8. Стан охорони навколишнього середовища

На території цеху розміщено пресова і механічна ділянки, компресорна, при функціонуванні яких утворюються промислові відходи.

На пресовій ділянці на пресах здійснюється вирубка та виготовлення прокладок двигунів. При цьому утворюються відходи асбо-стального полотна. На механічній ділянці встановлено токарні і свердлильні верстати. Відходи виробництва механічної ділянки лом чорних металів (стружка) і відпрацьовані охолоджуючі рідини на основі емульсолу.

Тверді негорючі відходи утилізуються на місцевому полігоні твердих відходів, металеві відходи чорних металів відправляються на вторчермет.

Стиснене повітря для роботи пресів виробляється в компресорній. Відходи виробництва якої – відпрацьовані компресорні мастила.

Опалення приміщення здійснюється від власної котельної, працюючій на мазуті, нафтошлакахі пічному паливі. Опалювальні котли водонагрівні, водопідготовки і очищення поверхонь нагріву від накипу немає. Відходи виробництва котельної – осмоли очистки резервуарів зберігання палива і відходи вогнестійкої цегли, що утворюється при ремонті котлів 1 раз на 5 років. Територія цеху покрита асфальтом, каналізована. Поверхневі стоки відводяться по рельєфу місцевості в зливну каналізацію. Промислових стоків немає. Побутові стоки відводяться в міську централізовану каналізацію.

Таблиця 4. Дані про обсяги та відповідність шкідливих речовин

№ п/п Найменування джерела викидів шкідливих речовин Найменування шкідливих речовин

Обсяг викидів шкідливих речовин мг/м3

Відхилення
фактичний нормативний
1 Механічне та компресорне обладнання Мастила мінеральні 0,34 0,38 - 0,04
2 Топочна Азоту діоксид 73,15 74,80 - 1,65
3 Топочна Вуглецю оксид 80,85 98,40 - 17,55

Виникнення та утилізація відходів контролюється місцевими органами санепідемстанції та контролюється керівництвом підприємства.


Информация о работе «Аналіз трудових, матеріальних і фінансових ресурсів підприємства»
Раздел: Экономика
Количество знаков с пробелами: 34213
Количество таблиц: 5
Количество изображений: 0

Похожие работы

Скачать
149356
8
30

... ілі 3 дипломної роботи. РОЗДІЛ 3. ШЛЯХИ УДОСКОНАЛЕННЯ ФОРМУВАННЯ ТА РОЗМІЩЕННЯ ФІНАНСОВИХ РЕСУРСІВ В ТОВ „ГІДРОТЕХНІКА” Одним з найбільш ефективних шляхів удосконалення формування та розміщення фінансових ресурсів підприємства є використання різноманітних видів комерційного кредиту. Комерційний кредит можна охарактеризувати як кредит, наданий у товарній формі продавцями покупцям у виді ві ...

Скачать
164128
74
11

... ) органів держави, тоді як нова система направлена на забезпечення складання звітності для прийняття економічно обгрунтованих управлінських рішень,щодо підвищення ефективності діяльності підприємства. Щодо спеціальної літератури, то нині питанням обліку, аналізу та контролю витрат приділяється особлива увага з боку вітчизняних авторів. Про це свідчать статті спеціалізованих періодичних видань, пі ...

Скачать
93931
27
11

... італу протягом 2004 – 2006 року знизилась на 2,7%. Рисунок 2.11. Динаміка рентабельності активів та власного капіталу ВАТ „ДніпроАЗОТ” 3 Дослідницька частина. Оптимізація структури фінансових ресурсів підприємства Поняття "структура капіталу" в найбільш загальному виді характеризується всіма закордонними та вітчизняними економістами як співвідношення всіх форм власних та позичених фі ...

Скачать
45919
1
3

... при створенні підприємств, а у процесі їх діяльності - у формуванні відповідних джерел грошових коштів. Статутний капітал є основною частиною власного капіталу та основним джерелом власних фінансових ресурсів підприємства. За рахунок його коштів формуються основні фонди і оборотні активи підприємства. Отже, власний капітал - це власні джерела фінансування підприємства, які без визначення терміну ...

0 комментариев


Наверх