АНАЛІЗ ДІЯЛЬНОСТІ СЛУЖБИ МАРКЕТИНГУ В РЕКЛАМНОМУ АГЕНТСТВІ ТОВ „УКРАЇНА-АРТ”

Рекламна діяльність служби маркетингу на підприємстві ТОВ "Україна-АРТ" та її ефективність
СУТНІСТЬ МЕТОДІВ ПРОСУВАННЯ ТА МІСЦЕ РЕКЛАМНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В ЕЛЕМЕНТАХ МАРКЕТИНГОВОЇ СТРАТЕГІЇ ПІДПРИЄМСТВА Сутність методів просування при реалізації маркетингової стратегії диференціації по М.Портеру Сутність маркетингових комунікацій у побудові комплексу маркетингу підприємства Реклама як 1-й інструмент маркетингових комунікацій Комерційна пропаганда (public relations) як 2-й інструмент маркетингових комунікацій Синергетичний ефект маркетингових комунікацій АНАЛІЗ ДІЯЛЬНОСТІ СЛУЖБИ МАРКЕТИНГУ В РЕКЛАМНОМУ АГЕНТСТВІ ТОВ „УКРАЇНА-АРТ” Технологія надання рекламних послуг та характеристика проектів РА „Україна-АРТ” Діагностика ефективності проектної діяльності рекламного агентства ТОВ „Україна-АРТ” Обґрунтування пропозицій по шляхам розвитку підприємства ТОВ „Україна-АРТ” ШЛЯХИ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ РОБОТИ СЛУЖБИ МАРКЕТИНГУ РЕКЛАМНОГО АГЕНТСТВА ТОВ “УКРАЇНА – АРТ” Розрахункова девальвація національної валюти відносно долара США становить 0,25 % на рік (втрати від обмінного курсу при поверненні кредиту) В Розділі 1 відображені результати проведеного аналізу існуючого механізму та інструментарію роботи служби маркетингу підприємства
170472
знака
30
таблиц
42
изображения

2. АНАЛІЗ ДІЯЛЬНОСТІ СЛУЖБИ МАРКЕТИНГУ В РЕКЛАМНОМУ АГЕНТСТВІ ТОВ „УКРАЇНА-АРТ”

 

2.1 Загальна характеристика рекламного агентства

Рекламне агентство ТОВ «Україна-АРТ» - медійне агентство, що працює на рекламному ринку України з 1997 року.

Директор ТОВ "Украина-АРТ" - Андрейченко Едуард Вікторович

Керівник відділу маркетингу - Кононко Сергій

kononko@ukr-art.com.ua

Керівник відділу контролю і розміщення - Коломийченко Наталя

natali@ukr-art.com.ua

Керівник виробничого відділу - Крамаренко Олександр

production@ukr-art.com.ua

Сенько Ольга – координатор відділу транзитної реклами

senko@ukr-art.com.ua

Красновский Олександр – медиа координатор

krasnovsky@ukr-art.com.ua

Ерниязов Олександр – керівник BTL-підрозділу

alex@ukr-art.com.ua

Пріоритетною діяльністю компанії є розробка і впровадження ефектив-них технологій у транзитній рекламі і рекламі на транспорті. А саме:

- у системі «Укрзалізниці»;

- на зовнішніх конструкціях, на вокзалах найбільших міст України;

- у метрополітені рр. Києва, Харкова, Дніпропетровська;

- в автобусах міжміського і міжнародного сполучення;

- в аеропортах;

- на кораблях.

Адреса: Україна, 01024, м. Київ, вул. Шовковична, 36/7, офіс 1

Офіційний статус партнера провідних поліграфічних компаній - виробників широкоформатної друкованої продукції, дозволяє у найкоротший термін робити повний спектр якісних поліграфічних послуг будь-якого рівня складності на сучасних матеріалах. Виробнича база підприємства дає можливість виготовлення різних рекламних конструкцій для зовнішньої і зовнішньої реклами.

У рамках агентства активно працює підрозділ, який надає послуги по проведенню BTL-заходів.

Агентство активно розробляє і реалізує проекти нестандартних рекламних рішень.

Основні переваги розміщення реклами в автобусах:

- Диференціація цільової аудиторії за рівнем доходу, географічній і соціальній ознаці;

- Схильність Споживача до ознайомлення з інформацією в шляху;

- Тривалий контакт реклами зі споживачем;

- Обмежений вплив інших видів інформаційних носіїв.

Рекламна Інформація розміщається усередині автобусів рейсами з України в Німеччину, Великобританію, Італію, Австрію, Чехію, Польщу й інші країни Східної і Західної Європи, а також країнам СНД

Рекламна Інформація розміщається усередині автобусів рейсами по території України між містами миллиониками і великими обласними центрами.

Презентація Розміщення реклами на річковому і морському транспорті

-Основні переваги розміщення:

- Тривалість впливу реклами на споживача

- Обмеженість впливу інших видів інформаційних носіїв

- Прямий контакт зі Споживачем

- Велика кількість вторинних контактів з рекламою

- Схильність до сприйняття інформації

- Збільшення кількості контактів за рахунок візуальної приступності носія

- КиївРеклама на залізниці і в метро

- Виділена за рівнем статку і вікові цільова аудиторія

- Широке охоплення населення і територій

- Наявність часу для сприйняття і схильність до ознайомлення в шляху

- Прямий контакт зі Споживачем, велика кількість вторинних контактів з рекламою

- Тривалість впливу реклами на споживача

- Можливість обговорення інформації в шляху проходження

- Обмеженість впливу інших видів інформаційних носіїв

Однією з нових спеціалізацій є надання BTL-услуг:

а) Консалтінг - розробка стратегії і тактики, комплексних BTL-кампаній в подтримку рекламних кампаний

б) Customer promotion

- Дегустації, роздачі образцов, демонстрації

- Конкурси, розіграші серед покупців

- Консультації в торгівельних точках

- Розповсюдження інформаційних матеріалів

в) Trade promotion

- Конкурси, розіграці

- Програми стимулювання

-  Мерчандайзинг

-  аудит торговых точек

г) Event marketing

- Конференції. Семінари, презентації

- Участь з окремою програмою у міських празниках

- Корпоративні празники

Налагоджений канал збуту FMCG в пасажирських потягах. Проводники потягів виконують розповсюдження рекламних матеріалів, а також продаж рекламируємої продукції. В вагонах-ресторанах можливе розташування P.O.S.M. алкогольних та табачних продуктів.

Украина, 01033, г. Киев, ул. Никольско-Ботаническая, 17/19, офис 41

Товариство з обмеженою відповідальністю „Україна – АРТ” створене і діє згідно з Законами України "Про підприємництво", "Про підприємства в Ук-раїні", "Про власність", "Про господарські товариства”, "Про зовнішньоекономічну діяльність", "Про режим іноземного інвестування" та іншими законодавчими актами України.

Товариство набуло статусу юридичної особи за законодавством України з моменту його державної реєстрації Печорською районною державною адміністрацією м. Києва 28 жовтня 1997. року, реєстраційний №20376, ідентифікаційний код 25266880.

Найменування Товариства українською мовою повне - Товариство з обмеженою відповідальністю «Україна - АРТ» скорочене - ТОВ «Україна - АРТ». Місцезнаходження (юридична адреса) Товариства: Україна, м. Київ, проспект Науки, 47.

Товариство є юридичною особою за законодавством України – підприємством з іноземними інвестиціями у формі товариства з обмеженою відповідальністю, створеним юридичними особами за законодавством України, Сполученого Королівства Великобританії, Північної Ірландії та Острову Мен.

У своїй діяльності Товариство керується законодавством України, міждержавними та міжурядовими угодами України та Великобританії, Договором про діяльність та цим Статутом. Товариство може від свого імені вступати в зобов'язання, укладати угоди (контракти), зокрема, угоди про спільну діяльність, купівлі-продажу, підряду, перевезень, зберігання, доручення, комісії, тощо, виступати в суді, арбітражному суді та третейському суді, набувати майнових та особистих немайнових прав, виконує обов'язки, пов'язані з його діяльністю.

Товариство створене з метою одержання прибутку від діяльності по наданню різних послуг громадянам і юридичним особам, виробництву і реалізації товарів народного споживання, продукції промислового та іншого призначення, а також всіх інших видів підприємницької діяльності, прямо і виключно не заборонених законодавством України.

Учасники товариства:

1. Кооператив "Радуга", юридична особа за законодавством України, місцезнаходження якого: м. Київ, пул. Сагайдачного, 8, кв.42, зареєстрований Подільською районною державною адміністрацією м. Києва 11 листопада 1997 року, про що зроблено запис в журналі обліку реєстрації за №01175, ідентифікаційний код 21617348, в особі Голови кооперативу Бенціонова Володимира Григоровича, який діє на підставі Статуту

2. VBC LIMITED, ІSLE ОF МАN, GR.В. юридична особа за законнодавством Сполученого Королівства Великобританії та Північної Ірландії та Острову Мен, місцезнаходження якої: 19 РЕЕL ROAD, DOUGLAS, ISLE OF MAN, G.В., Свідоцтво про реєстрацію №056634С, видане Генеральною реєстратурою Острову Мен 9 грудня 1991 року, в особі Директора Джилліан Нори Кейн, яка діє на підставі Меморандуму.

Статутний фонд Товариства розміром 9 375 гривень збільшений за рахунок додаткового вкладу Фірми VBC LIMITED, ISLE OF MAN, GREAT BRITAINE на 15 000 доларів США, тобто для забезпечення діяльності товариства створений статутний фонд розміром 64 020 гривень, що еквівалентно 17 573 доларів США по курсу співвідношення долару США до гривні, встановленому НБУ на день підписання цього Договору, 1 долар США - 3, 643 гривні.

Товариство с власником майна, переданого йому засновниками у власність, продукції, виробленої Товариством, і доходів, одержаних в результаті господарської діяльності Товариства і його відособлених підрозділів, а також іншого майна, набутого на підставах, не заборонених законодавством.

Управління Товариством здійснюється Зборами учасників і Директором Товариства.

Вищим органом управління Товариства є Збори учасників. складаються із учасників або їхніх представників. Учасник вправі передати свої повноваження на Зборах іншому учаснику або його представникові. Представники учасників на Зборах можуть бути постійними або призначеними на певний строк.

Кожен учасник на Зборах має кількість голосів, пропорційну розміру його частки у статутному фонді.

До компетенції Зборів учасників належить:

а/ визначення основних напрямів діяльності Товариства і затвердження планів та звітів про їх виконання;

б/ внесення змін до Статуту Товариства;

в/ обрання та відкликання Директора Товариства з числа учасників Товариства, прийняття на роботу за контрактом Директора Товариства з числа осіб, які не є учасниками Товариства, обрання та відкликання членів ревізійної комісії,

г/ затвердження результатів діяльності Товариства і його відособлених підрозділів, включаючи дочірні підприємства, затвердження звітів та висновків ревізійної комісії, визначення порядку розподілу прибутку та порядку покриття збитків;

д/ створення, реорганізація та ліквідація дочірніх підприємств, філій та представництв, затвердження їх статутів та положень;

е/ прийняття рішення про припинення діяльності Товариства, призначення ліквідаційної комісії, затвердження ліквідаційного балансу;

ж/ встановлення розміру, форми і порядку внесення учасниками додаткових внесків;

з/ вирішення питання при придбання Товариством частки /її частини/ учасника та про відступлення частки /її частини/ учасника третім особам;

й/ виключення учасника з Товариства;

і/ надання дозволу Директору Товариства на укладення договорів /угод/ на суму понад 500.000 (п'ятсот тисяч) доларі» ГША або еквівалентну суму в національній валюті України чи валюті інших країн за курсом, встановленим Національним банком України на день укладення договору /угоди/, а також затвердження договорів /угод/ на вказану суму, укладених Директором без попередньої згоди зборів учасників.

Виконавчим органом Товариства с Директор Товариства, Директор здійснює керівництво поточною діяльністю Товариства.

Директор обирається Зборами учасників Товариства з їх; числа або приймається на роботу за контрактом.

Директор самостійно вирішує всі питання діяльності Товариства, за винятком віднесених до компетенції Зборів учасників.

Збори учасників можуть винести рішення про передачу частини повноважень, що належать їй, до компетенції Директора.

Директор Товариства нас право без довіреності виконувати всі дії під імені Товариства. Директор готує балансовий звіт про підсумки діяльності Товариства за поточний рік та подає його на затвердження Зборами учасників.

Директор не менше одного разу на рік звітує перед Зборами учасників про свою роботу та стан справ Товариства.

Директор представляє інтереси Товариства, виступає від його імені в державних органах, а також судових органах, вирішує всі питання фінансово-господарської діяльності Товариства, за винятком тих, що належать до виключної компетенції Зборів учасників, має право першого підпису фінансових документів, укладає договори, угоди, контракти, в тому числі зовнішньоекономічні, видає довіреності, формує апарат управління і очолює його, має право прийняття і звільнення з роботи працівників Товариства, видає накази, розпорядження і дає вказівки, обов'язкові для виконання всіма працівниками Товариства.

Директор підзвітний Зборам учасників і організовує виконання її рішень. Директор не вправі приймати рішення, обов'язкові для учасників Товариства.

Директор не може бути одночасно головою Зборів учасників Товариства і членом ревізійної Комісії Товариства.

Перевірку діяльності Директора Товариства здійснює ревізійна комі-сія, яка обирається Зборами учасників у складі 3 чоловік з числа учасників або призначених ними представників. Очолює ревізійну комісію один із учасників Товариства. До складу ревізійної комісії не можуть входити Директор, його заступники та головний бухгалтер Товариства.

На рис.2.1 представлена копія штатного розпису та посадових окладів ТОВ “Україна –АРТ” з 1 лютого 2005 року.

Рис.2.1 Штатний розклад ТОВ “Україна- АРТ”

Структура рекламного агентства може будуватися по двох основних принципах:

1) складатися з окремих функціональних відділів, або

2) складатися з творчих груп, укомплектованих спеціалістами в різноманітних областях.

Перша форма внутрішньої організації іноді називається концентричною. Всі основні відділи - упорядкування рекламних текстів, художній, по роботі з засобами поширення реклами, виробничий і дослідницький - знаходяться в розпорядженні відповідального виконавця і готові зробити йому сприяння у виконанні замовлення клієнта.

При груповій структурі окремі службовці об'єднуються у творчу групу, що самостійно здійснює планування, виконує творчі роботи, підтримує контакти - словом, робить усе для виконання переданих їй замовлення рекламодавця. Інші подібні групи в складі агентства виконують замовлення інших рекламодавців.

Таким чином, велике рекламне агентство є, по істоті, об'єднанням декелькох маленьких агентств.

У багатьох агентствах існують ради по плануванню або наглядацькі ради, у задачі яких входить забезпечення належного функціонування агентства.

Рада по плануванню звичайно складається з начальників відділів і головних спеціалістів основних відділів рекламного агентства. Рада проводить наради з відповідальними виконавцями, де дається оцінка ходу роботи, висловлюються критичні зауваження, вносяться пропозиції, як із питань загальної стратегії, так і по конкретних тактичних питаннях рекламних виступів клієнта.

Служба притягнення замовлень рекламного агентства. Хоча наш розгляд організації роботи рекламного агентства, складу його службовців і функцій було, як і повинно бути, зосереджене навколо виконання замовлення рекламодавця, не варто забувати ще про одну функцію вищого керівництва - воно повинно забезпечити одержання замовлень нових клієнтів. Рекламні агентства можуть розвиватися двома шляхами: розширяючи об’єм послуг, що робляться вже наявним клієнтам, тобто розраховуючи, що збільшення об‘єму рекламної діяльності цих клієнтів дасть агентству додаткові замовлення;

шляхом притягнення нових клієнтів.

Перший шлях означає сумлінне виконання замовлень рекламодавців і участі в їхньому успіху. Другий засіб означає вихід на ринок послуг рекламних агентств, при цьому вище керівництво рекламного агентства звичайно виконує роль відділу збуту послуг.

Рекламні агентства можуть, відкрито займатися пошуками замовлень рекламодавців, хоча деякі з агентств проводять політику вступу в ділові контакти тільки за запрошенням. У обох випадках процес одержання замовлення часто пов'язаний із так називаною презентацією, що подає собою розгорнуту характеристику персоналу агентства, його ресурсів, списку клієнтури і переліку досягнутих успіхів. Презентації подібного роду можуть влаштовуватися агентствами одноосібно або у виді конкурсу з агентствами, що суперничають.

Функція одержання замовлень має вирішальне значення для успіху діяльності рекламного агентства. У зв'язку з цим вище керівництво агентств практично постійно націлені на виконання цієї функції. Найчастіше агентства в цій області висуває керівника на вищу посаду в агентстві. Головне місце в цьому питанні приділяється особистому продажу але, проте, більшість рекламних агентств проводять рекламування своїх послуг у галузевих і фахових виданнях, а так само використовує пряму поштову рекламу. Організаційна структура. Багато цільові ділові підприємства часто приймають формальну організаційну структуру для забезпечення більш чіткої передачі відповідальності і більш діючого контролю. Хоча менш значні агентства не відрізняються настільки складною організацією, вони виконують ті ж самі основні функції, що можуть бути поділені між меншим числом відділів або навіть передані спеціалізованим (незалежним, творчим) організаціям.

На рис.2.2 наведена функціональна структура рекламного агентства ТОВ “Україна-АРТ”.


Рис. 2.2 Функціональна структура РА ТОВ “Україна-АРТ”



Информация о работе «Рекламна діяльність служби маркетингу на підприємстві ТОВ "Україна-АРТ" та її ефективність»
Раздел: Маркетинг
Количество знаков с пробелами: 170472
Количество таблиц: 30
Количество изображений: 42

Похожие работы

Скачать
159539
44
26

... будуть покладені обов'язки з підготовки структури компанії і персоналу до реалізації маркетингової стратегії. РОЗДІЛ 4. РОЗРОБКА ЗАХОДІВ ЩОДО УДОСКОНАЛЕННЯ УПРАВЛІННЯ СИСТЕМОЮ МАРКЕТИНГОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ І РОЗРАХУНОК ЇХНЬОГО ВПЛИВУ НА ВИРОБНИЧО-ГОСПОДАРСЬКУ ДІЯЛЬНІСТЬ КОМПАНІЇ 4.1. Основні напрямки вдосконалення управління маркетинговою діяльністю компанії «Юнівест Маркетинг» У попередніх розді ...

Скачать
86923
13
3

... проведення успішної комерційної діяльності. Ринкова сегментація, орієнтуючи підприємство на споживача і на задоволення його потреб, є ефективним інструментом маркетингу, що забезпечує комерційний успіх виробничої і збутової діяльності промислового підприємства. Разом з тим, даним інструментом варто користатися досить кваліфіковано, інакше результати проробленої роботи і її економічних наслідків ...

Скачать
222586
3
3

... , насамперед для того, щоб затвердитися на рекламному ринку і дістати прибуток, витиснути з ринку реклами закордонних конкурентів займающих ринок по праву приналежним вітчизняним рекламним агентствам. Розвиток рекламних агентств є прибутковою діяльністю для підприємців, підприємств рекламодавців усіх форм власності. Щоб вижити на ринку реклами рекламним агентствам необхідно розвивати нові шляхи ...

Скачать
156372
11
2

... якусь зі стратегій потрібно чітко уявляти собі мету рекламної кампанії, а також провести необхідні маркетингові дослідження.[25] 2. Аналіз діяльності підприємства ДП "Харківський дослідний цементний завод" 2.1 Стисла характеристика підприємства ДП "ХДЦЗ" рекламний стратегія ідея кошторис ДП "ХДЦЗ" засновано в 1960 році в складі інституту "Южгіпроцемент", а в 1962 году вже був відданий в ...

0 комментариев


Наверх