1.2 Технічне оснащення станції

 

Станція обладнана пристроями електричної централізації стрілок і сигналів з маршрутним набором. Для управління стрілками і сигналами здійснення контролю за положенням стрілок і сигналів, станом колій в приміщенні чергового по залізничній станції встановлений пульт-маніпулятор і виносне табло.

Управління стрілками і сигналами в маршрутах по основному варіанту зводиться до натиснення двох кнопок – початка і кінця маршруту розташованих на пульті-маніпуляторі. Дія чергового по залізничній станції зводиться тільки до встановлення маршруту, а оброблення проводиться автоматично та посекційно в маршрутно-релейній централізації. Окрім автоматичного управління стрілками при завданні маршруту, передбачено також індивідуальне управління від стрілочних комутаторів, встановлених на пульті-маніпуляторі. Стрілки після використовування маршруту в нормальне положення не встановлюються. Передбачено управління стрілками з виконавчого поста МБ-7.

На станції працюють три маневрові локомотиви серії ЧМЕ-3 з режимом роботи з 8.00 годин до 20.00 годин у денний час, що обслуговуються машиністами локомотивного депо та составницькими бригадами станції.

У нічний час, з режимом роботи з 20.00 годин до 8.00 годин на станції працюють два локомотиви, що обслуговуються машиністами локомотивного депо і составницькими бригадами станції, які складаються з укладача потягів і помічника укладача потягів.

Один з маневрових локомотивів, обслуговуваних машиністом і составницькою бригадою, проводить маневрову роботу по формуванню пасажирських потягів на коліях парку ремонта-екіпіровки. В нічний час – проводить маневрові роботи по обробці колій складального цеху вагонного депо станції, формуванню складів пасажирських потягів на коліях парку ремонта-екіпіровки, подачу-прибирання вантажних вагонів по фронтах вантаження і вивантаження парку ремонта-екіпіровки.

Другий маневровий локомотив обслуговуваний машиністом локомотива і укладачем потягів, з режимом роботи з 8.00 годин до 20.00 годин, проводить подачу-прибирання пасажирських вагонів з колій парку ремонта-екіпіровки на колії станції і назад, маневрову роботу з поштовими і багажними вагонами на, станції, за технологічною необходимости - виконання робіт по здійсненню маневрів на парку ремонта-екіпіровки, але при цьому составницька бригада повинна працювати у два обличчя, підбірка місцевих вагонів по фронтах подачі, вивіз передавальних потягів на станцію і назад.

Третій маневровий локомотив працює на коліях Станційного парку.

 

1.3 Структура управління пасажирською станцією

 

В положенні про залізничну станцію визначена структура керівництва, права і обов'язки відповідальних адміністративних осіб на станції. Керівником і організатором всієї роботи пасажирської станції є її начальник. Він призначається відповідно до встановленої номенклатури посад. До складу керівництва пасажирської позакласної і 1 класу станції разом з начальником входять перший заступник по оперативній роботі, інженер станції, заступник начальника станції з кадрових питань.

Перший заступник начальника станції по оперативній роботі забезпечує виконання технологічного процесу всього технологічного цеху, пасажирської і технічної станції. Заступник начальника станції по комерційній роботі керує вантажною і комерційною роботою, а так само роботою багажного цеху (відділення).

Інженер (головний інженер) станції відає питаннями техніки безпеки і безпеки руху, упровадження нової техніки і передової технології, розвитком господарства станції.

Заступник начальника станції по оперативній роботі відповідає за виконання змінних виробничих завдань і посадових обов'язків змінними керівниками, утримання стрілочного і сигнального господарства, веде контроль за оформленням технічної документації, займається розстановкою людей по змінах на станції.

Маневровий диспетчер пасажирської станції забезпечує виконання всієї оперативної роботи на власне пасажирській і технічній станції по своєчасному формуванню, подачі і виставці складів з парку в парк відповідно до змінно-добових завдань, керує маневровою роботою з пасажирськими і вантажними вагонами. Чергові по парках технічної станції виконують маневрову роботу по вказівках маневрового диспетчера. Вони несуть відповідальність за забезпечення безпеки маневрових пересувань, своєчасне і правильне формування потягів, за дотримання правил техніки особистої безпеки при виробництві маневрової роботи.

Відповідальність за прийом, відправлення потягів і приготування маневрових маршрутів несе черговий по станції, в допомогу якому виділені чергові по парках, забезпечуючи прийом, відправлення потягів і взаємодію між пасажирськими і технічними парками. Черговий по станції, окрім загального керівництва приготуванням маршрутів потягів і частково маневрових, особисто контролює роботу чергових по парках. На пасажирських станціях 2 і 3 класів керівництво, як правило, складається з начальника станції і одного заступника, а 4 класу – тільки з начальника станції.

 


Информация о работе «Спеціалізація колій та технічне оснащення станції "Луганськ"»
Раздел: Транспорт
Количество знаков с пробелами: 27574
Количество таблиц: 2
Количество изображений: 0

Похожие работы

Скачать
52064
15
7

... Кількість збірних поїздів, НПЗ 60 1(40) 3(60) ЦОФ 19 --- 1(19) Буд.індустрія 58 1(40) 3(58) ЛПП 32 --- 2(32) Бази 204 5(200) 10(204) Усього 373 7 19 Таблиця 9 Состав поїздів на ділянці дільнична станція - підприємства. Підприємство Кількість поїздів Прибуття Відправлення Маршрутні Збірні (подачі) Маршрутні Збірні (подачі) НПЗ 1 1(3) 1 1(3) ЦОФ ...

Скачать
294646
8
5

... України, постанов, керівництв та інструкцій з питань практичної діяльності автомобільної служби, а також для надання допомоги командирам і начальникам АС військових частин в організації та здійсненні автотехнічного забезпечення підрозділів і частин. Основним змістом документальної ревізії АС є перевірка: законності утримання та використання АТ, її стан та облік; організації обліку, зберігання, ...

Скачать
187211
19
26

... є трудовий колектив за соціальними показниками (стать, вік, професія й кваліфікація, національність, утворення й ін.). Ланка керування - самостійна частина організаційної структури на певному рівні, що складається з апарата керування й виробничих підрозділів. Структурний підрозділ - самостійна частина ланки керування (відділ, служба, ділянка), що виконує певні завдання керування на основі ...

Скачать
55792
0
0

... (сайт: http://abv.com.ua). Магазинна форма продажу товарів має домінуюче становище в організації торговельного обслуговування населення. У магазинах покупцям може бути наданий найширший асортимент товарів, можливості їх вибору. Застосування сучасного обладнання, правильної організації торгово-технологічного процесу, раціональної спрямованості потоків покупців, застосування гарної викладки товарів ...

0 комментариев


Наверх