Міністерство освіти і науки України

Харківський національний автомобільно-дорожній університет

Факультет управління та бізнесу

Кафедра економіки підприємства

Звіт

З виробничої економічної практики

Виконала: ст. гр. ЕП – 31

Гранкіна Анастасія Олександрівна

Номер залікової книжки:

074264

Керівник від кафедри:

Дефорж Сергій Юрійович

Керівник від підприємства:

Король Олександр Костянтинович

Харків 2010


Зміст

Вступ

1.  Інформаційна база для проведення аналізу виробничо-господарської діяльності

2.  Характеристика підприємства

3.  Організація діяльності підприємства

4.  Аналіз виробничо-господарської діяльності

5.  Загальна характеристика виробництва

6.  Аналіз стану і використання основних фондів

7.  Аналіз використання трудових ресурсів

8.  Стан охорони навколишнього середовища

9.  Аналіз фінансового стану підприємства

10.  Аналіз фінансових результатів діяльності підприємства

Висновки


Вступ

Метою проходження практики є ознайомлення безпосередньо на підприємстві з виробничим процесом і технологічним циклом виробництва, відпрацювання вмінь і навичок із професії та спеціальності, закріплення знань, отриманих при вивченні певного циклу теоретичних дисциплін та придбання первинного практичного досвіду у галузі планування, організації, управління, обліку та аналізу трудових, матеріальних і фінансових ресурсів, техніко-економічної діяльності підприємств.

Основними завданнями написання звіту є:

1. ознайомлення з базою практики;

2. вивчення організацію управління виробництвом;

3. вивчення організацію планування, обліку й аналізу матеріальних, трудових і фінансових ресурсів;

4. вивчення організацію управлінського обліку.


1. Інформаційна база для проведення аналізу виробничо-господарської діяльності

Джерелами інформації для проведення аналізу були такі документи:

§  баланс підприємства за попередній рік і за звітний період, форма № 1;

§  звіт про фінансові результати і їхнє використання за попередній рік і за звітний період, форма № 2;

§  звіт про фінансово-майнове положення, форма № 3; звіт по роботі за попередній рік і за звітний період, форма №1–ПВ, форма № 3–ПВ;

§  звіт про витрати на виробництво продукції, робіт, послуг, форма № 5;

§  розрахунок нормативу власних оборотних коштів;

§  розшифровування дебіторської і кредиторської заборгованості; звіт про наявність і рух основних фондів, амортизації (знос), форма №11–Оф;

§  зведена таблиця основних показників, форма № 22 (річні);

§  звіт про рух засобів в іноземній валюті, форма № 15;

§  бізнес-план;

§  матеріали маркетингових досліджень;

§  висновки аудиторських перевірок.

2. Характеристика підприємства

Закрите акціонерне суспільство Лозівський завод "Трактородеталь" здійснює свою діяльність на підставі Статуту, зареєстрованого рішенням №105 від 26 лютого 1996 року виконавського комітету Лозівської міської ради Харківської області. Предметом діяльності ЗАТ "ЛЗТД" є виробництво і реалізація запасних частин до автомобілів, тракторів і сільськогосподарської техніки для підприємств, організацій і суб'єктів підприємницької діяльності.

Закрите акціонерне товариство "Лозівський завод Трактородеталь", далі ЗАТ "ЛЗТД", засноване згідно з рішенням установчих зборів (Протокол № 1 від 23. 02. 1996р.) , які відбулися в м. Лозовій, шляхом перетворення суб’єкта підприємницької діяльності - орендного підприємства "Лозівський завод "Трактородеталь".

Повна назва на українській мові - закрите акціонерне товариство "Лозівський завод "Трактородеталь"

Скорочена назва: - ЗАТ "ЛЗТД".

Місце знаходження: Україна, 64600, м. Лозова, Харківська обл., вул. Потьомкіна, 1 телефон: 2-27-14 факс 2-59-93

Лозівський завод "Трактородеталь" є одним з основних спеціалізованих підприємств по виробництву прокладок головок блоку до двигунів внутрішнього згорання і відомих дисків муфт зчеплення до автотракторної техніки, вироблюваної як в Україні, так і в країнах ближнього зарубіжжя.

Історія заводу починається з 1959 року, але особливий розвиток він отримав в 1970 році, коли було ухвалено рішення про нарощування потужностей з метою повного забезпечення прокладками складальні виробництва моторобудівних заводів: "Серп і Молот" "ХЗТД", "ММЗ", "АМЗ".

В 1996 році завод був перетворений в закрите акціонерне товариство, визначилися нові шляхи і можливості по технічному переозброєнню виробництва, освоєнню нових видів продукції, в більшій мірі був активізований внутрішній потенціал трудового колективу. За рахунок технічної переозброєння виробництва освоєна нова спеціалізація - виробництво дисків відомих муфт зчеплення. Сьогодні в серійному виробництві знаходяться диски муфт зчеплення до таких автомобілів і тракторів, як ГАЗ - 53, ГАЗ - 52, КамАЗ, ЮМЗ, Т-150, всього 20 найменувань.

В 2001 році завод приступив до виробництва фільтруючих елементів паливних, мастильних і повітряних систем двигунів до автотракторної техніки з використанням прогресивних технологій і якісних вхідних матеріалів.

Вся основна продукція підприємства сертифікована в системі УкрСепро.

На заводі створено інструментальне виробництво, яке в повному об'ємі задовольняє потреби основного виробництва у виготовленні і ремонті штампового і технологічного обладнання. Виробничі і технологічні можливості заводу дозволяють в найкоротші терміни організувати масове виробництво будь-якої прокладки головки блоку двигунів внутрішнього згорання.

Основою життєдіяльності заводу є постійне освоєння нових видів продукції на основі маркетингового дослідження ринку спеціалізованими службами заводу. Протягом 2003 року заводом було освоєно виробництво рукавів гумових високого тиску, шкворнів поворотного кулака до автомобілів "Газель", і "КАМаЗ", гальмівної стрічки до трактора "Т-70".

З 1 червня 2003 р. була проведена реструктуризація ЗАТ "ЛЗТД" - закритий виробничий цех № 1, розташований в п Герсеваново, віддаленістю 25 км від центрального майданчика. Устаткування цеху повністю перевезено на майданчики цеху №2 і цеху № 3.

В даний час проведено розділення продукції, що випускається, між двома цехами заводу.

Цех № 2 зайнятий виробництвом прокладок головок блоку, прокладок випускного і впускного колектора тракторів, сільгоспмашин, вантажних і легкових автомобілів, втулок поворотного кулака до автомобілів "КАМаЗ", ТАЗ", "ЗИЛ-130" "ИКАРУС", "ГАЗЕЛЬ", втулки важеля до трактора "ЮМЗ", втулки кронштейна "ЮМЗ", втулки шатуна - "ГАЗ-53", "ГАЗ-51", "ЯМЗ", "ЗІЛ-130","СМД-20","ЮМЗ", шлангів високого тиску до тракторів. Крім того, цех №2 зайнятий виготовленням маточин для збірки дисків зчеплення.

Цех № 3 виробляє гальмівні стрічки до тракторів "ДТ-75", "Т-25", "Т-40", диски муфт зчеплення до тракторів, сільгоспмашин, вантажних і легкових автомобілів, елементи фільтруючі паливні, масляні і повітряні до тракторів "Т-150", "ДТ-75", "МТЗ", "ЮМЗ", "Т-40", "Т-25", "Т-16", комбайну "ДОН-1500", до автомобілів "КАМаЗ"," ГАЗ ","МАЗ","ІФА".

По виробничим потужностям виробництва прокладок завод займає друге місце в Європі і являється єдиним спеціалізованим підприємством в Країнах СНД.


Информация о работе «Аналіз трудових, матеріальних і фінансових ресурсів підприємства»
Раздел: Экономика
Количество знаков с пробелами: 34213
Количество таблиц: 5
Количество изображений: 0

Похожие работы

Скачать
149356
8
30

... ілі 3 дипломної роботи. РОЗДІЛ 3. ШЛЯХИ УДОСКОНАЛЕННЯ ФОРМУВАННЯ ТА РОЗМІЩЕННЯ ФІНАНСОВИХ РЕСУРСІВ В ТОВ „ГІДРОТЕХНІКА” Одним з найбільш ефективних шляхів удосконалення формування та розміщення фінансових ресурсів підприємства є використання різноманітних видів комерційного кредиту. Комерційний кредит можна охарактеризувати як кредит, наданий у товарній формі продавцями покупцям у виді ві ...

Скачать
164128
74
11

... ) органів держави, тоді як нова система направлена на забезпечення складання звітності для прийняття економічно обгрунтованих управлінських рішень,щодо підвищення ефективності діяльності підприємства. Щодо спеціальної літератури, то нині питанням обліку, аналізу та контролю витрат приділяється особлива увага з боку вітчизняних авторів. Про це свідчать статті спеціалізованих періодичних видань, пі ...

Скачать
93931
27
11

... італу протягом 2004 – 2006 року знизилась на 2,7%. Рисунок 2.11. Динаміка рентабельності активів та власного капіталу ВАТ „ДніпроАЗОТ” 3 Дослідницька частина. Оптимізація структури фінансових ресурсів підприємства Поняття "структура капіталу" в найбільш загальному виді характеризується всіма закордонними та вітчизняними економістами як співвідношення всіх форм власних та позичених фі ...

Скачать
45919
1
3

... при створенні підприємств, а у процесі їх діяльності - у формуванні відповідних джерел грошових коштів. Статутний капітал є основною частиною власного капіталу та основним джерелом власних фінансових ресурсів підприємства. За рахунок його коштів формуються основні фонди і оборотні активи підприємства. Отже, власний капітал - це власні джерела фінансування підприємства, які без визначення терміну ...

0 комментариев


Наверх