВ ЩОДО УДОСКОНАЛЕННЯ УПРАВЛІННЯ СИСТЕМОЮ МАРКЕТИНГОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ І РОЗРАХУНОК ЇХНЬОГО ВПЛИВУ НА ВИРОБНИЧО-ГОСПОДАРСЬКУ ДІЯЛЬНІСТЬ КОМПАНІЇ 4.1. Основні напрямки вдосконалення управління маркетинговою діяльністю компанії «Юнівест Маркетинг» У попередніх розді ...

Скачать
86923
13
3

... проведення успішної комерційної діяльності. Ринкова сегментація, орієнтуючи підприємство на споживача і на задоволення його потреб, є ефективним інструментом маркетингу, що забезпечує комерційний успіх виробничої і збутової діяльності промислового підприємства. Разом з тим, даним інструментом варто користатися досить кваліфіковано, інакше результати проробленої роботи і її економічних наслідків ...

Скачать
222586
3
3

... , насамперед для того, щоб затвердитися на рекламному ринку і дістати прибуток, витиснути з ринку реклами закордонних конкурентів займающих ринок по праву приналежним вітчизняним рекламним агентствам. Розвиток рекламних агентств є прибутковою діяльністю для підприємців, підприємств рекламодавців усіх форм власності. Щоб вижити на ринку реклами рекламним агентствам необхідно розвивати нові шляхи ...

Скачать
156372
11
2

... якусь зі стратегій потрібно чітко уявляти собі мету рекламної кампанії, а також провести необхідні маркетингові дослідження.[25] 2. Аналіз діяльності підприємства ДП "Харківський дослідний цементний завод" 2.1 Стисла характеристика підприємства ДП "ХДЦЗ" рекламний стратегія ідея кошторис ДП "ХДЦЗ" засновано в 1960 році в складі інституту "Южгіпроцемент", а в 1962 году вже був відданий в ...

0 комментариев


Наверх